Wiskundig probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# Developer Research and Development - Delft

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Delft Vacature ID: 6307 Introductie C# Developer Research and Development - Delft - Onze klant is één van de meest innovatieve bedrijven in de region van Delft. Op dit moment zijn ze voor het innovatie centrum. In het innovatie centrum wordt gewerkt aan de nieuwste technieken voor navigatie software. R&D / C# / Pattern Recognition / Algorithms / 3d Data / DotNET Functieomschrijving Als C# Developer kom je te werken in een innovatief scrumteam. We ontwikkelen en door ontwikkelen de nieuwste technieken op het gebied van navigatie software. Deze software wordt onder andere

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

As a Front-End React Developer you improve the user-experience of our web applications for your colleagues in Coolblue. How do I become a Front-End React Developer at Coolblue? As a Front-End React Developer you are responsible for developing user interface components and implementing them using React.js concepts and workflows. You work with the UX Designer and get energy from coming up with creative solutions and present these within the team. During the day you gather and welcome feedback on your technical and soft skills. Would you like to become a Front-End React Developer at Coolblue? Read below if the job

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als front end developer gaat werken binnen de teams van onze klant, uiteraard met alle moderne technieken. Opdrachten worden echt gericht op jouw leerdoelen en jouw behoeftes. Wij hebben een omgeving gecreëerd waarin je echt jezelf kan zijn en waar echt gekeken wordt naar jouw voorkeuren. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en dan ga weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en dus jezelf snel ontwikkelen. Eisen Je bent communicatief vaardig en houdt van een dynamische omgeving Je hebt HBO werk- en denkniveau Je hebt gedegen kennis

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

Full stack ontwikkelaar Laravel, Vue.js

Functie Als ontwikkelaar binnen deze organisatie hou jij je voornamelijk met lopende projecten voor de verschillende klanten. Zo bouw je de ene dag aan prijsschifting systemen en de andere dag onderzoek je crawlers en stel je ze zo in dat de data goed binnen komt binnen het systeem. Daarnaast bouw je mee aan dashboards en ben je dus constant bezig met het verbeteren van het platform. Er is een vaste werkwijze, zo werken ze met Trello kaarten en onderverdelen ze deze aan het begin van iedere week onder de developers. Dit wordt door de lead developer gedaan, maar in samenspraak

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Psst hé jij daar! Op zoek naar een nieuwe uitdaging als developer? Wacht niet langer en reageer direct. In deze functie ga je bij een familiebedrijf werken als developer. Je gaat maatwerk software ontwikkelen met de Microsoft stack. Je gebruikt technieken als C#, ASP.NET en MVC. Je werkt in een leuk team van andere developers. Je krijgt veel vrijheid in je werk en kan flexibel werken. Dagje thuiswerken? Geen probleem! Daarnaast is er veel ruimte om écht mee te denken met het bedrijf en met de klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Vanaf

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Je komt in een DevOps-cultuur te werken waarbij je met je team werkt aan de front-end van diverse brand websites; Het ontwerpen van functionele en grafische ontwerpen die worden geïmplementeerd; Draagt zorg voor het maken van analyses; Je werkt nauw met je collega’s samen en geeft elkaar feedback en suggesties waar nodig; Het uitwerken van vraagstukken die afkomstig zijn van verschillende klanten; Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript Developer Webapplicaties

Bedrijfsomschrijving Voor deze organisatie ben ik op zoek naar een getalenteerde Fullstack JavaScript Developer. Ze is een snelgroeiend software development agency dat zich richt op het ontwikkelen van moderne webapplicaties en complexe systemen voor haar klanten. Ze is gevestigd onder de rook van Utrecht en heeft als doel om tot de top van de Nederlandse agencies te behoren. Deze organisatie maakt softwareoplossingen voor verschillende soorten bedrijven. Innovatie staat hoog in het vaandel en je zult dus met nieuwe technieken aan de slag gaan. Ze hebben klanten in vele branches zitten, zoals retail, finance, gezondheid en onderwijs. De diverse klanten zorgen

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Back end Node.js developer

Functie Het ontwikkelteam bestaat momenteel uit 5 (back-end) Developers, 2 systeembeheerders, 1 DevOps engineer, 1 Tech Lead en 2 Scrum Masters. Samen wordt er doorontwikkeld aan twee SaaS-platformen die in een hoog tempo doorontwikkeld moeten worden. Omdat innovatie een belangrijk speerpunt binnen de organisatie is, wordt er ook continu naar snellere en slimmere oplossingen te bedenken en realiseren. Als Back-end Developer hou jij je dagelijks bezig met vraagstukken zoals: API-development, high volume datastromen, het ontwikkelen van Bots aan de hand van A.I. Daarnaast denk en werk jij mee aan de onlineapplicaties voor klanten. Er wordt zelfstandig en in teamverband gewerkt

Bekijk vacature »

Software developer - senior

Functie omschrijving Voor een echt softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking voor de afdeling Software Development! Ben jij op zoek naar een werkgever waar meerdere software developers werken aan interessante projecten? Ben jij op zoek naar een werkgever waar je onderdeel wordt van een team dat echt passie heeft voor het ontwikkelen van software? Dan ben je hier aan het juiste adres! Als softwareontwikkelaar kom je terecht bij een onafhankelijk, door kwaliteit gedreven, doortastend en daarbij op een Agile wijze werkend bedrijf. Ben jij een expert in het vertalen van Componenten van Functionaliteit naar Business lagen?

