XML uitlezen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

APEX Ontwikkelaar in een team van Oracle Developer

Bedrijfsomschrijving Wij zijn op zoek naar een APEX Ontwikkelaar om onze opdrachtgever in Den Haag te versterken. In deze rol zul je verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en onderhouden van de front-end van onze applicaties met behulp van Oracle Application Express (APEX). Je werkt aan zowel inhouse als externe projecten. De sfeer binnen het Oracle team is gemoedelijk en men probeert elkaar te helpen én van elkaar te leren. Zo ontstaat er een prettige en plezierige werksfeer waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Er wordt gewerkt met de meest nieuwe technologieën waardoor je kennis up-to-date blijft. Het bedrijf

Bekijk vacature »

Java (Java EE) Developer

In het kort Werken als Java developer betekent werken aan complexe IT projecten bij onder meer een internationaal containeroverslag bedrijf. Zo sturen we apparaten en eindgebruikers aan d.m.v. onze custom-made software oplossing, die dagelijkse vele duizenden containers verwerkt. Denk aan systemen die volautomatische kranen aansturen en op afstand bedienen, de volledige afhandeling van containernummerherkenning bij het laden en lossen van zeeschepen of het tonen van instructies aan de chauffeurs van ruim 300 straddle carriers. En dat allemaal redundant, robuust en in een dynamische 24/7 omgeving! Jij versterkt ons ontwikkelteam en gaat aan de slag met oa. Java i.c.m. Spring (Boot),

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Senior .NET Developer I goed salaris en deels thui

Bedrijfsomschrijving Mijn opdrachtgever is al ruim 20 jaar een gevestigde naam in de wereld van software ontwikkeling, met drie kantoren in de Randstad, waaronder Alphen aan den Rijn. Zij richten zich op het bouwen van IT-oplossingen die ervoor zorgen dat de productiviteit van klanten te allen tijden optimaal is. Hiervoor neemt jouw nieuwe werkgever het volledige ontwikkelproces tot haar rekening; van het eerste gesprek om de klantwensen in kaart te brengen, tot aan het uiteindelijke onderhoud van de opgeleverde oplossing. In totaal werken er inmiddels bijna 200 gemotiveerde IT-ers binnen deze organisatie. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 35. Het

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js, React Remote

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Jouw werkzaamheden zullen grotendeels bestaan uit het in teamverband ontwerpen, vernieuwen en door ontwikkelen van het systeem. Het is echt back-end werk (bijvoorbeeld het doorontwikkelen van een API) en dit moet je dan ook liggen. Ze zijn niet persee gebonden aan talen of tools maar gebruiken graag de technieken die het beste aansluiten op de gegeven oplossing. Voor nieuwe (versies van) componenten maken ze veelal gebruik van Go(lang). Bij aanpassingen aan bestaande onderdelen gebeurt dit in PHP en C++. Het team is heel divers, er hangt een relaxte sfeer en ze organiseren regelmatig leuke music nights, game nights e.d.

Bekijk vacature »

Medior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging graag met

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie omschrijving Voor een klein bedrijf in de buurt van Nieuwegein zijn wij per direct op zoek naar een talentvolle PHP developer. Er wordt veel ruimte geboden voor eigen initiateven, waardoor je een mooie stempel kan drukken op jouw eigen werkzaamheden (zowel operationeel als strategisch). Het bedrijf heeft middels externe programmeurs een multimedia platform ontwikkeld, maar willen geleidelijk de ontwikkeling naar binnen halen. Om die reden zoeken zij een communicatieve interne PHP developer die graag meebouwt aan het succesvolle product. Je gaat de volgende werkzaamheden verrichten: Platform beheren en programmeren (PHP, MySQL, JQuery, Javascript, XML & HTML); Communicatie en aansturing

Bekijk vacature »

Senior Java Developer

Als Senior Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

As a Back-End Web Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a Back-End Web Developer at Coolblue? As a Back-End Web Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you also feel confident with setting up microservices in Typescript or are open to learning this. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing pure

