XML probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lead developer (PHP, Symfony, DDD)

Functie Als Lead developer zorg je ervoor dat het team (bestaande uit zowel junior als ervaren developers) in staat is om de kwaliteit van de software (en code) verder te verhogen. In samenwerking met het team, de product owner en de andere lead developers zet je technische lijnen uit en bepaal je de prioriteiten per sprint. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en bijvoorbeeld een nieuwe applicatiestructuur in Symfony op te zetten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en

Bekijk vacature »

C# developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ik ben op zoek naar een back-end developer, die met name kennis & ervaring heeft van de programmeertaal C#. Jij gaat aan de slag bij een topspeler in de logistieke sector, die zich behalve met logistiek, ook bezig houdt met softwareontwikkeling. Welke taken komen hierbij kijken? Je gaat desktop- en webapplicaties onderhouden en optimaliseren, waarin je werkt met o.a. C#, ASP.NET, SQL Server en T-SQL. Je hebt regelmatig klantcontact om de wensen in kaart te brengen en te evalueren over de huidige draaiende applicaties. Je implementeert nieuwe functionaliteiten toe aan

Bekijk vacature »

Team Lead Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Als Team Lead Java Developer draag een grote verantwoordelijk je stuurt ontwikkelaars aan en staat dagelijks in contact met jou ICT Manager. De team Bestaat uit front-end en backend systemen. Je ben in staat op hoog niveau de technische vak te bepalen en ook te bewaren. Je dag zie er als volgt uit, ontwikkelen van nieuwe en bestaande applicaties, het uitvoeren van processen en analyses en het beschrijven van functioneel ontwerpen. Ook zal samen met jouw Tester applicaties gaan testen door middel van peer reviews en het leveren van support aan gebruikers

Bekijk vacature »

Integratie Developer / Architect

Dit ga je doen Als Integratie Developer / Architect binnen deze organisatie krijg je echt de kans om impact te maken. De organisatie is groeiende maar houdt een corporate cultuur buiten de deur. Heb je een goede business case: zorg voor goede argumentatie en ga ervoor! Geen stroperig beslissingsproces dat jouw ideeën in de weg staat! Enkele van jouw taken: Je ontwerpt en ontwikkelt nieuwe integraties met behulp van interne tools (Boomi) of externe partners; Je vertaalt functionele specificaties naar technische oplossingen; Je denkt mee over strategische ontwikkelingen op het gebied van applicatie integratie; Je voert regie op leveranciers en

Bekijk vacature »

C# Developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Door middel van ASP.NET, MVC Framework en C# ga je webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen. Je zorgt voor de optimalisatie van bestaande software en de automatisering van bedrijfsprocessen. Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als Lead developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van circa 23 software engineers. Als team werken jullie agile en zijn termen als Continuous Integration en Continuous Delivery dagelijkse koek. Jullie werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel klanten een totaal oplossing aan te kunnen bieden. Jij wordt verantwoordelijk voor complete projecten waarbij jij als verantwoordelijke zorgt dat het project op de juiste manier blijft draaien. Zo haal jij ook de requirements op bij de klant en kijk jij samen met het team en met de salesafdeling hoeveel uren hiervoor nodig zijn. Daarnaast stuur jij jouw

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte website die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zitten onze development afdelingen en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé PHP/Back-end developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het bedenken van nieuwe functionaliteiten Het verbeteren van het

Bekijk vacature »

C++ Developer

Functieomschrijving Ben jij als software engineer toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor het maken van de procesbesturingsoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Ontwerpen, programmeren en testen van productaanpassingen; Implementeren van nieuwe productreleases in de projectteams; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden,

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

C# Unity Developer

Functieomschrijving Ontwikkel jij mee door applicaties te bouwen die bijdragen aan het optimaliseren van processen? Voor een erkende werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een Unity C# Developer die graag de uitdaging aangaat! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de reeds draaiende applicaties. Bedrijfsprofiel Je komt te werken voor een internationale werkgever in regio Tilburg. Samen met een vooruitstrevend team

