Witte regel na php include

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sven

Sven

02/09/2008 19:14:00
Quote Anchor link
Hey,
sinds kort krijg ik telkens als ik een include in een php bestand zet, een witte regel. Dus zeg maar een <br />, maar dan zonder enige html tag ofzo. Het is een beetje moeilijk uit te leggen, maar include ik bovenaan het document bijv. functies.inc.php, dan krijg ik op die plek een witte regel in de code en op het scherm. Dus iets als dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>


wordt met een include van functies.inc.php boven het doctype:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
SESSION_START();
include("functies.inc.php");
?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>


dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<--
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>


(denk de <-- even weg, de
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
tags kunnen niet met een eerste lege regel om gaan ;) )

Strange.. En ik kom met Google ook niet veel verder dan iets over ANSI of ASCII en dat notepad een speciaal soort byte kenmerk meegeeft.

Btw, ik werk met Notepad++

Iemand een idee?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Sven
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 07:53:08
 
Hipska BE

Hipska BE

02/09/2008 19:17:00
Quote Anchor link
ik zie na ?> toch echt een enter staan...
 
Leroy Boerefijn

Leroy Boerefijn

02/09/2008 19:17:00
Quote Anchor link
dit lijkt me geen belangrijk probleem toch? als je er niet uit komt.. dan zou ik het gewoon zo laten ;)
 
- SanThe -

- SanThe -

02/09/2008 19:22:00
Quote Anchor link
Regel 5 direct achter regel 4 zetten misschien? Ik gooi alle html altijd in een echo dus ik heb daar nooit last van.
 
Sven

Sven

02/09/2008 19:37:00
Quote Anchor link
Heb het antwoord gevonden, het lag uiteindelijk aan opslaan van functies.inc.php in UTF-8 met of zonder BOM...
 
Hipska BE

Hipska BE

02/09/2008 21:04:00
Quote Anchor link
hoe ziet het eerste deel van je html pagina er nu uit? Ik denk niet dat dat het probleem was..
 
Sven

Sven

02/09/2008 22:31:00
Quote Anchor link
Zekerweten dat dat het probleem was. De bovenkant is hetzelfde, alleen is die 'niks' ruimte weg nu.

http://en.wikipedia.org/wiki/Byte_Order_Mark

"U+FEFF ("zero-width no-break space") "

en die zero width no-break space kreeg ik dus bovenaan mn file doordat ik niet had zitten opletten en de standaard instellingen verkeerd veranderd had..
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.