Bekijk vacature »

Programmeur / Developer

Voor een familiebedrijf in Doetinchem, actief in de machinebouw voor de food-sector, zijn wij op zoek naar een programmeur / developer. In deze functie ben je werkzaam in een team van 5 medewerkers. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het verhelderen van requirements vanuit de opdrachtgever, de klant en de afdeling ontwikkeling. Je verricht haalbaarheidsstudies en werkt specificaties uit die je afstemt met de opdrachtgever. Je ontwerpt design in software en stemt af met je collega's. De huidige vision-systemen zijn geschreven in C software, welke draait op een CUDA platform. Je schrijft en codeert software en zal gaan testdraaien. Tot

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js, React Remote

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »
Jan terhuijzen

jan terhuijzen

23/10/2013 17:03:19
Quote Anchor link
Hallo mensen,
Ik heb een erg ingewikkeld vraagstuk waarbij je heel goed moet zijn in wiskunde, denk ik.
Stel je een assenstelsel voor met een x en y as.
(De y as verticaal en x as horizontaal)
Stel je daarbij een persoon voor die in dat assenstelsel staat op punt A(2, 3)
Dat is dus op plek x 2 en y 3
De persoon kijkt recht naar het noorden.
De persoon draait nu zijn hoofd bijv. 30 graden met de klok mee, naar het noord-oosten, en loopt in de richting waar hij naartoe kijkt, hoeveel neemt de x en y coördinaat dan toe bij elke stap? De persoon loopt 1 stap per seconde. Hoeveel moet de x en y coördinaat elke seconde toenemen of afnemen om de juiste lijn te krijgen in de juiste richting? De x coördinaat zou in dit geval per seconde minder toenemen dan de y as, dat weet ik wel te schatten.
Gewijzigd op 23/10/2013 17:04:24 door Jan terhuijzen
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 12:00:24
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

23/10/2013 17:10:49
Quote Anchor link
Dit kun je oplossen met onder andere de stelling van Piet H. Goraz.
 
Erwin H

Erwin H

23/10/2013 17:22:34
Quote Anchor link
Lineaire wiskunde, heerlijk. Eerste wat bij mij opkomt is te gaan werken met vectoren http://nl.wikipedia.org/wiki/Vector_%28wiskunde%29
(waarbij je uiteraard niet ontkomt aan een stukje meetkunde en dus ook de stelling van Pythagoras)
 
TJVB tvb

TJVB tvb

23/10/2013 17:25:10
Quote Anchor link
30 graden met de klok mee:

Lange zijde van de driehoek =1
Hoek noorden met lange zijde = 30 graden
Hoek oosten met lange zijde = 60 (180-90-30)
Afstand op X = SIN(30) = 0,5
Afstand op Y= SIN(60) = 0,86602540378443864676372317075294

Bij een start van (2:3) en een richting van 30 graden staat die na een stap van 1 op positie (2,5:3,866...)

(Ter controlle: 0,5^2+0,86602540378443864676372317075294^2=0,25+0,75=1 (wat de lange zijde is)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
Y
|     A=2,5:3,86...
|    /
|   /
|30/
| /60
/--------X


Zie de sinusregel: https://nl.wikipedia.org/wiki/Sinusregel
Gewijzigd op 23/10/2013 17:26:29 door TJVB tvb
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

23/10/2013 22:13:36
Quote Anchor link
Yeps stelling van pietengras. welke taal had u gewilt? php of javascript?
 
Wouter J

Wouter J

23/10/2013 22:34:03
Quote Anchor link
Wat is precies een stap, heb ik dat over het hoofd gezien?
 
TJVB tvb

TJVB tvb

23/10/2013 23:50:23
Quote Anchor link
@Wouter, dat staat nergens. Daarom heb ik er bij staan met een stap van 1. Dit kan natuurlijk meer of minder zijn
 
Wouter J

Wouter J

23/10/2013 23:57:51
Quote Anchor link
Oke, aangenomen dat een stap 1 eenheid is:

Je hebt deze driehoek:
Afbeelding
A is het punt (2,3)
B is het punt na 1 stap (die weet je natuurlijk nog niet, dus het is een denkbeeldig punt, we nemen aan dat dat het punt is)
C en D zijn 2 punten die voor 2 rechthoekige driehoeken zorgen: Driehoek ADB en driehoek ACB
Hoek CAB is 30° en hoek CAB + DAB = 90° (rechte hoek), dus hoek DAB is 60°
Doordat 1 stap 1 eenheid is, is de lengte van lijn AB 1

Tot zover de gegevens. We willen de lengte van AD en AC weten. Dat is, bekeken vanuit de hoek A, de aanliggende zijde. Ook weten we de schuine zijde: lijn AB. We moeten dus de cosinus (cos) gebruiken, want de cos van een hoek is de aanliggende gedeeld door de schuine zijde. Dan hebben we 2 bekende en 1 onbekende, de waarde die we willen weten.

Dus invullen maar:
cos BAD = AD / AB => cos 60° = AD / 1 => cos 60° = AD = delta x
cos CAB = AC / AB => cos 30° = AC / 1 => cos 30° = AC = delta y

En dan zie je dat ik precies het omgekeerde heb gedaan dan tvmb...
Gewijzigd op 23/10/2013 23:59:05 door Wouter J
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.