zf model db connection

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Back end developer Python, PHP

Functie Jij als full stack ontwikkelaar zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar een PO en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult voornamelijk (lees 75%) werken aan de roostersoftware. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere flexwerkers ingezet kan worden. Verder willen ze financiële koppelingen gaan maken

Bekijk vacature »

Full stack developer Python, React

Functie Jij als full stack developer komt binnen onze Technology afdeling te werken. Deze bestaat momenteel uit 15 man. De stack waarmee wij werken is voornamelijk Python, Javascript, React en GraphQL. Binnen deze afdeling wordt er met multidisciplinaire teams gewerkt aan verschillende projecten. Projecten duren vaak langer dan 3 maanden en je bent van begin tot eind vaak betrokken. Naast dat je als full stack ontwikkelaar aan de slag gaat ben je ook Consultant. Dit betekent dat je ook klantcontact hebt in je rol en werkshops geeft. De verhouding tussen deze werkzaamheden zijn ongeveer 70% development en 30% consultancy. Een

Bekijk vacature »

API Developer Red Hat Fuse

Dit ga je doen Als API Developer zal je verantwoordelijk zijn voor het: het maken van API's en het correct laten draaien van de API's op het platform. Hierdoor kom je in aanraking met Red Hat Fuse, Springt Boot, 3Scale, Red Hat SSO, Openshift en Azure DevOps; zorgen voor de kwaliteit van de ontwikkeling, integratie en prestaties van de API's; zorgen voor een stabiel integratieplatform. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap dat hoofdzakelijk op OpenShift, Azure en

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Als developer bouw je in DevOps teams aan enterprise applicaties, nieuwe IOT, Chatbots of AI oplossingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij vorig jaar Microsoft Partner of the year geworden.

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van (mobiele) internettoepassingen; Ontwikkelen en onderhouden van Microservices; Ontwerpen en optimaliseren van databases; Identificeren van nieuwe trends/ontwikkelingen binnen de branche. Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt zich op het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten aan alle hun klanten. De organisatie telt circa 4.000 medewerkers in meer dan 10 verschillende landen. Momenteel is de organisatie op zoek naar een Software Developer wilt meewerken aan het

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Samenwerken in een team van 10 collega's; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven. De

Bekijk vacature »

Low Code Ontwikkelaar

In het kort Als Low Code Developer werk je aan projecten bij en voor onze klanten, waarbij je voor het ontwikkelen van de oplossingen een technisch low-code platform gebruikt. Samen met het team streef je naar de beste oplossing en bepalen jullie de juiste aanpak. Je rol is divers en je bent van begin tot eind betrokken bij de ontwikkeling zowel de back-end en de front-end van de applicatie. Naast de ontwikkeling en oplevering, breng je ook advies uit aan de klant waarom bepaalde keuzes worden gemaakt. Je bent dan ook communicatief sterk en kunt je keuzes goed (inhoudelijk) onderbouwen.

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Mendix Ontwikkelaar - Vernieuwen van het applicati

Bedrijfsomschrijving De ontwikkelingen in de transportsector gaan razendsnel. Bij ons kun je een belangrijke rol spelen in deze sector. We streven ernaar om onze klanten te ontzorgen op het gebied van continuïteit en veiligheid met innovatieve producten en diensten. We willen dat onze klanten de veiligste vervoerders van Europa worden. Ons team werkt hard om deze ambitieuze doelstellingen te bereiken en we bieden een motiverende werkomgeving aan. We zijn op zoek naar zelfstarters met een focus op resultaat en beslissingsbevoegdheid. Functieomschrijving Als Mendix ontwikkelaar bij deze organisatie heb je een gevarieerde baan. Het applicatielandschap wordt vernieuwd en de “schade en

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij recent jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een erkende werkgever in regio Waalwijk zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze

Bekijk vacature »

Front-End Developer

Als Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Front-End Developer bij Coolblue? Als Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Je krijgt energie van het bedenken van creatieve oplossingen en presenteert dit graag binnen het team. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te

Bekijk vacature »

