XMLHttpRequest response leeg?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java Developer

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe software; Het ombouwen van de bestaande software; Zowel back- als front-end software ontwikkelen; Het testen; Het implementeren van de volledig geteste software; Het verzorgen van nazorg en het oplossen van bugs; Het opstellen en bijhouden van procesdocumentatie; Je draagt bij aan het agile/scrum processen van het team. Hier ga je werken Ongetwijfeld heb je een of meerdere producten van deze organisatie in huis. Het proces erachter, daar ben je ongetwijfeld minder bekend mee. Deze opdracht geeft je de kans meer over dit proces te weten te komen en een mooie bijdrage te

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij in één van onze vier scrumteams. Met 30 ontwikkelaars werk jij aan de doorontwikkeling van ons core product. Ook werkt jouw team aan maatwerkoplossingen op aanvraag van de klant en op projectbasis. Wij vinden het erg belangrijk dat onze ontwikkelaars met plezier naar werk gaan. Een deel hiervan ligt uiteraard bij jezelf, als jij ontwikkelen niet leuk vindt, ben jij bij ons echt aan het verkeerde adres. Jouw team bestaat namelijk uit een groep gepassioneerde vakidioten die dit werk doen omdat dit eerst een hobby was! Daarnaast wordt er intern rekening gehouden met

Bekijk vacature »

T-SQL Database developer

Functie omschrijving Ben jij een ETL database specialist? Houd jij ervan om te puzzelen met Databases, Query's & Stored procedures? Zoek jij uitdaging, vrijheid en verantwoordelijkheid? Zoek dan niet verder! Wij zijn per direct op zoek naar medior en senior database developers. Je gaat werken voor een relatief klein softwarebedrijf in omgeving Tilburg. Samen met 12 collega's (allemaal techneuten), ga jij je bezig houden met het bouwen en/of onderhouden van database software. Deze software wordt internationaal ingezet voor het automatiseren van logistieke processen. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je bent in een klein team met developers, verantwoordelijk

Bekijk vacature »

Network Engineer (f/m/d) in Heidelberg

Network Engineer (f/m/d) The IT Services team operates and supports the IT infrastructure and services at EMBL headquarters in Heidelberg and at the laboratory’s sites in Barcelona and Rome. As part of IT Services, the Network team is responsible for managing and developing the network infrastructure in our data centres, on campus, and to our external network providers. As a leading scientific institution with highly data-intensive research, extensive data flows at and between the laboratory’s six sites and to the Internet, EMBL is connected to national and international scientific networks using state-of-the-art technologies from vendors including Cisco, Extreme Networks and

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Frontend Developer – Leeuwarden Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

Software Developer PHP JavaScript Python HBO SQL

Samengevat: Wij zijn een softwarebedrijf voor Autodealers. Ben jij een Medior of Senior Software Developer? Heb je ervaring met PHP, JavaScript of Python? Vaste baan: Java.Developer Software HBO €3.000 - €5.200 Bij ons op de werkvloer is er een positieve en informele sfeer. Naast een goede begeleiding en een enthousiaste klantenkring biedt deze werkgever een prettige omgeving met zeer afwisselende werkzaamheden. Houd jij van aanpakken en denk je dat je deze uitdaging aankunt? Dan zoeken wij jou! Zij werken voor grote klanten. Zij doen omvangrijke projecten die we bij deze werkgever op kantoor realiseren (geen detachering). Zij werken met state-of-the-art

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Cobol Applicati

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 7 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: In de applicatie ETM zijn nu de inningsvoorzieningen voor ongeveer 25 aangifte- en aanslagmiddelen opgenomen. ETM is een extern aangeschafte service en het huidige contract met leverancier Oracle loopt af op 31-12-2022. Het programma uitfaseren ETM heeft als doel om vervanging te realiseren waarmee alle nu in gebruik zijnde ETM ondersteuning wordt overgenomen in nieuwe Inningsvoorzieningen om de continuïteit van de inningsprocessen te waarborgen. Eén van de inningsvoorzieningen die voor het einde van 31-12-2022

