xml parsen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Front end developer Digital Agency

Functie Jij als Front end developer komt te werken in een van de 8 multidisciplinaire teams binnen de organisatie. Deze teams werken op basis van Scrum agile in 2 wekelijkse sprints. De grootte van de teams varieert van 9-14 collega’s en bestaan altijd uit één of meerdere project managers en een project manager. Samen met je team werk je aan verschillende projecten voor uiteenlopende klanten zoals grote multinationals tot het kleine mkb. De stack waarmee gewerkt wordt is voornamelijk Javascript, ES6, Es.next, HTML, CSS, React.js en Node.js. Wat deze organisatie onderscheid is dat ze echt langdurige partnerships aangaan met hun

Bekijk vacature »

Lead developer (PHP, Symfony, DDD)

Functie Als Lead developer zorg je ervoor dat het team (bestaande uit zowel junior als ervaren developers) in staat is om de kwaliteit van de software (en code) verder te verhogen. In samenwerking met het team, de product owner en de andere lead developers zet je technische lijnen uit en bepaal je de prioriteiten per sprint. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en bijvoorbeeld een nieuwe applicatiestructuur in Symfony op te zetten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en werk je graag en goed in C++ en C#? Dan zijn we op zoek naar jou! Dit bedrijf is dé specialist op het gebied van automatiseringssoftware voor een specifieke branche en ze zijn per direct op zoek naar versterking in hun development team. Wat jij gaat doen binnen jouw rol als C++ ontwikkelaar; Je vertaalt de wensen van gebruikers naar een functioneel ontwerp. Je houdt je bezig met het ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen. Je gaat nieuwe product releases implementeren in de projectteams. Je gaat de effecten van nieuwe

Bekijk vacature »

PHP developer (Symfony, Doctrine)

Functie Als PHP developer wordt er een hoge mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed opereert in een team waar kennis wordt gedeeld en dingen als codereviews erg veel voorkomen. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden

Bekijk vacature »

Junior/medior PHP developer Onderwijssector

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn ze op zoek naar een Technische front end developer. Momenteel hun front end back end team gescheiden aan het werk. Hier willen ze verandering in krijgen. Omdat ook veel interne applicaties ontwikkeld worden zoeken ze iemand die hen kan helpen om de interne applicaties te voorzien van de juiste Vue.js componenten. Zodoende willen ze de interactie tussen front end en back end versoepelen en de volgende stap binnen het platform gaan zetten. Deze componenten die jij ontwikkeld zullen in elk project gebruikt worden. Het back end team bestaat momenteel uit 8 ontwikkelaars

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Ontwerpen en bouwen van nieuwe functionaliteiten binnen de complexe omgeving; Proactief de processen kwalitatief en efficient inrichten; Opzetten van Unit Tests; Code Reviews; Regie nemen voor innovatieve projecten; Landschap beheren en de bijbehorende ketens hierbij in het oog houden. Hier ga je werken De organisatie is actief binnen de financiele branche en heeft een IT afdeling van circa 450 man. De organisatie voorziet de maatschappij binnen de financiele dienstverlening en is gedurende de jaren een onmisbare schakel geworden. Het is een high profile organisatie waar ze veel te maken hebben met veranderingen voortkomend uit maatschappelijke ontwikkelingen,

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van IT Operations Manager! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een uitdagende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET programmeur. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van apps, webapplicaties en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines te scannen en vervolgens de data om te zetten in management informatie voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks, HTML, TypeScript, SQL & C++, CSS. Geen ervaring met één van deze technologieën is dan ook geen enkel probleem! Deze werkgever biedt

Bekijk vacature »

Front-end developer E-Commere

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als front-end developer heb je een adviserende rol en sta je aan het eindpunt van alles wat met designs te maken heeft. Je overlegt met klanten en collega’s, en zet je in om ideeen om te zetten tot unieke concepten. Je bent het aanspreekpunt voor de klant en bewaakt tevens de planning. Eisen

Bekijk vacature »

