Woorden verwijderen uit string

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Amersfoort gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Senior front end developer Digital Agency Amsterda

Functie Wij werken in multidisciplinaire teams aan verschillende projecten, echter blijf je niet gebonden aan 1 team. Dit houdt in dat wij verschillende specialisten in dienst hebben en deze door middel van een roulatiesysteem in multidisciplinaire teams laten werken. Het team bestaat vaak uit Frontend developer(s), Backend Developer(s), Designer(s), Tester(s) en Mobile Developer(s). Deze teams worden afgewisseld waardoor jij de mogelijkheid krijgt om met iedereen een keer samen te werken. Als Frontend Developer ben jij ónze Specialist op dit gebied. Jij werkt mee aan verschillende projecten voor verschillende klanten. Denk bijvoorbeeld aan klanten, zoals’; BAM, IDFA en Ultimaker. Hierbij zorg

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

As a Senior Front-end Developer you maintain the balance between creativity and functionality for our webshop, and you coach your fellow developers. How do I become a Senior Front-End Developer at Coolblue? As a Front-end Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present this within the team. You are also proud of your work and welcome all feedback. Would you also like to become a Senior Front-End Developer at Coolblue?

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

.NET Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een .NET Developer! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans en kijk snel of jouw vaardigheden aansluiten bij onderstaand profiel! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als .NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving Bergen. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en verricht betekenisvol werk. Binnen dit bedrijf wordt gewerkt aan de productie en ontwikkeling van medische middelen. Als .NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je wordt betrokken bij alle fasen van software

Bekijk vacature »

Node.js developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

BizTalk/ Azure Developer

Dit ga je doen •Understanding the scope of required functionality, translate them within context of way of working of the team into developed solutions, whilst safeguarding documentation; •Planning based on assigned sprint tasks; •Acting as an expert in estimation techniques and planning; •Understanding your role in the agile process and act in this way; •Facilitating internal communication and effective collaboration; •Working closely with scrum master to handle backlogs and new requests; •Providing information to the third parties about activities and needs for compliance. Hier ga je werken Our client is a leading organization focusing on animal nutrition, offering solutions that

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving Gaat jouw hart sneller kloppen van software developen in C#.NET? Voor een softwarebedrijf in regio Den Bosch zijn wij op zoek naar een C# programmeur. Lees snel verder! Wat ga je doen? Je gaat werken met C# en ASP.NET MVC Framework om onder meer webapplicaties, webshops en websites te ontwikkelen. Je optimaliseert de bestaande software en helpt mee aan het automatiseren van bedrijfsprocessen. Je gaat samen met je collega's de juiste oplossing op basis van de wensen van de klanten uitwerken tot een mooi product. Bedrijfsprofiel Het ontwikkelen van softwareoplossingen en kantoorautomatiseringen is waar dit bedrijf voor staat.

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een Front-end (Angular) developer. Het it-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn dus op zoek naar professionals die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaan, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties aan de slag gaat. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI

Bekijk vacature »

Klein team zoekt grote fullstack .NET developer to

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever is marktleider in de Benelux en is Europees ook al aardig aan de weg aan het timmeren. Ze voorzien technische winkels van apparatuur om producten een langer leven te geven. Hiermee reduceren ze flink wat CO2 uitstoot en dat is natuurlijk goed voor iedereen! IT speelt een belangrijke rol in de bedrijfsvoering en de applicaties zijn van goed niveau. Als fullstack .NET developer ga jij je bijdrage leveren aan het verder verbeteren van de applicaties en de interne processen. Ze zijn nu met ruim 50 medewerkers in totaal en de afdeling development bestaat uit een 5tal developers.

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

SQL ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gave werkgever in regio Breda zijn wij per direct op zoek naar een SQL ontwikkelaar/ functioneel consultant. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Je test de ontwikkelde oplossingen om er zeker van te zijn dat deze voldoen aan de functionele specificaties en de behoeften van de organisatie; Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Je stelt op

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Om half 9 kom jij binnen en pak jij als eerst natuurlijk een bakje koffie of thee. Vervolgens ga jij je voorbereiden op de stand-up van kwart voor 9. Zijn er bijvoorbeeld dingen waar jij nog tegen aan loopt? Of is er nog code die getest of gereviewd moet worden? Vervolgens starten jullie met de stand up en na de stand up zoeken jullie elkaar op en gaan jullie aan de slag. Als team met 6 developers werken jullie in drie wekelijkse sprints. Het einde van een sprint is altijd op een donderdag zodat jullie op vrijdag de demo

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »
Matthijs Vos

Matthijs Vos

22/06/2012 17:34:21
Quote Anchor link
Hallo Allemaal,

Ik ben bezig met het opslaan van meldingen vanuit een rss feed. Nu wil ik de inhoud van de Rss feed eerst wat aanpassen voor het word opgeslagen. Ik heb bijvoorbeeld:

25-901 A1 ALMERE Leeuwerikweg COORD M 14 B RIT:217

Nu wil ik alleen opslaan 25-901 A1 ALMERE Leeuwerikweg
Dus alles na het woord COORD moet worden verwijderd, is dit mogelijk en zo ja met welke functie???

