www.database-manager.nl

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fullstack developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij werken als Senior Developer en werken aan een applicatie die duizenden marketingcampagnes automatisch aanstuurt? Dit is je kans! Kom werken voor onze opdrachtgever en in deze rol zul je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgen om gezamenlijk de applicatie naar een hoger plan te tillen. Wat ga je verder doen: Optimaliseren, beheren en uitbreiden van onze applicatie; Het bouwen van aansluitingen op de systemen van partners middels API’s; Meedenken over de technische/ontwikkel-standaarden; Proactief verbeterpunten voorstellen. Bedrijfsprofiel Het is een organisatie die met een team van verschillende developers én marketeers

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als Lead developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van circa 23 software engineers. Als team werken jullie agile en zijn termen als Continuous Integration en Continuous Delivery dagelijkse koek. Jullie werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel klanten een totaal oplossing aan te kunnen bieden. Jij wordt verantwoordelijk voor complete projecten waarbij jij als verantwoordelijke zorgt dat het project op de juiste manier blijft draaien. Zo haal jij ook de requirements op bij de klant en kijk jij samen met het team en met de salesafdeling hoeveel uren hiervoor nodig zijn. Daarnaast stuur jij jouw

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Alblasserdam zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back

Bekijk vacature »

Front-end developer (Angular)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Testen en valideren van de ontwikkelde software. Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je gaat aan de slag met diverse technologieën en frameworks. Denk hierbij aan C#, JS frameworks, HTML, CSS, TypeScript,

Bekijk vacature »

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

Social Media Specialist

Social Media Specialist locatie: Rotterdam (Zuid Holland) Wij zoeken op korte termijn een nieuwe collega, een social media specialist/ adviseur sociale media (24 uur), voor ons sprankelende team Communicatie van CJG Rijnmond. Onze focus ligt op het informeren en binden van onze in- en externe klanten en stakeholders en het versterken van onze naamsbekendheid en zichtbaarheid. Dat doen we in nauwe samenwerking met elkaar. Over de functie Ons team bestaat uit 7 communicatieprofessionals met ieder een eigen expertise. Als lid van het online team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en analyseren van onze socialemediastrategie. Ook stel je campagnes

Bekijk vacature »

Dynamics Ontwikkelaar

Dit ga je doen Ontwikkelen van Dynamics 365 voor de interne uitrol; Samen met de consultants sparren met klanten over de wensen en eisen; Ontwikkelen van Dynamics 365 voor verschillende grote klanten; Technische analyse en testen; Meedenken over het gebruik en de richting van Dynamics binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »

Low-code developer

Functie omschrijving Heb jij altijd al een training willen volgen in het buitenland? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alphen ad Rijn zijn wij op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als Low Code Developer! Beschik jij over HBO/WO nivo, bij voorkeur Informatica, maar een ander technische opleiding zoals bijv. wiskunde, natuurkunde is ook goed. Heb jij aantoonbare affiniteit met IT en ben jij gedreven, enthousiast, communicatief vaardig en klantgericht? Lees dan snel verder! Je wordt getraind tot een volwaardig Low Code Developer, het traject ziet er als volgt uit: Start 1e week januari, opleiding van 3 weken

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Als front-end developer kom je te werken in een team van 30 gedetacheerde, en het team is momenteel flink aan het groeien. Je hebt ervaring met het bouwen van complexe bedrijfsapplicaties waar je gebruik maakt van de nieuwste technologieën waarmee jij elke klant omver blaast. Het gaat om uitdagende projecten met een gemiddelde doorlooptijd van 2 jaar. Hierdoor heb jij echt de volledige focus op een project en kun je flinke impact maken. Het team zit boordevol met ervaren developers die samen dezelfde ambitie delen. Aan de hand van opleidingen en trainingen kun je certificaten halen in jouw expertise

Bekijk vacature »