Bekijk vacature »

Magento2 Developer

Functie Ben jij een ontwikkelaar en wil jij een volgende stap zetten en als teamlead aan de slag? Lees dan snel verder! Voor een gewilde opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een programmeur die als meewerkend voorman aan de slag wilt gaan. Een developer die een team van twee man aan zal sturen. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien; Ontwikkelen en ontwerpen van API's; Maatwerkoplossingen; Databeveiliging; Optimalisatie webshops; Ontwikkelen technische implementaties voor verbetering database; Aanspreekpunt voor de organisatie en verantwoordelijk voor de aansturing van externe developers. Zoek je veel uitdaging en veelzijdigheid in je werk dan

Bekijk vacature »

Delphi developer

Functie Als Delphi developer ga jij aan de slag in een team met twee andere ervaren Delphi programmeurs waaronder de Hoofd programmeur. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van jullie bestaande applicatie. Daarnaast zijn jullie verantwoordelijk voor het onderhouden van deze applicatie en het oplossen van eventuele bugs. Eisen - HBO werk en denk niveau; - Minimaal één jaar ervaring met Delphi; - Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift; - Jij bent zelfstandig, maar kan ook in team verband werken. Aanbod - €3000,-- €4000,- op basis van jouw kennis en ervaring; - 8% vakantiegeld;

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Gezocht: Software Developer C# .NET voor een dynamische organisatie! Ben je onlangs afgestudeerd of ben je toe aan de volgende stap in je professionele carrière? Lees dan verder! We zijn momenteel op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die onze eindklant in de regio Arnhem kan versterken. In deze functie werk je aan verschillende projecten en bezoek je vaak klanten. Je kunt een rol verwachten met veel uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid. Bedrijfsprofiel Binnen welke organisatie ga je aan de slag? Je gaat werken bij een organisatie die zich specialiseert in het

Bekijk vacature »

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »
Patrick Helsloot

Patrick Helsloot

30/09/2009 16:42:00
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik ben nu bezig om een XML-bestand uit te lezen en te gebruiken voor mijn website. De structuur van de XML-file ziet er zo uit:

