Zelfde string meerdere malen, vervang hem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Starter/junior PHP developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een junior PHP developer om het team te versterken. Als back-end developer bouw je de enterprise software die hun bedrijf helpt bij haar primaire processen. Afhankelijk van de omvang van het project werk je in een klein team aan een project. Ze hebben dagelijkse stand-ups en elke twee weken een scrumsessie, begeleid door de Scrum Master, waar je je ideeën kunt presenteren en samen met de Product Owner kunt werken aan het beste product. Ze vertrouwen enorm op hun eigen bedrijfssoftware. Dit geeft hun een groot voordeel ten opzichte van hun concurrentie. Zo

Bekijk vacature »

Senior developer (PHP en VB.NET)

Functie De development afdeling bestaat uit 2 teams. Het productteam (10 developers) is verantwoordelijk voor verschillende applicaties met als doel om zoveel mogelijk te automatiseren en uit te werken tot standaard software. Met diverse Solutions Architecten en ervaren developers denken ze voortdurend mee met hun klanten en bouwen ze de basis van het uiteindelijke maatwerk dat wordt geleverd. Hiernaast hebben ze een maatwerk/projectteam. Dit team bestaat momenteel uit 8 developers (junior tot senior) en is verantwoordelijk voor het maatwerk in hun klantprojecten. Momenteel zijn ze op zoek naar een senior developer die aan de slag gaat in het productteam. Hierin

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Als Java Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van nieuwe en bestaande webservices; Het uitbreiden van functionaliteiten binnen de producten- en dienstenportefeuille; Het werken aan gegevensuitwisseling met bijvoorbeeld SOAP; Testen van frameworks met gebruik van UNIT en Selenium. Hier ga je werken De organisatie waar je komt te werken is een semi-overheidsinstelling, gesitueerd in Utrecht en zorgt voor een goede samenwerking tussen verschillende overheidsinstanties. Het is een familiaire club die gaat voor kwaliteit en langdurige relaties. Zo zorgen zij ervoor dat er op grote schaal vertrouwelijke informatie tussen verschillende overheidsinstellingen wordt uitgewisseld. Hun werk zorgt

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

.NET Developer C#

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken Als C# .NET Developer wordt je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor belangrijkste product van deze organisatie. Dit product is een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Er

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

As Lead Web Developer at KUBUS you are responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the web application and services of BIMcollab. In your role as lead developer you will naturally search for the optimum between the required implementation time, the performance of the application and a fast go-to-market of features, in line with our automated test and release train. Together with the other senior developers in your team you monitor the architecture of the application and you advise the product owner about necessary refactoring to improve the maintainability of the platform. Our development team

Bekijk vacature »

C# .Net Developer

Dit ga je doen Het bouwen van Api's; Nieuwe oplossingen bouwen met C# .Net; De huidige software uitbouwen met C# .Net; Meewerken in projecten; Meedenken aan de toekomstplannen en verbeteringen; Onderdeel van het Scrum Team. Hier ga je werken Onze klant is een dienstverlenende organisatie voor diverse soorten organisaties in Nederland. Ze zijn van oorsprong een familiebedrijf en er is een open cultuur. Ze zijn vooruitstrevend op IT gebied en hebben een eigen inhouse development team van circa 11 man. Je komt hier te werken in het subteam .Net Core. Hier werken ze volgens scrum met de nieuwste technieken en

Bekijk vacature »

Java Programmeur

Functie Heb jij altijd al samen willen werken met ervaren java ontwikkelaars dan hebben wij hier de ultieme kans voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving van Naaldwijk zijn wij op zoek naar uitbreiding van het vaste ontwikkel team. Je zult je hier voornamelijk bezig gaan houden met; Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren, hier wordt je diep in betrokken; Samen met consultants sluit je aan bij gesprekken met klanten, voor alle projecten; Je schakelt veel met consultants, wat is de behoefte van de klant? Hoe kan je hierop integreren?; Het framework moet naar de Cloud gebracht worden, je wordt betrokken bij

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Veel begeleiding en de kans om je verder te ontwikkelen als software developer. Dat kunnen wij jou bieden bij deelname aan deze leuke traineeship. Je krijgt een mentor toegewezen die jou alle kneepjes van het vak leert. Heb jij al wat ervaring als software developer? Daar worden wij heel blij van! Lees snel verder! Bedrijfsprofiel Als software developer neem je deel aan een trainings programma in de omgeving van Haarlem waar je persoonlijk wordt begeleidt, zodat je alle kneepjes van het vak leert. Aan de hand van jouw kennis en ervaring krijg je een persoonlijk opleidingstraject. Je gaat

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Back end developer Onderwijssoftware

Functie Als back end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Software Developer C# - Deventer

Software Developer C# – Deventer Bijdragen aan de toekomst van het onderwijs! Ben jij op zoek naar een dynamische omgeving waar vol enthousiasme wordt gewerkt aan software voor interactieve dashboard- en analysetoepassingen ter verbetering van het onderwijs? Dan zijn wij het bedrijf voor jou! TIG is een bedrijf met een informele en ondernemende werksfeer, waarbij goede ideeën snel leiden tot concrete acties. Wij zijn een software ontwikkelorganisatie en focussen ons op het ontwikkelen en implementeren van oplossingen voor het leveren van managementinformatie, datavisualisatie en analyses voor het onderwijs. Met onze dashboard- en analyseoplossingen zetten scholen gegevens om naar betekenisvolle informatie.

