xmlhttprequest

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

REMOTE - Front-end Angular developer

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn momenteel op zoek naar een ervaren Front-end developer die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaat, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties bezig is. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Medior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en staan

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

Samen met het development team zorg je ervoor dat alle systemen achter de schermen vlekkeloos werken. Wat doe je als Medior C# Developer bij Coolblue? Als C# developer doe je regelmatig mee aan brainstormsessies over user experience, data en task flow met de UX Designer, Product Owner en Data Scientist in je team. Daarnaast schrijf je op zichzelf staande, consistente en testbare code die goed onderhoudbaar en toekomstbestendig is. Ook C# Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Werken met verschillende soorten data-opslag, zoals Oracle of AWS. Problemen oplossen

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Heb jij veel kennis van ASP.NET Webforms en wil jij juist de overstap maken naar ASP.NET Core? Wij zijn per direct op zoek naar een ervaren .NET Webdeveloper die met ons samen ons platform wilt herschrijven van ASP.NET Webforms naar ASP.NET Core. Voor jou de unieke kans om met ons samen te innoveren en kennis op te doen van de nieuwste technieken binnen de Microsoft Stack. Wij hebben een development team met 10 IT specialisten bestaande uit onder andere 4 backend .NET developers en twee front-end developers. Wij zijn continu bezig om ons als team en bedrijf te blijven

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Het onderhouden, ontwikkelen en testen van front-end software van diverse klant- en medewerkersapplicaties; Het ontwikkelen van maatwerk front-end oplossingen in Vue.js en participeren in een scrumteam; Mede-verantwoordelijk voor het begeleiden en coachen van drie junior front-end developers; Verantwoordelijk voor code-reviews en het opstellen van de juiste documentatie zoals userstories en API ontwerp; Participeren in diverse projecten t.b.v. optimalisatie van diverse applicaties; Het opzetten van API koppelingen met externe applicaties. Hier ga je werken Betreffende organisatie is gevestigd in de regio van Swifterbant en is al ruim 20 jaar lang bedreven in het ontwikkelen en aanbieden van

Bekijk vacature »

Back-end PHP Developer

Dit ga je doen Her- en uitbouwen van het inhouse softwareplatform dmv PHP; Onderhouden van bovengenoemd platform in PHP; Sparren met het team; Meedenken over nieuwe functionaliteiten, security etc; Jouw input leveren aan het proces door op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen etc. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de omgeving van Alkmaar, levert wereldwijd oplossingen op het gebied van IT. Dag in dag uit werken zij met veel passie aan hun product waarmee ze streven naar verbeteringen binnen zorg. Voor onze klant zijn we op zoek naar een medior PHP Developer. Je komt te werken

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Junior Fullstack Developer

Functie omschrijving Heb jij je universitair diploma Informatica afgerond en ben jij op zoek naar een startersfunctie waar jouw ontwikkeling in een hoog vaandel staat? Voor een softwarebedrijf in Amsterdam zijn wij op zoek naar een Junior Fullstack Developer. Je begint met een op maat gemaakte training om de kennis bij te spijkeren die jij nog mist. Uiteraard leer je het meeste tijdens je werk, maar de training geeft je hiervoor alvast de juiste handvatten. Je kunt het volgende verwachten! Jij ontwikkelt in technieken als Java, Javascript en SQL. Je werkt hierbij volgens de Agile/Scrum methode; Na het afronden van

Bekijk vacature »

C# .NET Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen software development waar je gaat werken voor een jong en flexibel bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer met ervaring binnen C# .NET die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! In deze functie ga jij je bezighouden met: Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je aan de

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

As a 3D BIM add- on developer at KUBUS, you will develop add-ons (called BCF- Managers) to the leading building information modeling (BIM) programs Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD and Tekla Structures. BCF Managers enable data transfer between BIM software and BIMcollab. You will work on both the front- and the back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual

Bekijk vacature »

Senior SQR Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13333 Introductie Are you passionate about contributing to the world's most advanced machines. Do you thrive in a challenging environment working with highly motivated and skilled teams? If so, we have the perfect opportunity for you! We are seeking a Senior Software Design Engineer for Sequence Tooling to play a critical role in creating and maintaining mission-critical software applications. In this role, you will focus on achieving maintainable software architecture that is transparent and easy to extend while maintaining a strong focus on software quality. You will work closely with

