XAMPP toont php niet goed

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sure Is

Sure Is

19/08/2009 20:57:00
Quote Anchor link
Ik heb net XAMPP geinstalleerd,
en de phpmyadmin aangepast etc., deze werkt perfect.
Als ik echter een php wil openen die databaseconnectie wilt maken,
dan toont hij dit niet goed.
Het maakt ook niet uit of ik deze gegevens nu correct invul of niet:

define("DB_SERVER", "localhost");
define("DB_USER", "root");
define("DB_NAME", "test");
define("DB_PASS", "dikken");

Hij toont altijd hetzelfde.

Dit is wat hij toont:
http://img200.imageshack.us/i/96082642.jpg/

Dit is wat hij toont als ik het gewoon via ftp upload en database connectie maak met de phpmyadmin van mijn site:
http://img13.imageshack.us/i/60509208.jpg/

Het script werkt dus duidelijk online, maar hoe kan ik het nu testen zonder het telkens te moeten uploaden op mijn ftp?

Iemand?
Alvast bedankt!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Sure Is
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 14:13:23
 
Steen

steen

19/08/2009 21:38:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? staat niet aan in je serverinstellingen, asp tags/short open tags aanzetten of de code goed schrijven ;) ([code]<?php is in veel gevallen beter dan [code]<?)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door steen
 
Sure Is

Sure Is

19/08/2009 21:54:00
Quote Anchor link
Toch wel hoor, had ik gewoon niet mee gekopieerd, want er staat nog veel meer in dat .php-bestand.
Zoals ik al zei werkt het perfect,
ik kreeg het alleen niet werkend op mijn eigen server via xampp,
zodat ik niet alles altijd moet uploaden naar ftp...
 
- Ricardo -

- Ricardo -

19/08/2009 22:36:00
Quote Anchor link
Ja in 60 procent van de Xampp versies wordt
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? ?>
niet ondersteund. Probeer het eens gwn met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php ?>
dat ligt aan de server niet aan je script.

Gebruik iig nooit
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? kan je alleen maar problemen mee krijgen. Je ziet de PHP code op t scherm dus het moet eigenlijk wel dat zijn
 
Sure Is

Sure Is

19/08/2009 22:50:00
Quote Anchor link
Heb het aangepast, het is nu
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php ?>

maar het probleem blijft bestaan...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Sure Is
 
Steen

steen

19/08/2009 22:55:00
Quote Anchor link
Zet de nieuwe code er eens bij dan, je zult het wel niet overal hebben aangepast.cx
 
Sure Is

Sure Is

19/08/2009 23:34:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
include("include/session.php");
?>


<html>
<body>

<table>
<tr><td>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php

if($session->logged_in){
   echo "<h1>Logged In</h1>";
   echo "Welcome <b>$session->username</b>, you are logged in. <br><br>"
       ."[<a href=\"userinfo.php?user=$session->username\">My Account</a>] &nbsp;&nbsp;"
       ."[<a href=\"useredit.php\">Edit Account</a>] &nbsp;&nbsp;";
   if($session->isAdmin()){
      echo "[<a href=\"admin/admin.php\">Admin Center</a>] &nbsp;&nbsp;";
   }

   echo "[<a href=\"process.php\">Logout</a>]";
}

else{
?>


<h1>Login</h1>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php

if($form->num_errors > 0){
   echo "<font size=\"2\" color=\"#ff0000\">".$form->num_errors." error(s) found</font>";
}

?>

<form action="process.php" method="POST">
<table align="left" border="0" cellspacing="0" cellpadding="3">
<tr><td>Username:</td><td><input type="text" name="user" maxlength="30" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $form->value("user"); ?>
"></td><td>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $form->error("user"); ?>
</td></tr>
<tr><td>Password:</td><td><input type="password" name="pass" maxlength="30" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $form->value("pass"); ?>
"></td><td>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $form->error("pass"); ?>
</td></tr>
<tr><td colspan="2" align="left"><input type="checkbox" name="remember"
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if($form->value("remember") != ""){ echo "checked"; } ?>
>
<font size="2">Remember me next time &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;
<input type="hidden" name="sublogin" value="1">
<input type="submit" value="Login"></td></tr>
<tr><td colspan="2" align="left"><br><font size="2">[<a href="forgotpass.php">Forgot Password?</a>]</font></td><td align="right"></td></tr>
<tr><td colspan="2" align="left"><br>Not registered? <a href="register.php">Sign-Up!</a></td></tr>
</table>
</form>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
}


echo "</td></tr><tr><td align=\"center\"><br><br>";
echo "<b>Member Total:</b> ".$database->getNumMembers()."<br>";
echo "There are $database->num_active_users registered members and ";
echo "$database->num_active_guests guests viewing the site.<br><br>";

include("include/view_active.php");

?>



</td></tr>
</table>


</body>
</html>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Sure Is
 
Steen

steen

20/08/2009 13:33:00
Quote Anchor link
Dan is het ook handig om alle pagina's te plaatsen (of een link naar de code, bijvoorbeerd .phps). Als in de andere bestanden nog
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<? staan werkt het script ook niet als je server niet zo is ingesteld.

Misschien is het ook handig om [ignore][code]...[/code][/ignore]-tags om je post heen te zetten.
 
Tamara

Tamara

20/08/2009 14:11:00
Quote Anchor link
ik heb zo'n flauw vermoeden dat het probleem in session.php zit.

verder moet je je variabelen buiten quotes houden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo $database->num_active_guests . " guests viewing the site.<br><br>";
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.