XMLHttpRequest response leeg?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# Developer

Dit ga je doen Je gaat aan de slag in het websites team of portals team waarin je je bezighoudt met concept & design, implementatie en ook een stukje bugfixing en onderhoud; Je werkt met je team volgens de Scrum werkwijze; Zo adviseer je ook de PO & Scrum Master over de technische architectuur, koppelingen en integratie met externe systemen en API’s; Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van C# / .NET en deelt deze kennis binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de

Bekijk vacature »

Ervaren Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een ervaren Software Developer, en heb je ervaring met technieken zoals C#, MS Access & SQL? Vind jij het leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een specifieke branche? Dan is dit de baan voor jou! Als ontwikkelaar ben jij samen met een team van 12 collega’s verantwoordelijk voor het bouwen van nieuwe functionaliteiten en het uitbreiden van de core applicatie. Belangrijk is dat je ervaring hebt met C# en MS Access. Je bent flexibel en klantvriendelijk ingesteld, omdat het belangrijk is om de klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Thuiswerken

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

As Lead Web Developer at KUBUS you are responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the web application and services of BIMcollab. In your role as lead developer you will naturally search for the optimum between the required implementation time, the performance of the application and a fast go-to-market of features, in line with our automated test and release train. Together with the other senior developers in your team you monitor the architecture of the application and you advise the product owner about necessary refactoring to improve the maintainability of the platform. Our development team

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer (Vue.js)

Functie Als Front-end developer ben je uiteindelijk overkoepelend aan de slag voor de 3 ontwikkelteams die ieder aan een specifiek product werken. In samenwerking met de UX-designer en de huidige Front-end developer zorg je voor gebruiksvriendelijke software. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en feautures naar een hoger niveau te tillen? En vind je het niet erg om oudere delen van de applicaties te refactoren i.c.m. het toevoegen van nieuwe functionaliteiten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en zelfredzaamheid)

Bekijk vacature »

.NET Developer Senior

Dit ga je doen Het ontwikkelen van backend applicaties in C#; Het maken van vele koppelingen met andere ERP-applicaties zoals JD Edwards en SAP; Je bent (mede) verantwoordelijk voor het opstellen van technisch ontwerpen voor de te ontwikkelen software oplossingen; Je bent gemiddeld 90% van je tijd inhouse oplossingen aan het ontwikkelen en testen. De overige 10% van je tijd ben je bij klanten op locatie om oplossingen te implementeren, klanten te begeleiden en de software verder te innoveren; Naast het zelfstandig ontwikkelen van software oplossingen ben je ook bezig met het waarborgen van je contacten bij de klant, het

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer - remote werken

Functie Als Front-end (Angular) developer ga je aan de slag met het uitbouwen van hun webapplicatie, als één van de front-end experts ga je samen met collega’s in een devops team werken aan een nieuw front-end voor hun calculatie oplossing. Binnen de calculatiesoftware kunnen meerdere professionals tegelijk samenwerken, 3D calculaties uitvoeren en ook inzien met de benodigde specifieke details. Deze software wordt veel ingezet om projectbeschrijvingen en kosten in kaart te brengen, en tijdens de uitvoering te bewaken. Maar hiernaast liggen er in de toekomst veel meer plannen op het gebied van front-end in de andere applicaties. Genoeg te doen

Bekijk vacature »

Oracle Apex Developer

Dit ga je doen Jouw taken bestaan uit: Het bouwen maatwerk Oracle applicaties voor Europese business units; Het implementeren van de nieuwste technieken om te blijven innoveren; Actief meedenken en aandragen van verbetervoorstellen. Hier ga je werken Deze organisatie in de regio Veenendaal is een van wereld grootste retailers met ruim 16.000 winkels in 27 markten en jaarlijks ruim 5,3 miljard klanten die winkelen bij een van hun welbekende retailmerken. Binnen de organisatie is er een IT Group actief die dient als IT Service Provider voor de hele organisatie en waar dagelijks IT'ers werken aan state-of-the-art IT oplossingen. Dit doen

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Applicatie ontw

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: We verwachten van je, dat je: Brede ervaring hebt als JAVA-ontwikkelaar; Ervaring hebt met Agile/Scrum-werken en je thuis voelt in een Agile omgeving; Een aandeel levert aan het scrumproces en in de SAFe-releasetrain; Zelfstandig werkt in een scrumteam en intensief de samenwerking op zoekt met je directe collega’s en je omgeving; Ervaring meebrengt met het schattten en inplannen van taken tot en met het testen en demonstreren van de opgeleverde functionaliteit; Collega’s in je

