Woorden verwijderen uit string

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en staan

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Front-end Developer! Als Front-end Developer binnen dit softwarebedrijf ga je de frontends voor zowel je eigen interne projecten als die voor klanten opzetten, onderhouden en uitbreiden. Je zet ideeën om naar mooie successen voor de klanten. Dat is in een notendop wat je gaat doen! Wat kun je verwachten? Je werkt aan de doorontwikkeling van bestaande maatwerkapplicaties. Bijvoorbeeld wanneer de klant de applicatie wil uitbreiden met een nieuwe feature; Samen met het team van backenders en desginers zet je nieuwe ideeën van klanten om naar mooie oplossingen; Je werkt met verschillende frameworks.

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Python developer Consultancy

Functie Als Python developer bij deze organisatie werk je voor verschillende klanten. Doordat de oprichter een groot netwerk heeft kun je zelf voorkeuren uitspreken in het type projecten dat je wilt gaan doen. Zo zijn er bijvoorbeeld langdurige of juist korte projecten, maar is ook het type klant, of project bespreekbaar. Werk jij bijvoorbeeld graag aan een nieuw, state-of-the-art web portaal of ben je liever betrokken bij een migratietraject van een bestaande applicatie? Wij gaan voor jou aan de slag! Eisen • Je bent een gedreven developer met sterke voorkeur voor Python • Je bent meer dan een codeklopper •

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Software Ontwikkelaar PHP gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Software Ontwikkelaar om het team van onze opdrachtgever te versterken! De ideale kandidaat zal fungeren als verlengstuk van klanten en complexe technische vraagstukken met enthousiasme benaderen. Naast het werken met de nieuwste technologieën, ben je in staat om aan meerdere projecten tegelijkertijd te werken. Als je deze uitdaging aangaat, werk je nauw samen met front-end developers en draag je bij aan het realiseren van grote veranderingen bij klanten. Het bedrijf zoekt iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd streeft naar het leveren van de beste resultaten.

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie De perfecte combinatie tussen techniek en vastgoed. Werk samen met de senior software developer om allerlei software van fluX te verbeteren. Gelukkig voel jij je helemaal thuis in de codewereld van .NET. Dus of je nu bezig bent met het verhogen van de conformiteitscore of het automatiseren van allerlei taxatiemodellen, jij weet precies hoe je de doelstellingen realiseert. En dat terwijl je ook samenwerkt met een extern ontwikkelteam. Waar dit team bepaalde softwaresystemen ontwikkelen, richt jij je vooral op onze Nederlands georiënteerde producten en alle wetgeving die daarbij komt kijken. Voor minimaal 32 uur per week verrijk jij onze

Bekijk vacature »

Java developer

Functie Je gaat aan de slag als Tester voor een aantal mooie projecten. Je komt terecht in een DevOps team waar jij aan de slag gaat om de kwaliteit te waarborgen omtrent de maatwerk software voor de klanten. Je draait je hand er niet voor om de adviserende rol te bekleden op het gebied van testautomatisering en het opzetten van testframeworks. Zoals aangegeven ga je daadwerkelijk in het eigen team aan de slag en is het daarnaast ook gebruikelijk bij de klanten op locatie te komen om te werken aan de opdrachten. Je krijgt zodoende echt een mooie kijk in

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Dit ga je doen Met behulp van diverse programmeertalen ontwikkelen van Front-end software; Het begeleiden van het front-end team; Het oplossen van incidenten; Het bijhouden van een backlog; Je hebt een actieve bijdrage in de wekelijkse overleggen met de omliggende teams; Je houdt trends bij en adviseert het management hierover waar nodig; Helder communiceren met de stakeholders om hen zo mee te nemen in projecten en laten inzien wat de duur en toegevoegde waarde van bepaalde projecten is. Hier ga je werken Deze organisatie heeft circa 40 miljoen bezoekers per maand en heeft innovatie hoog in het vaandel staan. Het

Bekijk vacature »

Front end developer Zorgplatform

Functie Jij als Front end ontwikkelen zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar, 1 Python developer en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De Marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult als Front ender dus voornamelijk bezig zijn met het verbeteren van onze interfaces op onze verschillende producten. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere

Bekijk vacature »

