xml parsen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 13382 Introductie We is looking for a HANA Developer to work for our client. The candidate has to have an experience in building Data Intensive Applications (DIA’s). The role of a HANA Developer at ASML involves working on building Data Intensive Applications in an industrial/enterprise environment. The primary responsibility is to handle data from various sources and determine the best way to structure it for use by data analysts, who will run queries and algorithms against it for predictive and prescriptive analytics through machine learning. Wat verwachten we van jou?

Bekijk vacature »

Back end developer Digital agency

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 20 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

SAP Integratie Ontwikkelaar

Ben jij ambitieus in de verdere ontwikkeling van SAP binnen HANOS, en heb je kennis van SAP PI, CPI (SAP integration suite) en of andere middleware tooling? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe SAP Integratie (middleware) Ontwikkelaar! Lees snel verder en solliciteer! Wat ga je doen? Als SAP Financieel Consultant ben je, als deel van een gedreven team van interne SAP consultants, de schakel tussen de gebruikersorganisatie en ICT. Je draagt proactief bij aan een optimale aansluiting van de SAP-functionaliteit (een applicatielandschap met o.a. Suite on HANA, Fiori, Hybris, C4C en BO), op de bedrijfsprocessen. Verder ondersteun je de HANOS

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Dit ga je doen Met behulp van diverse programmeertalen ontwikkelen van Front-end software; Het begeleiden van het front-end team; Het oplossen van incidenten; Het bijhouden van een backlog; Je hebt een actieve bijdrage in de wekelijkse overleggen met de omliggende teams; Je houdt trends bij en adviseert het management hierover waar nodig; Helder communiceren met de stakeholders om hen zo mee te nemen in projecten en laten inzien wat de duur en toegevoegde waarde van bepaalde projecten is. Hier ga je werken Deze organisatie heeft circa 40 miljoen bezoekers per maand en heeft innovatie hoog in het vaandel staan. Het

Bekijk vacature »

Low-Code Expert/Developer: Power Platform Speciali

Bedrijfsomschrijving Als Low-Code Expert/Developer bij ons innovatieve bedrijf, neem je een cruciale rol op je in de creatie, ondersteuning en implementatie van diverse oplossingen met behulp van het veelzijdige Power Platform. Dit platform omvat Power Apps, Power BI, Power Automate, Power Virtual Agent en Azure Logic Apps. Het Power Platform biedt je de mogelijkheid om klanten te voorzien van naadloze integraties door op maat gemaakte oplossingen te creëren die compatibel zijn met (bijna) alle bestaande software-infrastructuren. Dankzij het uitgebreide scala aan toepassingen, krijg je de kans om als architect en projectleider van je eigen oplossing te fungeren. Dompel jezelf onder

Bekijk vacature »

Als Front-end developer werken aan apps voor het o

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

.NET Software Developer

Dit ga je doen Als .NET Software Developer zul jij je voornamelijk bezig houden met: Het van scratch af aan bouwen van applicaties (.NET, C#, Bootstrap, KnockoutJs en WebAPI2); Het testen van jouw code d.m.v. het uitvoeren van unittesten; Het oplossen van bugs in de code; Het onderhouden van contact met collega's betreffende de door jouw ontwikkelde applicaties; Het verbeteren en doorontwikkelen van maatwerkapplicaties. Hier ga je werken Jij gaat aan de slag als .NET Software Developer en gaat je focussen op het bedenken, ontwikkelen en testen van maatwerkapplicaties in voornamelijk C#. Dit ga je doen bij een grote, internationale

Bekijk vacature »

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een uitdagende werkgever in omgeving Waalwijk zijn wij op zoek naar een enthousiaste softwareontwikkelaar met kennis of ervaring met C# en SQL. In een uitdagende rol als C#.NET Developer werk je samen met een enthousiast en informeel team aan het bouwen van maatwerk software voor variërende klanten. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je houdt je bezig met het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Lead developer (PHP, Symfony, DDD)