Backend Developer Scrummaster .NET

Samengevat: Deze werkgever is een ambitieus internetbedrijf met een passie voor digitale communicatie. Ben jij geschikt als Backend Developer? Heb je ervaring met .NET platform? Vaste baan: Backend Developer / SCRUM Master Scrum HBO WO €3.800 - €6.000 Deze werkgever is een innovatief bedrijf met enthousiaste mensen die jarenlang ervaring hebben met het ontwikkelen internet- en intranetoplossingen. Wij houden van korte lijnen en open en eerlijke communicatie. Wij zetten graag onze jarenlange ervaring in om perfect werkende oplossingen te ontwikkelen. Wij ondersteunen dienstverlenende organisaties bij het ontwikkelen en realiseren van een effectief, adaptief communicatieplatform. Je ontwikkelt met ons de meest

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van IT Operations Manager! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van

Bekijk vacature »

C# .Net Developer

Dit ga je doen Het bouwen van Api's; Nieuwe oplossingen bouwen met C# .Net; De huidige software uitbouwen met C# .Net; Meewerken in projecten; Meedenken aan de toekomstplannen en verbeteringen; Onderdeel van het Scrum Team. Hier ga je werken Onze klant is een dienstverlenende organisatie voor diverse soorten organisaties in Nederland. Ze zijn van oorsprong een familiebedrijf en er is een open cultuur. Ze zijn vooruitstrevend op IT gebied en hebben een eigen inhouse development team van circa 11 man. Je komt hier te werken in het subteam .Net Core. Hier werken ze volgens scrum met de nieuwste technieken en

Bekijk vacature »
Martijn Wieringa

Martijn Wieringa

26/03/2009 09:07:00
Quote Anchor link
Beste PHP'ers,

www.database-manager.nl

Ik moet af en toe websites bouwen op webservers die wel MySQL, maar geen PHPMyAdmin omgeving bieden.

Om toch in de database te kunnen gluren of alles goed gaat en enkele basis zaken te kunnen uitvoeren heb ik een 'database manager' geschreven. De tool biedt momenteel de mogelijkheid om automatisch tabellen en kolommen te detecteren in je database, en bouwt formulieren op waarmee je eenvoudig records kunt toevoegen/bewerken/verwijderen.


De tool wil ik in de toekomst ook inzetten voor klanten, zodat deze zelf gegevens in de database kunnen beheren.

In de configuratie kun je ook specifiek aangeven welke tabellen/kolommen via de tool beheerd kunnen worden. Zo hoef je niet de hele database bloot-te-geven aan je klanten.


Ook heb ik een QUERY-tool ingebouwd waarmee je eigen queries op de database kunt runnen. Deze tool is in het configuratie eenvoudig in en uit te schakelen.


Ik ben zeer benieuwd naar jullie feedback over de tool! Als de tool 'af' is zal ik deze zeker open source als script opnemen op dit forum.

Je kunt inloggen met "admin/password". De database heb ik gevuld met een standaard JOOMLA installatie.


De bron bestanden zijn nu hier te downloaden


TODO:
- Basis javascript validatie voor velden in het formulier.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martijn Wieringa
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 21:18:47
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

26/03/2009 09:34:00
Quote Anchor link
Het concept is erg leuk maar 1 ding vind ik een beetje vreemd. Veldlengte. Dit slaat nergens op. Als ik een stored procedure wil invoeren kan dat niet?
 
Martijn Wieringa

Martijn Wieringa

26/03/2009 09:41:00
Quote Anchor link
Als je een SELECT query opvraagt via de QUERY tool, wil ik voorkomen dat er te veel HTML data geoutput wordt. Het moet de tool 'snel' houden.

Daarom limiteer ik de veld waarden tot de opgegeven lengte. Je kunt dit zelf verhogen als dat wenselijk is...
 
