xml into object

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full stack Python developer

Functie Samen met andere collega’s (een product owner, een software manager en een ervaren ontwikkelaar) ga jij onze producten verder ontwikkelen. Jouw verantwoordelijkheden zullen bestaan uit: – Verder wil gaan met de ontwikkeling van onze bestaande producten; nieuwe features! – Meedenkt over de roadmap van onze producten – Als sparringpartner kan optreden op het gebied van development – Zelf ook nieuwe ideeën op tafel durft te leggen en deze van scratch af aan wilt bouwen Hieronder ook een paar voorbeelden van projecten waar we momenteel mee bezig zijn of binnenkort aan willen beginnen: – Real-time interactie creëren in onze web

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Senior C# Software Ontwikkelaar te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever heeft als missie om haar klanten op ICT-gebied volledig te ontzorgen. Ze zijn een ICT bedrijf met een verscheidenheid aan ICT oplossingen waaronder Cloud oplossingen en een groot deel van het werk is gericht op software realisatie. Voor de Enterprise-klanten voert het relatief kleine ontwikkelteam waar jij deel uit van kan gaan maken binnen deze organisatie te Zaandam de grootste opdrachten uit. Niet alleen websites en complexe webapplicaties maar ook mobile apps, web services en complete systeemintegraties! Je moet dan denken aan Dynamics, Sharepoint en Salesforce. Je komt hier terecht in een relatief kleine organisatie met ontzettend

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar Java EE

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving De afdeling IV –

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Dit ga je doen Met behulp van diverse programmeertalen ontwikkelen van Front-end software; Het begeleiden van het front-end team; Het oplossen van incidenten; Het bijhouden van een backlog; Je hebt een actieve bijdrage in de wekelijkse overleggen met de omliggende teams; Je houdt trends bij en adviseert het management hierover waar nodig; Helder communiceren met de stakeholders om hen zo mee te nemen in projecten en laten inzien wat de duur en toegevoegde waarde van bepaalde projecten is. Hier ga je werken Deze organisatie heeft circa 40 miljoen bezoekers per maand en heeft innovatie hoog in het vaandel staan. Het

Bekijk vacature »

Back End Developer .NET

Dit ga je doen Ontwikkelen in C# .NET en werken aan nieuwbouw, uitbouw en onderhoud van de software (die communiceren met 68.000 sensoren, waardoor er meerdere miljoenen berichten per uur verwerkt worden); Samenwerken in Scrum Teams; Meewerken aan verschillende, uitdagende projecten; Werken met nieuwe technologieën en vrijheid krijgen om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Hier ga je werken Je komt als Developer te werken bij een organisatie die gespecialiseerd is in software die real-time wordt gebruikt. De software constateert waar werk moet worden uitgevoerd en de chauffeurs worden met een andere applicatie hierop geattendeerd. Ook wordt er direct

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie De perfecte combinatie tussen techniek en vastgoed. Werk samen met de senior software developer om allerlei software van fluX te verbeteren. Gelukkig voel jij je helemaal thuis in de codewereld van .NET. Dus of je nu bezig bent met het verhogen van de conformiteitscore of het automatiseren van allerlei taxatiemodellen, jij weet precies hoe je de doelstellingen realiseert. En dat terwijl je ook samenwerkt met een extern ontwikkelteam. Waar dit team bepaalde softwaresystemen ontwikkelen, richt jij je vooral op onze Nederlands georiënteerde producten en alle wetgeving die daarbij komt kijken. Voor minimaal 32 uur per week verrijk jij onze

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

React developer Inhouse cloudplatform

Functie De functie: Als front-end developer kom je te werken naast 2 andere front-end/React developers, waaronder één senior. Een hele mooie kans dus om in korte tijd veel nieuwe kennis en ervaring op te doen. Ze hebben momenteel veel werk hierin en daarom willen ze het team graag uitbreiden. Het is van belang dat je, zeker gezien het vele thuiswerken, in ieder geval al een aantal projecten hebt gedaan in React. Taken waar je aan kunt denken zijn het ontwikkelen van client-applicaties o.b.v. HTML5, React en andere open standaarden. Ook ben je nauw betrokken bij het implementeren van designs o.b.v.

