[ZF] Bootstrap

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »

Technisch Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! In deze functie werk jij voornamelijk aan: Het onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Het opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werk je aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkel en implementeren je MS PowerApps en Power BI. Bedrijfsprofiel Je komt terecht bij een familiair

Bekijk vacature »

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer wanted!

Functie Because of the growth within the company, we are looking for reinforcement in the devlopmenttean. As a back-end developer you build the company software that helps us with the primary processes. A fun (internal) project in which you continuously develop the software! You will work in a small team, we have daily stand-ups and a scrum session every fortnight, led by our Scrum Master. During these sessions, you get the opportunity to present your ideas and discuss them with your fellow developers and the Product Owner. Within the development teams, we use Trello, Gitlab, Jiira, Confluence and Boockstack. They

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Gezocht front-end developer! Voor een toffe organisatie in de regio Rhenen zij wij op zoek naar een front-end developer die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. In deze functie heb je een adviserende rol en beschik je over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Samen met collega’s en klanten overleg je om aangeleverde designs om te zetten naar unieke concepten. Zo draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Voor klanten wordt jij het vaste aanspreekpunt als het gaat over planningen hierin houdt je alle betrokkenen goed op de

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functieomschrijving PHP Developer met brede ervaring gezocht! Ben jij een Full Stack PHP Developer met brede ervaring die toe is aan een volgende stap? Lees dan snel verder! Voor onze eindklant in de regio Nunspeet zijn wij op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT Team van deze organisatie gaat versterken. Wij zoeken een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die er voor gaat zorgen dat deze innovatieve organisatie de volgende stap gaat maken. Om deze functie goed uit te kunnen voeren moet je communicatief goed zijn en in staat zijn om zelfstandig problemen op te lossen. Daarnaast bestaat

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar ASP .Net / C#

Functie omschrijving Gezocht! Software ontwikkelaar. Ben jij bekend met termen als ASP .Net, C# en SQL? Ben jij op zoek naar een afwisselende en uitdagende IT-functie binnen de agrarische sector? En omschrijf jij jezelf als zelfstandig, enthousiast en proactief? Dan hebben wij de perfecte functie voor jou! Als Software ontwikkelaar binnen deze organisatie ben je samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Je gaat hierbij bijdragen aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Verder bestaan je werkzaamheden uit: Technische uitwerking van de business

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Social Media Specialist

Social Media Specialist locatie: Rotterdam (Zuid Holland) Wij zoeken op korte termijn een nieuwe collega, een social media specialist/ adviseur sociale media (24 uur), voor ons sprankelende team Communicatie van CJG Rijnmond. Onze focus ligt op het informeren en binden van onze in- en externe klanten en stakeholders en het versterken van onze naamsbekendheid en zichtbaarheid. Dat doen we in nauwe samenwerking met elkaar. Over de functie Ons team bestaat uit 7 communicatieprofessionals met ieder een eigen expertise. Als lid van het online team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en analyseren van onze socialemediastrategie. Ook stel je campagnes

Bekijk vacature »

IoT Developer

Ben jij innovatief, heb jij passie voor energie en ben je data gedreven? Bouw dan mee aan IoT binnen Bredenoord. Samen met een gedreven team werk jij aan mooie technische en innovatieve oplossingen. Wat houdt de functie van IoT Developer in? Binnen Bredenoord zijn wij momenteel volop in ontwikkeling met ons IoT platform. Als uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een IoT Developer. Je zal in projectverband meehelpen met het implementeren van IoT vraagstukken binnen Bredenoord. Als IoT Developer op onze R&D-afdeling word je verantwoordelijk voor het verder inrichten en beheren van ons nieuwe IoT platform. Dat

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

.net developer

Hoi! Wij zijn auto.nl en wij verkopen auto's online. je bestelt bij ons een auto net zo makkelijk als een spijkerbroek. En bevalt ie niet? Dan stuur je 'm gewoon weer terug. En dat we dat goed doen bewijst onze hoge klanttevredenheid van een 9,3. Nu maken we de volgende stap bij auto.nl. We starten met fysieke winkels. Online zoeken, offline bekijken. Maar nog altijd, geen gedoe! Gewoon eerlijk, transparant en zonder zorgen een auto kopen.. Maar om dat waar te blijven maken en nóg beter te worden, zoeken we uitbreiding van ons development team. Wat ga je precies doen?

