XML probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end Angular developer

Functie In jouw rol als Front-End developer werk je samen met de backend developers om middels tweewekelijkse sprints het platform naar een hoger niveau te tillen. Hiernaast heb je affiniteit met data en werk je graag samen met het team om de gegevensintegriteit en -beveiliging te waarborgen, om ervoor te zorgen dat de gebruiker wereldwijd de beste SaaS-services heeft. Deze organisatie heeft meer dan 100 mensen in dienst, waarvan er 45 in Nederland werken. Het ontwikkelteam bestaat uit 10 mensen en is verdeeld in 2 scrumteams. Het eerste team bestaat uit Java en Scala ontwikkelaars. Het tweede team, waar jij

Bekijk vacature »

Medior/senior Python developer

Functie Bedrijven komen bij deze organisatie om technische vraagstukken op te lossen en hierin ook tot oplossingen te komen waar ze zelf misschien niet aan gedacht hadden. Jij gaat vanuit je ervaring dus niet alleen hands-on aan de slag met het ontwikkelen, maar zult ook zeker adviseren en proactief meedenken met de klant. Er zijn meerdere lange en/of korte projecten en het type klanten is heel uiteenlopend. Zo kun je terecht komen in een multidisciplinair scrumteam waarin je als Python developer meewerkt, of juist voor een kleiner (Greenfield) project aan de slag gaan waarin je veel breder bezig bent. Door

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze klanten. Geen werkdag is hetzelfde, je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Arval en de Politie. Werken bij Sogeti Nieuwe ontwikkelingen volgen we op de voet en delen we binnen de

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

Als Front-End React Developer verbeter je de user experience van onze eigen webapplicaties voor onze collega's binnen Coolblue. Wat doe je als Front-End React Developer bij Coolblue? Als Front-end React Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten met React.js. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end React Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop

Bekijk vacature »

Als Front-end developer bijdragen aan het onderwij

Functie Als front-end developer om je terecht in een team van goede en ervaren developers, en ga je werken aan de software die door miljoenen mensen gebruikt wordt. Je bent in staat om designs effectief te vertalen naar werkende feautures en hebt oog voor een goede UX van het product. Je staat voor clean code en goede documentatie. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit software en code. Je dagelijkse werk bestaat uit het werken aan componenten in de Storybook. Het verbeteren en refactoren van de huidige

Bekijk vacature »

Starter/junior Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als starter/junior developer zul je direct begeleid worden door een senior uit het team. Het is van belang dat

Bekijk vacature »

Lead javascript developer Node.js React

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Medior Mobile Developer iOS Amsterdam

Functie What will you be doing as Mobile Developer? As an iOS app developer you will work in a multidisciplinary team of app developers, web developers and designers. You will work on world-class apps that will be used by thousands of people. There is a lot of room for self-development on a technical and personal level. Together with the rest of the team you develop in the newest techniques and you go for the best quality. We work with Kotlin Multiplatform Mobile to develop hybrid apps and we guarantee quality with peer reviews, unit testing and we use a CI/CD.

Bekijk vacature »

Cymer Patch Server Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12919 Introductie This new patch server will be built on Python and Django ReST and GraphQL services with a React frontend, it will consist of several microservices and run on a Kubernetes cluster. It will be supported by several middleware applications such as ElasticSearch, Redis, RabbitMQ, Oracle and Artifactory. Functieomschrijving The Patch Admin team always aim to deliver software at a high quality, we avoid sacrifices here to maintain our velocity. Practically this means that we practice test driven development and perform end-to-end automated testing on our software. This means

Bekijk vacature »

OutSystems Developer

Dit ga je doen Het van scratch af aan ontwikkelen van applicaties met OutSystems; Het aanhaken bij diverse projecten binnen de organisatie; Schakelen met de business; Meedenken over de mogelijkheden van het platform binnen de organisatie. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap, bestaande uit standaard- en maatwerkapplicaties. De maatwerkapplicaties worden ontwikkeld door een inhouse development team. Het doel voor de komende periode is het verder vernieuwen en optimaliseren van het huidige applicatielandschap. Zo staat de organisatie aan

