Zelf Post Genereren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end React developer

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij komt te werken in ons webdevelopment team, wat bestaat uit 8 ervaren collega’s. Hiernaast hebben wij nog een team van 2 ontwikkelaars die aan native applicaties werken. Bij ons zijn er korte lijntjes en er hangt een gezellige informele werksfeer. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je aan geweldige applicaties zult gaan werken! Wij willen als organisatie niet te groot worden, we willen gewoon toffe dingen maken. Onze techstack bestaat momenteel uit: PHP, Laravel, Javascript, Typescript, Git, MySQL, Java, Kotlin, Xamarin. Samen met ons ga jij zorgen dat we puik werk leveren! Waarbij je bij elke fase in

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Java developer - procesoptimalisatie (Inhouse)

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij als back end developer hebt al enige ervaring opgedaan in jouw vakgebied. Voornamelijk het werken met Java en Spring spreekt jou aan. Jij wordt samen met je collega developers in het team verantwoordelijk voor de gehele back end van de applicatie. Hierdoor heb jij veel zelfstandigheid in je rol en zul je ook zelf beslissingen samen met de PO maken. Er wordt gewerkt volgens de SCRUM methodiek, om zo structuur te creëren in de werkzaamheden. Binnen de 2-wekelijkse sprints pak jij je taken op die samen met de PO afgestemd zijn.

Bekijk vacature »

PHP Developer

Als PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen pure PHP code schrijven. Samenwerken met de klantreiziger om onze klanten

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Webshop beheerder / Fullstack developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig gaat houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator

Bekijk vacature »

HBO startersfunctie .NET Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben je in januari 2023 klaar met je HBO opleiding en zoek je een mooie uitdaging? Wacht niet langer en solliciteer direct! Voor een familiebedrijf in de regio van Boxtel ben ik op zoek naar een C#.NET Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de (door)ontwikkeling van de maatwerksoftware projecten en gaat ook nieuwe software bouwen, middels de Microsoft-stack. Het bedrijf maakt gebruik van de volgende technieken: C# & ASP.NET; MVC; MS SQL; Entity Framework; Je krijgt hier veel tijd om te leren en eventueel door te groeien en het

Bekijk vacature »

Software developer (PHP) - Utrecht centrum

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar ABAP

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving De kandidaat zal worden ingezet binnen een van de DevOps teams binnen SCI (Service Centrum Inburgering) voor het ontwerpen en bouwen in SAP ABAP van de binnen SCI gebruikte informatiesystemen. Voornaamste voorkomende werkzaamheden zijn het aanpassen van en bouwen van nieuwe programmatuur in ABAP (Objects), waarbij ook gebruikt wordt gemaakt van DDD (Domain Driven Design) en het opstellen/aanpassen van Functionele/Technische ontwerpen. Daarnaast moeten ook formulieren met SAP Smartforms worden aangepast. Verder speelt de overgang naar SAP4Hana en SAP CPI. Vanwege het veelvuldig gebruik van SAP PO is kennis hiervan een pré. Achtergrond opdracht Momenteel werken meerdere DevOps teams

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als C# ontwikkelaar ben jij de spin in het web bij deze organisatie. Jij begeleidt en traint de field engineers die bij de klanten machines leveren en installeren. Daarnaast ondersteun jij de field engineers als zij bij de klant vastlopen bij het installeren van de machine m.b.t. software matige vragen. Jouw doel is dan ook om de technische kennis van de field engineers door middel van training zoveel mogelijk uit te breiden. Dit om ervoor te zorgen dat zij zelfstandiger software matige problemen kunnen oplossen. Ook ben jij verantwoordelijk voor het bedenken van software oplossingen voor klanten en dit

Bekijk vacature »

.NET Developer C# VB

Samengevat: Deze werkgever is actief in software voor het matchen van vraag en aanbod van gebruikte auto-onderdelen. Ben jij een .NET Developer? Heb je ervaring met het ontwikkelen (REST) en integreren van webservices? Vaste baan: C# .NET Developer C# VB HBO €2.600 - €6.200 Wij ontwikkelen software om vraag en aanbod van onderdelen van personenauto's bij elkaar te brengen. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. De branche van dit bedrijf is Automotive. Functie: Voor de vacature als .NET Developer Dordrecht HBO ga je

Bekijk vacature »
Armaron

Armaron

02/04/2008 16:50:00
Quote Anchor link
Kan je via PHP zelf een POST object genereren om dat naar een volgende pagina door te geven?

