xml her-bouwen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# .NET Developer

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Bennekom gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Senior Java Ontwikkelaar

Dit ga je doen Werken aan uiteenlopende interne projecten voor grote (internationale) organisaties; Ontwikkelen van diverse (web)applicaties en platformen met technieken als Java, Azure en ASP.NET; Complexe vraagstukken tackelen met jouw expertise en ervaring; Waar nodig help jij je collega's om samen tot de juiste oplossing te komen. Hier ga je werken Als Java Developer kom je te werken bij een internationale organisatie in regio Amsterdam die zich richt op procesoptimalisatie door middel van zeer complexe IT oplossingen. Dit doen zij op het allerhoogste niveau met vestigingen over heel de wereld en met een groot aantal aansprekende, maatschappelijk betrokken klanten.

Bekijk vacature »

Back-end developer

Dit ga je doen Development d.m.v. XQuery, JSON/XML en REST API's; Ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform; Koppelingen maken met de NoSQL database; Testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten; Samenwerking met andere front- en back-end ontwikkelaars. Hier ga je werken Voor een vooruitstrevende organisatie binnen de zorg in Den Haag zijn wij opzoek naar een Back-end Developer die ervaring heeft met o.a.XQuery en Vue.JS of daarin graag zou willen ontwikkelen. Je zal ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform en koppelingen maken met de NoSQL database. Ook het testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten behoort tot jouw

Bekijk vacature »

Full Stack Java ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor de politie zijn wij op zoek naar een Full stack Java ontwikkelaar. Als ervaren full stack Java ontwikkelaar binnen de gewenste deadlines meewerken aan de totstandkoming van de gewenste werkzaamheden. Taken Upgraden van GeoServer, SOLR, Oracle Spatial database, Tomcat Migreren Oracle Spatial naar PostgreSQL/PostGIS Migreren SOLR naar ElasticSearch Geografische gegevens op het interne netwerk beschikbaar maken Doorontwikkelen en actualiseren van de geografische services Het up to date brengen van de CI/CD pipeline, samen met medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de CI/CD tooling Aanspreekbaar op de solution architectuur en stemt die met collega's in het cluster Geo De opdracht

Bekijk vacature »

Lead Front-end developer

Functie Hun huidige applicatie worden ontwikkeld in o.a. React, Redux, TypeScript. Ze werken graag met de nieuwste technieken en tooling en zoeken ook developers die hier proactief op zoek naar gaan. Als senior/lead developer ben je een kartrekker in het team. Naast het meedenken over bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Zo kun je bijvoorbeeld 1 dag in de week met 2 collega’s bezig zijn om samen met hen te kijken naar hun ontwikkeling, doelstellingen en uiteraard de gewenste begeleiding hierin. Hiernaast sta je als

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Front-end developer (Vue.js) gezocht!

Functie Als Front-end developer is het jouw doel om efficiënte en effectieve frontend code te ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden die goed aansluit bij de functionele behoefte vanuit de klant. Je zorgt voor optimale SEO-resultaten, sitespeed en frontend security. You build it, you run it, you own it! Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuw product en wij hebben jouw hulp hierbij nodig! Als junior .NET ontwikkelaar krijg jij de kans om samen met ons deze nieuwe uitdaging aan te gaan! Momenteel bestaat ons team uit drie interim Software Engineers. Twee hiervan zijn zeer ervaren .NET specialisten die inmiddels hun strepen in dit vakgebied al hebben behaald. Ook hebben wij een junior als onderdeel van ons team die zich op dit moment nog bezig houdt met de Front-end (Angular/TypeScript), maar zich nu ook meer gaat verdiepen in de backend. Wij willen ons team graag verder

Bekijk vacature »

E-Identity Developer met Projectleider Kwaliteiten

Functieomschrijving Voor de kamer van koophandel zijn we op zoek naar een E-Identity developer met projectleider kwaliteiten. Voor deze opdracht zoekt KVK een Informatieanalist met Technisch Projectleider en ICT developer kwaliteiten, met kennis van E-identity. We zoeken in de breedte en niet specifiek in de diepte qua skillset. Een Junior Projectmanager, een Junior Informatieanalist, een Junior Developer (full stack), een Junior Designer en een Junior ICT architect ineen, met een sterk gevoel van stakeholder management en planning vaardigheden. Door de internationale setting, én de realisatie van ontsluiting van en naar basisregisters toe zijn wij op zoek naar enige ervaring binnen