Software Developer PHP JavaScript Python HBO SQL

Samengevat: Wij zijn een softwarebedrijf voor Autodealers. Ben jij een Medior of Senior Software Developer? Heb je ervaring met PHP, JavaScript of Python? Vaste baan: Java.Developer Software HBO €3.000 - €5.200 Bij ons op de werkvloer is er een positieve en informele sfeer. Naast een goede begeleiding en een enthousiaste klantenkring biedt deze werkgever een prettige omgeving met zeer afwisselende werkzaamheden. Houd jij van aanpakken en denk je dat je deze uitdaging aankunt? Dan zoeken wij jou! Zij werken voor grote klanten. Zij doen omvangrijke projecten die we bij deze werkgever op kantoor realiseren (geen detachering). Zij werken met state-of-the-art

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Productontwikkelaar Food

Wat ga je doen Als Productontwikkelaar Food ga je nieuwe producten ontwikkelen en bestaande producten verbeteren. Je bent hierbij betrokken bij het gehele proces: van productconcept naar proefreceptuur, het realiseren va het product (op kleine schaal) en het testen van producten in een productieomgeving. Verder: Bewaak je de status van verschillende fases van productontwikkeling en lever je tijdig de benodigde data aan Ben je bezig met de optimalisatie van oude en nieuwe recepturen Begeleid of organiseer je proefsessies (sensorisch onderzoek) in het team en/of bij klanten Onderhoud je contacten met de klanten, leveranciers van grondstoffen e.a. externe partijen Houd je

Bekijk vacature »

Ervaren Full stack developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house functie bij een bedrijf met enorme groeipotentie? Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging vol afwisseling en gezelligheid? Dan ben je bij dit bedrijf aan het juiste adres! Wij zijn in omgeving Breda op zoek naar een ervaren full stack developer. Je gaat werken voor een zeer gewilde werkgever met goede arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een plekje in het jonge IT team, work hard, play hard is hier duidelijk het motto! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Jij bent verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van webapplicaties. Je bent

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

Als 3D BIM add- on ontwikkelaar bij KUBUS ontwikkel je add-ons (BCF Managers genaamd) voor de toonaangevende building information modeling (BIM) programma's Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD en Tekla Structures. BCF Managers maken gegevensoverdracht mogelijk tussen BIM-software en BIMcollab. Je werkt zowel aan de front- als aan de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en

Bekijk vacature »
Matthijs Vos

Matthijs Vos

22/06/2012 17:34:21
Quote Anchor link
Hallo Allemaal,

Ik ben bezig met het opslaan van meldingen vanuit een rss feed. Nu wil ik de inhoud van de Rss feed eerst wat aanpassen voor het word opgeslagen. Ik heb bijvoorbeeld:

25-901 A1 ALMERE Leeuwerikweg COORD M 14 B RIT:217

Nu wil ik alleen opslaan 25-901 A1 ALMERE Leeuwerikweg
Dus alles na het woord COORD moet worden verwijderd, is dit mogelijk en zo ja met welke functie???

Matthijs Vos
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 01:33:04
 
Wouter J

Wouter J

22/06/2012 17:36:36
Quote Anchor link
Met preg_replace (moet je wel even leren regexen: http://www.phphulp.nl/php/tutorial/php-functies/regular-expressions/520/ ):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$str
= '25-901 A1 ALMERE Leeuwerikweg COORD M 14 B RIT:217';

echo 'Niet getest, hoort te werken:', preg_replace('/COORD.*?$/s', '', $str);
?>
 
Roy -

Roy -

22/06/2012 17:39:56
Quote Anchor link
Of explode

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$str
= '25-901 A1 ALMERE Leeuwerikweg COORD M 14 B RIT:217';
$arr = explode('COORD',$str);
echo $arr[0]; //25-901 A1 ALMERE Leeuwerikweg
echo $arr[1]; // M 14 B RIT:217
?>
 