Iets specifieker: ik heb op een pagina een formulier met naam en omschrijving. Kan ik in plaats van een gewone submit knop ook zelf eerst een object gaan opvullen en dat object doorgeven? Anders moet ik op de volgende pagina eerst alle attributen van dat object via $_POST gaan ophalen.
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 20:15:52
 
Jacco Engel

Jacco Engel

02/04/2008 17:01:00
Quote Anchor link
Wat wil je er zelf van maken dan?
 
Mike van Dongen

Mike van Dongen

02/04/2008 17:11:00
Quote Anchor link
Ik denk dat jij iets als $_SESSION zoekt ?
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

02/04/2008 17:16:00
Quote Anchor link
uhm, wss,

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$bericht
=$_POST['input1'] . $_POST['input2'] . $_POST['input3'];

echo $bericht;
?>
 
Armaron

Armaron

02/04/2008 17:34:00
Quote Anchor link
$_SESSION is goed, maar is er een manier om

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<form name="myForm">
naam: <input type="text" name="naam" id="naam"/><br />
omschrijving: <input type="text" name="omschrijving" id="omschrijving" /><br />
<input type="submit" value"verstuur />
</form>
<?
$object
->naam = $_POST["naam"];
$object->omschrijving = $_POST["omschrijving"];

submit($object,"paginaVerwerk.php");
?>


Is er een manier om dat te doen? van het laatste stuk code ben ik zeker dat het zo niet werkt, maar is er een manier om dit te doen?

De functie "submit" die ik hier gebruik in mijn php code bestaat niet, maar is er een functie die een object naar een opgegeven pagina kan doorsturen?
 
Mike van Dongen

Mike van Dongen

02/04/2008 17:40:00
Quote Anchor link
Dat stukje php in je script gaat idd niet werken.
Je zou de waardes uit je object kunnen echoen als hidden input velden.
 
Armaron

Armaron

02/04/2008 18:01:00
Quote Anchor link
Ik wil een verwerk pagina maken. Ik weet dat ik via de functie "get_object_vars" en "get_class" verschillende verwerk pagina's kan samenvoegen in een verwerk pagina. Maar dan moet ik een object doorsturen in plaats van $_POST[] oplossingen.
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

02/04/2008 18:17:00
Quote Anchor link
wat wil je precies, als je iets wilt verwerken in de zelfde pagina moet je de action leef laten en isset gebruiken. maar als je het wilt doorsturen naar een andere pagina zet je bij action die pagina neer,

er moet iig wel een method bij, method="POST", en wat wil je met die gegevens doen, in een database zetten, versturen in een mail, printen op het scherm,? zou handig zijn als je wat meer uitleg gaf.
 
Armaron

Armaron

02/04/2008 18:31:00
Quote Anchor link
Ik heb op het moment in mijn database 3 tabellen zitten, een tabel Jobbeurzen, een tabel Vacatures en een tabel en Jobtitel. Ik heb een 3 tal pagina's per tabel om een delete, update en create gegevens te verzamelen. Per tabel heb ik ook een verwerkpagina waar de 3 overeenkomstige pagina's naar verwijzen (jobbeursNieuw.php, jobbeursAanpassen.php verwijzen allebei naar jobbeursVerwerk.php, idem voor de andere tabellen).