Low-code developer

Functie omschrijving Heb jij altijd al een training willen volgen in het buitenland? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alphen ad Rijn zijn wij op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als Low Code Developer! Beschik jij over HBO/WO nivo, bij voorkeur Informatica, maar een ander technische opleiding zoals bijv. wiskunde, natuurkunde is ook goed. Heb jij aantoonbare affiniteit met IT en ben jij gedreven, enthousiast, communicatief vaardig en klantgericht? Lees dan snel verder! Je wordt getraind tot een volwaardig Low Code Developer, het traject ziet er als volgt uit: Start 1e week januari, opleiding van 3 weken

Bekijk vacature »
Nick van der heijden

nick van der heijden

19/10/2012 19:51:04
Quote Anchor link
Goededag,

zover ik weet klopt het gewoon maar ik krijg een FATAL ERROR class Zend_Db_Adapter_Pdo_Mysql
not found in line:


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php

class Db_db{
     public static function conn(){
        $connParams =(array("host"=>"localhost","username"=>"root","password"=>"password"));
        
    $db = new Zend_Db_Adapter_Pdo_Mysql($connParams);
    return $db;
    }
}

?>


ik weet niet wat er fout gaat?

gr
nick


 
Gewijzigd op 19/10/2012 19:51:32 door Nick van der heijden
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 07:34:57
 
Reshad F

Reshad F

19/10/2012 20:07:09
Quote Anchor link
ik heb niet veel verstand van ZEND maar hoe hoe roep je dit aan in je controller?

zie hier voor uitgebreide uitleg en voorbeeldjes; http://framework.zend.com/manual/1.12/en/zend.db.adapter.html
Gewijzigd op 19/10/2012 20:10:05 door Reshad F
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

19/10/2012 20:11:29
Quote Anchor link
ik roep die aan zo

Require 'Db_db.php';

$db=Db_db::conn();
 
Kees Schepers

kees Schepers

19/10/2012 20:20:37
Quote Anchor link
Lijkt erop dat je je autoloader niet goed geconfigureerd hebt. Volgens mij zet je die aan met:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
Zend_Loader_Autoloader::getInstance();
?>


Je moet dan wel de autoloader includen uiteraard. En je include_path goed zetten.

Maar eigenlijk hoort dit automatisch te gebeuren als je een Zend Framework applicatie ontwikkeld.
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

19/10/2012 20:22:22
Quote Anchor link
ja dat heb ik in me index.php die in me public folder staat

require_once'Zend/Loader/Autoloader.php';
Zend_Loader_Autoloader::getInstance();
 
Niels K

Niels K

19/10/2012 20:23:08
Quote Anchor link
Maak je een applicatie geheel op basis van Zend of gebruik je alleen de DB functionaliteit?
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

19/10/2012 20:25:42
Quote Anchor link
ik gebruik hele applicatie Zend Framework
 
Niels K

Niels K

19/10/2012 20:27:40
Quote Anchor link
Dan vraag ik mij af waarom je überhaupt deze class hebt. Je kan toch van de normale DB functionaliteit gebruik maken?
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

19/10/2012 20:30:03
Quote Anchor link
hoe bedoel je ik ben het aan het leren :) gewoon in de controller zelf ?
 
Niels K

Niels K

19/10/2012 20:40:17
Quote Anchor link
Dat maakt niet uit ;-) Ik probeer je met wat vragen / antwoorden de goede richting op de sturen.

Maak je gebruik van ZF 1 of 2? Ik raad je namelijk aan om even de quickstart te volgen. Die vertelt je alles omtrent het (juist) gebruik van een Zend Framework applicatie.
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

19/10/2012 20:43:29
Quote Anchor link
ik ben nu bezig met zf 1 als ik dat redelijk snap wil ik naar 2
,weet dat ik dat beter kan doen maar wil eerst 1 en daarna 2 :)
Gewijzigd op 19/10/2012 20:44:25 door nick van der heijden
 
Niels K

Niels K

19/10/2012 20:52:28
Quote Anchor link
Zeker. Ik geef je de tip om even de quick start goed door te nemen.

