xml her-bouwen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in de regio van Bergen op Zoom ben je als PHP Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van Software. Daarnaast ben je ook voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en innovaties die essentieel kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Je deelt veel kennis en informatie met het team en ontvangt deze dan ook graag terug. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Bedrijfsprofiel Deze uitdagende opdrachtgever is ruim 20 jaar actief in de regio Bergen op Zoom. Het vooruitstrevende team staat de hele dag voor je klaar om je te helpen en ondersteunen.

Bekijk vacature »

Senior PHP developer met ambities tot Software Arc

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

.NET Developer Microservices

Dit ga je doen Je taken zullen voornamelijk bestaan uit: Het ontwikkelen van software, inclusief vormgeving, implementaties, integraties en (automatisch) testen (.NET, C#, Azure, Docker, Microservices, Angular); Het in kaart brengen van software requirements; Zorgen dat jouw code kwalitatief hoogstaand is; Het uitvoeren van risico analyses; Een bijdrage leveren aan het continuous quality improvement process. Hier ga je werken Dat kanker een verschrikkelijke ziekte is die de wereld uit geholpen moet worden, is duidelijk. Binnen deze Gelderse organisatie die duizenden ziekenhuizen van producten voorziet, proberen ze daar via technische innovaties aan bij te dragen. Samen met 10 collega .NET developers

Bekijk vacature »

Machine Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Machine Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Machine Software Developer ben je verantwoordelijk voor: - Je ontwerpt, ontwikkelt en debugt software voor machinebesturingssystemen en complexe landbouwmachines; - Je stelt gebruikersinterfaces op (cabinedisplays); - Op termijn ga je softwareprojecten leiden voor specifieke machines; - Inclusief planning, documentatie en validatie; - Om specificaties te verifiëren

Bekijk vacature »

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

.NET Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een .NET Developer! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans en kijk snel of jouw vaardigheden aansluiten bij onderstaand profiel! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als .NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving Bergen. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en verricht betekenisvol werk. Binnen dit bedrijf wordt gewerkt aan de productie en ontwikkeling van medische middelen. Als .NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je wordt betrokken bij alle fasen van software

Bekijk vacature »

API Developer Red Hat Fuse

Dit ga je doen Als API Developer zal je verantwoordelijk zijn voor het: het maken van API's en het correct laten draaien van de API's op het platform. Hierdoor kom je in aanraking met Red Hat Fuse, Springt Boot, 3Scale, Red Hat SSO, Openshift en Azure DevOps; zorgen voor de kwaliteit van de ontwikkeling, integratie en prestaties van de API's; zorgen voor een stabiel integratieplatform. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap dat hoofdzakelijk op OpenShift, Azure en

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jij begint als .NET ontwikkelaar in een team met 10 andere Software Engineers. De werkzaamheden zijn afwisselend, zo kan het dat jij bezig bent met volledig nieuwe features of het door ontwikkelen van bestaande sites of shops. Wij ontwikkelen web applicaties, maar ook mobiele applicaties. Daarnaast bijt jij je soms ook van in externe koppelingen met systemen zoals een ERP. Als team is er een duidelijke focus m.b.t. het waarborgen van de performance en snelheid van webshops. Ook zijn wij expert op het gebied van configuratoren. Kortom enorm veel afwisselende werkzaamheden! Ook jouw werkplek kan afwisselend zijn. Soms heb

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Rotterdam! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Hoofddorp. Binnen deze functie vervul je een onsite learning programma waarbij je aan de slag gaat met PHP en Laravel. Hierbij ben je voornamelijk werkzaam op verschillende klantlocaties en is het jouw taak om hun wensen en eisen

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een Front-end (Angular) developer. Het it-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn dus op zoek naar professionals die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaan, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties aan de slag gaat. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI

Bekijk vacature »
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

03/07/2010 21:06:12
Quote Anchor link
Beste,

Ik zit met een klein probleem. Ik heb namelijk een set xml files waar ik mee moet werken. Xml file type 1 is perfect, maar type 2 niet. *
Nu wil ik dus, in plaats van alles op 1 regel, ervoor zorgen dat het er uit komt te zien als type 1. Ik heb echter geen idee hoe ik dit moet doen. Ik dacht aan regex, maar dat is over de top. Toen dacht ik om over alle elementen heen te loopen, en zo dan een nieuwe lijst samen te stellen. Dit liep niet zoals ik wou **.

