Zend Framework 1.7.6 -> Zend.php?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end developer Supply Chain Angular, ReactJS,

Functie Het development team bestaat momenteel uit 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creëren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld meedenken over strategie en design. Hierin krijg je veel vrijheid om de functie naar eigen inzicht in te vullen en te pionieren. Alle data die wordt gebruikt is zichtbaar in een webapplicatie, geschreven in Angular en React. Momenteel zijn ze bezig om de dashboards anders vorm te geven en de

Bekijk vacature »

Integratie Developer / Architect

Dit ga je doen Als Integratie Developer / Architect binnen deze organisatie krijg je echt de kans om impact te maken. De organisatie is groeiende maar houdt een corporate cultuur buiten de deur. Heb je een goede business case: zorg voor goede argumentatie en ga ervoor! Geen stroperig beslissingsproces dat jouw ideeën in de weg staat! Enkele van jouw taken: Je ontwerpt en ontwikkelt nieuwe integraties met behulp van interne tools (Boomi) of externe partners; Je vertaalt functionele specificaties naar technische oplossingen; Je denkt mee over strategische ontwikkelingen op het gebied van applicatie integratie; Je voert regie op leveranciers en

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving .NET developer met ervaring gezocht! Voor een softwarebedrijf in de regio Veenendaal zijn wij op zoek naar een .NET developer met een aantal jaar ervaring. Jij bent zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Verder ben je bezig met nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en productspecialisten om zo mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken is een snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Deze organisatie heeft zowel klanten die

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer met Laravel ervaring! Voor een groeiende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP developer met Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten in een specifieke markt. Als PHP developer ben je samen met een gemotiveerd team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het innoveren van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Als software developer ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Om

Bekijk vacature »

C# Developer Research and Development - Delft

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Delft Vacature ID: 6307 Introductie C# Developer Research and Development - Delft - Onze klant is één van de meest innovatieve bedrijven in de region van Delft. Op dit moment zijn ze voor het innovatie centrum. In het innovatie centrum wordt gewerkt aan de nieuwste technieken voor navigatie software. R&D / C# / Pattern Recognition / Algorithms / 3d Data / DotNET Functieomschrijving Als C# Developer kom je te werken in een innovatief scrumteam. We ontwikkelen en door ontwikkelen de nieuwste technieken op het gebied van navigatie software. Deze software wordt onder andere

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij een team met 12 programmeurs. Jullie zijn verantwoordelijk voor het huidige platform van deze organisatie. Als team werken jullie in tweewekelijkse sprints en starten jullie iedere dag met een stand-up. Jij werkt samen met jouw team aan het uitbreiden van het huidige platform door middel van nieuwe features. Daarnaast zorg jij er samen met jouw team voor dat het platform veilig is en gebruiken jullie de nieuwste technieken om deze veiligheid te waarborgen. Zo maken jullie gebruik van C# .NET, .NET Core, React, Azure, Kubernetes, ASP.NET, MVC. Jij gaat aan het werk in

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Wij zijn voor een leuke opdrachtgever in omgeving Naaldwijk op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Wij zoeken iemand die breed inzetbaar is en die aan veel verschillende applicaties wilt werken. Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind

Bekijk vacature »

Senior Node.js developer Digital Agency

Functie Door de groei van de organisatie zijn ze op zoek naar een Tech Lead. Als tech lead ben jij verantwoordelijk Als Back end Node.js developer kom je terecht in een van de 8 multidisciplinaire teams in het projectenhuis. Afhankelijk van jouw interesses, wensen en capaciteiten word je bij projecten en onderwerpen naar keuze betrokken. Als ervaren ontwikkelaar zul jij vaak leiding nemen in de projecten en in het team een aanvoerder zijn van technische discussies. Uiteindelijk wil jij natuurlijk de klantwensen zo goed mogelijk vertalen naar robuuste code. De projecten kunnen varieren van langlopende- tot kleinschalige trajecten. Voorheen werkte

Bekijk vacature »

Front-end Developer - React - Data Driven

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een snelgroeiende organisatie die een data-driven inspectieapp op de markt hebben gebracht die nu al een aantal jaar door verschillende organisaties wereldwijd gebruikt wordt. Er zijn zo'n 6 mensen werkzaam bij dit bedrijf en ze zijn nu vooral op zoek naar een sterke front-end developer die wil gaan werken aan nieuwbouw applicaties en de uitbouw van de huidige applicaties. De reden dat ze zoeken is omdat er veel werk op komst is en ze hier de juiste capaciteit voor willen hebben. Er heerst hier een hele prettige sfeer waarin respect en eerlijke communicatie belangrijk is. Ook

