xml gegevens..

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ervaren PHP Developer

Functieomschrijving PHP Developer met brede ervaring gezocht! Ben jij een Full Stack PHP Developer met brede ervaring die toe is aan een volgende stap? Lees dan snel verder! Voor onze eindklant in de regio Nunspeet zijn wij op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT Team van deze organisatie gaat versterken. Wij zoeken een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die er voor gaat zorgen dat deze innovatieve organisatie de volgende stap gaat maken. Om deze functie goed uit te kunnen voeren moet je communicatief goed zijn en in staat zijn om zelfstandig problemen op te lossen. Daarnaast bestaat

Bekijk vacature »

Back-end Programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een ambitieuze werkgever in de regio van Breda zijn wij op zoek naar een Back-end programmeur met affiniteit met C#.NET, SQL en MS Access. Samen met team bestaand uit ware ICT professionals ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Belangrijk is dat je kennis of ervaring hebt van C#.NET en SQL. Je toont een flexibele en sociale houding naar klanten toe. Je denkt in nieuwe mogelijkheden & gaat graag de uitdaging aan. Bedrijfsprofiel De

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Heb je kort geleden jouw HBO diploma ICT development behaald? Of zit je nog aan het begin van je carrière en heb je affiniteit met C#.NET? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Oosterhout zijn wij op zoek naar een fullstack developer. Als C#.NET developer werk je samen met een vooruitstrevend team aan het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten. Je hebt affiniteit met SQL, maar nog belangrijker is dat je kennis en ervaring hebt met C#.NET. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het ontwikkelen van onze high-availability en high-performance backend; Je begint de dag rond 8:30

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen, implementeren en testen van PHP-oplossingen en Apps voor klanten en bedrijfsprocessen; Opstellen van requirements en uitwerken van de oplossingen; Testen van software en borgen van een soepele overdracht, inclusief documentatie; Proactief adviseren vanuit eigen expertisegebied over ontwikkelingen en verbeterpunten in technische toepassingen en processen binnen de organisatie. Hier ga je werken De organisatie is een ambitieuze en vooruitstrevende speler in de markt in de regio Rotterdam. Ze zijn de snelst groeiende in hun branche. Met een excellent aanbod en service willen zij de beste keuze zijn voor hun bestaande en nieuwe klanten. Dit alles doen

Bekijk vacature »

Implementatie specialist

Standplaats: Honselersdijk Aantal uren: 32 – 40 uur Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij de implementatie expert die onze klanten helpt bij het integreren van de Greencommerce software? Ben jij daarnaast communicatief sterk, denk jij graag in verbeteringen en heb je ervaring met ICT? Lees dan snel verder! Bedrijfsinformatie Jem-id is een grote speler op het gebied van software ontwikkeling. Zo zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van de meest innovatieve software voor de AGF- en sierteeltsector. We creëren oplossingen die er toe doen en verbinden klanten niet alleen op technisch vlak, maar zoeken ook de verbinding in

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

De rol van Lead C++ Developer Als Lead C++ developer bij KUBUS word je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de desktop applicaties van BIMcollab, ons platform voor 3D model-validatie en issue-management bedoeld om de kwaliteit van 3D design-modellen voor gebouwen te verbeteren. Betere 3D modellen leiden tot betere gebouwen, dus zo draag je bij aan verduurzaming van de gebouwde omgeving met slimmer gebruik van materialen, minder verspilling en energie-efficiënte gebouwen. Een goede gebruikerservaring staat bij ons hoog in het vaandel; we gaan in onze ontwikkeling voor innovatie en kwaliteit. In je rol als

Bekijk vacature »