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »

Account Developer

Voor Bol.com zijn wij per direct op zoek naar een Account Developer voor 32-40 uur per week op het kantoor in Utrecht. Wil jij een directe bijdrage leveren door partners van de juiste data-inzichten te voorzien en via campagnes op nieuwe platformkansen en features te wijzen? Ben jij analytisch sterk en kun jij dit vertalen naar plannen en inspirerende gesprekken? Lees dan snel verder! wat bieden wij jou Salaris van €2400 - €2600 obv 40 uur Minimaal 6 maanden Werklocatie is Utrecht Werken bij bol.com wie ben jij Jij bent commercieel gedreven en weet altijd aan de juiste knoppen te

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Fullstack Developer TOTO

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Fullstack Developer TOTO. Thanks to your efforts, complex business critical applications are always running smoothly. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Fullstack Developer you score by: Taking ownership of the development cycle of an application in a large scale, high availability, geo redundant landscape Coaching your peer developers and safeguarding code quality Integrating the application with other components of the system using the available API’s Managing

Bekijk vacature »
Ben Van de Voorde

Ben Van de Voorde

09/05/2011 10:23:50
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Iemand enig idee hoe je xml in een php object kunt plaatsen? Zodat je de xml values terug krijgt?

Ik probeer het momenteel op de volgende manier maar dat wilt niet echt werken, het is trouwens voor mijn soapclient webservice script.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
$DisplayAttachment = $client->dbDocAttachmentList($srv_name, $db_name, $unid, 'Book_Cover');

echo $DisplayAttachment->getName() . "<br />";

foreach($DisplayAttachment->attachmentslist() as $attachment)
  {
  echo $child->getName() . ": " . $attachment . "<br />";
  }


De XML:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<soapenv:Envelope xmlns:soapenv="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/" xmlns:urn="urn:DefaultNamespace">
   <soapenv:Header/>
   <soapenv:Body>
      <urn:SRVNAME>flexdomino/flex2domino</urn:SRVNAME>
      <urn:DBNAME>flex/flexdemo.nsf</urn:DBNAME>
      <urn:NOTEID>18E6</urn:NOTEID>
      <urn:RTFIELD>Book_Cover</urn:RTFIELD>
   </soapenv:Body>
</soapenv:Envelope>


Bedankt!
Gewijzigd op 09/05/2011 10:26:09 door Ben Van de Voorde
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 21:19:43
 
Kees Schepers

kees Schepers

09/05/2011 10:35:32
Quote Anchor link
Dit kun je doen met new simplexml($jeXML);
 
Ben Van de Voorde

Ben Van de Voorde

09/05/2011 10:54:46
Quote Anchor link
Dan kom ik uit op deze functie maar kom hier ook niet echt veel verder mee.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
function simpleXMLToArray($xml,
                    $flattenValues=true,
                    $flattenAttributes = true,
                    $flattenChildren=true,
                    $valueKey='@value',
                    $attributesKey='@attributes',
                    $childrenKey='@children'){

        $return = array();
        if(!($xml instanceof SimpleXMLElement)){return $return;}
        $name = $xml->getName();
        $_value = trim((string)$xml);
        if(strlen($_value)==0){$_value = null;};

        if($_value!==null){
            if(!$flattenValues){$return[$valueKey] = $_value;}
            else{$return = $_value;}
        }

        $children = array();
        $first = true;
        foreach($xml->children() as $elementName => $child){
            $value = simpleXMLToArray($child, $flattenValues, $flattenAttributes, $flattenChildren, $valueKey, $attributesKey, $childrenKey);
            if(isset($children[$elementName])){
                if($first){
                    $temp = $children[$elementName];
                    unset($children[$elementName]);
                    $children[$elementName][] = $temp;
                    $first=false;
                }
                $children[$elementName][] = $value;
            }
            else{
                $children[$elementName] = $value;
            }
        }
        if(count($children)>0){
            if(!$flattenChildren){$return[$childrenKey] = $children;}
            else{$return = array_merge($return,$children);}
        }

