yaml

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Developer Full Stack

Functie omschrijving Full Stack Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer voor een bedrijf in de regio Nijkerk. Je maakt in deze functie onderdeel uit van een groeiend team met een goede ambitie waarbij eenheid, betrokken en overtreffen de belangrijkste kernwaardes zijn. Het bedrijf werkt volgens de AGILE/SCRUM methode, wat je o.a. terug vindt in de tweewekelijkse sprints, retrospectives en een daily standup. Je takenpakket bestaat uit: Bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een Saas applicatie; Bijdragen aan de innovatie van het bedrijf en hun klanten; Het ontwikkelen op de laatste technologie van

Bekijk vacature »

Technisch Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! In deze functie werk jij voornamelijk aan: Het onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Het opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werk je aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkel en implementeren je MS PowerApps en Power BI. Bedrijfsprofiel Je komt terecht bij een familiair

Bekijk vacature »

Traineeship Front-end developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

As a Senior PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible and you choach other colleagues on the hard and soft skills. How do I become a Senior PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Randstad B.V.- Freelance Senior Fullstack Develope

Startdatum: 01.05.2023 Richttarief: € 75,00 - €85,00 Duur van de opdracht: 1 jaar Uren per week: 40 Werkmodel: Hybride, dinsdag en donderdag aanwezig op kantoor in Diemen en meer wanneer dit nodig is. Functieomschrijving: De ideale kandidaat gaat onderdeel uitmaken van een junior team binnen het foundation domein. Vanuit het foundation domein werkt dit team samen met andere foundation teams en teams uit het online domein (professionals B2B en B2C) voor het bouwen en integreren van HRM functionaliteiten (verlof en benefits) in de persoonlijke portal van Interim Professionals. Er is meer backend werk dan frontend, maar kandidaat moet beiden leuk

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij een team met 12 programmeurs. Jullie zijn verantwoordelijk voor het huidige platform van deze organisatie. Als team werken jullie in tweewekelijkse sprints en starten jullie iedere dag met een stand-up. Jij werkt samen met jouw team aan het uitbreiden van het huidige platform door middel van nieuwe features. Daarnaast zorg jij er samen met jouw team voor dat het platform veilig is en gebruiken jullie de nieuwste technieken om deze veiligheid te waarborgen. Zo maken jullie gebruik van C# .NET, .NET Core, React, Azure, Kubernetes, ASP.NET, MVC. Jij gaat aan het werk in

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

OutSystems developer

Dit ga je doen Klanten adviseren over de mogelijkheden van OutSystems; OutSystems oplossingen ontwikkelen en implementeren; Stakeholdermanagement; Kennis en expertise up to date houden en delen met het team. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Amsterdam, is een innovatieve dienstverlener die zich richt op grote corporates in verschillende sectoren. Doordat je bij veel verschillende klanten aan de slag zal gaan is geen enkel project hetzelfde. De organisatie kenmerkt zich door hoge mate van professionaliteit en innovatieve oplossingen. In de rol van OutSystems developer zal jij verschillende grote klanten helpen om efficiënte OutSystems oplossingen te ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Front end developer React

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/01/2013 02:37:59
Quote Anchor link
Hallo mensen,

Ik zie regelmatig voorbij komen dat YAML gebruikt wordt voor configuratiebestanden.

Wat is YAML precies, en in welk opzicht is het beter of makkelijker dan bijvoorbeeld een .ini bestand of simpelweg een PHP array met configuratiesettings?

Ik ben vooral benieuwd naar het voordeel ten opzichte van een PHP array.

Wie kan er meer over vertellen?

Thanks!
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 15:53:59
 
Wouter J

Wouter J

12/01/2013 10:54:58
Quote Anchor link
Yaml is een format language, zoals XML en INI. Het voordeel hiervan is dat je er echt alleen maar dingen kan instellen, je kan niet (zoals met PHP) ook nog dingen gaan veranderen. Hierdoor ben je zekerder dat alles nog klopt in je applicatie.

Vervolgens kun je uit verschillende formats kiezen. Ini is zeer beperkt, het enige wat die kan is waardes opslaan dus echt key => string en geen array oid, ik zal zelf ini dus vergeten. Dan heb je Yaml, deze is zeer leesbaar voor de meeste computer noobs en is erg simpel in gebruik. Het lijkt een beetje op Ini, maar is veeeeel krachtiger. Xml is dan weer heel krachtig, maar is weer wat moeilijker in gebruik.

Een voorbeeldje van een Yaml syntax:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
Yaml
====
framework:
    dbal:
        user: root
        password: ~
        db: foobar
    security:
        secret_key: dae8q97ghquwie6t67
    modules:
        - Application
        - Guestbook

Xml
===
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<framework:config>
    <framework:dbal>
        user="root"
        password=""
        db="foobar"
    />

    <framework:security
        secret-key="dae8q97ghquwie6t67"
    />

    <framework:module>Application</framework:module>
    <framework:module>Guestbook</framework:module>
</framework:config>

Php
===
return array(
    'framework' => array(
        'dbal' => array(
            'user'     => 'root',
            'password' => null,
            'db'       => 'foobar',
        ),
        'security' => array(
            'secret_key' => 'dae8q97ghquwie6t67',
        ),
        'modules' => array('Application', 'Guestbook'),
    ),
);
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/01/2013 16:22:51
Quote Anchor link
Ah... thanks Wouter. Da's weer zoals altijd een erg heldere uitleg!