Martijn Wieringa

Martijn Wieringa

27/03/2009 23:44:00
Quote Anchor link
*bump* :P
 
Tikkes C

Tikkes C

28/03/2009 08:37:00
Quote Anchor link
Als je inlogged zie je de tabellen met de omschrijving, nu zit er in die omschrijving nog geen entry maar hij komt wel buiten m'n scherm. misschien kan het handig zijn dit klein te houden (even groot als de tekst vult)...


verder vind ik het er echt geweldig uitzien en ik geloof dat dit erg handig is en veel potentieel heeft
 
Frank -

Frank -

28/03/2009 09:16:00
Quote Anchor link
Pholeron schreef op 26.03.2009 09:07:
Ik moet af en toe websites bouwen op webservers die wel MySQL, maar geen PHPMyAdmin omgeving bieden.
Heb jij even geluk dat je PMA zelf kan installeren... Het is niet meer dan een PHP-scriptje, dat zou dus geen probleem mogen opleveren. Even uploaden, configureren en gaan met die banaan.

Uiteraard zijn er nog andere PHP-scriptjes om databases te beheren en kun je er zelf ook eentje schrijven.
 
Martijn Wieringa

Martijn Wieringa

28/03/2009 09:25:00
Quote Anchor link
PHPMyAdmin maakt gebruik van PHP bibliotheken die niet altijd beschikbaar zijn binnen de server, zoals de 'multi-byte-string'

Daarnaast wil ik de tool ook inzetten (zoals ik al schreef) voor klanten zodat deze een (zeer beperkt) deel van de database kunnen beheren.
 
- Ricardo -

- Ricardo -

28/03/2009 09:26:00
Quote Anchor link
Wow nice systeem, lijkt aardig op PHPmyadmin ook qua vormgeving en indeling :)

Maar dit werkt dan toch niet op systemen waar connecties van buiten niet geaccepteerd worden? (99 procent van de webservers dus)
 
Martijn Wieringa

Martijn Wieringa

28/03/2009 10:55:00
Quote Anchor link
Je kunt het script op je FTP locatie uploaden (bij voorkeur in een eigen map); en desgewenst beveiligen met een USERNAME/PASSWORD. zodat je er in de toekomst ook eenvoudig bij kunt mocht dat nodig zijn.
 
Michael -

Michael -

28/03/2009 10:57:00
Quote Anchor link
Ziet er echt heel goed uit :) Heel overzichtelijk en simpel om te gebruiken. Enige nadeel is dat je geen query kan laten maken door wat dropdowns zoals bij PhpMyAdmin.
 
Bo az

Bo az

28/03/2009 12:03:00
Quote Anchor link
Quote:
De tool wil ik in de toekomst ook inzetten voor klanten, zodat deze zelf gegevens in de database kunnen beheren.

Prachtig natuurlijk als dat gaat lukken, maar ik vraag mij af of klanten dat gaan (willen) snappen.

Kan je niet nog iets met relaties in de database doen? Je zou bijvoorbeeld kunnen denken aan een pagina die een relatie met een menu item heeft, dat de gebruiker dan bij het toevoegen van een pagina een dropdown krijgt met de keuze tussen menu items.
Het zelfde geldt eigenlijk ook voor data/time velden, een date- en/of timepicker zou het geheel natuurlijk vergemakkelijken.
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

28/03/2009 12:19:00
Quote Anchor link
Turmin schreef op 28.03.2009 10:57:
Ziet er echt heel goed uit :) Heel overzichtelijk en simpel om te gebruiken. Enige nadeel is dat je geen query kan laten maken door wat dropdowns zoals bij PhpMyAdmin.
Hmm, niet echt het enige nadeel naar mijn idee, en ook niet het grootste.

Maar de enige functionaliteit die hierin zit is rijen bewerken. Verder moet alles via queries. Dat maakt dit in mijn ogen geen database manager, maar een data manager waar klanten waarschijnlijk niet veel van begrijpen.
 
Martijn Wieringa

Martijn Wieringa

28/03/2009 13:29:00
Quote Anchor link
Het was ook niet mijn doel om PHPMyAdmin na te bouwen, maar om een eenvoudige interface te bieden waarin je 'ff een record kunt inzien/bewerken'.