Ik wil de verwerk pagina's vervangen door 1 verwerk.php. Omdat de 3 verwerk pagina's hard op elkaar gelijken, denk ik dat ik de verwerkpagina's kan samenvoegen en er een grote verwerkpagina van de maken. Om dit te doen, moet ik met objecten werken. Dit doe ik al, maar object Jobbeurs bij de pagina's met jobeurs erin. Als ik mijn gegevens kan doorsturen in een object, ipv met een formulier en de submit ervan, dan kan ik dat object ineens gebruiken op de verwerk pagina.

Hoe kan ik een object van de ene naar de andere pagina sturen?
 
Boris Mattijssen

Boris Mattijssen

02/04/2008 20:17:00
Quote Anchor link
dat moet als ik het geod heb via headers, maar ik weet niet of je post-headers kan zetten in php... www.php.net/header (daar ff rondkjiken?).
Ik snap je probleem, alleen ik weet de oplossing niet voor je, sorry.
 
Armaron

Armaron

02/04/2008 20:29:00
Quote Anchor link
Ik heb een oplossing gevonden. Ik gebruik een tussenpagina waar ik alle inkomende verkeer in een object steek dat dan de juiste classe heeft. Komt neer op:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?
switch($_POST["identificatie"]
case
"vacature":
//geef vul elk attribuut met de $_POST
$object->geefattributenmee = $_POST["attributen"];

$_SESSION["object"] = serialize($object);
header("Location: verwer.php");
?>


Bedankt voor het meedenken. :)

EDIT: weet iemand of je dynamisch twee objecten met elkaar kunt vergelijken? De objecten zijn twee instanties van een classe. Iets als

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
$class_vars = get_vars($object);
foreach($class_vars as $waarde){
$object->$waarde = $object2->$waarde;
}
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Armaron
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

02/04/2008 20:40:00
Quote Anchor link
Deze werkt bij mij gewoon:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
    class myclass {
        protected $var1;
        public function __construct ($var1) {
            $this->var1 = $var1;
        }
    }

    $var1 = new myclass ('test1');
    $var2 = new myclass ('test1');
    echo ($var1 == $var2);
?>

Edit:
Zie ook het PHP manual, voor het verschil tussen == en ===
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Armaron

Armaron

02/04/2008 20:48:00
Quote Anchor link
Ik heb iets geavanceerders nodig. $object bevat de waardien die ik zelf instel. $object2 bevat de waarden die uit de database komen. Als er een attribuut van $object niet is ingesteld, dan moet dit niet overgenomen worden door $object2. Iets in de aard van

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?
$class_vars
= get_vars($object);
foreach($class_vars as $waarde){
if($object->$waarde == $object2->$waarde){
$object2->$waarde = $object->$waarde;
}
}

?>
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

02/04/2008 20:51:00
Quote Anchor link
Dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
    if($object->$waarde == $object2->$waarde) {
        $object2->$waarde = $object->$waarde;
    }

?>

is niet alleen fout, maar ook onzinnig. Wat je zegt is eigenlijk: als een waarde van object gelijk is aan diezelfde waarde uit object2, kopieer de waarde van object dan naar object2. Een overbodige handeling.

Verder is het niet $object->$waarde, maar $object->waarde.
Edit:
Misschien kun je even een voorbeeld uit de praktijk geven? Dus twee objecten met ingevulde waarden, en wat het dan moet opleveren.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Armaron

Armaron

02/04/2008 20:58:00
Quote Anchor link
Ik heb net volgend voorbeeldje doorgestuurd gekregen van een klasgenoot die zo zijn objecten sanitized.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?            function sanitizeObject($object){
        $class_vars = get_object_vars($object);
    
        foreach ($class_vars as $name => $value) {
            $object->$name = Sanitizer::sanitize($value);
        }

        
        return $object;
    }
?>


Edit - Sorry van dat eerste voorbeeldje, de vergelijking moet != zijn.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Armaron
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

02/04/2008 21:05:00
Quote Anchor link
Da's mooi, maar wij weten niet wat Sanitizer::sanitize ($value); doet.