Wouter J

Wouter J

22/06/2012 17:46:38
Quote Anchor link
Kan inderdaad ook, al zou ik het in 1 regel doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$str
= '25-901 A1 ALMERE Leeuwerikweg COORD M 14 B RIT:217';
$str = reset(explode('COORD',$str));

echo $str;
?>

Of, wat mogelijk is sinds PHP5.4:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$str
= '25-901 A1 ALMERE Leeuwerikweg COORD M 14 B RIT:217';
$str = explode('COORD',$str)[0];

echo $str;
?>
 
Jens erd

Jens erd

22/06/2012 18:06:47
Quote Anchor link
Wouter J op 22/06/2012 17:46:38:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$str
= '25-901 A1 ALMERE Leeuwerikweg COORD M 14 B RIT:217';
$str = reset(explode('COORD',$str));

echo $str;
?>


Incorrect: op het eerste gezicht lijkt dit te kloppen, maar als je het uittest dan krijg je een keiharde foutmelding (Strict Standards: Only variables should be passed by reference). Zou je reset() op een nieuwe regel plaatsen, dan werkt het wel.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$str
= '25-901 A1 ALMERE Leeuwerikweg COORD M 14 B RIT:217';
$str = current(explode('COORD',$str));
echo $str;
?>

werkt daarentegen prima.
 
B Polak

B Polak

22/06/2012 20:54:01
Quote Anchor link
Indien je meerdere strings wilt checken en meerdere woorden makkelijker wilt uitfilteren, is een dergelijke functie als woordfilter wel handig.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
function woordfilter($text)
{
    
    $filter = array("COORD","anderewoorden");
    $text = str_replace($filter,"", $text);
    return $text;
}


// voorbeeld input
$gegevens = "25-901 A1 ALMERE Leeuwerikweg COORD M 14 B RIT:217";

// langs de woordfilter
$gegevens = woordfilter($gegevens);

/* output $gegevens  :
25-901 A1 ALMERE Leeuwerikweg M 14 B RIT:217
*/


?>
 
Wouter J

Wouter J

22/06/2012 23:10:30
Quote Anchor link
B polak, weer een leesfoutje:
Quote:
Dus alles na het woord COORD moet worden verwijderd
 
B Polak

B Polak

23/06/2012 09:14:04
Quote Anchor link
Wouter J op 22/06/2012 23:10:30:
B polak, weer een leesfoutje:
Quote:
Dus alles na het woord COORD moet worden verwijderd


Moet je weer poepen? Mag wel hoor Wouter, maar doe het voortaan uit het zicht.
Gewijzigd op 23/06/2012 09:28:16 door B Polak
 
Wouter J

Wouter J

23/06/2012 09:58:34
Quote Anchor link
Ach, jou oplossing kan misschien wel leuk en goed zijn (niet echt snel, maar dat is mijn PREG oplossing ook niet), maar het lost totaal niet op wat de TS vraagt. Want op deze manier kun je nooit alles na een woord weghalen.

Als je de oplossing van Roy wilt gebruiken met meerdere woorden kun je zoiets doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
function filter_word($str, $filters)
{

    if (!is_array($filters)) {
        $filters = array($filters);
    }


    foreach ($filters as $filter) {
        $str = current(explode($filter, $str));
    }

    return $str;
}

?>


Of met mijn PREG oplossing (trager, die van Roy is de beste):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
function filter_word($str, $filters)
{

    if (!is_array($filters)) {
        $filters = array($filters);
    }


    $filters = implode('|', preg_quote($filters));

    return preg_replace('/('.$filters.').*?$/m', '', $str);
}

?>


Gebruik:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$text
= '25-901 A1 ALMERE Leeuwerikweg COORD M 14 B RIT:217';

// enkel filter
$newText = filter_word($text, 'COORD'); // 25-901 A1 ALMERE Leeuwerikweg

// meerdere filters

$newText1 = filter_word($text, array(
    'COORD',
    'ALMERE',
));
// 25-901 A1
?>


Het enige verschil tussen de, snellere, oplossing van Roy en die van mij is dat die van mij tot aan de linebreak gaat. Dat kan heel handig zijn, denk bijv. als je een string hebt waarin meerdere regels zitten en je elke regel wilt verwijderen achter COORD:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$text
= '25-901 A1 ALMERE Leeuwerikweg COORD M 14 B RIT:217
21-486 D26 AMSTERDAM Rembrandtlaan COORD M 12 B RIT:172'
;

$newText = filter_word($text, 'COORD');
// 25-901 A1 ALMERE Leeuwerikweg
// 21-486 D26 AMSTERDAM Rembrandtlaan

?>
Gewijzigd op 23/06/2012 09:59:11 door Wouter J
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

24/06/2012 17:53:16
Quote Anchor link
Heey Allemaal,

Bedankt voor alle oplossingen. Het is me gelukt met de explode methode.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.