Zelfde output, andere woorden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op de functionele aspecten, zodat

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you work together in a multidisciplinary development team with 1-2 Senior .NET developers, two front-end developers, Data Scientists and one UX designer. As a team you work on developing a Cloud based application and making this application more stable. Unit testing will also become very important in your new position. Together with the Senior .NET developer you will be responsible for developing the API. You work with a lot of data and occasionally there will also be data issues and some queries will have to be run. This means that you will work a lot

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP / Laravel Developer voor een IT-consultancy in de omgeving van Hoofddorp! Ben jij op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging binnen een veelzijdige werkomgeving? Lees dan snel verder! Binnen dit bedrijf werk je in een ontwikkelteam, waarin je zeer betrokken bent en meedenkt over softwareoplossingen. Binnen dit Team hou je je bezig met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken;

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Jij komt te werken in een team van 5 developers. het product is continue in beweging. Nieuwe en bestaande klanten vragen om vaak nieuwe features. Hierin ben jij zeer belangrijk om te zorgen dat de functionaliteiten goed opgezet worden op technisch vlak. Designs krijg je aangeleverd van een externe partij zodat jij je primair kan focussen op de techniek! Je hebt daarbij alle vrijheid om je eigen creativiteit toe te passen en mee te denken over de gebruikte technieken. Het gezamenlijke doel is een product dat functioneel zeer gebruiksvriendelijk is en het bedrijfsproces van de gebruikers versneld en kwalitatief

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ervaren .NET Developer gezocht! Wij zoeken een ervaren .NET developer die aan de slag gaat voor een softwarebedrijf in de regio Rhenen. In deze rol ben jij zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Daarnaast houdt jij je bezig met de nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en product specialisten om mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken voor snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Klanten van deze

Bekijk vacature »

Medior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging graag met

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Software Developer C++ en Perl

Ben je een slimme en enthousiaste universitair opgeleide bèta die graag bij een relatief klein softwarebedrijf wil werken waar de sfeer goed is en eigen inbreng gewaardeerd wordt? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen technisch hoogwaardige software op het gebied van IT infrastructuur performance analytics. Het type software zorgt voor intellectueel interessante uitdagingen. We ontwerpen de producten zelf en verkopen deze als off-the-shelf software aan grote bedrijven in Europa en de VS. Wij zoeken een ervaren C++ software engineer met kennis van Perl voor een van onze ontwikkelteams. Werkzaamheden Samen met de andere ontwikkelaars specificeren, ontwerpen en implementeren van nieuwe functionaliteit

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

Als Front-End React Developer verbeter je de user experience van onze eigen webapplicaties voor onze collega's binnen Coolblue. Wat doe je als Front-End React Developer bij Coolblue? Als Front-end React Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten met React.js. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end React Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop

Bekijk vacature »

C# .NET developer voor innovatieve applicaties gez

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever houdt zich al ruim 20 jaar bezig met het ontwikkelen van innovatieve software en dat willen ze graag nog lang doorzetten. En dat merk je ook als je als .NET developer hier aan de slag gaat. De applicaties worden continu doorontwikkeld met altijd als uitgangspunt dat zowel de kwaliteit als het gebruikersgemak van hoog niveau is. Het bedrijf telt inmiddels ruim 25 medewerkers waarvan meer dan de helft op de development afdeling werken. Meer weten over deze werkgever? Mail naar [email protected] of bel 0657578548 Functieomschrijving Je komt te werken in een Scrum team met andere .NET developers

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als Lead developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van circa 23 software engineers. Als team werken jullie agile en zijn termen als Continuous Integration en Continuous Delivery dagelijkse koek. Jullie werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel klanten een totaal oplossing aan te kunnen bieden. Jij wordt verantwoordelijk voor complete projecten waarbij jij als verantwoordelijke zorgt dat het project op de juiste manier blijft draaien. Zo haal jij ook de requirements op bij de klant en kijk jij samen met het team en met de salesafdeling hoeveel uren hiervoor nodig zijn. Daarnaast stuur jij jouw

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het development team. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met

Bekijk vacature »

Java Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »
MrX

MrX

17/08/2007 12:38:00
Quote Anchor link
Lange tijd geleden heb ik het ook al eens gevraagd maar vind het niet meteen terug.

