[xml] xml geeft een fout karakter

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Php knipper

php knipper

15/01/2015 19:50:36
Quote Anchor link
Hallo,

ik maak een xml bestand aan de hand van gegevens uit mijn databank, echter heb ik een character set fout (denk ik). Ik heb al op verschillende manieren geprobeert om de niet ondersteunde tekens te veranderen maar deze mislukken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$array_speciale_tekens
=     array(    "Ç" => "&#199;", "ç" => "&#231;");
$data->addChild('titel', strtr($film_info['titel'] ,$array_speciale_tekens));
?>


Dit geeft "Braban篮ne" in plaats van "Brabançne",

Hoe kan ik deze fout herstellen?

Alvast bedankt,
Knipper
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 23:37:08
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/01/2015 20:01:58
Quote Anchor link
Geef je wel de UTF-8 headers mee?
 
Ivo P

Ivo P

16/01/2015 04:02:43
Quote Anchor link
Waarom gebruik je niet http://php.net/htmlentities

(Met de 3e parameter)
---
Sowieso als je zo'n ç typt in je script, dan moet het php script zelf ook in de goede tekenset worden opgeslagen
Gewijzigd op 16/01/2015 10:12:21 door Ivo P
 
Php knipper

php knipper

16/01/2015 17:13:57
Quote Anchor link
momenteel lijkt het te lukken met http://us1.php.net/manual/en/function.iconv.php maar moet de in variabel daar de encode van de databank zijn utf-8 of die van de website (header) of php zijn?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.