Bovendien lijkt me dit geen voorbeeld van het vergelijken van twee objecten volgens bepaalde condities. Je schreef net:
Quote:
Als er een attribuut van $object niet is ingesteld, dan moet dit niet overgenomen worden door $object2.

Misschien kun je dat nog verduidelijken?
 
Armaron

Armaron

02/04/2008 22:02:00
Quote Anchor link
Ok, mijn excuses dat ik niet duidelijk genoeg was (niet sarcastisch, maar welgemeend).

Wat ik zoek: een methode om dynamisch de attributen van een object te kunnen overlopen, zonder dat ik weet welk object het is. Daar komt

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
foreach ($class_vars as $name => $value) {
    $object->$name = Sanitizer::sanitize($value);
}

?>


van pas. Zo kan ik dynamisch een object overlopen.

Code van Sanitizer::sanitize($value). Dit is de code van de hele classe Sanitizer, met dank aan mijn maat, dit is zijn code (of deze heeft hij ergens gevonden).

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?
class Sanitizer{
    function
sanitize($string){
        $string = mysql_real_escape_string($string);
        return $string;
    }
    
    function
sanitizeAlphaNumeric($string){
        $string = preg_replace("/[^A-Za-z0-9]/", '', $string);
        return $string;
    }
    
    function
sanitizeObject($object){
        $class_vars = get_object_vars($object);
    
        foreach ($class_vars as $name => $value) {
            $object->$name = Sanitizer::sanitize($value);
        }

        
        return $object;
    }
}

?>


Ik hoop dat ik mijn oplossing heb gevonden, ik hoop dat ik jullie hiermee ook heb verdergeholpen als iemand dit zoekt. :)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Armaron
 
Armaron

Armaron

03/04/2008 22:50:00
Quote Anchor link
Het is me gelukt! Ik heb het over 2 pagina's moeten spreiden, mar het is me gelukt. Hieronder zal ik mijn code posten en uitleg geven hoe ik het gedaan heb. Dit kan anderen hopelijk ook helpen.

Vereisten: alle attributen van het op te vullen object moeten worden meegegeven, dus ook de ID van velden die misschien niet getoond moeten worden. VERGEET DIT NIET, anders werken de update en delete statements niet goed in de volgende pagina.
Er moet een veld meegegeven worden met de naam "identificatie" en hierin staat de naam van je object.
Er is ook een methode hoe je het verschil tussen een create, update en delete statement maakt. Als je een create of update wil meegeven, dan moet de waarde van de submit knop gelijk zijn aan "Sla gegevens op", je moet in een $_GET[] ook de ID van de te updaten record meegeven. Als je dit niet doet, doe je een create. Een delete doe je door de submit knop de waarde "Verwijder record" mee te geven.

Pagina 1: objectPage.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
<?
session_start();
require_once($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] . "Alumni/include/DataObjects.php");

// hiermee ga je na welk soort object je nodig hebt
switch($_POST["identificatie"]){
    case
"Vacature":
        $object = new Vacature;
        break;
    case
"Functie":
        $object = new Functie;
        break;
    case
"Jobbeurs":
        $object = new Jobbeurs;
        break;
    case
"Bedrijf":
        $object = new Bedrijf;
        break;
    case
"Alumnus":
        $object = new Alumnus;
        break;
}

// hier haal je alle attributen van het object op
$class_var = get_object_vars($object);

// als je alle attributen hebt, ga je die opvullen
// LET OP! alle attributen moeten ingevuld worden, lege attributen kunnen fouten veroorzaken

foreach($class_var as $key => $value){
    $object->$key = $_POST[$key];
}


// zo kan je een object naar een volgende pagina meegeven
$_SESSION["object"] = serialize($object);
// niet vergeten om de knop waarde mee te geven
// dit bepaald mee of je een create / update of een delte doet