Wat gebruik je het best?

- echo of print?
- include of require?

en nog een hele lijst gevonden van aliassen: http://be2.php.net/manual/nl/aliases.php
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 12:20:31
 
Stefan

Stefan

17/08/2007 16:00:00
Quote Anchor link
de meeste mensen gebruiken echo, tussen echo en print zit geen verschil dus ik zou gewoon echo aanhouden en met de meute meegaan.

include is niet hetzelfde als require. Als je include gebruikt en het bestand dat je include bestaat niet dan geeft hij een error maar voert de rest van de pagina nog wel uit. Bij require stopt hij het hele script en geeft hij alleen de error weer. Include gebruik je bij pagina;s waar het neit zo erg is als die op een of andere reden niet bereikbaar zijn. Require gebruik je bij bijv includes met database gegevens, want als die niet aanroepbaar zijn zal je hele website grotendeels neit werken, ervan uitgaande dat je met een database werkt.
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

17/08/2007 16:06:00
Quote Anchor link
Print geeft een returnwaarde terug, echo doet dit niet. Echo is daardoor een heel, maar dan ook heeel klein beetje sneller.
 
PHP erik

PHP erik

17/08/2007 16:35:00
Quote Anchor link
Niet helemaal ontopic, maar wel leuk om te weten: include (en require denk ik ook) kan ook een return value geven.

Zodat je zoiets kunt doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

if (include('pagina.php') == 'Succes') {
  echo ':)';
}


?>


Verder klopt het dat print een return value geeft en echo niet.
 
GaMer B

GaMer B

17/08/2007 17:11:00
Quote Anchor link
Ik had ooit een leuke vergelijking met het verschil tussen: include + require. Ik had daar zo'n real-life voorbeeld voor gekozen met aarbeiencake, maar ik kan die topic niet meer terugvinden :(
 
PHP erik

PHP erik

17/08/2007 17:15:00
Quote Anchor link
Het verschil is gewoon de warning t.o.v. fatal error...
 
Jelmer -

Jelmer -

17/08/2007 17:18:00
Quote Anchor link
Is het ook niet zo dat echo niet een functie maar een expression of statement is, en print een functie (dus verplicht met haakjes moet)?
 
Frank -

Frank -

17/08/2007 17:28:00
Quote Anchor link
Quote:
Wat gebruik je het best?

- echo of print?
Geen van beiden, gebruik een template engine. Maakt het bouwen, debuggen en onderhouden van een site een stuk eenvoudiger. Smarty is een bekend.
Quote:
- include of require?
Zelf gebruik ik altijd require_once: een bestand wil ik slechts 1x gebruiken (de once) en er moet een fatal error optreden wanneer een bestand niet beschikbaar is. De error-handler stuurt dan een 404, pagina niet beschikbaar.

De code die in een bestand staat, wil ik wellicht vaker gebruiken, maar daarvoor hoef je niet meerdere keren te includen. Vandaar dat _once zeer geschikt is.
 
PHP erik

PHP erik

17/08/2007 17:29:00
Quote Anchor link
Juist, daarom ook de return-value. Print is een functie.
 
Jelmer -

Jelmer -

17/08/2007 17:42:00
Quote Anchor link
pgFrank schreef op 17.08.2007 17:28:
Quote:
Wat gebruik je het best?

- echo of print?
Geen van beiden, gebruik een template engine. Maakt het bouwen, debuggen en onderhouden van een site een stuk eenvoudiger. Smarty is een bekend.