Functie Als Lead developer zorg je ervoor dat het team (bestaande uit zowel junior als ervaren developers) in staat is om de kwaliteit van de software (en code) verder te verhogen. In samenwerking met het team, de product owner en de andere lead developers zet je technische lijnen uit en bepaal je de prioriteiten per sprint. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en bijvoorbeeld een nieuwe applicatiestructuur in Symfony op te zetten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en

Bekijk vacature »

.Net Ontwikkelaar

Dit ga je doen Het ontwerpen en ontwikkelen van software voor klanten; Het bijdragen van kennis en ervaring; Het integreren van van de software en afstemmen met klanten; Het functioneel testen van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij momenteel op zoek naar een .Net Developer die wilt werken aan software die draait op machines wereldwijd. De organisatie produceert software voor applicaties die gebruikt worden in verschillende branches. De software wordt geleverd aan fabrikanten van verschillende robotica en machines. Als .Net ontwikkelaar ben je intern onderdeel van het team wat de applicatie omgevingen ontwikkeld en

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Veel begeleiding en de kans om je verder te ontwikkelen als software developer. Dat kunnen wij jou bieden bij deelname aan deze leuke traineeship. Je krijgt een mentor toegewezen die jou alle kneepjes van het vak leert. Heb jij al wat ervaring als software developer? Daar worden wij heel blij van! Lees snel verder! Bedrijfsprofiel Als software developer neem je deel aan een trainings programma in de omgeving van Haarlem waar je persoonlijk wordt begeleidt, zodat je alle kneepjes van het vak leert. Aan de hand van jouw kennis en ervaring krijg je een persoonlijk opleidingstraject. Je gaat

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en werk je graag en goed in C++ en C#? Dan zijn we op zoek naar jou! Dit bedrijf is dé specialist op het gebied van automatiseringssoftware voor een specifieke branche en ze zijn per direct op zoek naar versterking in hun development team. Wat jij gaat doen binnen jouw rol als C++ ontwikkelaar; Je vertaalt de wensen van gebruikers naar een functioneel ontwerp. Je houdt je bezig met het ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen. Je gaat nieuwe product releases implementeren in de projectteams. Je gaat de effecten van nieuwe

Bekijk vacature »
Louis Deconinck

Louis Deconinck

09/10/2013 15:44:09
Quote Anchor link
Hallo iedereen, graag wou ik gebruik maken van de http://boardgamegeek.com api, je krijgt dus een xml file met alle gegevens (VB: http://www.boardgamegeek.com/xmlapi/boardgame/13). Hoe kan ik hier data uithalen en gebruiken in een variable op mijn website? Hoe kan ik bijvoorbeeld het minimum aantal spelers weergeven op mijn website?

Alvast bedankt
Louis
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 11:58:47
 
Kris Peeters

Kris Peeters

09/10/2013 15:56:50
Quote Anchor link
Probeer eerst eens dit uit

http://www.w3schools.com/php/php_xml_simplexml.asp
Er staan concrete voorbeelden.

---

De link die jij doorstuurt, zit al met een groot probleem: het bevat geen XML hoofding.
Bovenaan hoort iets als dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-1"?>


Voor zover ik me herinner, zal simpleXML daar moeilijk over doen.
Gewijzigd op 09/10/2013 16:00:56 door Kris Peeters
 
Louis Deconinck

Louis Deconinck

09/10/2013 16:11:04
Quote Anchor link
Ik gebruik deze code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$xml
=simplexml_load_file("http://www.boardgamegeek.com/xmlapi/boardgame/13");
echo $xml->boardgames->boardgame->yearpublished;
?>


en hij heeft deze error: Notice: Trying to get property of non-object in C:\xampp\htdocs\webshop\index.php on line 24 (hier lijn 3). Ligt dit aan het feit dat er geen XML hoofding is of omdat ik iets fout doe?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/10/2013 16:18:53
Quote Anchor link
Zou wel kunnen.
Neem eens met de webmaster van die site contact op.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

09/10/2013 16:32:13
Quote Anchor link
Zoals ik suggereerde ... zolang die XML hoofding niet toegevoegd is, zal het - voor zover ik me herinner - met simpleXML niet werken.