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie omschrijving Voor een klein bedrijf in de buurt van Nieuwegein zijn wij per direct op zoek naar een talentvolle PHP developer. Er wordt veel ruimte geboden voor eigen initiateven, waardoor je een mooie stempel kan drukken op jouw eigen werkzaamheden (zowel operationeel als strategisch). Het bedrijf heeft middels externe programmeurs een multimedia platform ontwikkeld, maar willen geleidelijk de ontwikkeling naar binnen halen. Om die reden zoeken zij een communicatieve interne PHP developer die graag meebouwt aan het succesvolle product. Je gaat de volgende werkzaamheden verrichten: Platform beheren en programmeren (PHP, MySQL, JQuery, Javascript, XML & HTML); Communicatie en aansturing

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »
Yoeri Boven

Yoeri Boven

14/12/2012 00:09:05
Quote Anchor link
Goedenavond,

Ik wil uit een string een substring vissen en deze vervangen voor een deel van deze string.
Voorbeeld:
Het gaat om de substring 'xtxt'. Ik heb een string waarin 'xtxtxtxtxtxt' zit. Dan wil ik dat dit gereduceerd wordt tot eenmalig. 'xtxt'. Maar de string waar naar gekeken wordt kan ook 'xtxtxtxtxtxtxtxt' zijn.
Voorbeeld 2:
Het gaat om substring '\n\r'. Ik heb een string waarin '\n\r\n\r\n\r\n\r\n\r' zit. Dan wil ik dat dit gereduceerd wordt tot eenmalig '\n\r'.

Heb gedacht aan str_replace(), maar dan moet je vantevoren al aangeven wat de 'search' is, en het is nog onduidelijk hoe vaak deze voorkomt.

Iemand enig idee?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 13:35:59
 
Wouter J

Wouter J

14/12/2012 09:28:15
Quote Anchor link
Je zou dan met Regulair Expressions moeten werken (uitleg daarover hier: http://www.phphulp.nl/php/tutorial/php-functies/regular-expressions/520/ )

In jou geval wordt het:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$haystack
= 'lorem ipsum xtxtxtxtxtxt dolor mir...';
$needle = 'xtxt';

$str = preg_replace('/('.$needle.')*/', '$1', $haystack);

echo $str; // 'lorem ipsum xtxt dolor mir...'
?>


Als je meerdere needles wilt moet je ze scheiden met een |
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
// ...
$needle = 'xtxt|fo'; // zal dingen als 'xtxtxtxtxt' en 'fofofofo' vervangen door 'xtxt' en 'fo'
// ...

?>
 
Yoeri Boven

Yoeri Boven

14/12/2012 11:20:01
Quote Anchor link
Bedankt, Wouter.
Met een gewone needle lukt het prima, maar als ik bijvoorbeeld '\n\r' als needle wil, verandert de string niets.
Heb je een oplossing? :)
 
No One

No One

14/12/2012 11:22:36
Quote Anchor link
de slash escapen met een slash...dus \\n\\r...en dan moet je die slash volgens mij ook weer escapen omdat het een escape slash is...dus \\\n\\\r
Gewijzigd op 14/12/2012 11:23:34 door No One
 
Yoeri Boven

Yoeri Boven

14/12/2012 11:30:29
Quote Anchor link
Bedankt, Henze.
Het werkt. ;)
 
Kris Peeters

Kris Peeters

14/12/2012 11:45:51
Quote Anchor link
Trouwens, je probeerde eerst met str_replace.
Met een eenvoudige lus lukt het daarmee ook.
(Probeer met PHP_EOL in plaats van "\r\n")

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
$mijntekst
= "Lorem ipsum\r\n\r\n\r\n\r\n\r\nen nog van alles\r\n\r\n\r\nen nog een lijntje";
$aangepast = reduce_newlines($mijntekst) ;
// testen
echo '<b>origineel:</b> <pre>' . $mijntekst . '</pre>';
echo '<b>aangepast:</b> <pre>' . $aangepast . '</pre>';

function
reduce_newlines($string) {
  $count = 1;
  while($count) {
    $string = str_replace(PHP_EOL . PHP_EOL, PHP_EOL, $string, $count);
  }

  return $string;
}

?>
 
Yoeri Boven

Yoeri Boven

14/12/2012 12:07:13
Quote Anchor link
Met de code van Wouter en de aanvulling van Henze leek het te werken. Alleen in mijn code wil het niet werken. Iemand enig idee?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
while($row = mysqli_fetch_assoc($result)){
    echo json_encode($row['post_content']).'<br/><br/>';
    $needle = '\\\r\\\n';
    $row['post_content'] = preg_replace('/('.$needle.')*/', '$1', $row['post_content']);
    echo json_encode($row['post_content']);            
}

De string moet naar json geconverteerd worden, zodat een iOS-app hem uit kan lezen. ;)

De code van Kris werkte helaas helemaal niet.

Edit: Om een of andere reden werkt de code nu wel. Bedankt allen!
Gewijzigd op 14/12/2012 12:13:11 door Yoeri Boven
 
Kris Peeters

Kris Peeters

14/12/2012 12:15:11
Quote Anchor link
Het probleem is dat je die json_encode in een lus zet. Het resultaat zal niet een string leveren die json kan lezen. Gebruik json_encode slechts 1 keer, op het einde.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$resultArray
= array();
while($row = mysqli_fetch_assoc($result)) {
  $row['post_content'] = preg_replace('/('.$needle.')*/', '$1', $row['post_content']);
  $resultArray[] = $row['post_content'];
}

echo json_encode($resultArray);
?>
 
Yoeri Boven

Yoeri Boven

14/12/2012 12:23:22
Quote Anchor link
Kris, dat had ik al, maar dit was om te kijken wat er fout ging. ;)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.