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functieomschrijving Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Kom werken bij dit kleine softwarebureau en werk aan de gaafste maatwerk projecten. Je komt te werken in een klein development team en werk nauw samen met elkaar, om maatwerk software te leveren en bij te dragen aan bedrijfsautomatiseringen. Je gaat werken met de Microsoft stack en technieken als .NET, C#, Entity, MVC, SQL server. In de functie krijg je veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen en je hebt impact op de bedrijfsprocessen. Bedrijfsprofiel Dit familiebedrijf bestaat al ruim 20 jaar. Zij hebben een vast netwerk van klanten,

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Functie Wat ga je doen als Mendix Developer? We leven in een wereld die snel ontwikkelt en veranderd, ook nemen bedrijfsbelangen toe en blijken risico’s moeilijker in te schatten, daarom wij op zoek naar Junior, Medior en Senior Developers die bedrijven kunnen helpen met hun screeningproces en zorgen dat deze efficiënt en 100 procent AVG compliant is. Het concept achter Mendix is duidelijk. De klant heeft een vraag/probleem. Dit kunnen we door middel van slimme software oplossen. In plaats van te werken met de nieuwste technieken en tools, wordt er gekozen voor het implementeren en maken van software dat op

Bekijk vacature »

Back End Developer .NET

Dit ga je doen Ontwikkelen in C# .NET en werken aan nieuwbouw, uitbouw en onderhoud van de software (die communiceren met 68.000 sensoren, waardoor er meerdere miljoenen berichten per uur verwerkt worden); Samenwerken in Scrum Teams; Meewerken aan verschillende, uitdagende projecten; Werken met nieuwe technologieën en vrijheid krijgen om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Hier ga je werken Je komt als Developer te werken bij een organisatie die gespecialiseerd is in software die real-time wordt gebruikt. De software constateert waar werk moet worden uitgevoerd en de chauffeurs worden met een andere applicatie hierop geattendeerd. Ook wordt er direct

Bekijk vacature »

Back-end PHP Software Developer - Juniorfunctie

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Software Developer om ons team te versterken en mee te werken aan de ontwikkeling van eigen IOT-oplossingen. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor het uitlezen en managen van sensoren in machines. Je werkt nauw samen met een team van ontwikkelaars en engineers om de beste software-oplossingen te creëren. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties en softwaretoepassingen voor in-house ontwikkelde IOT oplossingen. Je werkt aan complexe databases en back-end

Bekijk vacature »

PHP back-end developer gezocht!

Functie Werk je liever zonder druk en keiharde deadlines maar met de focus op kwaliteit? Dan kom je hier op de juiste plek terecht! In Het team bestaat momenteel uit 12 developers, hiernaast werken er collega’s van front-end, UX maar ook marketing/sales en support. In iedere sprint ontwikkel je samen functionaliteiten met als uitdaging om de klanten de beste gebruikerservaring te bieden. Ze bieden een werkplek waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen, en mee te werken aan zowel bestaande als nieuwe mogelijkheden. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar een papiertje) • Je denkt graag mee over

Bekijk vacature »

Software Developer / .NET / Azure

Dit ga je doen Als Lead .NET Software Developer zal je je bezig houden met: Het vertalen van bedrijfswensen naar een technische roadmap; Uitwerken van nieuwe architectuur / designs; Het team aansturen en motiveren; Toezien op de kwaliteit van de code; Mee ontwikkelen van nieuwe features en applicaties. Hier ga je werken Deze organisatie is op dit momenteel marktleider in het ontwikkelen van productielijnen voor de voedselindustrie en heeft een wereldwijd klantnetwerk. Binnen deze organisatie is het team van software developers dagelijks bezig met het ontwikkelen van maatwerk oplossingen om alle productiemachines aan te sturen, maar ook bedrijf kritische applicaties

Bekijk vacature »
R Moos

R Moos

12/08/2020 19:53:08
Quote Anchor link
Hi!