- <films>
- <film>
<filmnr>1000000671</filmnr>
<titel>De Storm</titel>
<details>http://www.luxor.nl/hoogeveen/KTS_filmdetails.asp?EDDDDDDJKE</details>
<genre>Drama</genre>
<acteurs>Sylvia Hoeks, Barry Atsma</acteurs>
<afbeelding>http://www.luxor.nl/ftpimg/films/destormiposter.jpg</afbeelding>
<inhoud>Julia, een 18-jarige Zeeuwse boerendochter, raakt zwanger van haar vriendje Koos, een vissersjongen. Koos schrikt zo van dit nieuws dat hij met de Noorderzon vertrekt. Julia staat er helemaal alleen voor in een vijandig dorp: de zwangerschap en de bevalling worden eerst veroordeeld en later genegeerd door haar familie en dorpsgenoten. In de nacht van 31 januari 1953 breken de dijken in Zeeland op meer dan honderd plaatsen tijdens een verschrikkelijke februaristorm. De boerderij, waar Julia woont, wordt verzwolgen door een zondvloed. Samen met haar zoon komt Julia in het water terecht en wordt tegen haar wil gered door de jonge luchtmachtsergeant Aldo, haar baby in het water achterlatend. Ze is ontroostbaar, hult zich in stilzwijgen en weigert met haar gehate redder te praten. Voorzichtig probeert Aldo in contact te komen met de jonge vrouw, ontrafelt stukje bij beetje haar achtergrond en besluit tenslotte om haar te helpen haar zoon te vinden. Hij is immers verantwoordelijk voor het feit dat ze haar baby moest achterlaten. Het is het begin van een lange zoektocht die hen tegen de evacuatiestroom in uiteindelijk weer terug zal brengen naar Zeeland: een verdronken, surrealistisch landschap van dierlijke en menselijke kadavers. De kans dat hier een baby overleven kan, is microscopisch klein. Toch krijgt Julia aanwijzingen dat haar zoon nog leeft. Maar waar? En bij wie?</inhoud>
- <voorstellingen>
<voorstelling>30-9-2009 20:00</voorstelling>
<voorstelling>1-10-2009 20:00</voorstelling>
<voorstelling>2-10-2009 16:00</voorstelling>
<voorstelling>2-10-2009 19:30</voorstelling>
<voorstelling>2-10-2009 22:00</voorstelling>
<voorstelling>2-10-2009 22:00</voorstelling>
<voorstelling>3-10-2009 14:00</voorstelling>
<voorstelling>3-10-2009 19:30</voorstelling>
<voorstelling>3-10-2009 22:00</voorstelling>
<voorstelling>3-10-2009 22:00</voorstelling>
<voorstelling>4-10-2009 13:30</voorstelling>
<voorstelling>4-10-2009 16:00</voorstelling>
<voorstelling>4-10-2009 20:00</voorstelling>
<voorstelling>5-10-2009 20:00</voorstelling>
<voorstelling>6-10-2009 20:00</voorstelling>
</voorstellingen>
</film>
- <film>
<filmnr>1000000663</filmnr>
<titel>G-Force NL</titel>
<details>http://www.luxor.nl/hoogeveen/KTS_filmdetails.asp?EDDDDDDJJG</details>
<genre>Avonturenfilm</genre>
<acteurs>Geheim</acteurs>
<afbeelding>http://www.movieunlimited.nl/ftpImg/films/g-force.jpg</afbeelding>
<inhoud>G-Force is een komedie avontuur over de laatste ontwikkelingen van een geheim overheidsproject waarin dieren worden getraind tot superspionnen. Bewapend met de nieuwste technische snufjes, ontdekken de getrainde cavia&#8217;s dat het lot van de hele wereld in hun kleine pootjes ligt. De caviaspionagegroep G-Force bestaat uit: Darwin, de teamleider die hoe dan ook voor iedere missie wil slagen. Blaster, een op hol geslagen wapenexpert, eigenwijs en met een grote voorliefde voor alles wat extreem is. Juarez, niet alleen een sexy dame maar ook een ervaren vechtsportster. Verder wordt het caviateam versterkt door de verkenningsvlieg Mooch en superspeurneus Speckles de mol die tevens de computer- en informatiespecialist van het team is.</inhoud>
- <voorstellingen>
<voorstelling>2-10-2009 16:00</voorstelling>
<voorstelling>3-10-2009 14:00</voorstelling>
<voorstelling>4-10-2009 14:00</voorstelling>
</voorstellingen>
</film>
</films>

Ik wil per film een titel, beschrijving en daaronder alle data en tijden.

Ik heb de volgende PHP-file, maar die werk dus ff niet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$xml
= simplexml_load_file(XML-file');


foreach ($films->film as $film) {
    echo '
Titel: '. $film->titel;
    echo "\n";
    echo '
Inhoud: '. $film->inhoud;
    }

?>


maar krijg de volgende fout:


Parse error: syntax error, unexpected T_AS in film.php on line 4


Ik snap er niks meer van. Iemand een idee? Code komt overigens van een tutorial op PHPHULP

Groeten,
Patrick
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Patrick Helsloot
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 22:53:22
 
GaMer B

GaMer B

30/09/2009 16:59:00
Quote Anchor link
Ik zou zeggen... kijk naar de kleuren??
 
