Zelfgemaakte functie + ucfirst

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Leonoor Slijfer

Leonoor Slijfer

01/10/2017 10:36:33
Quote Anchor link
Goedemorgen,
Ik vroeg me af hoe je in mijn eigengemaakte functie de functie ucfirst invoegt
De print moet er zo uit zien zoals in de code.
Dus de Ucfirst moet in de functie zelf.

Kunnen jullie me hierbij helpen?



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
function citaat($t) {
  
    print ("--- ".$t." ---");
}

print(citaat("veni vidi vici"));
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 06:20:45
 
Pipo Clown

Pipo Clown

01/10/2017 10:46:09
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$resultaat = citaat("veni vidi vici");


De printopdracht zit al in je functie, die hoef je niet nog een keer uit te voeren.
 
Leonoor Slijfer

Leonoor Slijfer

01/10/2017 10:50:10
Quote Anchor link
Pipo Clown op 01/10/2017 10:46:09:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$resultaat = citaat("veni vidi vici");


De printopdracht zit al in je functie, die hoef je niet nog een keer uit te voeren.








Daar heb ik helemaal overheen gekeken..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
function citaat($t) {
  
    print ("--- ".$t." ---");
}

citaat("veni vidi vici");
?>
 
- SanThe -

- SanThe -

01/10/2017 10:52:33
Quote Anchor link
Je print de function op regel 6 terwijl je in de function ook print. Dat gaat niet goed. Als je op regel 6 de function wil printen dan laat je de function zelf niets printen maar iets in een return teruggeven. Als je de function zelf wilt laten printen dan moet je op regel 6 alleen de function aanroepen en niet printen.

("--- ".$t." ---") wordt ("--- ".ucfirst($t)." ---")
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

01/10/2017 10:59:38
Quote Anchor link
Hm, of bedoelde je ucwords: http://php.net/manual/en/function.ucwords.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
print(ucwords("veni vidi vici")); // -> Veni Vidi Vici
 
Leonoor Slijfer

Leonoor Slijfer

01/10/2017 11:04:40
Quote Anchor link
nee ik bedoelde Ucfirst, Maar bedankt allemaal voor het antwoord/meedenken! ik snap hem al!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.