WordPress-plugin

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end developer Consultancy in teamverband wer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren Front-end of Fullstack developer die samen met de consultants aan de slag gaat om de business requirements te vertalen naar technische oplossingen. Los van het finetunen van extenties, help je bij het configureren van bijvoorbeeld een mobiel bankieren app. Hierin ben je van A tot Z betrokken en zie je bijvoorbeeld ook toe op de uitvoering van testen. Je expertise wordt optimaal benut en je krijgt verschillende kansen om deze uit te breiden door met verschillende innovatieve technologieën aan

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel/Vue.js)

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Java (Java EE) Developer

In het kort Werken als Java developer betekent werken aan complexe IT projecten bij onder meer een internationaal containeroverslag bedrijf. Zo sturen we apparaten en eindgebruikers aan d.m.v. onze custom-made software oplossing, die dagelijkse vele duizenden containers verwerkt. Denk aan systemen die volautomatische kranen aansturen en op afstand bedienen, de volledige afhandeling van containernummerherkenning bij het laden en lossen van zeeschepen of het tonen van instructies aan de chauffeurs van ruim 300 straddle carriers. En dat allemaal redundant, robuust en in een dynamische 24/7 omgeving! Jij versterkt ons ontwikkelteam en gaat aan de slag met oa. Java i.c.m. Spring (Boot),

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale aspecten van Coolblue. Wat doe je als Junior PHP Developer bij Coolblue? Als Junior PHP Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen om te groeien als Junior Developer. Op dat moment komt je wil om steeds te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te kunnen maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan ook goed

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

As a Senior PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible and you choach other colleagues on the hard and soft skills. How do I become a Senior PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the

Bekijk vacature »

IoT Software Developer PHP

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een IoT software developer met kennis van PHP. In deze rol wordt je verantwoordelijk voor het vernieuwen van het multimedia platform van een super tof bedrijf in Breda. Je gebruikt PHP als programmeerlaag, en bent in staat om de helicopterview te pakken / projectmatig te werken. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "intern" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in het moderniseren van het platform door het deels opnieuw op te zetten of

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een enthousiaste PHP / Symfony Developer. Een ambitieus persoon die het gemotiveerde development team komt versterken met het realiseren van nieuwe en complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor professionele groei? Dit ga je doen: Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving Startende Software Ontwikkelaar gezocht met kennis van C# .NET! Ben jij net klaar met je opleiding en ben je op zoek naar je eerste echte werkervaring? Of heb jij al enige werkervaring maar ben toe aan iets nieuws? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Wij zoeken namelijk een Junior Software Ontwikkelaar die klaar is voor een nieuwe uitdaging bij een leuke werkgeven in de regio Zeist. In deze functie werk jij vaak aan verschillende projecten en ga je bij klanten op bezoek. Ben jij op zoek naar een functie met uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid? Dan is

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 25 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

App Developer

Samen werken aan een gezonder Nederland en toekomstbestendige zorg voor iedereen. Dat is de impact die jij kan hebben als App Developer bij VGZ. Wil jij een bijdrage leveren aan een maatschappij waarin iedereen zich thuis voelt? Bekijk dan de vacature. Uit onderzoek van Computable is VGZ verkozen tot ‘beste niet-ICT werkgever voor ICT’ers van Nederland’ Hoe ook jij het verschil maakt Als App developer werk jij aan het belangrijkste communicatiekanaal van VGZ, namelijk de App! Als App developer bij VGZ maak je onderdeel uit van een van onze App-teams. Met een goede mix van kennis en ervaring zet je

Bekijk vacature »

E-Identity Developer met Projectleider Kwaliteiten

Functieomschrijving Voor de kamer van koophandel zijn we op zoek naar een E-Identity developer met projectleider kwaliteiten. Voor deze opdracht zoekt KVK een Informatieanalist met Technisch Projectleider en ICT developer kwaliteiten, met kennis van E-identity. We zoeken in de breedte en niet specifiek in de diepte qua skillset. Een Junior Projectmanager, een Junior Informatieanalist, een Junior Developer (full stack), een Junior Designer en een Junior ICT architect ineen, met een sterk gevoel van stakeholder management en planning vaardigheden. Door de internationale setting, én de realisatie van ontsluiting van en naar basisregisters toe zijn wij op zoek naar enige ervaring binnen

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer C# ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen. Ben jij een ervaren Full Stack .NET Developer? Heb je ervaring met C# en ASP.NET? Vaste baan: .Net Developer C# ASP.NET HBO €3.300 - €4.500 Deze werkgever is een snel groeiende onderneming gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen, IoT (Internet of Things). Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Wil jij bij de top specialisten horen? Ben jij op zoek naar een

Bekijk vacature »
Mario Achternaam

Mario Achternaam

09/10/2013 08:47:31
Quote Anchor link
Een poos geleden ben ik van het normale website bouwen overgestapt op WordPress. Nu heb ik vannacht het een en ander uitgezocht over hoe ik zelf een plugin kan bouwen, en hier ben ik dan ook mee begonnen.
De bedoeling is redelijk simpel. De plugin is bestemd voor mijn klanten (welke gebruikmaken van WordPress uiteraard), die op de beheerpagina van de plugin hun '***** ID' (account) kunnen koppelen, en op die manier op het ***** Dashboard o.a. hun facturen kunnen inzien.