Hoe maakt een extra 'template engine' naast PHP een site bouwen en onderhouden makkelijker? (Ik ben nu wel eens benieuwd naar goeie pro-argumenten)

Daarnaast, welke van beide wordt dan door de template engine zelf gebruikt? :P
 
Frank -

Frank -

17/08/2007 18:09:00
Quote Anchor link
Quote:
Hoe maakt een extra 'template engine' naast PHP een site bouwen en onderhouden makkelijker?
- Scheiding van logica en output wordt keihard afgedwongen. Geen PHP in de templates, iedereen met html-kennis kan dus een nieuwe template maken.
- Nooit meer gedonder met cookies en/of sessies, 'Headers already sent' heb ik al jaren niet meer voorbij zien komen, dat kan technisch gewoon niet voorkomen. html wordt op de laatste regel aangemaakt en geen regel eerder.
- Scheiding van werk: Het maken van de templates kan eenvoudig door een ander worden gedaan. Stel een lijst met namen op (onderdeel van de ontwerpfase) van de variabelen die nodig zijn en hoe de array's uitzien en klaar ben je.
- In een testbestand kun je alle variabelen en array's opnemen om al een werkend prototype te bouwen voordat de logica klaar is. Verwijder vervolgens langzaam maar zeker de data in het testbestand en je bent de logica (gedeeltelijk) en achterliggende database aan het testen.
- Het gebruik van een template-engine is dan wel extra code, maar geen extra werk. Sterker nog, het scheelt mij een hoop werk. En dat komt goed uit, ben liever lui dan moe.
- Wanneer ik geen html wil aanmaken, maar bv. een pdf, dan stop ik de aangemaakte variabelen in FPDF en ga dat parsen. Er zit mij dan geen html-zooi in de weg die in de logica wordt aangemaakt.

Quote:
Daarnaast, welke van beide wordt dan door de template engine zelf gebruikt? :P
Dat zal mij een rotzorg zijn, ik gebruik Smarty zoals die wordt aangeleverd door de community, test de versie met het systeem dat ik bouw en klaar is kees. Heb nog nooit de code doorgespit, zonde van de tijd...
 
Jelmer -

Jelmer -

17/08/2007 18:55:00
Quote Anchor link
Hmm, die argumenten kende ik inderdaad, en ik vind ze persoonlijk nog niet echt overtuigend.

- Scheiding van logica: Dat heeft verder weinig met php binnen html te maken. Of je nu smarty-tags binnen html of php binnen html gebruikt, dat maakt geen verschil. Er zal altijd een beetje logica in templates moeten zitten nietwaar?

- Nooit meer gedonder met cookies & sessies: Dat heeft verder weinig met de 'template engine' te maken. Dat ligt er meer aan hoe je je programma opbouwt. Het voordeel van een template engine is dat hij dwingt om je code op te splitsen in verwerken & weergeven. Maar de keuze maken om een template engine te gebruiken of om je html & php in een apart bestand te zetten en dat bestand later te includen waneer je alles op orde hebt is 1 en dezelfde. De weg ernaar toe is wat anders. Template engines worden door beginners voor de eerste gebruikt omdat het 'stoer klinkt en iedereen het doet' en de 'include achteraf' kom je op doordat je al dan niet bewust gaat werken naar het MVC model bijvoorbeeld.

- Scheiding van het werk: Dat zou impliceren dat iemand die html kan ook de smary-syntax kent, maar niet naar PHP durft te kijken. Ik ken alleen situaties waarin 1 programmeur al het werk doet, of waarin de programmeur de html aangeleverd krijgt, en deze zelf stript van de dummytekst en voorziet van de nodige logica zoals lussen en if-else statements.

- In een testbestand kun je alle variabelen en array's opnemen: Of je nu een template engine of php zelf gebruikt, beiden kunnen dit. PHP heeft echter de mogelijkheid om gemakkelijk even var_dump en functies te gebruiken, terwijl dit in Smarty (als het goed is) lastiger is. Daarnaast vraag ik het me af of het handig is om vanuit die richting (van veel naar niets) werken handig is, maar dat is een ander verhaal en nu dus geen argument tegen.

