XML met XSLT

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Remco schrubben

remco schrubben

11/09/2012 20:05:34
Quote Anchor link
Ik hoop dat ik de vraag in XHTML forum groep goed heb gesteld.

Via Google ben ik uit gekomen op de volgende 2 stukjes code.
1e Code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-1"?>
<html xsl:version="1.0" xmlns:xsl="http://www.w3.org/1999/XSL/Transform" xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
  <body style="font-family:Arial;font-size:12pt;background-color:#EEEEEE">
    <xsl:for-each select="breakfast_menu/food">
      <div style="background-color:teal;color:white;padding:4px">
        <span style="font-weight:bold"><xsl:value-of select="name"/></span>
        - <xsl:value-of select="price"/>
      </div>
      <div style="margin-left:20px;margin-bottom:1em;font-size:10pt">
        <xsl:value-of select="description"/>
        <span style="font-style:italic">
          <xsl:value-of select="calories"/> (calories per serving)
        </span>
      </div>
    </xsl:for-each>
  </body>
</html>

2e code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-1"?>
<!-- Edited by XMLSpy -->
<breakfast_menu>
    <food>
        <name>Belgian Waffles</name>
        <price>$5.95</price>
        <description>two of our famous Belgian Waffles with plenty of real maple syrup</description>
        <calories>650</calories>
    </food>
</breakfast_menu>


Nu heb ik begrepen dat door de 1e code de 2e code word ingelezen.
Zo zijn de voorbeelden ook te vinden. Alleen ik zie nergens een aanroep van de 2e code in de vorm van een include of dergelijke.

Ik wil namelijk een sitemap.xml maken van alle url's in de database.
Nu vroeg ik mij dus af hoe ik de 2 file's samen moet voegen.

Toevoeging op 11/09/2012 23:02:45:

Het probleem is opgelost.
Zie code hier onder.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-1"?>
// Deze regel hier onder moest toegevoegd worden aan de code.
<?xml-stylesheet type="text/xsl" href="sitemap.xsl"?>
<breakfast_menu>
    <food>
        <name>Belgian Waffles</name>
        <price>$5.95</price>
        <description>two of our famous Belgian Waffles with plenty of real maple syrup</description>
        <calories>650</calories>
    </food>
</breakfast_menu>


UPDATE:

Er gaan nog dingen mis zie ik nu.
Zodra ik de 2e code ga veranderen en daar een SELECT FROM in bouw gaat het mis.
Het ophalen en alles gaat gewoon goed, ik sla deze pagina op als result.php. Via .htaccess zet ik deze om zodat ik hem kan aanroepen als result.xml in de browser.
Dit gaat ook goed.

Alleen ik krijg dan een wit scherm te zien. Zodra ik in de broncode ga kijken zie ik netjes alles wat de query heeft opgehaald uit de database.

Het zou dus ergens verkeerd gaan bij het parsen met xsl voor de style.
Wie heeft hier ervaringen mee?
Gewijzigd op 12/09/2012 00:07:23 door Remco schrubben
 
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.