[zend] throw new exception werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end developer E-Commere

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als front-end developer heb je een adviserende rol en sta je aan het eindpunt van alles wat met designs te maken heeft. Je overlegt met klanten en collega’s, en zet je in om ideeen om te zetten tot unieke concepten. Je bent het aanspreekpunt voor de klant en bewaakt tevens de planning. Eisen

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Roosendaal, ontwikkel je als PHP Developer niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het continu inspelen op nieuwe trends en ontwikkelingen m.b.t software development. Naast het bouwen van webapplicaties, ontwikkelen zij ook webshops en websites voor gave opdrachtgevers! Wat ga je doen? Het schrijven van schone en efficiënte codes volgens het Symfony framework; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het Symfony framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de

Bekijk vacature »

C#.NET/Unity Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar. Dit bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling van WMS Software (C#/Unity & SQL). Past dit bij jou? Lees snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Samen met 6 applicatieontwikkelaars hebben jullie de verantwoordelijkheid voor de uitbreiding en ontwikkeling van de webapplicaties; Het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de huidig draaiende applicaties; Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software. Bedrijfsprofiel Wie

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder voor het financiele domein op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

Junior Back end developer PHP, Symfony

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Productontwikkelaar Food

Wat ga je doen Als Productontwikkelaar Food ga je nieuwe producten ontwikkelen en bestaande producten verbeteren. Je bent hierbij betrokken bij het gehele proces: van productconcept naar proefreceptuur, het realiseren va het product (op kleine schaal) en het testen van producten in een productieomgeving. Verder: Bewaak je de status van verschillende fases van productontwikkeling en lever je tijdig de benodigde data aan Ben je bezig met de optimalisatie van oude en nieuwe recepturen Begeleid of organiseer je proefsessies (sensorisch onderzoek) in het team en/of bij klanten Onderhoud je contacten met de klanten, leveranciers van grondstoffen e.a. externe partijen Houd je

Bekijk vacature »

Mendix Developer

For our client in Amsterdam, we are looking for a Senior Mendix Developer. Company description Our client is an IT Consultancy company who’s been active for 10 years now. With their ambitious team, they are working with different clients in order to help them with analyzing their data and giving advice to them, regarding how they can use their data in the smartest ways, or to make sure that their mobile or web applications are working efficiently. As you get a glimpse of various industries, it is guaranteed that no day will be the same. Job description As a Mendix

Bekijk vacature »

Traineeship ICT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Software developer - senior

Functie omschrijving Voor een echt softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking voor de afdeling Software Development! Ben jij op zoek naar een werkgever waar meerdere software developers werken aan interessante projecten? Ben jij op zoek naar een werkgever waar je onderdeel wordt van een team dat echt passie heeft voor het ontwikkelen van software? Dan ben je hier aan het juiste adres! Als softwareontwikkelaar kom je terecht bij een onafhankelijk, door kwaliteit gedreven, doortastend en daarbij op een Agile wijze werkend bedrijf. Ben jij een expert in het vertalen van Componenten van Functionaliteit naar Business lagen?

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer wanted!

Functie Because of the growth within the company, we are looking for reinforcement in the devlopmenttean. As a back-end developer you build the company software that helps us with the primary processes. A fun (internal) project in which you continuously develop the software! You will work in a small team, we have daily stand-ups and a scrum session every fortnight, led by our Scrum Master. During these sessions, you get the opportunity to present your ideas and discuss them with your fellow developers and the Product Owner. Within the development teams, we use Trello, Gitlab, Jiira, Confluence and Boockstack. They

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als PHP developer en zoek je een leuke platte organisatie? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een development team met één Senior .NET developer en één junior .NET developer. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit moment veel gebruik van .NET met ASP.NET. Komend kwartaal gaan wij wel gedeeltelijk overstappen naar .NET Core. Verder werken wij ook met SOAP, REST, JSON, HTML5, CSS3

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Nick van der heijden

nick van der heijden

18/04/2012 22:53:18
Quote Anchor link
Goededag,

sins kort ben ik bezig met zend bevalt me goed alleen

als ik throw new exception gebruikt geeft hij een fout melding

fout melding is error 500

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
public function successAction()
    {
  
  
   if($this->_request->isPost()){
   $email = $this->_request->getPost("email");
   $username = $this->_request->getPost("username");
   $password =$this->_request->getPost("password");

 
}
else{

throw new exception("kan niet worden geladen");
}}
[\code]

kan die fout niet vinden

gr,

nick
Gewijzigd op 18/04/2012 22:54:45 door Nick van der heijden
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 13:43:20
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/04/2012 23:04:10
Quote Anchor link
Moet exception niet met een hoofdletter?
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

18/04/2012 23:05:32
Quote Anchor link
heb ik net gedaan werkt helaas ook niet
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/04/2012 23:09:24
Quote Anchor link
wat is de exacte foutmelding?
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

18/04/2012 23:11:17
Quote Anchor link
enige wat ik tezien krijg is

internal server error 500 webpagina kan niet worden geladen
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/04/2012 23:12:57
Quote Anchor link
en waarom denk je dan dat het aan die throw Exception ligt?
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

18/04/2012 23:15:54
Quote Anchor link
als ik dat weg haal doet hij het wel en heb net ff echo gedaan (weet ik hoort niet)

toen deed hij het ook gewoon dus denk daarom dat het daar aan ligt
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/04/2012 23:18:10
Quote Anchor link
doe eens ipv deze regel:

throw new exception("kan niet worden geladen");

dit:

die('test');
 

18/04/2012 23:20:09
Quote Anchor link
Waarom throw je een exeption als er geen post is?

