zin inkort en specifieke regel databse weergeven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Robin

Robin

05/05/2007 16:07:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik wil op bepaalde plekken op mijn site een aantal random teksten naar het scherm schrijven. Deze gegevens haal ik uit een database.

Nu lukt dit allemaal prima, maar de zinnen die worden weggeschreven zijn vaak te lang en daarom wil ik deze dus inkorten.

Normaliter is dit geen probleem, maar doordat ik specifiek de regels aangeef lukt dit me niet.


Met onderstaande query haal ik 2 random teksten uit mijn database :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$query
= "SELECT * FROM reclame ORDER BY RAND() LIMIT 0,1";
$res = mysql_query($query) or trigger_error(mysql_error());
?>


De random resultaten wil ik nu op 2 verschillende plekken naar mijn scherm schrijven en ik doe dat op onderstaande manier :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo(mysql_result($res,0,'reclametekst')); ?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo(mysql_result($res,1,'reclametekst')); ?>



Probleem : de "reclametekst" die naar het scherm geschreven word is te lang en deze moet ingekort worden.

Nu wilde ik dat op onderstaande manier oplossen, maar doordat ik dus specieke regels naar het scherm schrijf werkt dat niet :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
while ($res = mysql_fetch_array($res))
  {

If (strlen($res['reclametekst']) > 50)
{
$rct =substr($res['reclametekst'],0,50);}
else
{
$rct=$res['reclametekst'];
}
}

?>


ik heb verschillende manieren geprobeerd om het dan naar mijn scherm te schrijven, maar niets werkte...de ene keer liet hij niets zijn en de andere keer alleen maar cijfers ipv tekst :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $res,1,'$rct'; ?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $res,1,$rct; ?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo(mysql_result($res,1,$rct)); ?>



iemand enig idee wat ik fout doe en hoe ik het eea op kan lossen ?

gr

Robin
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robin
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 17:43:09
 
TJVB tvb

TJVB tvb

05/05/2007 16:16:00
Quote Anchor link
vergeet je niet de mysql_fetch_array()?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$query
= "SELECT * FROM reclame ORDER BY RAND() LIMIT 0,1";
$res = mysql_fetch_array(mysql_query($query)) or trigger_error(mysql_error());

if (strlen($res['reclametekst']) > 50)
{
$rct =substr($res['reclametekst'],0,50);}
else
{
$rct=$res['reclametekst'];
}


echo rct;
?>
 
Robin

Robin

05/05/2007 16:24:00
Quote Anchor link
bedankt voor je reactie, ik had dat reeds in mijn edit veranderd. maar dan nog werkt het niet.

echo $rct; is ook niet de bedoeling. Hij moet echt precies random-regel 1 en random-regel 2 echo-en, dus bijvoorbeeld

echo res,1,$rct;
echo res,2,$rct;

maar dan werkt het dus niet meer


edit : ik denk dat ik er nu uit ben. heb alles al ingekort tijdens dequery met behulp van SELECT SUBSTRING. Nu eerst alles nog ff testen, maar voorlopig doet ie precies wat ik wil
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robin
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.