Ziet er goed uit.

Waarmee kan ik zo'n yaml file uitlezen. Wat is de makkelijkste 'reader' daarvoor?
 
Jurgen B

Jurgen B

12/01/2013 17:08:28
Quote Anchor link
Ini kan je ook arrays in opslaan, maar er zijn inderdaad betere opties :)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/01/2013 17:19:07
Quote Anchor link
Ja, maar volgens mij kan je in een ini bestand geen multi-dimensionale array opslaan, en zo te zien in yaml wel. Dat is wel een groot voordeel.

Alleen wil ik dan nog graag een goede, makkelijke reader weten.
 
Reshad F

Reshad F

12/01/2013 17:31:54
Quote Anchor link
Gewoon met een yaml_parse_file(); natuurlijk :) het is hetzelfde als ini file alleen dan met yaml

http://php.net/manual/en/function.yaml-parse.php
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/01/2013 17:47:15
Quote Anchor link
Ah oke, dank je. Ik zie dat dat nog niet geinstalleerd is op mijn server. Heb je een idee hoe ik dat moet installeren (via Putty)?
 
Koen Vlaswinkel

Koen Vlaswinkel

12/01/2013 18:31:49
Quote Anchor link
Volgensmij staat er wel een uitleg bij: http://php.net/manual/en/book.yaml.php
 
- Raoul -

- Raoul -

12/01/2013 18:37:39
Quote Anchor link
Je hoeft niet persée die php extension te gebruiken, maar de yaml component van symfony werkt ook gewoon.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/01/2013 18:37:57
Quote Anchor link
Helaas snap ik dat (nog) niet zo goed hoe dat werkt. Ik hoop dat er iemand is die even kan zeggen wat ik moet intypen in Putty.

Toevoeging op 12/01/2013 18:41:12:

@Raoul... ik gebruik geen Symfony.

Die Reshad aanraadde lijkt me wel handig omdat je dan een aparte functie kunt gebruiken. Maar ik weet dus alleen niet hoe ik het moet installeren via Putty.
 
- Raoul -

- Raoul -

12/01/2013 18:42:24
Quote Anchor link
@Ozzie: Dus? Ook al gebruik je geen Symfony, je kan ook gewoon losse components van Symfony via Composer binnenhalen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/01/2013 18:44:30
Quote Anchor link
Oké, maar zoals ik zei lijkt me de plugin die Reshad aanraadde handig, dan krijg ik een aparte functie.
 
Wouter J

Wouter J

12/01/2013 20:03:27
Quote Anchor link
Ozzie, die plugin is maar bij heel weinig servers geïnstalleerd. Het lijkt me beter om gewoon iets als de parser van Symfony of de parser van Zend te gebruiken. Dat zijn gewoon een paar klassen die je hoeft te downloaden en te gebruiken, je hoeft dan echt niet het hele framework te gebruiken. Dat is namelijk juist de kracht van Symfony, het zijn allemaal losse dingen die overal te gebruiken zijn.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/01/2013 20:20:40
Quote Anchor link
Wouter, ik snap het... maar aangezien ik nu een VPS heb, zou ik die plugin gewoon moeten kunnen installeren en dan is die functie als het ware een "native" php functie. Alleen ik moet nog ff uitvogelen hoe ik 'm moet installeren. Daar ben ik nog niet zo in thuis helaas.
 
- Raoul -

- Raoul -

12/01/2013 20:32:04
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 12/01/2013 20:20:40:
Wouter, ik snap het... maar aangezien ik nu een VPS heb, zou ik die plugin gewoon moeten kunnen installeren en dan is die functie als het ware een "native" php functie. Alleen ik moet nog ff uitvogelen hoe ik 'm moet installeren. Daar ben ik nog niet zo in thuis helaas.


Ja, en als je dan gaat wisselen van server of je staat tijdelijk op een shared hosting?
 
Wouter J

Wouter J

12/01/2013 20:32:28
Quote Anchor link
Naja, doe jij maar veel moeite om 'een PHP achtige functie' te installeren op een host waardoor je meteen je framework onbruikbaar maakt voor andere servers...

Je kan dan beter die van bijv. Zend installeren. Die kijkt namelijk eerst of de extensie beschikbaar is en anders moet je een fallback parser (zoals die van Symfony) inladen.
Gewijzigd op 12/01/2013 20:33:29 door Wouter J
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/01/2013 20:37:10
Quote Anchor link
Het framework is voor m'n eigen sites bedoeld en draait op m'n eigen VPS. Ik zal wel kijken wat ik doe.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.