XML probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in ons development team met twee andere .NET developers. Als team werken jullie in scrum en is er iedere ochtend om 11.00 een standup. Jij krijgt als junior .NET ontwikkelaar een inwerk traject dat echt specifiek wordt ingericht op basis van wat jij nodig hebt. Een van de grootste pluspunten bij ons is dat wij binnen ons bedrijf veel (technische) vrijheid geven en juist eigen initiatieven erg stimuleren. Jouw werkzaamheden gaan er bij ons als volgt uit zien: – Het ontwikkelen van nieuwe software samen met interne en eventueel externe ontwikkelaars; – Het

Bekijk vacature »

C# .NET developer voor innovatieve applicaties gez

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever houdt zich al ruim 20 jaar bezig met het ontwikkelen van innovatieve software en dat willen ze graag nog lang doorzetten. En dat merk je ook als je als .NET developer hier aan de slag gaat. De applicaties worden continu doorontwikkeld met altijd als uitgangspunt dat zowel de kwaliteit als het gebruikersgemak van hoog niveau is. Het bedrijf telt inmiddels ruim 25 medewerkers waarvan meer dan de helft op de development afdeling werken. Meer weten over deze werkgever? Mail naar [email protected] of bel 0657578548 Functieomschrijving Je komt te werken in een Scrum team met andere .NET developers

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer start jij in een development team met twee ervaren software ontwikkelaars. Jouw persoonlijke ontwikkeling is voor ons erg belangrijk en jij gaat dan ook meelopen met onze Senior .NET ontwikkelaar die jou met zijn kennis en ervaring een goede begeleiding kan aanbieden. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit

Bekijk vacature »

Als Lead PHP developer bijdragen aan het onderwijs

Functie Als Lead PHP developer zet je samen met het team en de andere lead developers de technische lijnen uit als het gaat om het ontwikkelen van de applicaties en bepaal je samen met de PO waar elke sprint aan gewerkt zal worden. Je kunt op basis van een user story een goede aanpak formuleren en een planning opstellen, en andere hierin meenemen. Wanneer je team code schrijft verwacht je degelijke oplossingen, bij voorkeur gebruik makend van Domain Driven Design. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Front-end Developer Angular

Dit ga je doen Jouw taken als Front End Developer bestaan uit: Het ontwikkelen van maatwerkoplossingen voor klanten; Het meedenken over nieuwe tools en technieken; Het begeleiden van junioren; Het meewerken aan diverse projecten; Het meedenken in UX/UI design. Hier ga je werken Als Front-End Developer ga je in een Scrum team aan de slag met de nieuwste digitale technologieën om klanten en overheden over de hele wereld te ondersteunen met het ondersteunen van hun software, veelal op het gebied van watermanagement en infra. Door middel van real-time data in combinatie met voorspellende analyses, AI, Deep Learning en Machine Learning

Bekijk vacature »

.NET Developer Shared Driving

Bedrijfsomschrijving Onze klant richt zich op het toegankelijker maken van steden, een fantastisch mooi streven. Hoe ze dat doen? Met eigen ontwikkelde software, waarmee vervoersmiddelen gedeeld kunnen worden. Deze inspirerende werkgever maakt een maatschappelijke impact en dat doen ze nu al zo'n 25 jaar! Het bedrijf is gevestigd in het centrum van Rotterdam en kent ongeveer zo'n 90 medewerkers. Het personeel is lekker gewoon gebleven! Iedereen kleedt zich zoals hij of zij dat zou willen en de sfeer is er erg fijn. Een leuke werkgever om voor te werken, en bovendien zijn er voor jou als Software Developer veel mooie

Bekijk vacature »

Front-end developer (medior/senior)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Angular

Functie Er zijn momenteel 5 SCRUM-teams waarvan drie gefocust zijn op DevOps en de huidige projecten en twee op innovatie van de platformen. Jij zal onderdeel worden van het innovatie Scrum team. De 2 multidisciplinaire innovatie teams bestaan momenteel uit 14 werknemers. Jij als senior Front end developer wordt onderdeel van onze innovatieteams. De innovatieteams houden zich bezig met het door ontwikkelen van de huidige producten en denken na over nieuwe functionaliteiten. Binnen de rol van Front end developer krijg je veel vrijheid en kan je je dag zelf indelen. Dingen waar jij je dagelijks mee bezig zult houden is

Bekijk vacature »