Maar als er behoefte zou zijn aan dergelijke functionaliteit kan ik die nog altijd realiseren. Maar het zou voor mij irreeel zijn om met een 'PHPMyAdmin' te willen concurreren
 
- -

- -

28/03/2009 13:32:00
Quote Anchor link
Kijkend naar je doel zou ik nog een aantal dingetjes doen:

1) JS-datum/tijd-selectors.
2) WYSIWYG-editor (TinyMCE of FCKEditor) die verschijnt bij TEXT-velden waarin HTML-tags staan.

Dan is het systeem prima als backoffice voor een CMS (of elke andere dynamische site) te gebruiken, ook door klanten.
 
Citroen Anoniem Graag

Citroen Anoniem Graag

28/03/2009 13:38:00
Quote Anchor link
Ziet er mooi uit, lekker simpel.

Toch 2 puntjes van kritiek:
- Backticks in de queries??
- Als je een record kopieert is het misschien handig om de velden met een primary key/auto increasment leeg te laten. Anders mislukt de query

Wat ik nog mis:
- Relaties
- De mogelijkheid om een diagram van alle tabellen te laten maken. (eventueel met relaties). Misschien past dit niet bij je doelgroep, maar het zou heel mooi zijn.
- Toen ik voor het eerst het syteem bekeek wilde ik instinctief op de tabel naam klikken om hem te bekijken/bewerken. Misschien is het handig om die mogelijkheid erbij te maken. Het duurde even voordat ik het potloodje zag
 
- -

- -

28/03/2009 14:00:00
Quote Anchor link
Citroen schreef op 28.03.2009 13:38:
Toch 2 puntjes van kritiek:
- Backticks in de queries??


Zeker nodig: als je een kolom of tabel hebt met de naam van een bestaande MySQL-functie, gaat 'ie zeiken. Met backticks heb je dat probleem niet. Zelf gebruik ik backticks alleen voor die specifieke kolommen.
 
Citroen Anoniem Graag

Citroen Anoniem Graag

28/03/2009 14:23:00
Quote Anchor link
In mijn mening (maar dat is maar mijn mening) moet je die kolommnamen vermijden. Waarom zou je een kolom zo willen noemen. Vaak zijn er ook andere goede kolomnamen te bedenken die mysql niet gereserveerd heeft.
Ik ben van mening dat het gebruik van backticks geen oplossing voor een probleem is maar slechts een opschuiving daarvan. In plaats van het gebruik van namen die niet gereserveerd zijn voeg je backtick toe. Dat maakt de code niet echt leesbaarder:

SELECT `FROM` FROM pm WHERE `HIGH_PRIORITY` = true;
SELECT sender_id FROM pm WHERE priority = 'high';

En dan zeker het af en toe gebruik van backticks kan voor problemen zorgen. Het maakt het debuggen nodeloos veel ingwikkelder.

Je zou gewoon SQL moeten schrijven zonder die truukjes als backticks te voorschijn moeten halen.
En als je ze zou willen gebruiken, wat ik afraad, doe het dan altijd. Dat staat een stuk duidelijker, in mijn ogen.
 

28/03/2009 15:38:00
Quote Anchor link
beveiligd?
net 24586 entries toegevoegd
 
Martijn Wieringa

Martijn Wieringa

29/03/2009 09:43:00
Quote Anchor link
Het probleem met DATABASE-BEHEER-TOOLS is dat je vaak zelf niet de database hebt ingericht.

Ik wil SQL niet laten 'crashen' als de maker van de database toevallig een keyword gebruikt als tabel/kolomnaam. Daarnaast werkt het met backticks altijd goed. Het is (wat dit systeem betreft) net zo noodzakelijk als single quotes om waarden heen.

Zo bevat de joomla installatie die gebruik is in het voorbeeld ook een # in de tabelnaam.. Opzich moest deze natuurlijk vervangen worden door een PREFIX, maar zelf zonder die vervanging werken de queries vlekkeloos dankzij de backticks..


@Martin
Wat bedoel je met je opmerking? Is er iets niet goed beveiligd? Graag meer feedback zodat als er iets mis is met de beveiliging dat ik het kan fixen..
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martijn Wieringa
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.