.NET Developer C# VB

Samengevat: Deze werkgever is actief in software voor het matchen van vraag en aanbod van gebruikte auto-onderdelen. Ben jij een .NET Developer? Heb je ervaring met het ontwikkelen (REST) en integreren van webservices? Vaste baan: C# .NET Developer C# VB HBO €2.600 - €6.200 Wij ontwikkelen software om vraag en aanbod van onderdelen van personenauto's bij elkaar te brengen. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. De branche van dit bedrijf is Automotive. Functie: Voor de vacature als .NET Developer Dordrecht HBO ga je

Bekijk vacature »

Developer (One Data)

Do you have experience with managing IT Teams in a service delivery organization? Are you keen to bring the team and our platform to a higher level? Then Nutreco has a very interesting role for you! As a One Data developer you are responsible for the management, running and functional use of our integration landscape and processes within Nutreco. Nutreco is using at this time BizTalk 2016, and Apigee for its API management, to be replaced by Azure Integration Services as of 2023. You will be part of a virtual teams of 11 people (own and outsourced) working in an

Bekijk vacature »

C# .NET Ontwikkelaar ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is een inkooporganisatie. Ben jij een ervaren .Net ontwikkelaar? Heb je ervaring met .Net en C#? Vaste baan: C# .NET Developer .Net MBO HBO €3.100 - €4.300 Onze missie is: “Een essentiële bijdrage leveren aan het verlagen van de integrale kostprijs van de aangesloten groothandels, middels het bundelen van inkoopvolume en het creëren van synergie met en tussen de groothandels en leveranciers, met scherpe inkoopprijzen, goede handelscondities en gerichte dienstverlening als resultaat” Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel verschillende projecten. Houd jij van afwisseling? Dan zit je bij hun goed! De branche van dit

Bekijk vacature »
Louis Deconinck

Louis Deconinck

09/10/2013 15:44:09
Quote Anchor link
Hallo iedereen, graag wou ik gebruik maken van de http://boardgamegeek.com api, je krijgt dus een xml file met alle gegevens (VB: http://www.boardgamegeek.com/xmlapi/boardgame/13). Hoe kan ik hier data uithalen en gebruiken in een variable op mijn website? Hoe kan ik bijvoorbeeld het minimum aantal spelers weergeven op mijn website?

Alvast bedankt
Louis
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 17:57:45
 
Kris Peeters

Kris Peeters

09/10/2013 15:56:50
Quote Anchor link
Probeer eerst eens dit uit

http://www.w3schools.com/php/php_xml_simplexml.asp
Er staan concrete voorbeelden.

---

De link die jij doorstuurt, zit al met een groot probleem: het bevat geen XML hoofding.
Bovenaan hoort iets als dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-1"?>


Voor zover ik me herinner, zal simpleXML daar moeilijk over doen.
Gewijzigd op 09/10/2013 16:00:56 door Kris Peeters
 
Louis Deconinck

Louis Deconinck

09/10/2013 16:11:04
Quote Anchor link
Ik gebruik deze code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$xml
=simplexml_load_file("http://www.boardgamegeek.com/xmlapi/boardgame/13");
echo $xml->boardgames->boardgame->yearpublished;
?>


en hij heeft deze error: Notice: Trying to get property of non-object in C:\xampp\htdocs\webshop\index.php on line 24 (hier lijn 3). Ligt dit aan het feit dat er geen XML hoofding is of omdat ik iets fout doe?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/10/2013 16:18:53
Quote Anchor link
Zou wel kunnen.
Neem eens met de webmaster van die site contact op.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

09/10/2013 16:32:13
Quote Anchor link
Zoals ik suggereerde ... zolang die XML hoofding niet toegevoegd is, zal het - voor zover ik me herinner - met simpleXML niet werken.

Wat je kan doen, is de hoofding zelf toevoegen
Zie eens of dit helpt
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$xml_file
= "http://www.boardgamegeek.com/xmlapi/boardgame/13";
$xml_string = '<?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-1"?>' . PHP_EOL . file_get_contents($xml_file);
$xmlget =  simplexml_load_string($xml_string);
...