Bekijk vacature »

Oracle APEX Ontwikkelaar (3.500-6.000 euro)

Bedrijfsomschrijving Ben jij een getalenteerde Oracle APEX ontwikkelaar met minimaal één jaar ervaring in het ontwikkelen van Oracle APEX-applicaties? Ben je gepassioneerd over het ontwikkelen van bedrijfskritische oplossingen en wil je werken bij een toonaangevend consultancybedrijf? Dan zijn wij op zoek naar jou! Deze organisatie beschikt over zowel inhouse als externe projecten, maar bovenal over een sterk team en netwerk van opdrachten waardoor jij jezelf verder kunt ontwikkelen. Het team bestaat uit een aantal junior en medior developers, maar vooral uit senioren. De business unit managers binnen het team zijn mensen die hun vak verstaan en zelf als Oracle APEX

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving Java ontwerpen, bouwen en testen (T-shaped). Als senior ontwikkelaar ben je bekend in zowel de back-end als de frontend van een applicatie. Angular, Continious Delivery / Integration. Een ervaren iemand die de leiding kan nemen, een weg vindt in nieuwe situaties, en in oude applicaties. Initiatiefrijk, bekend met de (technische) omgevingen die we bij duo gebruiken, niet te beroerd om collega’s te helpen. Als senior programmeur in staat om op te treden als lead programmeur. Ondersteunt de testers bij de testautomatisering en minder ervaren programmeurs bij dagelijks werkzaamheden. Dit laatste met name op het gebied van Angular. Achtergrond

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar start jij in een multidisciplinair team met 7 ontwikkelaars. Dit team is verdeeld onder Front-end ontwikkelaars en backend developers. De backend developers werken voornamelijk aan desktop applicaties in combinatie met backend systemen. Hier ga jij dus ook mee aan de slag! Hierbij wordt voornamelijk gebruik gemaakt van C# .NET, WPF, UWP, XAML en MVVM. WPF, UWP, .NET Core, Azure Devops en Entity Framework. WPF en UWP worden dan ook voornamelijk gebruikt voor de user interface van de desktop applicatie. Het development team is dan ook erg gedreven m.b.t. het ontwikkelen van vooruitstrevende en innovatieve horeca automatiseringsoplossingen.

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen, implementeren en testen van PHP-oplossingen en Apps voor klanten en bedrijfsprocessen; Opstellen van requirements en uitwerken van de oplossingen; Testen van software en borgen van een soepele overdracht, inclusief documentatie; Proactief adviseren vanuit eigen expertisegebied over ontwikkelingen en verbeterpunten in technische toepassingen en processen binnen de organisatie. Hier ga je werken De organisatie is een ambitieuze en vooruitstrevende speler in de markt in de regio Rotterdam. Ze zijn de snelst groeiende in hun branche. Met een excellent aanbod en service willen zij de beste keuze zijn voor hun bestaande en nieuwe klanten. Dit alles doen

Bekijk vacature »
Jesper Diovo

Jesper Diovo

09/03/2009 18:50:00
Quote Anchor link
Hoi,

Een klein vraagje. Ik probeerde via een uitbreiding van Zend toch gebruik te maken van PDO (PHP_MYSQL). Nu staat in dat voorbeeld dat ik Zend.php moet includen, echter staat er nergens ook maar 1 Zend.php. Nu vraag ik me dus af wat ik dan zou moeten includen of waar ik Zend.php vandaan haal. 'k Heb al een beetje gezocht, maar google gaat dan naar Zend en PHP kijken, en dan krijg je totaal nutteloze hits.

Alvast bedankt,

Jezpur
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 05:14:33
 
TJVB tvb

TJVB tvb

09/03/2009 19:17:00
Quote Anchor link
Zend_DB gebruikt eigenlijk PDO.
Ik denk dan ook dat je moet kijken bij de reference documents: http://framework.zend.com/manual/en/zend.db.html#zend.db.adapter.connecting
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

09/03/2009 19:56:00
Quote Anchor link
Even ter verduidelijking: Het gebruikt geen PDO, maar werkt wel hetzelfde (PHP_MYSQL i.p.v. PDO_MYSQL). Het is nl. een uitbreiding van Zend_DB. Ik ben nu dus alleen nog op zoek naar Zend.php zelf, want dat ontbreekt nog.
 