        $attributes = array();
        foreach($xml->attributes() as $name=>$value){
            $attributes[$name] = trim($value);
        }
        if(count($attributes)>0){
            if(!$flattenAttributes){$return[$attributesKey] = $attributes;}
            else{$return = array_merge($return, $attributes);}
        }
        
        return $return;
    }
 
Kees Schepers

kees Schepers

09/05/2011 11:23:02
Quote Anchor link
Ik snap niet precies wat je wilt. Wil je nu een XML (SOAP request) in een array of object zetten?

Als je het namelijk met simplexml doet kun je hem uitlezen door bijv $obj->Body te doen. Je moet wel opletten met de namespaces.
 
Ben Van de Voorde

Ben Van de Voorde

09/05/2011 11:29:20
Quote Anchor link
Kun je me een voorbeeldje geven hoe ik dit kan uitlezen met mijn soap reqeust?

Toevoeging op 09/05/2011 11:44:59:

Zoiets als het volgende werkt niet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
    $DisplayAttachment = $client->dbDocAttachmentList($srv_name, $db_name, $unid, 'Book_Cover');
    
    $xml = simplexml($DisplayAttachment);
    
     echo $xml->attachments();
      echo $xml->file();
    
 
Kees Schepers

kees Schepers

09/05/2011 12:02:01
Quote Anchor link
Je leest nodes niet uit als functies in SimpleXML. Maar ik zie ook helemaal geen 'attachments' node in je voorbeeld XML.

Wat krijg je letterlijk als je var_dump($DisplayAttachment); doet?
 
Ben Van de Voorde

Ben Van de Voorde

09/05/2011 12:10:49
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
object(SimpleXMLElement)#4 (1) { ["file"]=> array(2) { [0]=> object(SimpleXMLElement)#5 (3) { ["name"]=> string(8) "ATT1UBD5" ["source"]=> string(8) "ATT1UBD5" ["size"]=> string(5) "29462" } [1]=> object(SimpleXMLElement)#6 (3) { ["name"]=> string(51) "149120_469476713644_717498644_5950953_2388345_n.jpg" ["source"]=> string(51) "149120_469476713644_717498644_5950953_2388345_n.jpg" ["size"]=> string(5) "29462" } } }
Gewijzigd op 09/05/2011 12:11:07 door Ben Van de Voorde
 
Kees Schepers

kees Schepers

09/05/2011 13:06:44
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
foreach($DisplayAttachment->file as $file) {
  echo (string)$file['name'] . (string)$file['source'] . (string)$file['size'];
}

?>


Dat zal waarschijnlijk al werken ;)
 
Ben Van de Voorde

Ben Van de Voorde

09/05/2011 13:49:55
Quote Anchor link
Krijg de volgende error:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/zweinsteinonline.nl/httpdocs/test/test/books.php on line 80
 
Kees Schepers

kees Schepers

09/05/2011 13:53:57
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
foreach($DisplayAttachment['file'] as $file) {
  echo (string)$file['name'] . (string)$file['source'] . (string)$file['size'];
}

?>


Dan.. ? Ik weet niet goed in welke context die is natuurlijk.

Probeer anders eens dit om de structuur van de XML te bekijken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
var_dump($DisplayAttachment->asXML());
?>
Gewijzigd op 09/05/2011 14:30:22 door kees Schepers
 
Ben Van de Voorde

Ben Van de Voorde

09/05/2011 13:57:34
Quote Anchor link
Als ik letterlijk deze var_dump gebruik krijg ik NULL terug als output.
Hij is in de goede context.