Bekijk vacature »

(Lead) PHP Software Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een PHP software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plek in een klein team met 2 andere software developers. Wil jij graag werken met de nieuwste technieken bij een bedrijf waar jij de lead gaat nemen in de verder ontwikkeling en modernisering van een eigen software pakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "in-house" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in

Bekijk vacature »

TypeScript developer (tot € 6.000, - bruto pe

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een ervaren Typecript developer die niet alleen zichzelf verder ontwikkelt, maar het ook leuk vinden om op termijn meer junior collega’s op pad te helpen. Je zult aan de slag gaan met het migreren van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde aan User Experience en kiezen ze duidelijk voor kwaliteit i.p.v. snelheid. Je krijgt dus de ruimte om vanuit gedegen onderzoek te werk te gaan en het borgen van kwaliteit staat hoog in het vaandel.

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van IT Operations Manager! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Arjan hazewinkel

arjan hazewinkel

15/01/2013 12:54:47
Quote Anchor link
Beste PHPhulp leden,

Ik laad met de volgende script producten uit een XML feed.
Alles laad hij nu prima maar het is een grote lijst.
Nu is mijn vraag hoe je maakt dat hij een maximaal aantal producten mag laden?

Thanks

$xml = simpleXML_load_file($urlproducten);
foreach ($xml->product as $xml){
echo '<table>';
echo '<tr>';
echo '<td><img style="width:250px; height:250px; border:none; display:block;" src="'.$xml->images->image.'"><br />'; //image
echo '<h2>'.$xml->name.'</h2><br />'; //titel
echo ''.$xml->price.'<br />'; //prijs
echo '<br />';
echo '<a href="'.$xml->URL.'">In winkelwagen</a></td>'; //link
echo '</tr>';
echo'</table>';
}
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 05:39:13
 
Kris Peeters

Kris Peeters

15/01/2013 13:07:27
Quote Anchor link
Je kan niet vermijden dat de volledige file wordt geladen.
Al is het maar dat de parser het onderste lijntje nodig heeft om de laatste tag te sluiten.

Wat je wel kan doen, is je foreach onderbreken.

bv.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$xml
= simpleXML_load_file($urlproducten);
$i=0;
foreach ($xml->product as $xml){
  if ($i++ > 100) {
    break;
  }

  echo '<table>';
...

?>
 
Arjan hazewinkel

arjan hazewinkel

15/01/2013 13:17:37
Quote Anchor link
Kris Peeters op 15/01/2013 13:07:27:
Je kan niet vermijden dat de volledige file wordt geladen.
Al is het maar dat de parser het onderste lijntje nodig heeft om de laatste tag te sluiten.

Wat je wel kan doen, is je foreach onderbreken.

bv.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$xml
= simpleXML_load_file($urlproducten);
$i=0;
foreach ($xml->product as $xml){
  if ($i++ > 100) {
    break;
  }

  echo '<table>';
...

?>





Werkt super! bedankt voor je reactie
 
Erwin H

Erwin H

15/01/2013 13:18:17
Quote Anchor link
Je kan wel een deel van een xml file inlezen, maar dan zal je aan de slag moeten met de basis file i/o functies. Wat meer werk, maar zeker niet onmogelijk.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

15/01/2013 13:21:51
Quote Anchor link
Ja, inderdaad; laat dit een nuancering zijn op mijn nee.
 
Arjan hazewinkel

arjan hazewinkel

15/01/2013 13:34:20
Quote Anchor link
Als ik het goed begrijp doe je nu een break na 100?
Is het ook mogelijk dat er na die break van 100 een url komt met "volgende producten" en dat hij dan dus de volgende 100 laad? of kan dat niet
 
Kris Peeters

Kris Peeters

15/01/2013 13:45:45
Quote Anchor link
Ja, dat is allemaal mogelijk,
maar dan begint het wel wat uitgebreider te worden.