Ik ben al heel veel jaren bekend met PHP, maar door een ander baan heb ik dit ten tijde van opkomst van AJAX (ca 10 jaar terug?) enigszins laten verwateren.
Nu heb ik mij bedacht en wil ik toch meer kennis hebben van eerst AJAX, vervolgens JQuery.
Ik ben nu begonnen met wat basis-uitwerkingen, en heb hiervoor de volgende code(s) geschreven (erg basaal!) :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
    <script>
        function getAutoFillNames() {
          var xhr = new XMLHttpRequest();
          xhr.onreadystatechange = function()
          {
            if (this.readyState == 4 && this.status == 200)
            {
                alert('test');
            }
          }
        }
      
      function randomizeName(inputAlphabet)
      {
          if(inputAlphabet == "")
          {
            document.getElementById("resultNameSuggestion").innerHTML = "";
            return;
          }
          else
          {
              var xmlhttp = new XMLHttpRequest();
              xmlhttp.onreadystatechange = function()
              {
                if (this.readyState == 4 && this.status == 200)
                {
                    document.getElementById("resultNameSuggestion").innerHTML = this.responseText;
                }
              };
                xmlhttp.open("GET", "files/NameDatabase.php?randomize=yes&autofill=&letter=" + inputAlphabet, true);
                xmlhttp.send();
                var refreshbutton = document.getElementById('resultNameRefreshButton');
                refreshbutton.style.display = "block";
            }
        }

    </script>


Nu lukt het mij niet om in de functie getAutoFillNames de XMLHttpRequest aan de praat te krijgen. Als ik xhr.responseText bekijk, is deze ook leeg. In HTML heb ik de volgende code (was puur om even te testen!:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<td><a href='#' onclick='getAutoFillNames()'>Autofill</a></td>
Iemand een idee hoe dit kan?
Gewijzigd op 12/08/2020 20:18:39 door R Moos
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 12:02:51
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

12/08/2020 20:12:32
Quote Anchor link
Je script doet het niet omdat op regel 4 een ; ontbreekt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
alert(xhr.responseText);
 
R Moos

R Moos

12/08/2020 20:33:51
Quote Anchor link
Ik heb code zojuist iets aangepast (zie initiële bericht), maar lijkt nog niet te werken. Komt niet bij de alert terecht.
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

12/08/2020 20:49:19
Quote Anchor link
Ik heb er dit van gemaakt :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<script>
function randomizeName( inputAlphabet )
{
    if( inputAlphabet == "" )
    {
        document.getElementById("resultNameSuggestion").innerHTML = "";
    }
    else
    {
        var xmlhttp = new XMLHttpRequest();
        xmlhttp.onreadystatechange = function()
        {
            if (this.readyState == 4 && this.status == 200)
            {
                document.getElementById("resultNameSuggestion").innerHTML = this.responseText;
            }
        };
        xmlhttp.open( "GET", "NameDatabase.php?randomize=yes&autofill=&letter=" + inputAlphabet, true );
        xmlhttp.send();
        var refreshbutton = document.getElementById('resultNameRefreshButton');
        refreshbutton.style.display = "block";
    }
}

</script>

<div style="width: 51%; height: 200px; margin:20px; margin-top:100px;padding:10px;">

    <div id="resultNameSuggestion">resultNameSuggestion</div>

    <p><a href='#' onclick='randomizeName("abcdefghij")'>Autofill</a></p>

</div>


En het PHP bestand dat iets terugstuurt :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$input
= $_GET['letter'];
echo $input . ' / ' . str_shuffle ( $_GET['letter'] );
?>
 
R Moos

R Moos

13/08/2020 00:08:23
Quote Anchor link
Bedankt! Het gaat mij echter met name om de functie getAutoFillNames(). Ik wil hierin een XMLHttpRequest creëren, maar komt niet in de "IF".
Gewijzigd op 13/08/2020 00:09:03 door R Moos
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

13/08/2020 07:42:30
Quote Anchor link
Ik heb even hier gespiekt :

https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/API/XMLHttpRequest/onreadystatechange

en dit ervan gemaakt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<script>
function getAutoFillNames()
{
    var xhr = new XMLHttpRequest();
    xhr.open( 'GET', 'localhost', true);
    xhr.onreadystatechange = function()
    {
        if( xhr.readyState === XMLHttpRequest.DONE )
        {
            if ( this.readyState == 4 && this.status == 200 )
            {
                alert( 'test' );
            } else {
                alert( xhr.status );
            }
        }
    }
    xhr.send();
}
</script>

<td><a href='#' onclick='getAutoFillNames()'>Autofill</a></td>
 
R Moos

R Moos

13/08/2020 10:36:59
Quote Anchor link
De xhr.Send() ontbrak in mijn code, waardoor er niets uitevoerd werd! Bedankt!!
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

13/08/2020 20:02:27
Quote Anchor link
Als je je dan toch wilt verdiepen in jQuery, deze kan ook (en wat mij betreft een stuk makkelijker) met AJAX-requests omgaan.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.