WordPress & Azure Developer

Dit ga je doen Zowel front- als back-end development aan de online website omgeving; Het up-to-date houden van alle WordPress-sites; Koppelingen maken tussen applicaties; Meedenken en adviseren over verbeteringen; Development door middel van WordPress, Javascript, HTML en CSS; Werken binnen Scrum/Agile team. Hier ga je werken Voor een grote overheidsinstelling in Den Haag zijn wij opzoek naar een WordPress developer, met kennis en ervaring op het gebied van Azure. De organisatie zit in een grote transitie waarbij de gehele website/online omgeving vernieuwd zal gaan worden. Binnen dit Scrum/Agile team ben je verantwoordelijk voor deze grote migratie/ombouw van de omgeving. De

Bekijk vacature »

Klein team zoekt grote fullstack .NET developer to

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever is marktleider in de Benelux en is Europees ook al aardig aan de weg aan het timmeren. Ze voorzien technische winkels van apparatuur om producten een langer leven te geven. Hiermee reduceren ze flink wat CO2 uitstoot en dat is natuurlijk goed voor iedereen! IT speelt een belangrijke rol in de bedrijfsvoering en de applicaties zijn van goed niveau. Als fullstack .NET developer ga jij je bijdrage leveren aan het verder verbeteren van de applicaties en de interne processen. Ze zijn nu met ruim 50 medewerkers in totaal en de afdeling development bestaat uit een 5tal developers.

Bekijk vacature »

Software Developer PHP

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Voor een opdrachtgever in de regio van Geldrop ben ik op zoek naar een Software Developer PHP. Jij krijgt een rol met veel verantwoordelijkheid in een groeiende organisatie. In deze functie werkt je voornamelijk remote en op een vast moment kom je met het team samen, om samen te werken en nieuwe doelen te bepalen. Wat ga je doen? Je wordt verantwoordelijk voor de interne applicatie; Je zorgt voor de doorontwikkeling van de applicatie: zowel back-end, front-end; De basis van het werk betreft front-end technieken; Periodiek bepaal je samen met

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Arjan hazewinkel

arjan hazewinkel

15/01/2013 12:54:47
Quote Anchor link
Beste PHPhulp leden,

Ik laad met de volgende script producten uit een XML feed.
Alles laad hij nu prima maar het is een grote lijst.
Nu is mijn vraag hoe je maakt dat hij een maximaal aantal producten mag laden?

Thanks

$xml = simpleXML_load_file($urlproducten);
foreach ($xml->product as $xml){
echo '<table>';
echo '<tr>';
echo '<td><img style="width:250px; height:250px; border:none; display:block;" src="'.$xml->images->image.'"><br />'; //image
echo '<h2>'.$xml->name.'</h2><br />'; //titel
echo ''.$xml->price.'<br />'; //prijs
echo '<br />';
echo '<a href="'.$xml->URL.'">In winkelwagen</a></td>'; //link
echo '</tr>';
echo'</table>';
}
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 08:36:55
 
Kris Peeters

Kris Peeters

15/01/2013 13:07:27
Quote Anchor link
Je kan niet vermijden dat de volledige file wordt geladen.
Al is het maar dat de parser het onderste lijntje nodig heeft om de laatste tag te sluiten.

Wat je wel kan doen, is je foreach onderbreken.

bv.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$xml
= simpleXML_load_file($urlproducten);
$i=0;
foreach ($xml->product as $xml){
  if ($i++ > 100) {
    break;
  }

  echo '<table>';
...

?>
 
Arjan hazewinkel

arjan hazewinkel

15/01/2013 13:17:37
Quote Anchor link
Kris Peeters op 15/01/2013 13:07:27:
Je kan niet vermijden dat de volledige file wordt geladen.
Al is het maar dat de parser het onderste lijntje nodig heeft om de laatste tag te sluiten.

Wat je wel kan doen, is je foreach onderbreken.

bv.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$xml
= simpleXML_load_file($urlproducten);
$i=0;
foreach ($xml->product as $xml){
  if ($i++ > 100) {
    break;
  }

  echo '<table>';
...

?>





Werkt super! bedankt voor je reactie
 
Erwin H

Erwin H

15/01/2013 13:18:17
Quote Anchor link
Je kan wel een deel van een xml file inlezen, maar dan zal je aan de slag moeten met de basis file i/o functies. Wat meer werk, maar zeker niet onmogelijk.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

15/01/2013 13:21:51
Quote Anchor link
Ja, inderdaad; laat dit een nuancering zijn op mijn nee.
 