Medior Mobile Developer iOS Amsterdam

Functie What will you be doing as Mobile Developer? As an iOS app developer you will work in a multidisciplinary team of app developers, web developers and designers. You will work on world-class apps that will be used by thousands of people. There is a lot of room for self-development on a technical and personal level. Together with the rest of the team you develop in the newest techniques and you go for the best quality. We work with Kotlin Multiplatform Mobile to develop hybrid apps and we guarantee quality with peer reviews, unit testing and we use a CI/CD.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar start jij in een multidisciplinair team met 7 ontwikkelaars. Dit team is verdeeld onder Front-end ontwikkelaars en backend developers. De backend developers werken voornamelijk aan desktop applicaties in combinatie met backend systemen. Hier ga jij dus ook mee aan de slag! Hierbij wordt voornamelijk gebruik gemaakt van C# .NET, WPF, UWP, XAML en MVVM. WPF, UWP, .NET Core, Azure Devops en Entity Framework. WPF en UWP worden dan ook voornamelijk gebruikt voor de user interface van de desktop applicatie. Het development team is dan ook erg gedreven m.b.t. het ontwikkelen van vooruitstrevende en innovatieve horeca automatiseringsoplossingen.

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer met Laravel ervaring! Voor een groeiende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP developer met Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten in een specifieke markt. Als PHP developer ben je samen met een gemotiveerd team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het innoveren van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Als software developer ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Om

Bekijk vacature »

SQL developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de omgeving van Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL ontwikkelaar. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt er als volgt uit te zien: Het ontwerpen en implementeren van databaseschema's: Je bent in staat om een database te ontwerpen en de structuur van tabellen, relaties, indexen en andere objecten te definiëren; Het schrijven van complexe SQL-query's: Je kunt complexe query's schrijven om gegevens uit de database

Bekijk vacature »

C# .NET developer voor innovatieve applicaties gez

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever houdt zich al ruim 20 jaar bezig met het ontwikkelen van innovatieve software en dat willen ze graag nog lang doorzetten. En dat merk je ook als je als .NET developer hier aan de slag gaat. De applicaties worden continu doorontwikkeld met altijd als uitgangspunt dat zowel de kwaliteit als het gebruikersgemak van hoog niveau is. Het bedrijf telt inmiddels ruim 25 medewerkers waarvan meer dan de helft op de development afdeling werken. Meer weten over deze werkgever? Mail naar [email protected] of bel 0657578548 Functieomschrijving Je komt te werken in een Scrum team met andere .NET developers

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Digital Agency

Functie Jij als Front end developer komt te werken in een van de 8 multidisciplinaire teams binnen de organisatie. Deze teams werken op basis van Scrum agile in 2 wekelijkse sprints. De grootte van de teams varieert van 9-14 collega’s en bestaan altijd uit één of meerdere project managers en een project manager. Samen met je team werk je aan verschillende projecten voor uiteenlopende klanten zoals grote multinationals tot het kleine mkb. De stack waarmee gewerkt wordt is voornamelijk Javascript, ES6, Es.next, HTML, CSS, React.js en Node.js. Wat deze organisatie onderscheid is dat ze echt langdurige partnerships aangaan met hun

Bekijk vacature »

Senior Mobile Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Mobile Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »
Vincent

Vincent

01/12/2007 14:53:00
Quote Anchor link
Hee.

Ik ben bezig met een plattegrond:
Afbeelding
Alleen nu kijk hij nog niet naar de gegevens. Want op het coordinaat (14|14) kan een stad staan.
Nu wil ik die gegevens opslaan in xml.
Omdat ik het met database wel kan en ik iets nieuws wil proberen.
Dus dan moet ik elk vakje waar iets in staat opgeven in xml document.
Ik heb me daar nog niet echt in verdiept dus correct me if im wrong
zoiets:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<vakje>
   <coord>437|343</coord>
   <soort>stad</soort>
   <image>stad.jpg</image>
</vakje>


dat wou ik dan gaan uitlezen via simplexml..
Maar doe ik dit wel goed?
Of is er een snellere/betere manier in het storen van de gegevens(wel met xml)? (ik wil geeeeeen database omdat ik ook xml feed wil)
Graag beetje uitleg :-)

Groeten, Vincent.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Vincent
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 19:10:09
 
Frank -

Frank -

01/12/2007 15:05:00
Quote Anchor link
<coord>437|343</coord>
Dat lijkt mij niet goed, 2 gegevens in 1 record.

Met kaarten heb je altijd een x- en een y-as, evt. ook een z-as voor de hoogte, dus heb je 2 (of 3) tags nodig om deze gegevens op te slaan.

