Zend en thema's

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Derk  Janssen

Derk Janssen

04/11/2011 12:24:18
Quote Anchor link
Beste allemaal,
Ik ben net een beetje begonnen met zend.
Nu zit ik met twee problemen.
Nu wil ik graag leren hoe ik met meerde thema's kan werken.
Bv pagina a heeft thema een en pagina b heeft thema twee.
Zo als bv het verschil tussen de frondend en backend ik wil dit thema per pagina toe kunnen passen.
De pagina's komen uit een database.
Heeft er iemand een tutorial over?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 18:23:13
 
Kees Schepers

kees Schepers

04/11/2011 13:04:03
Quote Anchor link
Je vraag is iets te vaag voor mij, je bent bezig met Zend zeg je maar volgens mij bedoel je Zend Framework? En wat bedoel je exact met een 'thema' in deze context? Bedoel je hier een layout mee? En komt deze 'layout' als HTML uit de database?
 
Derk  Janssen

Derk Janssen

04/11/2011 16:22:17
Quote Anchor link
Sorry ik probeer het iets duidelijker te omschrijven.
Het gaat inderdaad om te layout.
Ik heb records met pagina's in de de database bij dat record haal ik een aantal gegeven op zo als de rechten en het template id nu wil ik op de juiste manier een routing maken zo dat hij de juiste template voor de pagina ophaalt.
Hoe zou ik zo iets in elkaar moeten zetten.
 
Niels K

Niels K

04/11/2011 22:50:26
Quote Anchor link
Beste Derk,

Ik snap je verhaal niet helemaal, maar je wilt naar mijn weten per controller / action een aparte layout instantieren? Zie onderstaande om dit mogelijk te maken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$this
->_helper->layout->setLayout('..');
?>
 
Mitchel V

Mitchel V

17/11/2011 19:26:14
Quote Anchor link
En als je wilt dat deze per controller gaat moet je even een __construct aanmaken =)

public function __construct()
{
$this->_helper->layout->setLayout('..');
}

En als je pagina's uit de database komen moet je ook in de database vullen welke template je wilt.
 
Niels K

Niels K

17/11/2011 19:27:17
Quote Anchor link
Daarvoor heeft Zend de functie init();
 
Mitchel V

Mitchel V

18/11/2011 14:16:45
Quote Anchor link
oh ja klopt!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.