Patrick Helsloot

Patrick Helsloot

30/09/2009 17:21:00
Quote Anchor link
Heb het al... Maar lag niet alleen aan de kleurtjes hoor.. ;)

Patrick
 
M Ypma

M Ypma

30/09/2009 17:24:00
Quote Anchor link
$films moest $xml zijn hoogst waarschijnlijk :)
 
Patrick Helsloot

Patrick Helsloot

30/09/2009 18:05:00
Quote Anchor link
Goed:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
$xml
= file_get_contents("XML-file");
$answer = new SimpleXMLElement($xml);

foreach($answer->film as $film) {
    echo "<h1>$film->titel</h1>";
    echo "$film->acteurs<br />";
    echo "<img src=\"$film->afbeelding\" />";
    echo "$film->inhoud<br/>\n";
    echo "<br/>\n";
    
    foreach($answer->film->voorstellingen->voorstelling as $voorstelling) {
        echo $voorstelling;
        echo "<br/>\n";
    }

    
    echo "<br/>\n";
    echo "<br/>\n";  
    }

?>
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

30/09/2009 19:15:00
Quote Anchor link
Patrick schreef op 30.09.2009 18:05:
Goed:
Beter:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
$xml
= file_get_contents("XML-file");
$answer = new SimpleXMLElement($xml);

foreach($answer->film as $film) {
    echo "<h1>".$film->titel."</h1>";
    echo $film->acteurs."<br />";
    echo "<img src=\"".$film->afbeelding."\" />";
    echo $film->inhoud."<br/>\n";
    echo "<br/>\n";
    
    foreach($answer->film->voorstellingen->voorstelling as $voorstelling) {
        echo $voorstelling;
        echo "<br/>\n";
    }

    
    echo "<br/>\n";
    echo "<br/>\n";  
    }

?>


Vars buiten quotes.
 
Kevin van der Burgt

kevin van der Burgt

30/09/2009 20:04:00
Quote Anchor link
Elwin schreef op 30.09.2009 19:15:
Patrick schreef op 30.09.2009 18:05:
Goed:
Beter:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
$xml
= file_get_contents("XML-file");
$answer = new SimpleXMLElement($xml);

foreach($answer->film as $film) {
    echo "<h1>".$film->titel."</h1>";
    echo $film->acteurs."<br />";
    echo "<img src=\"".$film->afbeelding."\" />";
    echo $film->inhoud."<br/>\n";
    echo "<br/>\n";
    
    foreach($answer->film->voorstellingen->voorstelling as $voorstelling) {
        echo $voorstelling;
        echo "<br/>\n";
    }

    
    echo "<br/>\n";
    echo "<br/>\n";  
    }

?>


Vars buiten quotes.


Heeft dat ook een reden of iets?
 
GaMer B

GaMer B

30/09/2009 20:11:00
Quote Anchor link
Elwin schreef op 30.09.2009 19:15:
Patrick schreef op 30.09.2009 18:05:
Goed:
Beter:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
$xml
= file_get_contents("XML-file");
$answer = new SimpleXMLElement($xml);

foreach($answer->film as $film) {
    echo "<h1>".$film->titel."</h1>";
    echo $film->acteurs."<br />";
    echo "<img src=\"".$film->afbeelding."\" />";
    echo $film->inhoud."<br/>\n";
    echo "<br/>\n";
    
    foreach($answer->film->voorstellingen->voorstelling as $voorstelling) {
        echo $voorstelling;
        echo "<br/>\n";
    }

    
    echo "<br/>\n";
    echo "<br/>\n";  
    }

?>


Vars buiten quotes.


Het best:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
$xml
= file_get_contents("XML-file");
$answer = new SimpleXMLElement($xml);

foreach($answer->film as $film) {
    echo '<h1>' . $film->titel . '</h1>';
    echo $film->acteurs . '<br />';
    echo '<img src="' . $film->afbeelding . '" />';
    echo $film->inhoud . '<br />' . PHP_EOL;
    echo '<br/>' . PHP_EOL;
    
    foreach($answer->film->voorstellingen->voorstelling as $voorstelling) {
        echo $voorstelling;
        echo '<br/>' . PHP_EOL;
    }

    
    echo '<br/>' . PHP_EOL;
    echo '<br/>' . PHP_EOL;  
    }

?>


Enkele quotes gebruiken voor HTML.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door GaMer B
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.