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Delphi Programmeur

Functie omschrijving Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in kantoor-bedrijfssoftware en zit gevestigd in omgeving Numansdorp. Als programmeur ben jij bij dit bedrijf met het volgende bezig; Je vertaalt technische en functionele ontwerpen naar kwalitatieve software. Je ontwikkelt, ontwerpt en test software. Je maakt daarbij veel gebruik met de volgende tools & technologieën: Delphi 10.3 (Rio), QuickReport 6. Je krijgt in deze rol veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je levert projecten van A - Z op, en werkt daarbij projectmatig en gestructureerd. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf richt zich op maatwerk software oplossingen. Deze software oplossingen worden ingezet in de financiële branche. Het betreft een

Bekijk vacature »

Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12946 Introductie We are looking for a Java Developer! Our client is one of the most innovation companies located within the Netherlands. We provide high quality software in a high-tech and challenging market. Functieomschrijving The department is specialized in creating and developing high quality software for manufacturing automation in a high tech environment. We strive to provide our clients with high quality software and deliver state of the art solutions in a variety of ways. Creating software infrastructure using Java SE / EE Create applications to fine tune manufacturing processes

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Gezocht front-end developer! Voor een toffe organisatie in de regio Rhenen zij wij op zoek naar een front-end developer die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. In deze functie heb je een adviserende rol en beschik je over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Samen met collega’s en klanten overleg je om aangeleverde designs om te zetten naar unieke concepten. Zo draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Voor klanten wordt jij het vaste aanspreekpunt als het gaat over planningen hierin houdt je alle betrokkenen goed op de

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Arjan hazewinkel

arjan hazewinkel

15/01/2013 12:54:47
Quote Anchor link
Beste PHPhulp leden,

Ik laad met de volgende script producten uit een XML feed.
Alles laad hij nu prima maar het is een grote lijst.
Nu is mijn vraag hoe je maakt dat hij een maximaal aantal producten mag laden?

Thanks

$xml = simpleXML_load_file($urlproducten);
foreach ($xml->product as $xml){
echo '<table>';
echo '<tr>';
echo '<td><img style="width:250px; height:250px; border:none; display:block;" src="'.$xml->images->image.'"><br />'; //image
echo '<h2>'.$xml->name.'</h2><br />'; //titel
echo ''.$xml->price.'<br />'; //prijs
echo '<br />';
echo '<a href="'.$xml->URL.'">In winkelwagen</a></td>'; //link
echo '</tr>';
echo'</table>';
}
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 17:09:28
 
Kris Peeters

Kris Peeters

15/01/2013 13:07:27
Quote Anchor link
Je kan niet vermijden dat de volledige file wordt geladen.
Al is het maar dat de parser het onderste lijntje nodig heeft om de laatste tag te sluiten.

Wat je wel kan doen, is je foreach onderbreken.

bv.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$xml
= simpleXML_load_file($urlproducten);
$i=0;
foreach ($xml->product as $xml){
  if ($i++ > 100) {
    break;
  }

  echo '<table>';
...

?>
 
Arjan hazewinkel

arjan hazewinkel

15/01/2013 13:17:37
Quote Anchor link
Kris Peeters op 15/01/2013 13:07:27:
Je kan niet vermijden dat de volledige file wordt geladen.
Al is het maar dat de parser het onderste lijntje nodig heeft om de laatste tag te sluiten.

Wat je wel kan doen, is je foreach onderbreken.

bv.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$xml
= simpleXML_load_file($urlproducten);
$i=0;
foreach ($xml->product as $xml){
  if ($i++ > 100) {
    break;
  }

  echo '<table>';
...

?>





Werkt super! bedankt voor je reactie
 
Erwin H

Erwin H

15/01/2013 13:18:17
Quote Anchor link
Je kan wel een deel van een xml file inlezen, maar dan zal je aan de slag moeten met de basis file i/o functies. Wat meer werk, maar zeker niet onmogelijk.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

15/01/2013 13:21:51
Quote Anchor link
Ja, inderdaad; laat dit een nuancering zijn op mijn nee.
 
Arjan hazewinkel

arjan hazewinkel

15/01/2013 13:34:20
Quote Anchor link
Als ik het goed begrijp doe je nu een break na 100?
Is het ook mogelijk dat er na die break van 100 een url komt met "volgende producten" en dat hij dan dus de volgende 100 laad? of kan dat niet
 
Kris Peeters

Kris Peeters

15/01/2013 13:45:45
Quote Anchor link
Ja, dat is allemaal mogelijk,
maar dan begint het wel wat uitgebreider te worden.