Wat je kan doen, is de hoofding zelf toevoegen
Zie eens of dit helpt
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$xml_file
= "http://www.boardgamegeek.com/xmlapi/boardgame/13";
$xml_string = '<?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-1"?>' . PHP_EOL . file_get_contents($xml_file);
$xmlget =  simplexml_load_string($xml_string);
...

?>



--------------------

Ik heb dit uitgetest; dit werkt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
// @see http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/xml-parsen/92520/
$xml_file = "http://www.boardgamegeek.com/xmlapi/boardgame/13";
$xml_string = '<?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-1"?>' . PHP_EOL . file_get_contents($xml_file);
$xml =  simplexml_load_string($xml_string);

foreach ($xml->boardgame as $value){
  echo $value->yearpublished .'<br>';
}

//echo '<pre>' . print_r($xmlget,1) . '</pre>';
?>
Gewijzigd op 09/10/2013 16:44:40 door Kris Peeters
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/10/2013 16:50:35
Quote Anchor link
Dat zal wel werken, totdat de eigenaar zelf al de heading toe zou voegen, mits dat een bug in de site is.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

09/10/2013 16:54:04
Quote Anchor link
Ja ... men kan zich moeilijk beschermen tegen services die hun service aanpassen zonder waarschuwing.
 
Louis Deconinck

Louis Deconinck

09/10/2013 17:09:44
Quote Anchor link
Heel erg bedankt voor het script het werkt inderdaad.

Ik kan proberen hen te contacteren, al betwijfel ik of dit invloed zal hebben, de site zit namelijk in de top 5000 sites van de wereld :-p
 
Eddy E

Eddy E

09/10/2013 17:16:03
Quote Anchor link
En dan nog steeds zulke slordige fouten???
 
Louis Deconinck

Louis Deconinck

09/10/2013 17:16:51
Quote Anchor link
Even een andere vraag, is het ook mogelijk om gewoon info te halen van een website, kan ik bevoorbeeld informatie halen van deze pagina (http://www.bordspelmania.eu/spellen/detail/kolonisten-van-catan-de_34.html), zo ja hoe moet ik dan te werk gaan?

Alvast bedankt
 
Eddy E

Eddy E

09/10/2013 17:29:29
Quote Anchor link
En dan nog steeds zulke slordige fouten???

Toevoeging op 09/10/2013 17:29:34:

En dan nog steeds zulke slordige fouten???
 
Louis Deconinck

Louis Deconinck

09/10/2013 17:34:56
Quote Anchor link
Tja, daar kan ik niets aan doen natuurlijk, ik heb even research gedaan en ik heb enkele potentiele mogelijkheden gevonden om data te extracten uit deze webpagina http://www.bordspelmania.eu/spellen/detail/kolonisten-van-catan-de_34.html

preg_match, curl of file_gets_contents wat zou de beste optie zijn, of bestaat er nog een betere mogelijkheid?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/10/2013 17:49:02
Quote Anchor link
Louis Deconinck op 09/10/2013 17:09:44:
Heel erg bedankt voor het script het werkt inderdaad.

Ik kan proberen hen te contacteren, al betwijfel ik of dit invloed zal hebben, de site zit namelijk in de top 5000 sites van de wereld :-p

Vreemd argument. De meeste sites doen zeker wat met bugmeldingen van users. Bij mij reageerden nu.nl, marktplaats en tweakers adequaat op bugmeldingen en feedback.
Op de vraag over het uitlezen van een html-webpagina:
Het kan, maar de vraag is of het wenselijk is. Als de layout aan wordt gepast dan zal het parsen van je data stuk kunnen lopen.
 
Louis Deconinck

Louis Deconinck

09/10/2013 17:59:24
Quote Anchor link
Dus beter alles zelf in een datbase zetten en alles daaruit halen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/10/2013 18:59:19
Quote Anchor link
Zou kunnen, let wel een op de eventuele copyright/disclaimer informatie van de site. Niet alles mag je zomaar kopieeren i.v.m. copyright.
 
Louis Deconinck

Louis Deconinck

09/10/2013 19:13:05
Quote Anchor link
dat weet ik, maar het gaat dan ook over basisinformatie, zoals het aantal spelers van een spel bijv.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.