?>



--------------------

Ik heb dit uitgetest; dit werkt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
// @see http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/xml-parsen/92520/
$xml_file = "http://www.boardgamegeek.com/xmlapi/boardgame/13";
$xml_string = '<?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-1"?>' . PHP_EOL . file_get_contents($xml_file);
$xml =  simplexml_load_string($xml_string);

foreach ($xml->boardgame as $value){
  echo $value->yearpublished .'<br>';
}

//echo '<pre>' . print_r($xmlget,1) . '</pre>';
?>
Gewijzigd op 09/10/2013 16:44:40 door Kris Peeters
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/10/2013 16:50:35
Quote Anchor link
Dat zal wel werken, totdat de eigenaar zelf al de heading toe zou voegen, mits dat een bug in de site is.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

09/10/2013 16:54:04
Quote Anchor link
Ja ... men kan zich moeilijk beschermen tegen services die hun service aanpassen zonder waarschuwing.
 
Louis Deconinck

Louis Deconinck

09/10/2013 17:09:44
Quote Anchor link
Heel erg bedankt voor het script het werkt inderdaad.

Ik kan proberen hen te contacteren, al betwijfel ik of dit invloed zal hebben, de site zit namelijk in de top 5000 sites van de wereld :-p
 
Eddy E

Eddy E

09/10/2013 17:16:03
Quote Anchor link
En dan nog steeds zulke slordige fouten???
 
Louis Deconinck

Louis Deconinck

09/10/2013 17:16:51
Quote Anchor link
Even een andere vraag, is het ook mogelijk om gewoon info te halen van een website, kan ik bevoorbeeld informatie halen van deze pagina (http://www.bordspelmania.eu/spellen/detail/kolonisten-van-catan-de_34.html), zo ja hoe moet ik dan te werk gaan?

Alvast bedankt
 
Eddy E

Eddy E

09/10/2013 17:29:29
Quote Anchor link
En dan nog steeds zulke slordige fouten???

Toevoeging op 09/10/2013 17:29:34:

En dan nog steeds zulke slordige fouten???
 
Louis Deconinck

Louis Deconinck

09/10/2013 17:34:56
Quote Anchor link
Tja, daar kan ik niets aan doen natuurlijk, ik heb even research gedaan en ik heb enkele potentiele mogelijkheden gevonden om data te extracten uit deze webpagina http://www.bordspelmania.eu/spellen/detail/kolonisten-van-catan-de_34.html

preg_match, curl of file_gets_contents wat zou de beste optie zijn, of bestaat er nog een betere mogelijkheid?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/10/2013 17:49:02
Quote Anchor link
Louis Deconinck op 09/10/2013 17:09:44:
Heel erg bedankt voor het script het werkt inderdaad.

Ik kan proberen hen te contacteren, al betwijfel ik of dit invloed zal hebben, de site zit namelijk in de top 5000 sites van de wereld :-p

Vreemd argument. De meeste sites doen zeker wat met bugmeldingen van users. Bij mij reageerden nu.nl, marktplaats en tweakers adequaat op bugmeldingen en feedback.
Op de vraag over het uitlezen van een html-webpagina:
Het kan, maar de vraag is of het wenselijk is. Als de layout aan wordt gepast dan zal het parsen van je data stuk kunnen lopen.
 
Louis Deconinck

Louis Deconinck

09/10/2013 17:59:24
Quote Anchor link
Dus beter alles zelf in een datbase zetten en alles daaruit halen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/10/2013 18:59:19
Quote Anchor link
Zou kunnen, let wel een op de eventuele copyright/disclaimer informatie van de site. Niet alles mag je zomaar kopieeren i.v.m. copyright.
 
Louis Deconinck

Louis Deconinck

09/10/2013 19:13:05
Quote Anchor link
dat weet ik, maar het gaat dan ook over basisinformatie, zoals het aantal spelers van een spel bijv.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.