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »
Jasper DS

Jasper DS

25/06/2012 13:43:16
Quote Anchor link
Hoi,

ik heb een guestbook gemaakt met een login functie. Nu wil ik de lay-out wat verfraaien dus las ik het één en ander over de ZF lay-out functie die een template create waarin je andere views kunt inladen (?). Nu klinkt dit wel erg leuk maar in die tutorials word steeds gesproken over bootstrap.php , kan iemand mij vertellen waar deze staat, wat deze doet en hoe ik deze maak?

Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 15:48:19
 
John Cena

John Cena

25/06/2012 13:48:52
Quote Anchor link
Als je het Zend Framework gebruikt kun je ook de layout functie gebruiken.
Bootstrapper staat in de Application map.

Toevoeging op 25/06/2012 13:49:22:

Vreemd bericht zie ik nu....
Ik bedoel dus, als je de layout functie wilt gebruiken zul je het hele framework moeten gebruiken
 
Jasper DS

Jasper DS

25/06/2012 13:52:58
Quote Anchor link
Ik gebruik het hele framework, ik heb dus views, controllers en models. Alleen ziet het er natuurlijk niet uit op deze moment omdat er nog niets van stijl is toegevoegd. Dat wou ik nu even proberen en ik wou ineens gebruik maken van de lay-out functie. De application map, dus ik maak gewoon een bestand aan in die map? Raar dat deze niet automatisch word aangemaakt door zendtools.
 
John Cena

John Cena

25/06/2012 13:57:35
Quote Anchor link
Als het goed is moet er een Bootstrap.php staan.

En als ik het helemaal correct heb, (en dat heb ik!) hoef je niks in je bootstrap aan te passen.

In je application.ini moet je even aangeven dat je een layout wilt gaan gebruiken.
Dat doe je door de volgende regels toe te voegen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
resources.view[]                                     =
resources.layout.layoutPath                         = APPLICATION_PATH "/views/layouts/scripts/"


Dan heb je als het goed is in de map views/layouts/scripts een layout.phtml staan.

Deze kun je aanpassen, Let op echo hierin wel je content:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<div menu>
<div nogwat>
<div content>
    <?php
                echo $this->layout()->content;
            ?>

</div>



Toevoeging op 25/06/2012 14:02:18:

Met Zend Tool kun je overigens ook gewoon naar je project toegaan en dan:
zf -enable layout
Gewijzigd op 25/06/2012 14:01:41 door John Cena
 
Tim S

Tim S

25/06/2012 15:29:31
Quote Anchor link
Ik zou deze tutorial een keer doornemen: http://framework.zend.com/manual/en/learning.quickstart.html

Daarin leggen ze de meest gebruikte classes van het framework uit.
Onder andere ook Zend_Layout
 
John Cena

John Cena

25/06/2012 15:31:52
Quote Anchor link
Die is niet echt duidelijk...
http://akrabat.com/zend-framework-tutorial/ is wat duidelijker...
 
Jasper DS

Jasper DS

28/06/2012 12:52:52
Quote Anchor link
Tim S op 25/06/2012 15:29:31:
Ik zou deze tutorial een keer doornemen: http://framework.zend.com/manual/en/learning.quickstart.html

Daarin leggen ze de meest gebruikte classes van het framework uit.
Onder andere ook Zend_Layout


In o.a. die tutorial spreken ze over die bootstrap maar wat doet die juist?



Toevoeging op 28/06/2012 12:53:07:

Chi Lion op 25/06/2012 15:31:52:
Die is niet echt duidelijk...
http://akrabat.com/zend-framework-tutorial/ is wat duidelijker...


Heb ik al doorgenomen.
 
Kees Schepers

kees Schepers

28/06/2012 13:35:33
Quote Anchor link
Wat Chi Lion zegt klopt als een bus. Twee regeltjes aanmaken in je configuratie en in application/views/layouts/scripts/layout.phtml aanmaken.

Daarin zet je wat hij dus zegt. Ik zou voor javascript / css en overige meta's view helpers gebruiken, bijv in de layout:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<head>
<?=$this->headScript()?>
</head>


Ik maak meestal een frontcontroller plugin voor het opzetten van mijn assets, als je interesse hebt wil ik die wel posten.

De bootstrap zorgt ervoor dat je resouces opgezet worden. In Bootstrap.php kun je zelf custom dingen inzetten, maar dat is niet noodzakelijk en raad ik ook af als je daar dingen opzet die 'standaard' zijn, het is beter omdat een resource plugin te maken.
 
Jasper DS

Jasper DS

28/06/2012 13:42:07
Quote Anchor link
Goed, ik heb alles gedaan zoals het er staat en het werkt dus ik denk dat het zo wel in orde moet zijn?

