[ZEND] Find met meerdere rijen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

- Raoul -

- Raoul -

18/06/2012 23:02:08
Quote Anchor link
Beste PHP'ers,

Ik heb nu dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
public function getTopicMessages($id)
    {

        /*return $this->adapter->fetchAll($this->adapter->select()->from('forum_messages')->where('topic_id = ?', $id));*/
        
        $messages = $this->topicMessageTable->find(array('topic_id' => $id));
        
        return $messages;
    }

?>


Hiermee probeer ik meerdere rijen op te halen die als topic_id een bepaalde id hebben.
Echter haal ik hiermee maar één rij op. Is er een mogelijkheid om met find() meerdere rijen op te halen?

Groeten
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 04:10:23
 
- Raoul -

- Raoul -

20/06/2012 12:57:13
Quote Anchor link
Bump
 
Tim S

Tim S

20/06/2012 13:05:41
Quote Anchor link
Je moet find gebruiken als je op primary keys van je table wilt zoeken.
Meerdere id's:
$table->find(array(1,2,3 ))
een enkele id:
$table->find(1)

In jouw geval moet je denk ik een fetchall() met een where clause waarin al je topic_id's verwerkt
 
John Cena

John Cena

20/06/2012 13:20:36
Quote Anchor link
Zoals Tim al zegt, find werkt enkel met primary keys, in jou geval zou ik fetchAll gebruiken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.