Matthijs Vos
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 08:38:40
 
Wouter J

Wouter J

22/06/2012 17:36:36
Quote Anchor link
Met preg_replace (moet je wel even leren regexen: http://www.phphulp.nl/php/tutorial/php-functies/regular-expressions/520/ ):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$str
= '25-901 A1 ALMERE Leeuwerikweg COORD M 14 B RIT:217';

echo 'Niet getest, hoort te werken:', preg_replace('/COORD.*?$/s', '', $str);
?>
 
Roy -

Roy -

22/06/2012 17:39:56
Quote Anchor link
Of explode

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$str
= '25-901 A1 ALMERE Leeuwerikweg COORD M 14 B RIT:217';
$arr = explode('COORD',$str);
echo $arr[0]; //25-901 A1 ALMERE Leeuwerikweg
echo $arr[1]; // M 14 B RIT:217
?>
 
Wouter J

Wouter J

22/06/2012 17:46:38
Quote Anchor link
Kan inderdaad ook, al zou ik het in 1 regel doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$str
= '25-901 A1 ALMERE Leeuwerikweg COORD M 14 B RIT:217';
$str = reset(explode('COORD',$str));

echo $str;
?>

Of, wat mogelijk is sinds PHP5.4:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$str
= '25-901 A1 ALMERE Leeuwerikweg COORD M 14 B RIT:217';
$str = explode('COORD',$str)[0];

echo $str;
?>
 
Jens erd

Jens erd

22/06/2012 18:06:47
Quote Anchor link
Wouter J op 22/06/2012 17:46:38:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$str
= '25-901 A1 ALMERE Leeuwerikweg COORD M 14 B RIT:217';
$str = reset(explode('COORD',$str));

echo $str;
?>


Incorrect: op het eerste gezicht lijkt dit te kloppen, maar als je het uittest dan krijg je een keiharde foutmelding (Strict Standards: Only variables should be passed by reference). Zou je reset() op een nieuwe regel plaatsen, dan werkt het wel.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$str
= '25-901 A1 ALMERE Leeuwerikweg COORD M 14 B RIT:217';
$str = current(explode('COORD',$str));
echo $str;
?>

werkt daarentegen prima.
 
B Polak

B Polak

22/06/2012 20:54:01
Quote Anchor link
Indien je meerdere strings wilt checken en meerdere woorden makkelijker wilt uitfilteren, is een dergelijke functie als woordfilter wel handig.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
function woordfilter($text)
{
    
    $filter = array("COORD","anderewoorden");
    $text = str_replace($filter,"", $text);
    return $text;
}


// voorbeeld input
$gegevens = "25-901 A1 ALMERE Leeuwerikweg COORD M 14 B RIT:217";

// langs de woordfilter
$gegevens = woordfilter($gegevens);

/* output $gegevens  :
25-901 A1 ALMERE Leeuwerikweg M 14 B RIT:217
*/


?>
 
Wouter J

Wouter J

22/06/2012 23:10:30
Quote Anchor link
B polak, weer een leesfoutje:
Quote:
Dus alles na het woord COORD moet worden verwijderd
 
B Polak

B Polak

23/06/2012 09:14:04
Quote Anchor link
Wouter J op 22/06/2012 23:10:30:
B polak, weer een leesfoutje:
Quote:
Dus alles na het woord COORD moet worden verwijderd


Moet je weer poepen? Mag wel hoor Wouter, maar doe het voortaan uit het zicht.
Gewijzigd op 23/06/2012 09:28:16 door B Polak
 
Wouter J

Wouter J

23/06/2012 09:58:34
Quote Anchor link
Ach, jou oplossing kan misschien wel leuk en goed zijn (niet echt snel, maar dat is mijn PREG oplossing ook niet), maar het lost totaal niet op wat de TS vraagt. Want op deze manier kun je nooit alles na een woord weghalen.

Als je de oplossing van Roy wilt gebruiken met meerdere woorden kun je zoiets doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
function filter_word($str, $filters)
{

    if (!is_array($filters)) {
        $filters = array($filters);
    }


    foreach ($filters as $filter) {
        $str = current(explode($filter, $str));
    }

    return $str;
}

?>


Of met mijn PREG oplossing (trager, die van Roy is de beste):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
function filter_word($str, $filters)
{

    if (!is_array($filters)) {
        $filters = array($filters);
    }


    $filters = implode('|', preg_quote($filters));

    return preg_replace('/('.$filters.').*?$/m', '', $str);
}

?>


Gebruik:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$text
= '25-901 A1 ALMERE Leeuwerikweg COORD M 14 B RIT:217';

// enkel filter
$newText = filter_word($text, 'COORD'); // 25-901 A1 ALMERE Leeuwerikweg

// meerdere filters

$newText1 = filter_word($text, array(
    'COORD',
    'ALMERE',
));
// 25-901 A1
?>


Het enige verschil tussen de, snellere, oplossing van Roy en die van mij is dat die van mij tot aan de linebreak gaat. Dat kan heel handig zijn, denk bijv. als je een string hebt waarin meerdere regels zitten en je elke regel wilt verwijderen achter COORD:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$text
= '25-901 A1 ALMERE Leeuwerikweg COORD M 14 B RIT:217
21-486 D26 AMSTERDAM Rembrandtlaan COORD M 12 B RIT:172'
;

$newText = filter_word($text, 'COORD');
// 25-901 A1 ALMERE Leeuwerikweg
// 21-486 D26 AMSTERDAM Rembrandtlaan

?>
Gewijzigd op 23/06/2012 09:59:11 door Wouter J
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

24/06/2012 17:53:16
Quote Anchor link
Heey Allemaal,

Bedankt voor alle oplossingen. Het is me gelukt met de explode methode.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.