XML uit database weergeven en correct formaat

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Marvin H

Marvin H

04/09/2013 13:32:12
Quote Anchor link
Goedemiddag,

In mijn database plaats ik in een mediumtext veld een XML die er bijvoorbeeld zo uitziet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<xsi:event xmlns:xsi1="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xmlns:xsi="http://schema.***.com/" xsi1:type="xsi:***">
   <xsi:eventid>3ff63194-48ee-4306-b6bd-****</xsi:eventid>
   <xsi:sequencenumber>26129</xsi:sequencenumber>
   <xsi:userid>call_logging@***.nl</xsi:userid>
   <xsi:externalapplicationid>userlogging</xsi:externalapplicationid>
   <xsi:subscriptionid>00963988-f4ba-4999-add9-****</xsi:subscriptionid>
</xsi:event>


Dit in de database plaatsen gaat prima, maar hoe krijg ik het er weer uit zodat de opmaak blijft zoals hierboven. Krijg het niet goed, ook niet doormiddel van een <pre> of htmlspecialchars()
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 12:59:28
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/09/2013 13:35:26
Quote Anchor link
Je kan het toch door htmlspecialchars() halen bij het outputten?
 
Marvin H

Marvin H

04/09/2013 13:46:57
Quote Anchor link
- Aar - op 04/09/2013 13:35:26:
Je kan het toch door htmlspecialchars() halen bij het outputten?


Dan krijg ik het er zo uit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?> <xsi:Event xsi1:type="xsi:SubscriptionEvent" xmlns:xsi="http://schema.***" xmlns:xsi1="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"><xsi:eventID>3ff63194-48ee-4306-b6bd-dc9f9d59c007</xsi:eventID><xsi:sequenceNumber>26129</xsi:sequenceNumber><xsi:userId>call_logging@***.nl</xsi:userId><xsi:externalApplicationId>userlogging</xsi:externalApplicationId><xsi:subscriptionId>00963988-f4ba-4999-add9-52ada0a6c4e6</xsi:subscriptionId </xsi:Event>


Alles staat dus achter elkaar geplakt zonder een nieuwe regel te starten
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/09/2013 13:48:19
Quote Anchor link
gebruik dan htmlspecialchars() en dan nl2br()
 
Marvin H

Marvin H

04/09/2013 13:56:03
Quote Anchor link
- Aar - op 04/09/2013 13:48:19:
gebruik dan htmlspecialchars() en dan nl2br()


Dit blijkt niet te werken, ik zie nu dat de XML file in de database ook zonder newlines wordt geplaatst... dus de nl2br werkt dan niet.

Hoe kan ik de XML correct in de database plaatsen zodat de newlines ook meekomen in de database?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/09/2013 14:07:32
Quote Anchor link
Hoe is het in de database gekomen?
Als het vanuit een textarea is, dan worden er gewoon altijd newlines per enters meegestuurd.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.