[XML] HTML formulier maken mbv XML en opslaan

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Robert

Robert

09/12/2004 10:54:00
Quote Anchor link
hallo....

ik heb het volgende probleem...

met dit PHP bestand genereer ik een XML-bestand:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
<?php
$array
= array (
"name" => array (
"voornaam"=>"Robert",
"achternaam"=>"Maclean"
),
"info" => array (
"email"=>"[email protected]",
"adres"=>"Beukenrode 188",
"postcode"=>"2215 JN",
"woonplaats"=>"Voorhout",
"land"=>"Nederland",
"tel_nr"=>"tel_nr",
"mob_nr"=>"mob_nr",
"geslacht"=>array("Man","Vrouw"),
"opmerkingen"=>"Opmerkingen"
),
"prijsvraag" => array ( "prijsvraag"=>"Welke prins is pas overleden ?",
"prijzen"=>"een hoop stuff" )
);


//kijken of de functie niet al bestaat, dan pakken we die van php5
if (!function_exists('file_put_contents')) {
function
file_put_contents($filename, $data)
{

//als het openen een foutmelding geeft, keihard terug naar functie aanroep
if (($h = @fopen($filename, 'w')) === false) {
return false;
}

//als het schrijven mislukt, ook weer terug naar de foutafhandeling
if (($status = @fwrite($h, $data)) === false) {
return false;
}

fclose($h);
//geef de status terug
return $status;
}
}


$status=file_put_contents("formulier.xml",wddx_serialize_value($array));
echo $status;
?>


en wat ik nu wil is dat er een mogelijk is voor iemand om de arrays uit te breiden (dus opties toevoegen), zodanig dat het formulier dynamisch is. Speaking of which....hoe zorg je ervoor dat zo`n formulier ontstaat wordt met de items uit de XML, vooral wanneer het checkboxen of radiobuttons betreft. Daarna moet het nog opgeslagen worden in de database.

Het lijkt me in ieder geval een hels karwei. Heeft iemand iets soortgelijks weleens gemaakt of is het niet te doen ?
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 13:39:55
 
Robert

Robert

09/12/2004 11:13:00
Quote Anchor link
ik gebruik PHP4 btw
 
Robert

Robert

09/12/2004 16:05:00
Quote Anchor link
geen idee ?

niemand ?

ik hoef niet per se verbeteringen of zo...alleen maar een soortgelijk voorbeeld
Gewijzigd op 09/12/2004 16:18:00 door Robert
 
Ro-G :o)

Ro-G :o)

09/12/2004 18:02:00
Quote Anchor link
Robert,

XML en PHP, is dat niet een PHP5 ding?
Dit is wat ik op php.net kon vinden.

Zelf ga ik mij daar over een maandje pas in verdiepen.
 
Steff   an

Steff an

09/12/2004 20:35:00
Quote Anchor link
Quote:
Requirements

The SimpleXML extension requires PHP 5.


Dat staat er bij.
 

10/12/2004 10:14:00
Quote Anchor link
nee hoor...XML en PHP4 gaan ook samen alleen werkt het in PHP5 wel iets beter...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.