XML DOM werkt niet in IE9

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jo colling

jo colling

13/08/2011 09:49:30
Quote Anchor link
Ik heb een scriptje gemaakt dat data uit een xml document moet halen en op de pagina moet weergeven. In Chrome werkt het script perfect maar als ik in IE9 probeer laat hij niks zien.

Weet iemand wat het probleem kan zijn?
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 03:04:25
 
Wesley PHP

Wesley PHP

13/08/2011 09:54:28
Quote Anchor link
Nee, want wij hebben geen glazen bol. Wat code zou handig zijn.
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

13/08/2011 09:55:27
Quote Anchor link
Post relevante code + 1 a 2 records van de xml, dan kan veel beter beoordeeld worden wat je fout doet.

Als IE het javascript niet begrijpt, dan maakt ie daar melding van, dus wat geeft IE als fout op het IE script. Ik heb z'n vermoeden dat je objecten niet goed gedefineerd hebt staan.

Pak een plugin, opdat je je javascript kan debuggen....
 
Jo colling

jo colling

13/08/2011 10:00:43
Quote Anchor link
<script language="javascript">

function loadXMLDoc(dname)
{
if (window.XMLHttpRequest)
{
xhttp=new XMLHttpRequest();
}
else
{
xhttp=new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
}

xhttp.open("GET",dname,false);
xhttp.send();
return xhttp.responseXML;
}
</script>
<script language="javascript">
xmlDoc=loadXMLDoc("info.xml");

xtype=xmlDoc.getElementsByTagName("type");
xtijd=xmlDoc.getElementsByTagName("tijd");
xtekst=xmlDoc.getElementsByTagName("tekst");
xdatum=xmlDoc.getElementsByTagName("datum")

for (i=0;i<xtekst.length;i++)
{
if(xtype.childNodes[0].nodeValue="evenement")
{
tel=i*200 + 20
tijd=xtijd.childNodes[0].nodeValue;
tekst=xtekst.childNodes[0].nodeValue;
datum=xdatum.childNodes[0].nodeValue;

document.write("<div style='top:"+tel+"px;' class='evenement'>");
document.write(datum+" om "+tijd+"<br>"+tekst);
document.write("<br><br></div><br>");
}
}

</script>
Gewijzigd op 13/08/2011 10:01:45 door jo colling
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

13/08/2011 10:37:14
Quote Anchor link
je gerbuikt wel een een oud attribuut op de script tag om duidelijk te maken dat er javascript volgt.

En het laden van de xml file gaat natuurlijk zo ook niet lukken, waar zal deze dan van weg moeten komen.

Maar nogmaal, gebruik een debugger om te achterhalen waar het fout loopt en meld ons dan de foutmelding + de plek
 
Jo colling

jo colling

13/08/2011 10:54:46
Quote Anchor link
Ik heb het attribuut veranderd naar: type="text/javascript" maar werkt nog altijd niet

Voor de xml file te laden heb ik gewoon zo gekopieerd van w3schools

Ik krijg geen enkele fout daarom kom ik hier vragen wat het probleem kan zijn.
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

13/08/2011 11:34:20
Quote Anchor link
Post alle relevante informatie!! Het is niet de bedoeling dat wij op zoek moeten naar wat dan ook, dus post hetgeen je in de xml file hebt staan!!
 
Jo colling

jo colling

13/08/2011 11:46:22
Quote Anchor link
dit is mijn volledige xml file

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-1"?>

<informatie>
<bestand>
<type>evenement</type>
<tijd>18.00u-22.00u</tijd>
<tekst>oefenen</tekst>
<datum>elke dinsdag en vrijdag</datum>
</bestand>
<bestand>
<type>evenement</type>
<tijd>18.00u</tijd>
<tekst>Wedstrijd</tekst>
<datum>Vrijdag 19 Augustus 2011</datum>
</bestand>
</informatie>

Toevoeging op 13/08/2011 12:09:46:

Ik heb het probleem denk ik gevonden mijn brouwers heeft een probleem met de codering om te zetten

ik heb mijn encoding veranderd in UTF-8 en nu werkt het wel. toch bedankt
Gewijzigd op 13/08/2011 12:20:20 door jo colling
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.