$_SESSION["submit"] = $_POST["submit"];
// de verwijzing naar de eigenlijke verwerk pagina
// de $_GET["id"] bepaalt of het een create of update record wordt
// gewoon leeglaten is een create, anders is het een update
// tenzij de knop een delete inhoud

header("Location: verwerk.php?id=" . $_GET["id"]);
?>


Pagina 2: verwerk.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
<?php
session_start();
include_once($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] . "Alumni/include/DAclasses.php");
include_once($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] . "Alumni/include/Utility.php");
include_once($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] . "Alumni/include/config.php");

// hier wordt het object terug in elkaar gepuzzeld
$object = unserialize($_SESSION["object"]);
// deze staat in de post hierboven vermeld
Sanitizer::sanitizeObject($object);
$class = get_class($object);
// de locatie waarna je wil gaan doorlinken als je commando gelukt is
$locatie = "Location: Bedrijf/" . strtolower($class) . "Bekijken.php";
// hierin leg ik de verbinding met de database
// afhankelijk van de klasse is er een andere type verbinding nodig

switch($class){
    case
"Vacature":
        $cnnObject = new DAVacature($GLOBALS["url"], $GLOBALS["login"], $GLOBALS["password"], $GLOBALS["database"]);
        break;
    case
"Functie":
        $cnnObject = new DAFunctie($GLOBALS["url"], $GLOBALS["login"], $GLOBALS["password"], $GLOBALS["database"]);
        break;
    case
"Jobbeurs":
        $cnnObject = new DAJobbeurs($GLOBALS["url"], $GLOBALS["login"], $GLOBALS["password"], $GLOBALS["database"]);
        break;
    case
"Bedrijf":
        $cnnObject = new DABedrijf($GLOBALS["url"], $GLOBALS["login"], $GLOBALS["password"], $GLOBALS["database"]);
        $locatie = "Location: Bedrijf/bedrijfProfiel.php";
        break;
    case
"Alumnus":
        $cnnObject = new DAAlumnus($GLOBALS["url"], $GLOBALS["login"], $GLOBALS["password"], $GLOBALS["database"]);
        $locatie = "Location: Alumnus/alumnusProfiel.php";
        break;
}

// hierin komt de create of update statement
if($_SESSION["submit"] == "Sla gegevens op"){
    if(!empty($_GET["id"])){
        if($class == "Bedrijf"){
            $bestaand = $cnnObject->retrieveByEmail($_GET["id"]);
        }
else{
            $bestaand = $cnnObject->retrieve($_GET["id"]);
        }

        $klasse_var = get_object_vars($object);
        foreach($klasse_var as $key => $waarde){
            if($bestaand->$key != $object->$key){
                $bestaand->$key = $waarde;
            }
        }

        $object = $bestaand;
    }
else{
        $cnnBedrijf = new DABedrijf($GLOBALS["url"], $GLOBALS["login"], $GLOBALS["password"], $GLOBALS["database"]);
        $bedrijf = $cnnBedrijf->retrieveByEmail($_SESSION["ID"]);
        $object->bedrijfID = $bedrijf->bedrijfID;
    }

    if(!empty($_GET["id"])){
        if($cnnObject->update($object)){
            echo "update true ";
            header($locatie);
        }
else{
            echo "false";
        }
    }
else{
        if($cnnObject->create($object)){
            echo "create true ";
            header($locatie);
        }
else{
            echo "false";
        }
    }

// hier komt de opdracht als je een record wilt verwijderen
}elseif($_SESSION["submit"] == "Verwijder record"){
    if($cnnObject->delete($object)){
        echo "delete true ";
        header($locatie);
    }
else{
        echo "false";
    }
}

?>


Omdat de create, update en delee statements ook gegenereerd zijn, ga ik die hier niet uitleggen. Mijn maat heeft die geschreven en ik wil eerst zijn toestemming of ik zijn code openbaar mag maken. Ze zijn op dezelfde manier opgebouwd als mijn verwerk pagina. Als iemand mee uitleg wil, laat hier dan een bericht achter en ik zal zien of ik die code mag delen.

Het zijn maar gewone update statements, dus als je voor elk object een create, update en delete statement schrijft, kom je er met deze code ook. Gewoon zien dat je alle namen goed aanpast.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.