XMLHttpRequest response leeg?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Scrum Master

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Scrum master op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je begeleidt twee teams binnen de afdeling Platform Services (PLS). Je helpt mee de devops manier van werken van de teams verder door te ontwikkelen. Je helpt de PO bij het managen van de product backlog; het voorbereiden van

Bekijk vacature »

Traineeship Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij start via ons bij deze opdrachtgever als Trainee Java ontwikkelaar, tijdens het traineeship ga je in 1 jaar van de basis naar professioneel Java ontwikkelaar. Je start samen met een groep trainees, volgt de aangeboden cursussen en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Na een aantal maanden volgt de volgende opdracht. Door de groei in jouw rol kom je op steeds complexere opdrachten terecht. Veel afwisseling dus. Collega’s met ervaring helpen je bij deze groei en samen met jouw coach ga je een persoonlijke leerplan opzetten om jou

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij recent jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een erkende werkgever in regio Waalwijk zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze

Bekijk vacature »

Programmeur / Developer

Voor een familiebedrijf in Doetinchem, actief in de machinebouw voor de food-sector, zijn wij op zoek naar een programmeur / developer. In deze functie ben je werkzaam in een team van 5 medewerkers. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het verhelderen van requirements vanuit de opdrachtgever, de klant en de afdeling ontwikkeling. Je verricht haalbaarheidsstudies en werkt specificaties uit die je afstemt met de opdrachtgever. Je ontwerpt design in software en stemt af met je collega's. De huidige vision-systemen zijn geschreven in C software, welke draait op een CUDA platform. Je schrijft en codeert software en zal gaan testdraaien. Tot

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Veel begeleiding en de kans om je verder te ontwikkelen als software developer. Dat kunnen wij jou bieden bij deelname aan deze leuke traineeship. Je krijgt een mentor toegewezen die jou alle kneepjes van het vak leert. Heb jij al wat ervaring als software developer? Daar worden wij heel blij van! Lees snel verder! Bedrijfsprofiel Als software developer neem je deel aan een trainings programma in de omgeving van Haarlem waar je persoonlijk wordt begeleidt, zodat je alle kneepjes van het vak leert. Aan de hand van jouw kennis en ervaring krijg je een persoonlijk opleidingstraject. Je gaat

Bekijk vacature »

Medior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging graag met

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Hilversum! Voor een leuk bedrijf in de omgeving van Hilversum zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. Ben jij iemand die graag aan verschillende projecten werkt en het ook leuk vindt om bij klanten op bezoek te gaan? Dan ben jij de perfecte kandidaat! Deze functie is erg divers, je moet dus goed kunnen schakelen. Je komt te werken in een klein team van developers. Binnen het bedrijf hangt er een gemoedelijke informele

Bekijk vacature »

Senior Product Developer

Functieomschrijving Als senior Product Developer ben je verantwoordelijk voor bestaande mobiliteitsproducten en de ontwikkeling van nieuwe mobiliteitsconcepten. Met behulp van diverse klantonderzoeken, klantsessies en salesmeetings zorg je ervoor dat je de veranderende mobiliteitsbehoeften in de markt kent. Hier speel je op in door innovatieve, flexibele, efficiënte en duurzame vervoersoplossingen te bedenken, te ontwikkelen, te implementeren en uiteindelijk samen met Sales en Marketing collega’s in de markt te zetten. Je initieert en neemt deel aan (internationale en afdeling overschrijdende) projecten, vaak in de rol van projectleider. In die rol bewaak je de voortgang, coördineer je de activiteiten en zorg je voor

Bekijk vacature »

C# .Net Developer

Dit ga je doen Het bouwen van Api's; Nieuwe oplossingen bouwen met C# .Net; De huidige software uitbouwen met C# .Net; Meewerken in projecten; Meedenken aan de toekomstplannen en verbeteringen; Onderdeel van het Scrum Team. Hier ga je werken Onze klant is een dienstverlenende organisatie voor diverse soorten organisaties in Nederland. Ze zijn van oorsprong een familiebedrijf en er is een open cultuur. Ze zijn vooruitstrevend op IT gebied en hebben een eigen inhouse development team van circa 11 man. Je komt hier te werken in het subteam .Net Core. Hier werken ze volgens scrum met de nieuwste technieken en

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een klein team van professionals ben je als C# .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van één van de applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte websites die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zit onze development afdeling en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé Medior Front-end Developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het uitwerken van designs tot functionele layouts Je

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Back End Developer .NET

Dit ga je doen Ontwikkelen in C# .NET en werken aan nieuwbouw, uitbouw en onderhoud van de software (die communiceren met 68.000 sensoren, waardoor er meerdere miljoenen berichten per uur verwerkt worden); Samenwerken in Scrum Teams; Meewerken aan verschillende, uitdagende projecten; Werken met nieuwe technologieën en vrijheid krijgen om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Hier ga je werken Je komt als Developer te werken bij een organisatie die gespecialiseerd is in software die real-time wordt gebruikt. De software constateert waar werk moet worden uitgevoerd en de chauffeurs worden met een andere applicatie hierop geattendeerd. Ook wordt er direct

Bekijk vacature »
R Moos

R Moos

12/08/2020 19:53:08
Quote Anchor link
Hi!