Bekijk vacature »

Back-end Developer C#

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben jij een ervaren back-end developer, die graag in een in-house functie wil werken? Passen de woorden innovatie, programmeren en teamspeler bij jou? Zoek niet verder en lees snel verder. Voor een echt familiebedrijf in de regio van Uden ben ik op zoek naar een back-end developer, die met name kennis heeft van C# en .NET. Jij gaat de interne applicaties verder optimaliseren en nieuwe features ontwikkelen. Verder ga je de volgende werkzaamheden uitvoeren: Ondersteunen gebruikers; Uitvoeren van analyses van de software/applicaties; Maken van functionele ontwerpen en deze door vertalen

Bekijk vacature »

Java developer - procesoptimalisatie (Inhouse)

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij als back end developer hebt al enige ervaring opgedaan in jouw vakgebied. Voornamelijk het werken met Java en Spring spreekt jou aan. Jij wordt samen met je collega developers in het team verantwoordelijk voor de gehele back end van de applicatie. Hierdoor heb jij veel zelfstandigheid in je rol en zul je ook zelf beslissingen samen met de PO maken. Er wordt gewerkt volgens de SCRUM methodiek, om zo structuur te creëren in de werkzaamheden. Binnen de 2-wekelijkse sprints pak jij je taken op die samen met de PO afgestemd zijn.

Bekijk vacature »
- Raoul -

- Raoul -

22/07/2010 10:40:55
Quote Anchor link
Kan iemand mij op weg helpen met het volgende script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<script type="text/javascript">
var http;
var browser = navigator.appName;

if ( browser == 'Microsoft Internet Explorer' )
    http = new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
else
    http = new XMLHttpRequest();

http.open('post', 'verstuur.php');
http.setRequestHeader('Content-Type', 'application/x-www-form-urlencoded');
var bericht = document.getElementById('bericht');
http.send('bericht='+bericht+';');

</script>


Het enige wat ik nodig heb is dus een php bestandje verstuur.php die alle data verstuurt van een tekstform verstuurd maar hoe?!

Dank,
Raoul
Gewijzigd op 22/07/2010 10:41:33 door - Raoul -
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 03:45:01
 
Niek s

niek s

22/07/2010 11:06:23
Quote Anchor link
kijk eens naar de $_POST array
 
- Raoul -

- Raoul -

22/07/2010 11:09:46
Quote Anchor link
Zal ik 's doen, heb het script wat aangepast, vinden jullie het correct ? :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<script type="text/javascript">
function ok(){
    if (typeof XMLHttpRequest != "undefined"){
        var xmlhttp = new XMLHttpRequest;
        }else var xmlhttp= new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
        if (typeof xmlhttp!= "undefined") {
            xmlhttp.onreadystatechange= function () {
                if(xmlhttp.readyState == 4){
                document.getElementById("response").innerHTML = xmlhttp.responseText;
                }
            }
            var content= "name=raoul&country=belgie";
            xmhttp.open("POST", "verstuur.php", true);
            xmlhttp.setRequestHeader("content-type", "application/x-www-form-urlencoded");
            xmlhttp.setRequestHeader("content-length", content.lenght);
            xmlhttp.setRequestHeader("connecion", "close");
            xmlhttp.send(content);
        }
    }
</script>

<button onclick="ok()">OK</button>

<div id="response" style="width: 500px; height: 100px; border: 1px dotted;"></div>


verstuur.php:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php var_dump($_POST); ?>


Dit werkt dus niet.. :s
Gewijzigd op 22/07/2010 11:10:31 door - Raoul -
 
P Lekensteyn

P Lekensteyn

22/07/2010 11:40:19
Quote Anchor link
Content-Length klopt niet.
Je moet content.length hebben (typo?)
Ook heet de header Connection, en niet connecion.
Deze header wordt trouwens door Chrome geblokkeerd.
 