Daarnaast zou je ook eens kunnen kijken op de blog van Rob Allen. Waardevolle posts!!
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

19/10/2012 20:54:04
Quote Anchor link
jaa indd die quick start heb ik al keer door gelezen en gedaan.

Ik heb een boek er van die heet

Beginning Zend Framework maarja ik snap niet waarom ie zegt dat ie die class niet kan vinden ik snap het wel hoe het zit en zo maar alleen dit snap ik niet xd

Toevoeging op 19/10/2012 20:58:08:

ik heb in de

index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
set_include_path(implode(PATH_SEPARATOR, array(
    realpath(APPLICATION_PATH . '/../library'),
    get_include_path(),
)).";".realpath(APPLICATION_PATH.'/models'));

/** Zend_Application */
require_once 'Zend/Application.php';
require_once'Zend/Loader/Autoloader.php';
Zend_Loader_Autoloader::getInstance();


en in de controller heb ik dit

public function newAction()
{
require('Db.php');
$db=Db_db::conn();

}


en die Db.php staat in models

eb daar staat dit in

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php

class Db_db{
     public static function conn(){
        $connParams =(array("host"=>"localhost","username"=>"root","password"=>"password"));
        
    $db = new Zend_Db_Adapter_Pdo_Mysql($connParams);
    return $db;
    }
}

?>
 
Niels K

Niels K

19/10/2012 21:01:10
Quote Anchor link
Waar ik op doel is dat je deze klasse helemaal niet nodig hebt.

Wanneer je de application.ini op de juiste manier instelt moet het al werken.

Zie ook deze uitleg: http://framework.zend.com/manual/1.12/en/learning.quickstart.create-model.html
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

19/10/2012 21:04:58
Quote Anchor link
ja oke maar waar maken ze daar connection met database of ben ik nu echt zo dom ?
dat ik het niet zie
 
Niels K

Niels K

19/10/2012 21:07:21
Quote Anchor link
Niemand is dom ;-)

Zend werkt op basis van resources. De resources definieer je in je application ini. De bootstrap van het Zend framework leest je application.ini in en initialiseert dan je database en de overige settings / resources.
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

19/10/2012 21:10:04
Quote Anchor link
oooh oke dus dan word het iets van

resources.db.adapter = "PDO_MYSQL"
resources.db.params.host = "localhost"
resources.db.params.username = "username"
resources.db.params.password = "password"
resources.db.params.dbname = "zf"

in me application.ini

en dan moet het werken als het goed is ,en in de controller zet je dan sql querys ?
 
Niels K

Niels K

19/10/2012 21:22:05
Quote Anchor link
Voorbeeld van mijn application.ini (alleen even de database gepakt)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
resources.db.adapter                = PDO_MYSQL
resources.db.profiler                = true
resources.db.params.host            = localhost
resources.db.params.dbname            = database
resources.db.params.username            = username
resources.db.params.password            = password
resources.db.isDefaultTableAdapter        = true


Je kan als je wilt de resource uitbreiden met drivers options. (names, timezone, etc)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
resources.db.params.driver_options.1002    = "SET NAMES utf8"


Je kan eventueel je meta data cachen (Met APC bijvoorbeeld). Zorg dan wel dat je een cache manager resource hebt. (Google even)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
resources.db.defaultMetadataCache        = "database"


Wanneer Zend je applicatie runt hebt je een database connectie.

Heb je wel eens gehoord van het Zend Db Table principe?
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

19/10/2012 21:28:37
Quote Anchor link
Nee eigenlijk nog nooit van gehoort dusja beetje uitleg over dingen enzo zal wel relax zijn

Toevoeging op 19/10/2012 21:37:24:

Ff opgezcht weet nu ongeveer waar zend db table over gaat :)

$table = new Bugs();

$data = array(
'created_on' => '2007-03-22',
'bug_description' => 'Something wrong',
'bug_status' => 'NEW'
);

$table->insert($data);

Begin het ongeveer tesnappen
 
Niels K

Niels K

19/10/2012 21:38:08
Quote Anchor link
Ik raad je aan om dit eens te lezen en daarna eens terug te komen en vertellen wat je bevindingen zijn ;-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.