Ik krijg de volgende output als ik het volgende gebruik
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$xml = simplexml_load_string($DisplayAttachment);

var_dump($xml);


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
object(SimpleXMLElement)#4 (1)
    {
        ["file"]=> array(2)
        {
            [0]=> object(SimpleXMLElement)#5 (3)
            {
                ["name"]=> string(8) "ATT1UBD5"
                ["source"]=> string(8) "ATT1UBD5"
                ["size"]=> string(5) "29462"
            }
            [1]=> object(SimpleXMLElement)#6 (3)
            {
                ["name"]=> string(51) "149120_469476713644_717498644_5950953_2388345_n.jpg"
                ["source"]=> string(51) "149120_469476713644_717498644_5950953_2388345_n.jpg"
                ["size"]=> string(5) "29462"
            }
        }
    }
Gewijzigd op 09/05/2011 14:00:06 door Ben Van de Voorde
 
Kees Schepers

kees Schepers

09/05/2011 14:22:15
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
foreach($xml->file as $file) {
  echo (string)$file['name'] . (string)$file['source'] . (string)$file['size'];
}

?>
 
Ben Van de Voorde

Ben Van de Voorde

09/05/2011 14:33:15
Quote Anchor link
Helaas nog steeds dezelfde error.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
$DisplayAttachment = $client->dbDocAttachmentList($srv_name, $db_name, $unid, 'Book_Cover');
    
foreach($DisplayAttachment->file as $file) {
  echo (string)$file['name'] . (string)$file['source'] . (string)$file['size'];
}
Gewijzigd op 09/05/2011 14:59:05 door Ben Van de Voorde
 
Kees Schepers

kees Schepers

09/05/2011 15:48:36
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$DisplayAttachment
= $client->dbDocAttachmentList($srv_name, $db_name, $unid, 'Book_Cover');
    
$xml = simplexml_load_string($DisplayAttachment);


foreach($xml->file as $file) {
  echo (string)$file['name'] . (string)$file['source'] . (string)$file['size'];
}

?>
 
Ben Van de Voorde

Ben Van de Voorde

09/05/2011 15:52:05
Quote Anchor link
Krijg nu geen error meer maar hij display de echo nu niet
 
Kees Schepers

kees Schepers

09/05/2011 16:09:32
Quote Anchor link
Bart, ik geef je wel tekens stukjes code maar volgens mij snap je het niet helemaal. Je zult iets meer je best moeten doen om het op te lossen. Waarom bijvoorbeeld de echo niks terug geeft? Dat komt waarschijnlijk omdat $xml->file geen array terug geeft en dus niet gaat lopen.

Hoe kan je erachter komen waarom? Door eerst var_dump($xml); boven de foreach te doen. Dan zie je wat de data structuur is van de variabele
 
Ben Van de Voorde

Ben Van de Voorde

09/05/2011 16:11:09
Quote Anchor link
Snap best wat je bedoeld kees ben ook echt heel erg blij met je hulp alleen heb zelf echt bijna alles al geprobeerd en ik krijg enkeld resultaat als ik het volgende doe.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
$xml = simplexml_load_string($DisplayAttachment);
$data = $xml->file[0]->name;
echo $data;

$data = $xml->file[1]->name;
echo $data;


maar ik wil het in een foreach hebben
 
Kees Schepers

kees Schepers

09/05/2011 16:16:47
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$DisplayAttachment
= $client->dbDocAttachmentList($srv_name, $db_name, $unid, 'Book_Cover');
    
$xml = simplexml_load_string($DisplayAttachment);


foreach($xml->file as $file) {
  echo 'Info: ' . (string)$file->name . (string)$file->source . (string)$file->size;
}

?>
 
Ben Van de Voorde

Ben Van de Voorde

09/05/2011 16:24:33
Quote Anchor link
Dit werkt heel erg bedankt!!
 
Kees Schepers

kees Schepers

09/05/2011 16:29:15
Quote Anchor link
Weet je ook waarom?
 
Ben Van de Voorde

Ben Van de Voorde

09/05/2011 17:31:14
Quote Anchor link
Nu ga je direct met de -> in de parameters.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.