Ik ben al heel veel jaren bekend met PHP, maar door een ander baan heb ik dit ten tijde van opkomst van AJAX (ca 10 jaar terug?) enigszins laten verwateren.
Nu heb ik mij bedacht en wil ik toch meer kennis hebben van eerst AJAX, vervolgens JQuery.
Ik ben nu begonnen met wat basis-uitwerkingen, en heb hiervoor de volgende code(s) geschreven (erg basaal!) :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
    <script>
        function getAutoFillNames() {
          var xhr = new XMLHttpRequest();
          xhr.onreadystatechange = function()
          {
            if (this.readyState == 4 && this.status == 200)
            {
                alert('test');
            }
          }
        }
      
      function randomizeName(inputAlphabet)
      {
          if(inputAlphabet == "")
          {
            document.getElementById("resultNameSuggestion").innerHTML = "";
            return;
          }
          else
          {
              var xmlhttp = new XMLHttpRequest();
              xmlhttp.onreadystatechange = function()
              {
                if (this.readyState == 4 && this.status == 200)
                {
                    document.getElementById("resultNameSuggestion").innerHTML = this.responseText;
                }
              };
                xmlhttp.open("GET", "files/NameDatabase.php?randomize=yes&autofill=&letter=" + inputAlphabet, true);
                xmlhttp.send();
                var refreshbutton = document.getElementById('resultNameRefreshButton');
                refreshbutton.style.display = "block";
            }
        }

    </script>


Nu lukt het mij niet om in de functie getAutoFillNames de XMLHttpRequest aan de praat te krijgen. Als ik xhr.responseText bekijk, is deze ook leeg. In HTML heb ik de volgende code (was puur om even te testen!:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<td><a href='#' onclick='getAutoFillNames()'>Autofill</a></td>
Iemand een idee hoe dit kan?
Gewijzigd op 12/08/2020 20:18:39 door R Moos
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 05:53:02
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

12/08/2020 20:12:32
Quote Anchor link
Je script doet het niet omdat op regel 4 een ; ontbreekt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
alert(xhr.responseText);
 
R Moos

R Moos

12/08/2020 20:33:51
Quote Anchor link
Ik heb code zojuist iets aangepast (zie initiële bericht), maar lijkt nog niet te werken. Komt niet bij de alert terecht.
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

12/08/2020 20:49:19
Quote Anchor link
Ik heb er dit van gemaakt :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<script>
function randomizeName( inputAlphabet )
{
    if( inputAlphabet == "" )
    {
        document.getElementById("resultNameSuggestion").innerHTML = "";
    }
    else
    {
        var xmlhttp = new XMLHttpRequest();
        xmlhttp.onreadystatechange = function()
        {
            if (this.readyState == 4 && this.status == 200)
            {
                document.getElementById("resultNameSuggestion").innerHTML = this.responseText;
            }
        };
        xmlhttp.open( "GET", "NameDatabase.php?randomize=yes&autofill=&letter=" + inputAlphabet, true );
        xmlhttp.send();
        var refreshbutton = document.getElementById('resultNameRefreshButton');
        refreshbutton.style.display = "block";
    }
}

</script>

<div style="width: 51%; height: 200px; margin:20px; margin-top:100px;padding:10px;">

    <div id="resultNameSuggestion">resultNameSuggestion</div>

    <p><a href='#' onclick='randomizeName("abcdefghij")'>Autofill</a></p>

</div>


En het PHP bestand dat iets terugstuurt :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$input
= $_GET['letter'];
echo $input . ' / ' . str_shuffle ( $_GET['letter'] );
?>
 
R Moos

R Moos

13/08/2020 00:08:23
Quote Anchor link
Bedankt! Het gaat mij echter met name om de functie getAutoFillNames(). Ik wil hierin een XMLHttpRequest creëren, maar komt niet in de "IF".
Gewijzigd op 13/08/2020 00:09:03 door R Moos
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

13/08/2020 07:42:30
Quote Anchor link
Ik heb even hier gespiekt :

https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/API/XMLHttpRequest/onreadystatechange

en dit ervan gemaakt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<script>
function getAutoFillNames()
{
    var xhr = new XMLHttpRequest();
    xhr.open( 'GET', 'localhost', true);
    xhr.onreadystatechange = function()
    {
        if( xhr.readyState === XMLHttpRequest.DONE )
        {
            if ( this.readyState == 4 && this.status == 200 )
            {
                alert( 'test' );
            } else {
                alert( xhr.status );
            }
        }
    }
    xhr.send();
}
</script>

<td><a href='#' onclick='getAutoFillNames()'>Autofill</a></td>
 
R Moos

R Moos

13/08/2020 10:36:59
Quote Anchor link
De xhr.Send() ontbrak in mijn code, waardoor er niets uitevoerd werd! Bedankt!!
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

13/08/2020 20:02:27
Quote Anchor link
Als je je dan toch wilt verdiepen in jQuery, deze kan ook (en wat mij betreft een stuk makkelijker) met AJAX-requests omgaan.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.