- Raoul -

- Raoul -

22/07/2010 12:28:03
Quote Anchor link
Heb de typfouten eruit gehaald, en ik kom nu uit aan dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<script type="text/javascript">
function ok(){
    if (typeof XMLHttpRequest != "undefined"){
        var xmlhttp = new XMLHttpRequest;
        }else var xmlhttp= new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
        if (typeof xmlhttp!= "undefined") {
            xmlhttp.onreadystatechange= function () {
                if(xmlhttp.readyState == 4){
                document.getElementById("response").innerHTML = xmlhttp.responseText;
                }
            }
            var content= "name=raoul&country=belgie";
            xmlhttp.open("POST", "verstuur.php", true);
            xmlhttp.setRequestHeader("content-type", "application/x-www-form-urlencoded");
            xmlhttp.setRequestHeader("content-length", content.length);
            xmlhttp.setRequestHeader("connection", "close");
            xmlhttp.send(content);
        }
    }
}
</script>

<button onclick="ok()">OK</button>

<div id="response" style="width: 500px; height: 100px; border: 1px dotted;"></div>


Dit werkt nog steeds niet...
Gewijzigd op 22/07/2010 12:33:07 door - Raoul -
 
Niek s

niek s

22/07/2010 13:03:25
Quote Anchor link
Kijk eens naar bijvoorbeeld jQuery. Met jQuery kan je veel eenvoudiger AJAX requests uitvoeren
 
- Raoul -

- Raoul -

22/07/2010 13:06:01
Quote Anchor link
Wat moet ik dan zoeken, jQuery post ofzo :') ?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/07/2010 13:21:40
 
- Raoul -

- Raoul -

22/07/2010 14:17:30
Quote Anchor link
Dankje, anoniem.
Ik heb dit gevonden
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
$.ajax({
   type: "POST",
   url: "some.php",
   data: "name=John&location=Boston",
   success: function(msg){
     alert( "Data Saved: " + msg );
   }
 });


Maar er staat nergens een php bestandje die alles krijgt?
 

22/07/2010 14:20:19
Quote Anchor link
Je kunt ook gewoon jquery.post gebruiken, is wellicht wat simpeler dan die ajax, maar doet hetzelfde.
Verder moet je eens goed de handleiding doorlezen, je vraag wordt gewoon in je voorbeeld al beantwoord.
 
- Raoul -

- Raoul -

22/07/2010 14:46:17
Quote Anchor link
Karl,
dus alles gaat automatisch, dus in some.php kan ik gewoon zetten

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php

$name
= $_POST['name'];
$location = $_POST['location'];
mysql_query("INSERT INTO dingen VALUES (
'"
.$name."',
'"
.$location."'
);
"
);

?>
 
- Raoul -

- Raoul -

22/07/2010 17:32:26
Quote Anchor link
Trouwens, kan ik die code ook in een functie zetten?

Graag niet bumpen; twee berichten van jezelf na elkaar binnen 24 uur plaatsen. Heb je een toevoeging aan je vorige bericht, gebruik dan het 'wijzigen' icoontje.[/modedit]
Gewijzigd op 22/07/2010 18:59:31 door Joren de Wit
 

22/07/2010 18:37:09
Quote Anchor link
Niet bumpen. Zie ook mysql_real_escape_string. Functie?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/07/2010 00:56:27
Quote Anchor link
- Raoul - op 22/07/2010 14:17:30:
Dankje, anoniem.
Ik heb dit gevonden
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
$.ajax({
   type: "POST",
   url: "some.php",
   data: "name=John&location=Boston",
   success: function(msg){
     alert( "Data Saved: " + msg );
   }
 });


Maar er staat nergens een php bestandje die alles krijgt?

some.php
Pearl dan maar ;)?
Ikzelf zou eerder met GET werken in je *.php file.
Gewijzigd op 04/07/2014 20:01:36 door - Ariën -
 
- Raoul -

- Raoul -

23/07/2010 11:41:49
Quote Anchor link
Heb nu dit, en werk met get anoniem.

index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<script type="text/javascript">
function get(){
$.get("verstuur.php", { name: "John", time: "2pm" } );
alert('Data has been sended to the server');
}
</script>

<button onclick="get()">Get</button>

verstuur.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php

include_once("./connect.php");

$name = $_GET['name'];
$time = $_GET['time'];
mysql_query("INSERT INTO test VALUES (
'"
.mysql_real_escape_string($name)."',
'"
.mysql_real_escape_string($time)."'
);
"
) or die(mysql_error());

?>


Dit werkt niet, iemand enig idee waarom?
Gewijzigd op 23/07/2010 13:29:39 door - Raoul -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.