XML en PHP

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Robert

Robert

23/11/2004 10:08:00
Quote Anchor link
hallo...

ik wil door middel van een formulier opgemaakt in XML, waardes opslaan met behulp van PHP in de database. Hoe doe ik dit ?

Het probleem is alleen dat dit dynamisch moet blijven....er moet een mogelijkheid zijn voor de beheerder om nieuwe opties toe te voegen...

Is deze XML goed ?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-1"?>

<formulier>
<algemeen>
<voornaam>Voornaam</voornaam>
<achternaam>Achternaam</achternaam>
<adres>adres</adres>
<emailadres>emailadres</emailadres>
</algemeen>
<geslacht id="1" naam="geslacht">
<optie>Man</optie>
<optie>Vrouw</optie>
</geslacht>
<land id="2" naam="land">
<optie>Nederland</optie>
<optie>Belgie</optie>
<optie>Frankrijk</optie>
</land>
<prijsvraag>
<vraag>Wat is de titel van het nieuwe album van U2 ?</vraag>
<antwoord id="3" naam="antwoord">
<antwoordoptie>Vertigo</antwoordoptie>
<antwoordoptie>How To Dismantle An Atomic Bomb</antwoordoptie>
<antwoordoptie>Zooropa</antwoordoptie>
<antwoordoptie>All That You Can`t Leave Behind</antwoordoptie>
</antwoord>
<prijs>Een voetreis naar Rome</prijs>
</prijsvraag>
</formulier>
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 23:31:29
 
Robert

Robert

25/11/2004 10:38:00
Quote Anchor link
hij is lastig he ?

ik heb deze tabellen...

uiteindelijk moet de content dus in de tabel "subscribers" komen te staan. De vraag is of ik nog een extra tabel nodig heb om de namen van de titels van de content weer te geven, omdat het dynamisch gebeurd. Ik ben de weg een beetje kwijt zeg maar....

CREATE TABLE `content_type_nieuwsbrief` (
`id` int(11) NOT NULL auto_increment,
`id_type_content` int(11) NOT NULL default '0',
`id_nieuwsbrieven` int(11) NOT NULL default '0',
PRIMARY KEY (`id`)
) TYPE=MyISAM AUTO_INCREMENT=3 ;

INSERT INTO `content_type_nieuwsbrief` VALUES (1, 1, 1);
INSERT INTO `content_type_nieuwsbrief` VALUES (2, 2, 1);

die id_nieuwsbrieven is alleen maar om aan te geven bij welke nieuwsbrief welke opmaak hoort, maar dat is logisch.

CREATE TABLE `content_types` (
`id` int(11) NOT NULL auto_increment,
`inputtype` varchar(255) NOT NULL default '',
PRIMARY KEY (`id`)
) TYPE=MyISAM AUTO_INCREMENT=7 ;

INSERT INTO `content_types` VALUES (1, 'kortetekst');
INSERT INTO `content_types` VALUES (2, 'langetekst');
INSERT INTO `content_types` VALUES (3, 'checkbox');
INSERT INTO `content_types` VALUES (4, 'radiobutton');
INSERT INTO `content_types` VALUES (5, 'plaatje');
INSERT INTO `content_types` VALUES (6, 'link');


CREATE TABLE `subscribers` (
`id` int(11) NOT NULL auto_increment,
`id_landen` int(11) NOT NULL default '0',
`voornaam` varchar(255) default NULL,
`achternaam` varchar(255) default NULL,
`email` varchar(255) default NULL,
`entrydate` datetime default NULL,
`active` enum('1','0') default NULL,
`ip` varchar(255) NOT NULL default '',
PRIMARY KEY (`id`),
KEY `subscriber_FKIndex1` (`id_landen`)
) TYPE=MyISAM AUTO_INCREMENT=3 ;

INSERT INTO `subscribers` VALUES (1, 0, 'Robert', 'Maclean', '[email protected]', '2004-10-25 14:14:11', '1', '');
INSERT INTO `subscribers` VALUES (2, 0, 'Robin', 'Maat', '[email protected]', '2004-10-27 15:30:50', '1', '');
 
Robert

Robert

25/11/2004 10:49:00
Quote Anchor link
kom ik later op terug...ben even ermee bezig...
 
Eris -

Eris -

25/11/2004 11:10:00
Quote Anchor link
Ik snap het wat idee is. Maar XML en php zijn nog niet de ideale combinantie. Het is welmogelijl

Eventueel met simple_xml()
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.