Ik heb wel nog een beetje een probleem met de gedachtegang. Ik wil een app die ik nu heb omzetten naar een Zend-app maar ik weet niet goed voor welke pagina's ik een controller moet maken en welke pagina eigenlijk gewoon een actie is van de controller?

Is hier ook een regeltje voor ofzo? Ik las al ergens "elke actie is een controller"? En wat met terug komende actie's?

Maar goed dat is misschien voor een ander topic?
 
Niels K

Niels K

28/06/2012 13:45:35
Quote Anchor link
Hoi Jasper,

Ik vraag me af of je het MVC request wel door hebt. Wat snap je niet precies aan deze uit leg dan? klik

Om op jouw verhaal terug te komen, wat voor soort project wil je omzetten? Kan je omschrijven wat het precies moet doen? Daarnaast probeer zelf eens een opzet te maken? Wij geven wel commentaar ;-)

Niels
 
Jasper DS

Jasper DS

28/06/2012 14:28:28
Quote Anchor link
Niels, dit had ik al bedacht. De eerste pagina('s) zijn wat info over het project, de laatste pagina is hoe ik het met het MVC zou doen en dat zit denk ik goed, ben alleen niet echt zeker...
 
John Cena

John Cena

28/06/2012 14:39:27
Quote Anchor link
Imho zit dat dikke prima!
 
Jasper DS

Jasper DS

28/06/2012 15:47:25
Quote Anchor link
Ik had deze tut gebruikt voor het inlog systeempje. Deze maakt geen gebruik van een model maar doet dat in de controller (_getAuthAdapter). Is dat mooi MVC dan? Of is dat iets speciaals?
 
John Cena

John Cena

28/06/2012 15:49:43
Quote Anchor link
Ik heb zelf ook mijn inlog systeem via die geschreven en toen wat getweakt, Niels is toch iets meer thuis op MVC gebied geloof ik, let's wait on Him :)
 
Jasper DS

Jasper DS

28/06/2012 15:50:19
Quote Anchor link
oke! Het werkt, maar ik zou alles van de eerste keer goed willen doen! ;-)
 
John Cena

John Cena

28/06/2012 15:56:19
Quote Anchor link
Ik gebruik het iig ook op die manier, zowieso valt mijn AuthController beetje buiten de rest van het script zeg maar.
 
Wouter J

Wouter J

28/06/2012 16:03:42
Quote Anchor link
In Symfony, waarin je ook nog bundles hebt, zou ik het zo doen:

CoreBundle
PageController
- indexAction
- aboutAction
- contactAction

PageBackendController
- createAction
- editAction
- deleteAction

UserBundle
LoginController
- loginAction
- logoutAction

UserBackendController
- editAction
- createAction
- deleteAction

ReportBundle
RapportController
- showAction
- showAllAction
- ...

ReportBackendController
- createAction
- editAction
- deleteAction


En ik zou dit in ZF indelen als een PageController voor de normale pagina's, als index en about.
Dan een UserController voor het bijhouden van een gebruiker en een AuthController voor het inloggen/uitloggen.
En voor de rapporten een ReportController om rapporten te laten zien en te bewerken/toe te voegen.
En dan als laatst voor de Page en User nog een Backend controller om dingen te bewerken/te maken/te verwijderen.

Offtopic:
Is je domeinnaam geïnspireerd van die van Jelmer? :D (http://ikhoefgeen.nl/ )
Gewijzigd op 28/06/2012 16:04:40 door Wouter J
 
John Cena

John Cena

28/06/2012 16:52:40
Quote Anchor link
Die domeinnaam wordt het geblokt als zijnde sex educatie...
 
Niels K

Niels K

28/06/2012 18:29:04
Quote Anchor link
Hoi Jasper,

Allereerst zou ik ook de opzet van Wouter pakken. Echter ik zou de loginController anders doen.

Ik ben geen fan van een LoginController. Hoezo niet? De meeste mensen hebben een logout methode in de LoginController. Dat is naar mijn mening niet wat een LoginController moet doen.

Je zou een login action helper kunnen maken, daar zou de functionaliteit voor het vinden van een auth adapter ook beter staan.

Maar eerst een vraag aan jouw. Is er een centrale plaats waar mensen kunnen inloggen of zijn er meerdere plaatsen in de applicatie?

Niels
 
Jasper DS

Jasper DS

28/06/2012 20:12:34
Quote Anchor link
Neen, er is maar 1 plek (op dit moment inloggen.php)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.