- Het gebruik van een template-engine is geen extra werk. Sterker nog, het scheelt mij een hoop werk: Oja? Je moet de configuratie goed zetten (cache e.d. in het geval van Smarty) en je moet de documentatie doorspitten. Ook is het lastiger om functies en mogelijkheden toe te voegen. In PHP weet je hoe dit moet, je werkt er immers non-stop mee. Met Smarty zal je dit op een moment ook wel bereiken, maar dan heb je dus een 'taal' extra erbij geleerd. Sounds like meer werk to me.

- Wanneer ik geen html wil aanmaken, maar bv. een pdf, dan stop ik de aangemaakte variabelen in FPDF en ga dat parsen. Er zit mij dan geen html-zooi in de weg die in de logica wordt aangemaakt: Dat is geen 'template engine' argument, maar een argument om Model, View en Controller gescheiden te houden.

Enige argumenten voor de 'template engine' boven gewone PHP binnen je templates zijn dus? Tegen is de aparte syntax, de snelheid en de flexibiliteit/mogelijkheden.

Vandaar dat ik me nog altijd niet aan Smarty heb over gegeven.
 
Frank -

Frank -

17/08/2007 19:57:00
Quote Anchor link
Quote:
of php binnen html gebruikt, dat maakt geen verschil.
Klopt, maar de mindere PHP-goden verneuken templates door complete stukken logica, incl. database connecties!, in de template te zetten. Dat heeft niets, maar dan ook niets met presentatie-logica te maken. En dat is de logica waar jij op doelt en waar ik het ook volledig mee eens ben.
Quote:
Dat zou impliceren dat iemand die html kan ook de smary-syntax kent, maar niet naar PHP durft te kijken.
Diegene die het mij flikt om PHP in de template te zetten, wordt op staande voet ontslagen! En dan komt hij nog goed weg...
Quote:
Je moet de configuratie goed zetten (cache e.d. in het geval van Smarty) en je moet de documentatie doorspitten.
Dat is eenmalig, zodra je dat onder de knie hebt, kun je dat bij ieder volgend project weer gebruiken. Iets nieuws leren is niets mis mee, zolang het maar voldoende rendement oplevert.
Quote:
Dat is geen 'template engine' argument, maar een argument om Model, View en Controller gescheiden te houden.
Volledig mee eens en ik wist dat je zit zou gaan zeggen ;) Maar ook hier weer, de minder goden hebben het daar nog wel eens moeilijk mee. Heb me hier de vingers al eens vreselijk aan gebrand.
Quote:
Enige argumenten voor de 'template engine' boven gewone PHP binnen je templates zijn dus?
Je moet roeien met de riemen die je hebt. Het niveau van de programmeurs is hier gewoon (een stuk) lager dan in NL. Wanneer ik nu een nieuwe programmeur moet aannamen, dan zal ik hem direct duidelijk maken dat hij als een zeehondje wordt doodgeknuppeld op het moment dat hij businesslogica in een template probeert te proppen. Die onzin heeft mij al veel te veel tijd, en dus geld, gekost.
Quote:
Tegen is de aparte syntax, de snelheid en de flexibiliteit/mogelijkheden.
Gedeeltelijk mee eens, maar flexibiliteit (de kracht van PHP) is iets wat ik juist niet in mijn templates wil hebben. En mocht ik iets bijzonders nodig hebben, je kunt je eigen functies toevoegen aan Smarty. Dat is flexibel genoeg.

Wanneer je in je eentje aan een project werkt en alles van A tot Z zelf onder controle hebt, dan kun je prima uit de voeten zonder template-engine of een template-engine die ook PHP-code accepteerd. Ik heb daar ook mee gewerkt en met succes. Maar, zodra er meerdere mensen aan 1 project werken, is het vreselijk handig dat je tools hebt (in dit geval Smarty) die bepaalde zaken gewoon keihard afdwingen. Alleen een afspraak is dan niet genoeg.

