Yazhe tutorial

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

WordPress & Azure Developer

Dit ga je doen Zowel front- als back-end development aan de online website omgeving; Het up-to-date houden van alle WordPress-sites; Koppelingen maken tussen applicaties; Meedenken en adviseren over verbeteringen; Development door middel van WordPress, Javascript, HTML en CSS; Werken binnen Scrum/Agile team. Hier ga je werken Voor een grote overheidsinstelling in Den Haag zijn wij opzoek naar een WordPress developer, met kennis en ervaring op het gebied van Azure. De organisatie zit in een grote transitie waarbij de gehele website/online omgeving vernieuwd zal gaan worden. Binnen dit Scrum/Agile team ben je verantwoordelijk voor deze grote migratie/ombouw van de omgeving. De

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als SQL database developer? Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het development team zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Wil jij werken voor een groeiende werkgever in regio Breda waar jij de ruimte en tijd krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van logistieke processen; Je gaat projecten vanaf het begin tot het

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

PHP Developer - medior functie

Functieomschrijving Ben jij innovatief en wil jij je kennis graag delen met jouw nieuwe collega's? Lees dan snel verder! Voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Roosendaal zoeken wij een Symfony developer. Of je nou junior, medior of senior bent, je krijgt hier alle vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw eigen loopbaan te ontwikkelen. Je gaat je hier bezig houden met en inspelen op de actualiteiten van jouw vakgebied. Techstack: Symfony, PHP, mySQL. Kennis van Svelte is helemaal mooi meegenomen. Bedrijfsprofiel Al sinds '99 is dit webbureau actief. De kernwaarden binnen het bedrijf zijn integer, dienstbaar en deskundig. Je komt

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Als front-end developer kom je te werken in een team van 30 gedetacheerde, en het team is momenteel flink aan het groeien. Je hebt ervaring met het bouwen van complexe bedrijfsapplicaties waar je gebruik maakt van de nieuwste technologieën waarmee jij elke klant omver blaast. Het gaat om uitdagende projecten met een gemiddelde doorlooptijd van 2 jaar. Hierdoor heb jij echt de volledige focus op een project en kun je flinke impact maken. Het team zit boordevol met ervaren developers die samen dezelfde ambitie delen. Aan de hand van opleidingen en trainingen kun je certificaten halen in jouw expertise

Bekijk vacature »

Java developer

Functie Je gaat aan de slag als Tester voor een aantal mooie projecten. Je komt terecht in een DevOps team waar jij aan de slag gaat om de kwaliteit te waarborgen omtrent de maatwerk software voor de klanten. Je draait je hand er niet voor om de adviserende rol te bekleden op het gebied van testautomatisering en het opzetten van testframeworks. Zoals aangegeven ga je daadwerkelijk in het eigen team aan de slag en is het daarnaast ook gebruikelijk bij de klanten op locatie te komen om te werken aan de opdrachten. Je krijgt zodoende echt een mooie kijk in

Bekijk vacature »

Senior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als Senior .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag met complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek (denk aan ECT) en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Tot jouw takenpakket behoort onder andere: Webapplicaties ontwerpen, bouwen, testen en implementeren in .NET/C#.; Ontwikkelen, implementeren en beheren van maatwerkapplicaties; Onderhouden en beheren van standaardpakketten; Onderzoeken en beoordelen van nieuwe technieken. Hier ga je werken Als .NET ontwikkelaar kom je te werken bij een grote semioverheidsinstelling in Nijmegen. De organisatie staat garant voor het leveren van onderwijs en les- en onderzoeksmateriaal voor duizenden betrokkenen. De organisatie wil bijdragen aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Binnen de teams hangt een open en collegiale cultuur met veel aandacht voor een prettige en sociale werksfeer.

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Modern, innovatief en Informeel bedrijf waar veel mogelijk is Werken met diverse robot merken Meehelpen met inbedrijfstellingen bij de klant De organisatie Hier ga je aan de slag Dit groeiende bedrijf van totaaloplossingen in de automatisering van productieprocessen, is hoofdzakelijk actief in de Benelux. Vanuit het kantoor in regio Amersfoort worden veel oplossingen geboden in de vorm van robotica. Geen project is hetzelfde wat garant staat voor bijzonder veel afwisseling. De bedrijfsgrootte is ongeveer 80 man. Van gerobotiseerde machinebeladingen tot aan assemblage automatiseringen wordt vanuit krachtige engineering maatwerk equipment geleverd.

Bekijk vacature »

Traineeship Front-end developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaars voor de zorgsector

Bedrijfsomschrijving Voor onze klant in de omgeving van Zwolle zijn wij op zoek naar een ervaren .Net ontwikkelaar, bij voorkeur met ervaring binnen de belangrijkste sector van Nederland, namelijk: de zorgsector. Deze internationale organisatie ontwikkelt software voor de zorgsector. Er werken zo'n 25 medewerkers hard aan een oplossing die gebruikt wordt door heel Nederland. Er heerst een informele sfeer waarbij er altijd ruimte is voor een grapje. Je collega's zijn stuk voor stuk sterke ontwikkelaars vanuit verschillende achtergronden en met verschillende leeftijden. Je komt hier terecht in een organisatie die zich hard inzet om de zorgsector te verbeteren. De mogelijkheden

Bekijk vacature »
Fester Splinter

Fester Splinter

03/10/2014 17:29:59
Quote Anchor link
Hi Allemaal,

Ik ben bezig PHP te leren uit een boek.
Hoewel ik tevreden ben over de uitleg in het boek merk ik dat er hier en daar toch wat foutjes in de code zitten.