Dan moet je zoeken op "Pagination".
Kijk bv. wat men op die vraag geantwoord heeft op deze site
http://www.phphulp.nl/zoeken/pagination/

Je zou tot zoiets kunnen komen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
$start
= isset($_GET['start']) ? (int) $_GET['start'] : 0;
$length = 20; // aantal per pagina
$i=0;
foreach(...) {
  if ($i < $start) {
    continue;
  }

  if ($i >= $start + $length) {
    break;
  }
  ...

  echo '<table>...'
  ...
  $i++;
}

?>
 
Erwin H

Erwin H

15/01/2013 14:04:41
Quote Anchor link
Dan begint overigens wel de vraag te komen of je niet echt beter kan gaan kijken naar he custom uitlezen van zo'n xml bestand, of misschien in een database stoppen. Hoe groot is het en hoe vaak wordt het ingelezen?
 
Arjan hazewinkel

arjan hazewinkel

15/01/2013 14:48:10
Quote Anchor link
Het word nu elke keer als de pagina geladen word ingelezen als ze naar producten gaan of iets dergelijks.
 
Erwin H

Erwin H

15/01/2013 16:08:11
Quote Anchor link
En hoe vaak verandert de inhoud van die file? Download je die regelmatig, of is het vrij statisch?
 
Arjan hazewinkel

arjan hazewinkel

15/01/2013 16:15:26
Quote Anchor link
Over het algemeen vrij statisch
 
Erwin H

Erwin H

15/01/2013 16:23:00
Quote Anchor link
Waarom laat je het dan in een xml bestand staan? Dat is prima over data over te sturen van het ene systeem naar het andere, maar is niet echt een database. Veel beter om die data dan uit te lezen en in een echte database te stoppen.
 
Arjan hazewinkel

arjan hazewinkel

15/01/2013 16:33:44
Quote Anchor link
Ik heb daar naar gekeken maar wist niet hoe ik deze producten eruit kon opslaan in een database . dat zou zowieso beter zijn voor de snelheid
 
Erwin H

Erwin H

15/01/2013 16:40:20
Quote Anchor link
Als je het uit kan lezen om het op je pagina te tonen, kan je het toch uitlezen om in je database te stoppen?
 
Arjan hazewinkel

arjan hazewinkel

15/01/2013 16:49:46
Quote Anchor link
Het is mij niet gelukt helaas
 
Erwin H

Erwin H

15/01/2013 17:09:52
Quote Anchor link
Als je zou zeggen wat je niet is gelukt zouden we je kunnen helpen, maar met eenregelige 'het lukt me niet's wordt het lastig.
 
Arjan hazewinkel

arjan hazewinkel

21/01/2013 14:56:36
Quote Anchor link
include '/include/config.php';


$xmldata = $url;
$open = fopen($xmldata, 'r');
$content = stream_get_contents($open);
fclose($open);
$xml = new SimpleXMLElement($content);

foreach ($xml->product as $xml)

{
$naam = $xml->name;
$image = $xml->images->image;
$link = $xml->URL;
$prijs = $xml->price;

mysql_query("INSERT INTO producten (name)
VALUES ('$naam')");
};


Ik heb dit geprobeerd maar de database vult de velden met "0".
Wat doe ik fout?
 
Erwin H

Erwin H

21/01/2013 15:18:50
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
foreach ($xml->product as $xml)
?>

Hier geef je dus het eerste element uit de $xml->product array de naam $xml.... dat is natuurlijk niet zo slim. Hoe moet php nu weten dat $xml en $xml niet hetzelfde zijn?
 
Arjan hazewinkel

arjan hazewinkel

21/01/2013 15:23:07
Quote Anchor link
ik heb dit veranderd maar nog steeds hetzelfde probleem
 
Erwin H

Erwin H

21/01/2013 15:38:12
Quote Anchor link
Wat heb je nu dan (foreach loop alleen)
 
Arjan hazewinkel

arjan hazewinkel

21/01/2013 15:45:55
Quote Anchor link
Ik ben erachter waarom hij 0 gaf in de database ik was varchar vergeten had int gedaan dus dat werkt dan natuurlijk niet. Maar nu blijft het veld helemaal leeg. En ja heb alleen foreach
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.