Dan moet je zoeken op "Pagination".
Kijk bv. wat men op die vraag geantwoord heeft op deze site
http://www.phphulp.nl/zoeken/pagination/

Je zou tot zoiets kunnen komen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
$start
= isset($_GET['start']) ? (int) $_GET['start'] : 0;
$length = 20; // aantal per pagina
$i=0;
foreach(...) {
  if ($i < $start) {
    continue;
  }

  if ($i >= $start + $length) {
    break;
  }
  ...

  echo '<table>...'
  ...
  $i++;
}

?>
 
Erwin H

Erwin H

15/01/2013 14:04:41
Quote Anchor link
Dan begint overigens wel de vraag te komen of je niet echt beter kan gaan kijken naar he custom uitlezen van zo'n xml bestand, of misschien in een database stoppen. Hoe groot is het en hoe vaak wordt het ingelezen?
 
Arjan hazewinkel

arjan hazewinkel

15/01/2013 14:48:10
Quote Anchor link
Het word nu elke keer als de pagina geladen word ingelezen als ze naar producten gaan of iets dergelijks.
 
Erwin H

Erwin H

15/01/2013 16:08:11
Quote Anchor link
En hoe vaak verandert de inhoud van die file? Download je die regelmatig, of is het vrij statisch?
 
Arjan hazewinkel

arjan hazewinkel

15/01/2013 16:15:26
Quote Anchor link
Over het algemeen vrij statisch
 
Erwin H

Erwin H

15/01/2013 16:23:00
Quote Anchor link
Waarom laat je het dan in een xml bestand staan? Dat is prima over data over te sturen van het ene systeem naar het andere, maar is niet echt een database. Veel beter om die data dan uit te lezen en in een echte database te stoppen.
 
Arjan hazewinkel

arjan hazewinkel

15/01/2013 16:33:44
Quote Anchor link
Ik heb daar naar gekeken maar wist niet hoe ik deze producten eruit kon opslaan in een database . dat zou zowieso beter zijn voor de snelheid
 
Erwin H

Erwin H

15/01/2013 16:40:20
Quote Anchor link
Als je het uit kan lezen om het op je pagina te tonen, kan je het toch uitlezen om in je database te stoppen?
 
Arjan hazewinkel

arjan hazewinkel

15/01/2013 16:49:46
Quote Anchor link
Het is mij niet gelukt helaas
 
Erwin H

Erwin H

15/01/2013 17:09:52
Quote Anchor link
Als je zou zeggen wat je niet is gelukt zouden we je kunnen helpen, maar met eenregelige 'het lukt me niet's wordt het lastig.
 
Arjan hazewinkel

arjan hazewinkel

21/01/2013 14:56:36
Quote Anchor link
include '/include/config.php';


$xmldata = $url;
$open = fopen($xmldata, 'r');
$content = stream_get_contents($open);
fclose($open);
$xml = new SimpleXMLElement($content);

foreach ($xml->product as $xml)

{
$naam = $xml->name;
$image = $xml->images->image;
$link = $xml->URL;
$prijs = $xml->price;

mysql_query("INSERT INTO producten (name)
VALUES ('$naam')");
};


Ik heb dit geprobeerd maar de database vult de velden met "0".
Wat doe ik fout?
 
Erwin H

Erwin H

21/01/2013 15:18:50
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
foreach ($xml->product as $xml)
?>

Hier geef je dus het eerste element uit de $xml->product array de naam $xml.... dat is natuurlijk niet zo slim. Hoe moet php nu weten dat $xml en $xml niet hetzelfde zijn?
 
Arjan hazewinkel

arjan hazewinkel

21/01/2013 15:23:07
Quote Anchor link
ik heb dit veranderd maar nog steeds hetzelfde probleem
 
Erwin H

Erwin H

21/01/2013 15:38:12
Quote Anchor link
Wat heb je nu dan (foreach loop alleen)
 
Arjan hazewinkel

arjan hazewinkel

21/01/2013 15:45:55
Quote Anchor link
Ik ben erachter waarom hij 0 gaf in de database ik was varchar vergeten had int gedaan dus dat werkt dan natuurlijk niet. Maar nu blijft het veld helemaal leeg. En ja heb alleen foreach
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.