Bekijk vacature »

Senior Node.js developer Digital Agency

Functie Door de groei van de organisatie zijn ze op zoek naar een Tech Lead. Als tech lead ben jij verantwoordelijk Als Back end Node.js developer kom je terecht in een van de 8 multidisciplinaire teams in het projectenhuis. Afhankelijk van jouw interesses, wensen en capaciteiten word je bij projecten en onderwerpen naar keuze betrokken. Als ervaren ontwikkelaar zul jij vaak leiding nemen in de projecten en in het team een aanvoerder zijn van technische discussies. Uiteindelijk wil jij natuurlijk de klantwensen zo goed mogelijk vertalen naar robuuste code. De projecten kunnen varieren van langlopende- tot kleinschalige trajecten. Voorheen werkte

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel verder en laat wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot aantal creatieve en ambitieuze ontwikkelaars. Ze

Bekijk vacature »

Java Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Gezellige team, passie en een groene toekomst! Lees hier de vacature van Front-end Developer bij All in Power! All in power heeft zich tot doel gesteld écht bij te dragen aan de energietransitie. Dit doen wij door de markt voor energie volledig op zijn kop te zetten. Producenten van schone (wind- of zonne-)energie verkopen via ons platform hun energie rechtstreeks aan gebruikers. Of dit nu huishoudens, bedrijven of bijvoorbeeld laadpalen zijn ons platform maakt het uitwisselen van energie mogelijk. Zo maken we de business case van onze klanten veel sterker en loont het om (meer) te investeren in vergroening voor

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP / Laravel Developer voor een IT-consultancy in de omgeving van Hoofddorp! Ben jij op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging binnen een veelzijdige werkomgeving? Lees dan snel verder! Binnen dit bedrijf werk je in een ontwikkelteam, waarin je zeer betrokken bent en meedenkt over softwareoplossingen. Binnen dit Team hou je je bezig met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken;

Bekijk vacature »
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

03/07/2010 21:06:12
Quote Anchor link
Beste,

Ik zit met een klein probleem. Ik heb namelijk een set xml files waar ik mee moet werken. Xml file type 1 is perfect, maar type 2 niet. *
Nu wil ik dus, in plaats van alles op 1 regel, ervoor zorgen dat het er uit komt te zien als type 1. Ik heb echter geen idee hoe ik dit moet doen. Ik dacht aan regex, maar dat is over de top. Toen dacht ik om over alle elementen heen te loopen, en zo dan een nieuwe lijst samen te stellen. Dit liep niet zoals ik wou **.

Is er iemand met een idee, hoe ik dit kan oplossen? Alvast bedankt :)


*
type 1:
<tag>
<tag>value</tag>
</tag>

type 2:
<tag><tag>value</tag></tag>


**
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php
class xmlTestje
{
    public function test($xmlFile)
    {
          
        try
        {
            $sxi = new SimpleXMLIterator($xmlFile, NULL, true);
        }

        catch(Exception $e)
        {

            echo $e->getMessage();
        }
                                    
        foreach ( $sxi as $node=>$value )
        {
                    
            if($value->hasChildren())
            {

                //En hier gaat het mis. Ik krijg hier false terug,
                //terwijl er wel children aanwezig zijn. Als ik B.v. doe:
                //$value->children(); Dan krijg ik netjes alle children terug...

                echo $node." :<br />";    
                $this->test($value);  
            }

            else
            {
                echo "$node : $value<br />";  
            }            
        }                      
    }    
}
[
/code]
Gewijzigd op 03/07/2010 21:06:36 door Wesley Overdijk
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 16:59:25
 

03/07/2010 21:58:52
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

03/07/2010 21:59:47
Quote Anchor link
Al geprobeerd, wat dus niet echt werkt *zoals je link :P*
 