Is er iemand met een idee, hoe ik dit kan oplossen? Alvast bedankt :)


*
type 1:
<tag>
<tag>value</tag>
</tag>

type 2:
<tag><tag>value</tag></tag>


**
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php
class xmlTestje
{
    public function test($xmlFile)
    {
          
        try
        {
            $sxi = new SimpleXMLIterator($xmlFile, NULL, true);
        }

        catch(Exception $e)
        {

            echo $e->getMessage();
        }
                                    
        foreach ( $sxi as $node=>$value )
        {
                    
            if($value->hasChildren())
            {

                //En hier gaat het mis. Ik krijg hier false terug,
                //terwijl er wel children aanwezig zijn. Als ik B.v. doe:
                //$value->children(); Dan krijg ik netjes alle children terug...

                echo $node." :<br />";    
                $this->test($value);  
            }

            else
            {
                echo "$node : $value<br />";  
            }            
        }                      
    }    
}
[
/code]
Gewijzigd op 03/07/2010 21:06:36 door Wesley Overdijk
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 20:22:01
 

03/07/2010 21:58:52
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

03/07/2010 21:59:47
Quote Anchor link
Al geprobeerd, wat dus niet echt werkt *zoals je link :P*
 

03/07/2010 22:05:12
Quote Anchor link
Kan je de bestanden geven?
Edit:
Kut ubb parser:
http://php.net/class.domdocument#domdocument.props.formatoutput
Edit2:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?php
$string1
= <<<EOD
<?xml version="1.0" encoding="iso-8859-1" ?>
<painting>
  <img src="madonna.jpg" alt='Foligno Madonna, by Raphael'/>
  <caption>This is Raphael's "Foligno" Madonna, painted in
    <date>1511</date>–<date>1512</date>.
  </caption>
</painting>
EOD
;
$string2 = <<<EOD
<?xml version="1.0" encoding="iso-8859-1" ?><painting><img src="madonna.jpg" alt='Foligno Madonna, by Raphael'/><caption>This isa Raphael's "Foligno" Madonna, paainted hier nog extra tekst dat het echt opvalt in<date>1511</date>–<date>1512</date>.</caption></painting>
EOD
;

$doc = new DOMDocument('1.0', 'iso-8859-1');
$doc->formatOutput = true;
$doc->loadXML($string1);
var_dump($doc->saveXML());
$doc->loadXML($string2);
var_dump($doc->saveXML());

/* Levert:
string(241) "<?xml version="1.0" encoding="iso-8859-1"?>
<painting>
  <img src="madonna.jpg" alt="Foligno Madonna, by Raphael"/>
  <caption>This is Raphael's "Foligno" Madonna, painted in
    <date>1511</date>–<date>1512</date>.
  </caption>
</painting>
"
string(276) "<?xml version="1.0" encoding="iso-8859-1"?>
<painting>
  <img src="madonna.jpg" alt="Foligno Madonna, by Raphael"/>
  <caption>This isa Raphael's "Foligno" Madonna, paainted hier nog extra tekst dat het echt opvalt in<date>1511</date>–<date>1512</date>.</caption>
</painting>
"
*/

?>

Zo wil je het toch?
Gewijzigd op 03/07/2010 22:34:28 door
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

04/07/2010 00:00:18
Quote Anchor link
Niet helemaal. Ik kan de bestanden niet geven, zijn namelijk vertrouwelijke gegevens. Maar het idee is dat het xml bestand alles op 1 regel heeft *de export van het programma dat daar voor zorgt is niet helemaal 100%...*

dus:

<Verzendingen><Verzending><KlantA><fische_12345><a_12345>Voornaam</a_12345><b_12345>Totaal binnengehaald</b_12345><c_12345>Netto inkomen</c_12345></fische_12345></klantA></Verzending></Verzendingen>

Moet worden:

<Verzendingen>
<Verzending>
<KlantA>
<fische_12345>
<a_12345>Voornaam</a_12345>
<b_12345>Totaal binnengehaald</b_12345>
<c_12345>Netto inkomen</c_12345>
</fische_12345>
</klantA>
</Verzending>
</Verzendingen>


Er zit geen vaste opmaak in, en het moet exact op deze manier. *Lang leven koppige software bedrijven*

EDIT:
OMG dit doet wel precies wat ik nodig had. sorry, jou voorbeeld zag er nogal vreemd uit... Maar ja, enorm bedankt!
Gewijzigd op 04/07/2010 00:19:59 door wesley Overdijk
 

04/07/2010 09:37:16
Quote Anchor link
Wesley Overdijk op 04/07/2010 00:00:18:
EDIT:
OMG dit doet wel precies wat ik nodig had. sorry, jou voorbeeld zag er nogal vreemd uit... Maar ja, enorm bedankt!


Inderdaad zag het er wat raar uit, mooi dat het nu gelukt is.
 
Niek s

niek s

07/07/2010 09:52:30
Quote Anchor link
Waarom wil je dat? Toch niet om het later te gaan parsen he? Daar kan je dan namelijk veel beter DOM of SimpleXML voor gebruiken namelijk...
 

07/07/2010 12:40:44
Quote Anchor link
Niek s op 07/07/2010 09:52:30:
Waarom wil je dat? Toch niet om het later te gaan parsen he? Daar kan je dan namelijk veel beter DOM of SimpleXML voor gebruiken namelijk...



Maar als iets helemaal brak is gescript dat het dus wel deze formatting vereist, ga jij het dan omschrijven?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.