Arjan hazewinkel

arjan hazewinkel

15/01/2013 13:34:20
Quote Anchor link
Als ik het goed begrijp doe je nu een break na 100?
Is het ook mogelijk dat er na die break van 100 een url komt met "volgende producten" en dat hij dan dus de volgende 100 laad? of kan dat niet
 
Kris Peeters

Kris Peeters

15/01/2013 13:45:45
Quote Anchor link
Ja, dat is allemaal mogelijk,
maar dan begint het wel wat uitgebreider te worden.

Dan moet je zoeken op "Pagination".
Kijk bv. wat men op die vraag geantwoord heeft op deze site
http://www.phphulp.nl/zoeken/pagination/

Je zou tot zoiets kunnen komen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
$start
= isset($_GET['start']) ? (int) $_GET['start'] : 0;
$length = 20; // aantal per pagina
$i=0;
foreach(...) {
  if ($i < $start) {
    continue;
  }

  if ($i >= $start + $length) {
    break;
  }
  ...

  echo '<table>...'
  ...
  $i++;
}

?>
 
Erwin H

Erwin H

15/01/2013 14:04:41
Quote Anchor link
Dan begint overigens wel de vraag te komen of je niet echt beter kan gaan kijken naar he custom uitlezen van zo'n xml bestand, of misschien in een database stoppen. Hoe groot is het en hoe vaak wordt het ingelezen?
 
Arjan hazewinkel

arjan hazewinkel

15/01/2013 14:48:10
Quote Anchor link
Het word nu elke keer als de pagina geladen word ingelezen als ze naar producten gaan of iets dergelijks.
 
Erwin H

Erwin H

15/01/2013 16:08:11
Quote Anchor link
En hoe vaak verandert de inhoud van die file? Download je die regelmatig, of is het vrij statisch?
 
Arjan hazewinkel

arjan hazewinkel

15/01/2013 16:15:26
Quote Anchor link
Over het algemeen vrij statisch
 
Erwin H

Erwin H

15/01/2013 16:23:00
Quote Anchor link
Waarom laat je het dan in een xml bestand staan? Dat is prima over data over te sturen van het ene systeem naar het andere, maar is niet echt een database. Veel beter om die data dan uit te lezen en in een echte database te stoppen.
 
Arjan hazewinkel

arjan hazewinkel

15/01/2013 16:33:44
Quote Anchor link
Ik heb daar naar gekeken maar wist niet hoe ik deze producten eruit kon opslaan in een database . dat zou zowieso beter zijn voor de snelheid
 
Erwin H

Erwin H

15/01/2013 16:40:20
Quote Anchor link
Als je het uit kan lezen om het op je pagina te tonen, kan je het toch uitlezen om in je database te stoppen?
 
Arjan hazewinkel

arjan hazewinkel

15/01/2013 16:49:46
Quote Anchor link
Het is mij niet gelukt helaas
 
Erwin H

Erwin H

15/01/2013 17:09:52
Quote Anchor link
Als je zou zeggen wat je niet is gelukt zouden we je kunnen helpen, maar met eenregelige 'het lukt me niet's wordt het lastig.
 
Arjan hazewinkel

arjan hazewinkel

21/01/2013 14:56:36
Quote Anchor link
include '/include/config.php';


$xmldata = $url;
$open = fopen($xmldata, 'r');
$content = stream_get_contents($open);
fclose($open);
$xml = new SimpleXMLElement($content);

foreach ($xml->product as $xml)

{
$naam = $xml->name;
$image = $xml->images->image;
$link = $xml->URL;
$prijs = $xml->price;

mysql_query("INSERT INTO producten (name)
VALUES ('$naam')");
};


Ik heb dit geprobeerd maar de database vult de velden met "0".
Wat doe ik fout?
 
Erwin H

Erwin H

21/01/2013 15:18:50
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
foreach ($xml->product as $xml)
?>

Hier geef je dus het eerste element uit de $xml->product array de naam $xml.... dat is natuurlijk niet zo slim. Hoe moet php nu weten dat $xml en $xml niet hetzelfde zijn?
 
Arjan hazewinkel

arjan hazewinkel

21/01/2013 15:23:07
Quote Anchor link
ik heb dit veranderd maar nog steeds hetzelfde probleem
 
Erwin H

Erwin H

21/01/2013 15:38:12
Quote Anchor link
Wat heb je nu dan (foreach loop alleen)
 
Arjan hazewinkel

arjan hazewinkel

21/01/2013 15:45:55
Quote Anchor link
Ik ben erachter waarom hij 0 gaf in de database ik was varchar vergeten had int gedaan dus dat werkt dan natuurlijk niet. Maar nu blijft het veld helemaal leeg. En ja heb alleen foreach
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.