Zet het volgende in public/.htaccess:
SetEnv APPLICATION_ENV development
Gewijzigd op 18/04/2012 23:22:01 door
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

18/04/2012 23:20:40
Quote Anchor link
DIE();

nee liever niet dan stopt gelijk me script en is slecht error afhandeling

maar net gedaan en die werkt ook gewoon dus ligt echt aan throw new Exception

Toevoeging op 18/04/2012 23:21:47:

@phoenix klopt maar het is alleen om te testen daarom doe ik het :)

en hoort hij dus die throw new exception uit tevoeren als er geen post is
 
Chris -

Chris -

18/04/2012 23:22:28
Quote Anchor link
Bekijk de error_log om te zien waar het fout gaat.

Overigens, in dit geval wíl je helemaal geen exception. Je wilt een pagina waarop de gebruiker ziet wat er mis gaat. Waarom gebruik je niet gewoon Zend_Form? Daar zit de foutafhandeling al in.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/04/2012 23:23:31
Quote Anchor link
ja.. het was ook puur ter test...

oooh... wacht ff... je hebt helemaal geen try en catch!!

lees dit:

http://nl3.php.net/manual/en/language.exceptions.php

Je moet de try-catch methode gebruiken!
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

18/04/2012 23:24:10
Quote Anchor link
@chirs klopt maar ben het aan het leren en in het boek staat nog dat het zo gaat om verschillende errors telaten maken en te testen enzo :)
 

18/04/2012 23:24:13
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$request
= $this->getRequest();
$form = new form.....

if ($request->isPost()) {
    if ($form->isValid($request->getPost())) {
    // form ok
    } else {
    // form false
    }
}

?>
Gewijzigd op 18/04/2012 23:27:27 door
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

18/04/2012 23:28:27
Quote Anchor link
@phoenix dat is toch het zelfde wat ik nu ongeveer heb ook met if en else dan zou hij toch gwn uit moeten voeren ?

Toevoeging op 18/04/2012 23:30:21:

en zoiezo vind ik het gek dat hij de webpagina niet kan laden inplaats van een foutmelding geeft
 

18/04/2012 23:31:29
Quote Anchor link
Nee nu controleer je alleen of er wel of niet is gepost.

Heb je
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SetEnv APPLICATION_ENV development
al in je htaccess staan?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/04/2012 23:31:30
Quote Anchor link
heb je mijn opmerking (hierboven) gelezen over try-catch?
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

18/04/2012 23:33:55
Quote Anchor link
@ozzie ja heb ik gelezen

@phoenix ja heb ik er in doet niks en zf maakt dat automatisch aan in de index.php in de public map
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/04/2012 23:34:34
Quote Anchor link
je krijgt dus die error omdat je geen try catch blok hebt
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

18/04/2012 23:36:04
Quote Anchor link
denkt het wel nu krijg ik dit om dat ik SetEnv APPLICATION_ENV development
in htaccess heb gezet


Fatal error: Uncaught exception 'Zend_Controller_Dispatcher_Exception' with message 'Invalid controller specified (ApplicationError)' in C:\Users\Nick\Documents\wamp\www\bedrijf\ZendFramework\loudbite\library\Zend\Controller\Dispatcher\Standard.php:248 Stack trace: #0 C:\Users\Nick\Documents\wamp\www\bedrijf\ZendFramework\loudbite\library\Zend\Controller\Front.php(954): Zend_Controller_Dispatcher_Standard->dispatch(Object(Zend_Controller_Request_Http), Object(Zend_Controller_Response_Http)) #1 C:\Users\Nick\Documents\wamp\www\bedrijf\ZendFramework\loudbite\library\Zend\Application\Bootstrap\Bootstrap.php(97): Zend_Controller_Front->dispatch() #2 C:\Users\Nick\Documents\wamp\www\bedrijf\ZendFramework\loudbite\library\Zend\Application.php(366): Zend_Application_Bootstrap_Bootstrap->run() #3 C:\Users\Nick\Documents\wamp\www\bedrijf\ZendFramework\loudbite\public\index.php(73): Zend_Application->run() #4 {main} Next exception 'Zend_Controller_Exception' with message 'Invalid controller specified (ApplicationError)#0 C:\Users\ in C:\Users\Nick\Documents\wamp\www\bedrijf\ZendFramework\loudbite\library\Zend\Controller\Plugin\Broker.php on line 336
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/04/2012 23:42:36
Quote Anchor link
heb je eigenlijk wel gelezen wat ik zeg?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.