Dan nog even wat anders:
Quote:
Daarnaast vraag ik het me af of het handig is om vanuit die richting (van veel naar niets) werken handig is, maar dat is een ander verhaal en nu dus geen argument tegen.
Hier worden opdrachtgevers gelukkig van, ik dus ook, er is namelijk al heel snel een werkend prototype beschikbaar. Hierdoor kun je samen met de opdrachtgever al heel snel het systeem doornemen en testen of dit het is wat hij in gedachten had. Ik ben nog niet tegengekomen dat er géén wijzigingen in een ontwerp nodig waren. En hoe eerder deze (nieuwe) eisen boven water komen, hoe beter.

Testen begint niet nadat de code is opgeleverd, testen begint gelijktijdig met het ontwerpen! Betrek de opdrachtgever daar ook bij en presenteer resultaten waar hij wat mee kan. Een fraaie PHP-classe die voorraden weet te waarderen, leuk en aardig, maar dat is niet wat de opdrachtgever op het scherm ziet. Een testbestandje die je in de template stopt, is voor de opdrachtgever veel duidelijker en dit is ook vele malen sneller te realiseren.

X tijd later kun je dan alsnog de werkende versie tonen, maar dat zal voor de opdrachtgever niet heel anders zijn. 'het werkt', maar dat had hij ook verwacht/geeist.

my2cents

Ps. Er bestaat in dit soort discussies geen 'goed' of 'fout', alleen een 'wat bevalt mij het beste'.
 
Jelmer -

Jelmer -

17/08/2007 20:15:00
Quote Anchor link
pgFrank schreef op 17.08.2007 19:57:
Ps. Er bestaat in dit soort discussies geen 'goed' of 'fout', alleen een 'wat bevalt mij het beste'.

Gelukkig maar, kan ik tenminste niet beweren dat jij 'fout bezig bent' :P

Wat ik bedoelde met de 'verkeerde richting' was meer vanuit een usability-oogpunt en niet het doel uit het oog verliezen.

Als je groot begint is de drang om informatie op het beeldscherm te houden groot, en is de kans dat je dus features die in eerste instantie niet nodig waren, maar die vanuit dit oogpunt handig lijken erin sluipen groter. Op zich niet slecht, meer features, maar je raakt het oude idee kweit.

Er vanuit gaande dat het oude idee is opgesteld met papier, potlood, stikies en pijltjes :) Je kent ze wel: flowcharts, duidelijk afgebakende trajecten die de bezoeker moet doorlopen. Als je meer features aan toevoegt zijn er meer afslagen, en is er de kans dat je van mooie brede snelweg naar groot weiland gaat waar iedere richting mogelijk is en de gebruiker niet meer weet waar hij heen moet, en je dus je originele idee kwijt bent geraakt.

Maar ik moet eerlijk toegeven, ik zet zelf ook graag meer output (tijdelijk) op het scherm dan het initiële idee bevat, al is het maar om de berekeningen te controleren :)

En wat betreft koppige 'programmeurs' (veredelde html-tikkers bedoel ik hier) ik denk dat ik van geluk mag spreken dat ik die nog niet tegen het lijf ben gelopen. En in situaties waar het wel voorkomt dat html & php een stoelendans doen heb ik niet de rechten om het recht te zetten. Een template-engine is dan wel een mooie methode om die scheiding af te dwingen, om dat idee van programmeren aan te leren.

Korte samenvatting volgens mij: Template engines zijn handig om bepaalde programmeer-ideeën af te dwingen zonder de betreffende koppige programmeur constant op zijn vingers te tikken. Dat doet hij zelf wel door in de insert woord hier, ben uitdrukking vergeten te liggen met de template engine.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.