Maar, ga dit in een database opslaan en niet in XML. XML is onvoorstelbaar langzaam wanneer je dit vergelijkt met een database. XML gebruik je als interface met andere systemen, bv. een RSS-feed of SOAP. Het feit dat je een RSS-feed wilt opzetten, zegt niks over de dataopslag in een database. pgSQL kan bv. ook prima XML inlezen en uitspugen (met stored procedures). Al is het waarschijnlijk handiger om dit met PHP te doen en dan via PDO met de database kletsen.

De RSS-feed is gewoon een andere output dan bv. html, pdf of een email, meer dan dat is het niet.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

01/12/2007 15:29:00
Quote Anchor link
@Frank -> Behalve dat hij graag RSS feed wil, geeft hij ook aan dat hij het met database wel kan en eens wat anders wil proberen.

Inderdaad is een database wel de slimste oplossing, maar daar gaat het nu even niet om. Tevens heb ik even wat aangepast, zodat je niet gegevens overbodig opslaat. (soort stad en dan plaatje stad.jpg -> Simpeler, lees soort uit en dan soort.jpg is het plaatje)
In principe zou je het met deze gegevens moeten kunnen redden:

<vakje>
<xcoord>437</xcoord>
<ycoord>343</ycoord>
<soort>stad</soort>
</vakje>


Wel leuk al die vliegvelden erop, maar dan staat Schiphol er niet tussen (gaat over het gebruikte plaatje!)
 
Vincent

Vincent

01/12/2007 15:50:00
Quote Anchor link
Zal het zoveel slomer zijn dan ? met xml ?
De bedoeling was(want t is voor school) dat ik met ajax leer omgaan.. en toen wou ik er ook xml bij doen, vandaar dat ik dit doe :-)
 
Frank -

Frank -

01/12/2007 15:53:00
Quote Anchor link
Tja, wat anders proberen is een reden. Desondanks lijkt mij het werken met een XML-interface vele malen interessanter, daar kun je echte applicaties mee maken. XML gebruiken voor dataopslag is zo maar een factor 100 langzamer dan een database, dat is gewoon niet werkbaar.

In combinatie met ajax kun je hele leuke dingen doen met XML. Ik gebruik bv. stored procedures in pgSQL die direct XML aanmaken als resultaat en dan gooi ik de boel direct naar de browser:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
$row
= $stmt->fetch(PDO::FETCH_ASSOC);

    header('Content-Type: text/xml');
    echo $row['list_locations'];
?>

De ene resultaatregel wordt gefetched, voorzien van een header en uitgespuugt. De browser gaat de boel vervolgens netjes verwerken en in een formulier zetten.
 
Vincent

Vincent

01/12/2007 16:52:00
Quote Anchor link
Pff 100x zo sloom.. ik heb geen zin om mijn gebruikers 10 sec. te laten wachten.. dan toch maar mysql :(
 
Niels Janssen

Niels Janssen

01/12/2007 17:53:00
Quote Anchor link
Ehm, als jouw database er 0.1 seconde over doet om een antwoord terug te geven zou ik toch gaan zoeken naar een andere host! Zelfs mijn laptop geeft nog een groot antwoord terug in minder dan 0.0001 seconde.
 
Vincent

Vincent

01/12/2007 18:38:00
Quote Anchor link
t was ff een voorbeeld hè ;-)
 
Frank -

Frank -

02/12/2007 01:38:00
Quote Anchor link
Niels. schreef op 01.12.2007 17:53:
Ehm, als jouw database er 0.1 seconde over doet om een antwoord terug te geven zou ik toch gaan zoeken naar een andere host! Zelfs mijn laptop geeft nog een groot antwoord terug in minder dan 0.0001 seconde.
Dit zegt 10x niks, je hebt geen idee hoe complex een query kan zijn of hoe groot een database kan zijn. Wat dacht je van een database van 10TB en vele miljarden records verspreid over een paar honderd tabellen? Ga dan maar eens data halen uit een tabel of tig met een paar leuke joins. Dat kan echt wel even duren, ga ondertussen maar koffie halen!

Een query die er 0.1 seconde over doet, kan dus razendsnel zijn, maar ook rete langzaam. Het ligt maar net aan de complexiteit en grote van de database wat je snel of langzaam vindt.