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Boskoop dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten.Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen

Bekijk vacature »

Intern - Junior PHP ontwikkelaar in fris en jong t

Bedrijfsomschrijving Werk jij graag een in fris, flexibel en jong team? Bij ons ben jij vrij om te bepalen waar jij het liefst werkt en op de vrijdag komen wij gezellig bij elkaar op kantoor. Flexibiliteit en vrijheid zijn bij ons de norm en dat geeft jou de ruimte en energie om het beste uit jezelf te halen! Ons team bestaat uit vijf enthousiaste collega's die jou graag ondersteunen in zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Met twee ervaren Senior Developers als mentoren ben jij in goede handen. Wij zien onszelf als een vriendengroep die gezamenlijk werken aan iets moois

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

As a 3D BIM add- on developer at KUBUS, you will develop add-ons (called BCF- Managers) to the leading building information modeling (BIM) programs Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD and Tekla Structures. BCF Managers enable data transfer between BIM software and BIMcollab. You will work on both the front- and the back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer (React)

Functie Met een ontwikkelafdeling van ruim 20 collega’s is dit zo ongeveer de helft van alle medewerkers. De software(ontwikkeling) is dan ook de drijvende kracht binnen de organisatie. Ze werken aan het verbeteren dan de bestaande, maar zeker ook nieuwe producten. De software bestaat uit verschillende (React) webapplicaties, maar ook een mobile (React native) app. Hierdoor kom je met verschillende uitdagingen in aanraking en is Mobile kennis natuurlijk mooi meegenomen. De software wordt door vele duizenden professionals dagelijks gebruikt en bevatten grote hoeveelheden data. Aan het team de uitdaging om hierin de best mogelijke gebruiksvriendelijkheid neer te zetten door gebruik

Bekijk vacature »

C# .Net Developer

Dit ga je doen Het bouwen van Api's; Nieuwe oplossingen bouwen met C# .Net; De huidige software uitbouwen met C# .Net; Meewerken in projecten; Meedenken aan de toekomstplannen en verbeteringen; Onderdeel van het Scrum Team. Hier ga je werken Onze klant is een dienstverlenende organisatie voor diverse soorten organisaties in Nederland. Ze zijn van oorsprong een familiebedrijf en er is een open cultuur. Ze zijn vooruitstrevend op IT gebied en hebben een eigen inhouse development team van circa 11 man. Je komt hier te werken in het subteam .Net Core. Hier werken ze volgens scrum met de nieuwste technieken en

Bekijk vacature »
R Moos

R Moos

12/08/2020 19:53:08
Quote Anchor link
Hi!

Ik ben al heel veel jaren bekend met PHP, maar door een ander baan heb ik dit ten tijde van opkomst van AJAX (ca 10 jaar terug?) enigszins laten verwateren.
Nu heb ik mij bedacht en wil ik toch meer kennis hebben van eerst AJAX, vervolgens JQuery.
Ik ben nu begonnen met wat basis-uitwerkingen, en heb hiervoor de volgende code(s) geschreven (erg basaal!) :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
    <script>
        function getAutoFillNames() {
          var xhr = new XMLHttpRequest();
          xhr.onreadystatechange = function()
          {
            if (this.readyState == 4 && this.status == 200)
            {
                alert('test');
            }
          }
        }
      
      function randomizeName(inputAlphabet)
      {
          if(inputAlphabet == "")
          {
            document.getElementById("resultNameSuggestion").innerHTML = "";
            return;
          }
          else
          {
              var xmlhttp = new XMLHttpRequest();
              xmlhttp.onreadystatechange = function()
              {
                if (this.readyState == 4 && this.status == 200)
                {
                    document.getElementById("resultNameSuggestion").innerHTML = this.responseText;
                }
              };
                xmlhttp.open("GET", "files/NameDatabase.php?randomize=yes&autofill=&letter=" + inputAlphabet, true);
                xmlhttp.send();
                var refreshbutton = document.getElementById('resultNameRefreshButton');
                refreshbutton.style.display = "block";
            }
        }