03/07/2010 22:05:12
Quote Anchor link
Kan je de bestanden geven?
Edit:
Kut ubb parser:
http://php.net/class.domdocument#domdocument.props.formatoutput
Edit2:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?php
$string1
= <<<EOD
<?xml version="1.0" encoding="iso-8859-1" ?>
<painting>
  <img src="madonna.jpg" alt='Foligno Madonna, by Raphael'/>
  <caption>This is Raphael's "Foligno" Madonna, painted in
    <date>1511</date>–<date>1512</date>.
  </caption>
</painting>
EOD
;
$string2 = <<<EOD
<?xml version="1.0" encoding="iso-8859-1" ?><painting><img src="madonna.jpg" alt='Foligno Madonna, by Raphael'/><caption>This isa Raphael's "Foligno" Madonna, paainted hier nog extra tekst dat het echt opvalt in<date>1511</date>–<date>1512</date>.</caption></painting>
EOD
;

$doc = new DOMDocument('1.0', 'iso-8859-1');
$doc->formatOutput = true;
$doc->loadXML($string1);
var_dump($doc->saveXML());
$doc->loadXML($string2);
var_dump($doc->saveXML());

/* Levert:
string(241) "<?xml version="1.0" encoding="iso-8859-1"?>
<painting>
  <img src="madonna.jpg" alt="Foligno Madonna, by Raphael"/>
  <caption>This is Raphael's "Foligno" Madonna, painted in
    <date>1511</date>–<date>1512</date>.
  </caption>
</painting>
"
string(276) "<?xml version="1.0" encoding="iso-8859-1"?>
<painting>
  <img src="madonna.jpg" alt="Foligno Madonna, by Raphael"/>
  <caption>This isa Raphael's "Foligno" Madonna, paainted hier nog extra tekst dat het echt opvalt in<date>1511</date>–<date>1512</date>.</caption>
</painting>
"
*/

?>

Zo wil je het toch?
Gewijzigd op 03/07/2010 22:34:28 door
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

04/07/2010 00:00:18
Quote Anchor link
Niet helemaal. Ik kan de bestanden niet geven, zijn namelijk vertrouwelijke gegevens. Maar het idee is dat het xml bestand alles op 1 regel heeft *de export van het programma dat daar voor zorgt is niet helemaal 100%...*

dus:

<Verzendingen><Verzending><KlantA><fische_12345><a_12345>Voornaam</a_12345><b_12345>Totaal binnengehaald</b_12345><c_12345>Netto inkomen</c_12345></fische_12345></klantA></Verzending></Verzendingen>

Moet worden:

<Verzendingen>
<Verzending>
<KlantA>
<fische_12345>
<a_12345>Voornaam</a_12345>
<b_12345>Totaal binnengehaald</b_12345>
<c_12345>Netto inkomen</c_12345>
</fische_12345>
</klantA>
</Verzending>
</Verzendingen>


Er zit geen vaste opmaak in, en het moet exact op deze manier. *Lang leven koppige software bedrijven*

EDIT:
OMG dit doet wel precies wat ik nodig had. sorry, jou voorbeeld zag er nogal vreemd uit... Maar ja, enorm bedankt!
Gewijzigd op 04/07/2010 00:19:59 door wesley Overdijk
 

04/07/2010 09:37:16
Quote Anchor link
Wesley Overdijk op 04/07/2010 00:00:18:
EDIT:
OMG dit doet wel precies wat ik nodig had. sorry, jou voorbeeld zag er nogal vreemd uit... Maar ja, enorm bedankt!


Inderdaad zag het er wat raar uit, mooi dat het nu gelukt is.
 
Niek s

niek s

07/07/2010 09:52:30
Quote Anchor link
Waarom wil je dat? Toch niet om het later te gaan parsen he? Daar kan je dan namelijk veel beter DOM of SimpleXML voor gebruiken namelijk...
 

07/07/2010 12:40:44
Quote Anchor link
Niek s op 07/07/2010 09:52:30:
Waarom wil je dat? Toch niet om het later te gaan parsen he? Daar kan je dan namelijk veel beter DOM of SimpleXML voor gebruiken namelijk...



Maar als iets helemaal brak is gescript dat het dus wel deze formatting vereist, ga jij het dan omschrijven?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.