Bij de onderstaande code krijg ik deze foutmelding:
Notice: Undefined offset: 6 in C:\xampp\htdocs\basiscursus\hoofdstuk7\index.php on line 18

1 $cijfers = array('één', 'twee', 'drie', 'vier', 'vijf', 'zes' );
2 $maxworpen = 3;
3 $worpen = 0;
4 $bonus = 0;
5
6 while ( $worpen < ($maxworpen + $bonus) ):
7 $ogen = mt_rand( 1, 6 );
8 if( $ogen == 1 || $ogen == 6 ):
9 $bonus ++;
10 endif;
11 $totaal += $ogen;
12 $worpen ++;
13 if ( $worpen <= $maxworpen ):
14 echo 'Worp ';
15 else:
16 echo 'Bonus';
17 endif;
18 echo 'Worp '.$worpen.': '.$cijfers[$ogen].'<br>';
19 endwhile;
20
21 echo 'Totaalscore: '.$totaal;

Ik kom er niet achter waarom deze foutmelding in de browser wordt weergegeven.

Verder wordt in de browser 'WorpBonus' weergegeven ipv Bonus

Heeft iemand een idee waar dit aan ligt?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 07:21:55
 
Wouter Van Marrum

Wouter Van Marrum

03/10/2014 17:42:41
Quote Anchor link
jouw script over genomen resulteert in :
Worp Worp 1: vijf
Worp Worp 2: vijf
Worp Worp 3:
BonusWorp 4: vijf
Totaalscore: 18

== Edit ==

Heb je script even aangepast zodat de telling van de array klopt.
Een array begint met 0 niet met 1 dus daarom de problemen gok ik.

hier de code :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php

$cijfers
= array('één', 'twee', 'drie', 'vier', 'vijf', 'zes' );
 $maxworpen = 3;
 $worpen = 0;
 $bonus = 0;
 
 while ( $worpen < ($maxworpen + $bonus) ):
 $ogen = mt_rand( 0, 5 );
 if( $ogen == 0 || $ogen == 5 ):
 $bonus ++;
 endif;

 $totaal += $ogen;
 $worpen ++;
if ( $worpen <= $maxworpen ):
 echo 'Worp ';
 else:
 echo 'Bonus';
 endif;

 echo 'Worp '.$worpen.': '.$cijfers[$ogen].'<br>';
 endwhile;


 echo 'Totaalscore: '.$totaal;

?>
Gewijzigd op 03/10/2014 17:44:47 door Wouter Van Marrum
 
Fester Splinter

Fester Splinter

04/10/2014 09:57:30
Quote Anchor link
Bedankt voor je reactie Wouter,

Klopt idd dat een array bij 0 begint.
Ik heb de code nog een klein beetje aangepast omdat de integer waarde wel van 1 t/m 6 moet zijn.
Ik heb daarom de eerste array waarde leeg gelaten.

Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php

$cijfers
= array('', 'één', 'twee', 'drie', 'vier', 'vijf', 'zes' );
 $maxworpen = 3;
 $worpen = 0;
 $bonus = 0;
 
 while ( $worpen < ($maxworpen + $bonus) ):
 $ogen = mt_rand( 1, 6 );
 if( $ogen == 1 || $ogen == 6 ):
 $bonus ++;
 endif;

 $totaal += $ogen;
 $worpen ++;
if ( $worpen <= $maxworpen ):
 echo 'Worp '.$worpen.': '.$cijfers[$ogen].'<br>';
 else:
 echo 'Bonus '.$worpen.': '.$cijfers[$ogen].'<br>';
 endif;
 endwhile;


 echo 'Totaalscore: '.$totaal;

?>


Groet, Mark
Gewijzigd op 04/10/2014 09:59:30 door Fester Splinter
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

04/10/2014 10:30:21
Quote Anchor link
- Waarom het eerste array element leeg laten? je kunt toch gewoon $ogen verlagen met 1?
- Waarom spring je niet netjes in met een 'tab' (zodat lussen en if statements VEEL beter leesbaar worden)?
- Waarom niet zoals iedereen gewoon { en } aan het begin en eind van loops en if statements? Veel beter leesbaar!!
- Waarom initialiseer je de $totaal variabele niet, ik krijg hier een NOTICE op:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Notice: Undefined variable: totaal in C:\xampp\www\yatzhe.php on line 17


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php

$cijfers
= array('één', 'twee', 'drie', 'vier', 'vijf', 'zes' );
$maxworpen = 3;
$worpen = 0;
$bonus = 0;
$totaal = 0;
 
while($worpen < ($maxworpen + $bonus) )
{

    $ogen = mt_rand(1, 6);
    
    if( $ogen == 1 || $ogen == 6 )
    {

        $bonus ++;
    }

    
    $totaal += $ogen;
    $worpen ++;
    
    if( $worpen <= $maxworpen )
    {

        echo 'Worp '.$worpen.': '.$cijfers[$ogen - 1].'<br>';
    }

    else
    {
        echo 'Bonus '.$worpen.': '.$cijfers[$ogen - 1].'<br>';
    }
}


echo 'Totaalscore: '.$totaal;

?>
Gewijzigd op 04/10/2014 10:32:25 door Frank Nietbelangrijk
 
Pipo Clown

Pipo Clown

04/10/2014 11:16:27
Quote Anchor link
je kunt het eerste array item ook een index meegeven :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$cijfers = array(1 => 'n', 'twee', 'drie', 'vier', 'vijf', 'zes' );


Op deze manier is het eerste array item niet item nul maar iten één. De volgende items tellen gewoon door dus dit zijn in dit geval 2, 3, 4, 5 en 6

Op deze manier hoef je aan de rest van je code niets te veranderen. mits daar geen fouten in zitten, dit heb ik niet gecontroleerd.)
Gewijzigd op 04/10/2014 11:18:22 door Pipo Clown
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.