x uitrekenen met alleen modulo waarden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Marcel

Marcel

24/04/2008 00:31:00
Quote Anchor link
Ik weet dit van x:
x% 2=0
x% 3=0
x% 4=0
x% 5=2
x% 6=0
x% 7=3
x% 8=0
x% 9=3
x%10=2
x%11=5
x%12=0
x%13=10
x%14=10
x%15=12
x%16=0
x%17=5
x%18=12
x%19=2
x%20=12
x%21=3
x%22=15
x%23=8
x%24=0
x%25=17
x%26=10
x%27=3
x%28=24

Hoe bereken ik (de laagst mogelijke waarde van) x? Of wat heb ik nog meer nodig?
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 17:29:54
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

24/04/2008 01:00:00
Quote Anchor link
weet je zeker dat hier een uitkomst voor is?
157 000 000 zit ik ondertussen al met het volgene scriptje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
<?php
set_time_limit(0);
for($i = ($_GET['start'] ? $_GET['start'] : 0);true;$i++) {
if(    $i % 2  ==  0 &&
       $i % 3 == 0 &&
       $i % 4 == 0 &&
    $i % 5 == 2 &&
    $i % 6 == 0 &&
    $i % 7 == 3 &&
    $i % 8 == 0 &&
    $i % 9 == 3 &&
    $i %10 == 2 &&
    $i %11 == 5 &&
    $i %12 == 0 &&
    $i %13 == 10 &&
    $i %14 == 10 &&
    $i %15 == 12 &&
    $i %16 == 0 &&
    $i %17 == 5 &&
    $i %18 == 12 &&
    $i %19 == 2 &&
    $i %20 == 12 &&
    $i %21 == 3 &&
    $i %22 == 15 &&
    $i %23 == 8 &&
    $i %24 == 0 &&
    $i %25 == 17 &&
    $i %26 == 10 &&
    $i %27 == 3 &&
    $i %28 == 24
) {
    echo $i .' was het juiste getal!';
    break;
    exit;
}

if($i % 1000000 == 0) { // een beejte output is leuk
    echo  $i.' is voorbij gekomen...';
    flush();
}
// om de browser niet te crashen een kleine refresh
echo ($i % 1000000 == 0 && $i != 0 ? '<script type="text/javascript">window.location = \'test.php?start='.($i + 1).'\';</script>' : '');
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Terence Hersbach
 
Marcel

Marcel

24/04/2008 02:14:00
Quote Anchor link
x%22=16 bedoel ik :-$
 
Ferluci

Ferluci

24/04/2008 02:34:00
Quote Anchor link
In dat geval is x = 192, uitgerekend met dezelfde code als hierboven, alleen geschreven in C#.
 
Aron K

Aron K

24/04/2008 17:47:00
Quote Anchor link
Waarom is dit topic er 2x?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.