Waar ik alleen rekening mee houd, is dat de klant niet op dezelfde domeinnaam zit. Bestanden moeten daarom van een ander domeinnaam worden geladen, namelijk *****.nl. Het databasebestand zet ik natuurlijk niet in de pluginmap, maar wil ik ook van *****.nl laden.
Op de beheerpagina staat een formulier met 2 invoervelden, ***** ID en toegangscode. De klant moet zijn klantnummer en toegangscode invoeren (welke random aangemaakt is), waarna het systeem verbinding moet maken. Het klantnummer en de toegangscode moeten in mijn database op *****.nl worden geverifieerd, en zodra groen licht is gegeven wordt een 'OK' in dezelfde database opgeslagen waarna op het Dashboard alles geladen wordt.

Ik hoop dat het verhaal een beetje duidelijk is, en ook wat mijn probleem is. Hoe krijg ik die verbinding met de database terwijl deze op een andere website staat? En hebben jullie nog tips etc.?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
<?php
define('BlockDirectAccess',true);
global $perms;
$perms='manage_options';
function
G_Dashboard(){
    global $perms;
    if(!current_user_can($perms)){
        wp_die(__('<p>Deze pagina is alleen voor beheerders.</p>'));
    }

    echo '<div class="wrap">';
    echo '<h1>Welkom bij de *****.nl WordPress-plugin</h1>';
    echo '</div>';
}
function
G_Manage(){
    global $perms;
    if(!current_user_can($perms)){
        wp_die(__('<p>Deze pagina is alleen voor beheerders.</p>'));
    }

    $g_hidden='g_hidden';
    $g_id='g_id';
    $g_auth='g_auth';
    $g_fname='*****id';
    $g_maxlength=7;
?>

<div class="wrap">
    <h1>Gekoppelde ***** ID</h1>
    <form action="http://www.*****.nl/plugin/auth" method="post" name="<?php echo $g_fname; ?>">
        <input type="hidden" name="<?php echo $g_hidden; ?>" maxlength=1 value="P">
        <p>Uw ***** ID:</p>
        <input type="text" name="<?php echo $g_id; ?>" maxlength=<?php echo $g_maxlength; ?>>
        <p>Toegangscode:</p>
        <input type="text" name="<?php echo $g_auth; ?>" maxlength=<?php echo $g_maxlength; ?>>
        <input type="submit" value="Koppelen">
    </form>
</div>
<?php
}
function
G_ConfigureMainMenu(){
    global $perms;
    add_menu_page('***** Dashboard','***** Dashboard',$perms,'dashboard','G_Dashboard');
    add_submenu_page('dashboard','Beheren','Beheren',$perms,'beheren','G_Manage');
}

add_action('admin_menu','G_ConfigureMainMenu');
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 23:41:34
 
Mario Achternaam

Mario Achternaam

10/10/2013 16:08:48
Quote Anchor link
Iemand?
 
Bart Matsko

Bart Matsko

10/10/2013 16:27:07
Quote Anchor link
Ik zou het op een Wordpress forum proberen als hier geen reactie komt.
 
Chris -

Chris -

10/10/2013 17:12:31
Quote Anchor link
heeft niet zo veel met wordpress te maken in dat opzicht. opzetten van een API is de oplossing. je wilt niet poort 3306 openzetten en met een user/pass inloggen op die database en die gegevens ook nog eens in je plugin zetten. gewoon een GET/POST-request naar jouw sterretje.nl/apimap/bestand.php en dat bestand laten verbinden met je lokale database en vervolgens je data eruithalen en teruggeven.
 
Mario Achternaam

Mario Achternaam

10/10/2013 20:49:21
Quote Anchor link
Bedankt voor je reactie. Het probleem is echter hoe ik verbinding maak met een database die zich op *.nl bevindt. Een require_once met een volledige URL wordt meestal afgeraden toch?
Plus dat ik geprobeerd heb om dit op de server in te schakelen en dit het nog steeds niet deed... Is er geen alternatief?
 
Chris -

Chris -

10/10/2013 21:35:20
Quote Anchor link
nee, je ziet het probleem verkeerd. jij wilt een directe verbinding maken met een database op een ander domein. dat betekend dat je op de server van *.nl poort 3306 moet openen en in iedere plugin de gebruikersnaam en wachtwoord moet opgeven die gekoppeld is aan die database; dat is een onwijs grote beveiligingsrisico.

oftewel, daar moet een tussenstap in zitten. een script op *.nl (Artificial Programming Interface; kortweg API) die op *.nl een verbinding legt met de database. jouw wordpress plugin 'praat' daar mee via bijvoorbeeld cURL (of file_get_contents als cURL uitgeschakeld staat) door bijvoorbeeld een GET of POST-request uit te voeren met de gevraagde gegevens.
 
Mario Achternaam

Mario Achternaam

11/10/2013 09:35:44
Quote Anchor link
Ik denk dat dat voor nu even een stap te ver is. Bedankt voor je reactie, ik kom hier later op terug.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.