TJVB tvb

TJVB tvb

09/03/2009 23:02:00
Quote Anchor link
Volgens mij zit er geen Zend.php in het ZF. Misschien zat dat in een oudere versie. Kun je misschien de link van het voorbeeld geven?
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

11/03/2009 17:21:00
Quote Anchor link
http://devzone.zend.com/article/1553-Tutorial-Using-Zend-Framework-Without-PDO

Daar heb ik het vandaan. PDO wordt namelijk niet ondersteund door mijn host, dus probeer ik dit als alternatief (om toch als PDO te werken, zodat dat in de toekomst makkelijk om te zetten valt). Maar nu werkt het dus niet, omdat ik een bestand mis.
 
TJVB tvb

TJVB tvb

11/03/2009 19:12:00
Quote Anchor link
In de versie die toen de nieuwste was zat een Zend.php
Volgens mij heb je alleen de autoloader nodig.
Dat betekent dat je de library map in je includeoath moet hebben en deze regels:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
require_once('Zend/Loader.php');
Zend_Loader::registerAutoload();
?>

Dan moet de rest volgens mij werken.
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

11/03/2009 20:19:00
Quote Anchor link
Hm, nu krijg ik de error:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Parse error: syntax error, unexpected T_STRING, expecting T_OLD_FUNCTION or T_FUNCTION or T_VAR or '}' in /home/vhosts/dzjemo.nl/subdomains/schooldocs/httpdocs/Zend/Loader.php on line 52


en lijn 52 is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
public static function loadClass($class, $dirs = null)


Beetje vreemd?
 
Jelmer -

Jelmer -

11/03/2009 20:30:00
Quote Anchor link
Dat klinkt alsof je met PHP 4 in de maag zit. Ik zou zeggen: phpinfo en hopen dat probleem niet een voorbode is van de hel en verdoemenis der PHP 4. Muahahaha!

Als dat wel het geval is, is het niet zo vreemd dat je geen PDO tot je beschikking hebt. Dan is het tijd om of je hoster een heel aardig doch dringend verzoek te sturen (wijs hem er ook even op dat PHP 4 officieel niet meer ondersteund is, en dus onveilig is) of verhuizen.

edit: Zend Framework heeft volgens mij minimaal PHP 5.2 nodig.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jelmer -
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

11/03/2009 20:36:00
Quote Anchor link
Edit: da's al opgelost. Nu heb ik deze fout:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Fatal error: Class Zend_Db_Adapter_Php_Mysql contains 2 abstract methods and must therefore be declared abstract or implement the remaining methods (Zend_Db_Adapter_Abstract::isConnected, Zend_Db_Adapter_Abstract::getServerVersion) in /home/vhosts/dzjemo.nl/subdomains/schooldocs/httpdocs/Zend/Db/Adapter/Php/Mysql.php on line 63


Lijn 63:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
class Zend_Db_Adapter_Php_Mysql extends Zend_Db_Adapter_Php_Dbphp


En de beide methods zijn als volgt declared:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
abstract public function isConnected();

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
abstract public function getServerVersion();
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jesper Diovo
 
TJVB tvb

TJVB tvb

11/03/2009 21:51:00
Quote Anchor link
De methodes moeten geimplementeerd worden anders mag de classe niet zo gebruikt worden
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

12/03/2009 15:56:00
Quote Anchor link
En hoe doe ik dat? Zo'n verre kennis van OOP heb ik nog niet, ben er mee bezig maar het moet allemaal nog komen.

Edit: wow, opeens werkt het. Maar er ontbraken nog vele dingen. Je moest in de Dbphp in de map php de functies nog aanmaken (zonder inhoud) en in Zend/Db.php moesten nog wat constanten aangemaakt worden (geen idee wat ze inhielden, heb er maar booleans van gemaakt) en nu werkt het boeltje :). Blijkbaar maakt ie connectie met de database, dat gaan we nu testen.

Edit2: oké, hij doet het. Hij maakt verbinding en alles, maar nu moet ik altijd in een functie global $db; zetten om in die functie met de database te kunnen communiceren. Bestaat er iets dat het een variabele wordt die altijd standaard overal opgehaald wordt? Ik vind het namelijk nogal irritant om telkens weer global $db; te moeten doen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jesper Diovo
 
Midas

Midas

12/03/2009 16:56:00
Quote Anchor link
Google eens naar het registry pattern. Ik denk dat je dat bedoelt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.