    </script>


Nu lukt het mij niet om in de functie getAutoFillNames de XMLHttpRequest aan de praat te krijgen. Als ik xhr.responseText bekijk, is deze ook leeg. In HTML heb ik de volgende code (was puur om even te testen!:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<td><a href='#' onclick='getAutoFillNames()'>Autofill</a></td>
Iemand een idee hoe dit kan?
Gewijzigd op 12/08/2020 20:18:39 door R Moos
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 17:22:38
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

12/08/2020 20:12:32
Quote Anchor link
Je script doet het niet omdat op regel 4 een ; ontbreekt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
alert(xhr.responseText);
 
R Moos

R Moos

12/08/2020 20:33:51
Quote Anchor link
Ik heb code zojuist iets aangepast (zie initiële bericht), maar lijkt nog niet te werken. Komt niet bij de alert terecht.
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

12/08/2020 20:49:19
Quote Anchor link
Ik heb er dit van gemaakt :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<script>
function randomizeName( inputAlphabet )
{
    if( inputAlphabet == "" )
    {
        document.getElementById("resultNameSuggestion").innerHTML = "";
    }
    else
    {
        var xmlhttp = new XMLHttpRequest();
        xmlhttp.onreadystatechange = function()
        {
            if (this.readyState == 4 && this.status == 200)
            {
                document.getElementById("resultNameSuggestion").innerHTML = this.responseText;
            }
        };
        xmlhttp.open( "GET", "NameDatabase.php?randomize=yes&autofill=&letter=" + inputAlphabet, true );
        xmlhttp.send();
        var refreshbutton = document.getElementById('resultNameRefreshButton');
        refreshbutton.style.display = "block";
    }
}

</script>

<div style="width: 51%; height: 200px; margin:20px; margin-top:100px;padding:10px;">

    <div id="resultNameSuggestion">resultNameSuggestion</div>

    <p><a href='#' onclick='randomizeName("abcdefghij")'>Autofill</a></p>

</div>


En het PHP bestand dat iets terugstuurt :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$input
= $_GET['letter'];
echo $input . ' / ' . str_shuffle ( $_GET['letter'] );
?>
 
R Moos

R Moos

13/08/2020 00:08:23
Quote Anchor link
Bedankt! Het gaat mij echter met name om de functie getAutoFillNames(). Ik wil hierin een XMLHttpRequest creëren, maar komt niet in de "IF".
Gewijzigd op 13/08/2020 00:09:03 door R Moos
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

13/08/2020 07:42:30
Quote Anchor link
Ik heb even hier gespiekt :

https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/API/XMLHttpRequest/onreadystatechange

en dit ervan gemaakt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<script>
function getAutoFillNames()
{
    var xhr = new XMLHttpRequest();
    xhr.open( 'GET', 'localhost', true);
    xhr.onreadystatechange = function()
    {
        if( xhr.readyState === XMLHttpRequest.DONE )
        {
            if ( this.readyState == 4 && this.status == 200 )
            {
                alert( 'test' );
            } else {
                alert( xhr.status );
            }
        }
    }
    xhr.send();
}
</script>

<td><a href='#' onclick='getAutoFillNames()'>Autofill</a></td>
 
R Moos

R Moos

13/08/2020 10:36:59
Quote Anchor link
De xhr.Send() ontbrak in mijn code, waardoor er niets uitevoerd werd! Bedankt!!
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

13/08/2020 20:02:27
Quote Anchor link
Als je je dan toch wilt verdiepen in jQuery, deze kan ook (en wat mij betreft een stuk makkelijker) met AJAX-requests omgaan.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.