Met XML wordt het in elk geval al heel snel te langzaam, dat is vanzichzelf al langzaam.
 
Crispijn -

Crispijn -

02/12/2007 01:59:00
Quote Anchor link
tip: is het niet gaaf om eens naar de mogelijkheden van googlemaps kijken voor zo'n aplicatie? Kan je wellicht bij een uitbreding wel meer landen dan alleen NL meenemen!

Het is maar een ideetje... Wel een die tijd gaat kosten maar het kan zeker zijn vruchten afwerpen!
 
Kalle P

Kalle P

02/12/2007 02:55:00
Quote Anchor link
@pgfrank
Ik ben het niet eens met je voorkeur voor een db ten opzichte van xml gebruik.

Als je veel traffic hebt met veel bezoekers is het vele malen efficienter om een xml-tje gebruiken dan voor al je bezoekers een db connectie te maken en de zelfde query uit te voeren.

Al zou ik dan sowieso geen xml gebruiken, maarja. Plaatsen zullen niet zo snel veranderen en ook niet heel snel erbij komen, dus je kan het dan gewoon nog beter hardcoded in je pagina's zetten.

Leuk propeerseltje in ieder geval met xml.

En in een 2d plaatje komt geen z-as voor.
 
Frank -

Frank -

02/12/2007 14:59:00
Quote Anchor link
@Kalle: Ga jij maar eens uit een flink XML bestand de juiste gegevens ophalen. Dat duurt gewoon veel langer dan met een database.

Tuurlijk, een XML-bestandje van 3 regels is sneller dan het openen van een database connectie, versturen van de query, ophalen resultset en fetchen van een resultset. Maar om dat nu een realistische situatie te noemen... Hooguit voor een configuratiebestand, wat ik dan ook wel eens gebruik.

XML is eenvoudig met Schema te valideren, dat heeft enorme voordelen, voorkomt een hele hoop bugs.
 
Frank -

Frank -

02/12/2007 17:01:00
Quote Anchor link
In pgSQL versie 8.3 zit native XML-ondersteuning, zie de release notes. Er is eveneens een apart datatype voor beschikbaar:
Quote:
Support for the SQL/XML standard, including new operators and an XML data type


Versie 8.3 is nog in Beta (versie 3, hopelijk de laatste voor RC1), leuk om mee te spelen maar ook niet meer dan dat. Voor productietoepassingen zul je dus nog even geduld moeten hebben. Hopelijk nog dit jaar, Q3 2007 was de oorspronkelijke planning.
 
Vincent

Vincent

02/12/2007 18:09:00
Quote Anchor link
Crispijn: ik zal wel naar gaan kijken ;-)
Kalle: t is meer iets voor school dus niet echt om de bezoekers
pgfrank: wat vind jij een "flink" xml bestand? en is er trouwens een soort usbwebserver met pg?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Vincent
 
Frank -

Frank -

02/12/2007 18:28:00
Quote Anchor link
@Vincent: Pg_live is een live cd gebaseerd op Xubuntu met Apache, PHP, PostgreSQL, pgadmin3 en nog een heel stel tools.

De definitie van 'een flink XML bestand' is een beetje afhankelijk van de hoeveelheid geheugen die jouw server tot zijn beschikking heeft, maar met een paar honderd MB loop je met XML al wel tegen flinke beperkingen aan. Je hebt namelijk als snel 2x zoveel geheugen nodig wanneer er bewerkingen plaatsvinden en het overgrote deel van het geheugen wordt door andere zaken dan de data ingenoemen.

Voorbeeldje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<adres>
  <huisnummer>23</huisnummer>
</adres>

Zie hier het aantal karakters dat je nodig hebt om het nummer 23 op te kunnen slaan... Tuurlijk, het is een extreem voorbeeld en ook een database heeft overhead, maar dat is vele malen minder dan met XML. Daarnaast kun je geen indexen aanmaken. Stel je voor dat je 1000 complete adressen moet doorlopen om alle adressen in Amsterdam op te zoeken. Dat gaat 1-voor-1 en niet alleen op een index.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.