Z-index doet zijn werk niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Tom K

Tom K

09/08/2009 19:22:00
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik ben bezig om een soort van 'spreekwolk' te maken in html/css. Nu heb ik daarvoor de code geschreven:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<style type="text/css">
        .talk-bubble-container {
            width: 636px;
            float: right;
            margin-right: 10px;
            margin-top: 10px;
        }
        .talk-bubble-arrow {
            background-image: url('http://media.devhouse.nl/v0.2/images/speak-bubble.png');
            width: 31px;
            height: 100px;
            margin-top: 50px;
            float: left;
            z-index: 20;
            margin-right: -2px;
        }
        .talk-bubble-text {
            float: left;
            width: 604px;
            height: auto;
            z-index: 1;
            border: 1px solid #e8e6da;
            min-height: 200px;
        }
    </style>
    <div class="talk-bubble-container">
        <div class="talk-bubble-arrow"></div>
        <div class="talk-bubble-text">
            <p>Dit is een test!</p>
        </div>
        <div style="clear:both;"></div>
    </div>

De bedoeling is nu dat de class talk-bubble-arrow boven talk-bubble-text staat. Ik dacht dit te kunnen doen via z-index, dus ik heb talk-bubble-arrow de waarde 20 meegegeven, en talk-bubble-text de waarde 1. Ik dacht dat nu alles goed werkte. Maar helaas, de z-index doet zijn werk niet. het ziet er nu als volgt uit:
Afbeelding

Dat oranje(??) ding is dus de talk-bubble-arrow, en deze staat onder talk-bubble-text. Dit zie ik doordat de border van talk-bubble-text eroverheen gaat. Dit mag dus niet.

Weet iemand misschien wat er fout gaat?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 04:12:04
 
Jan geen

Jan geen

09/08/2009 19:50:00
Quote Anchor link
Hoort er bij een z-index geen position: relative; (of absolute)
 
Rens nvt

Rens nvt

09/08/2009 19:51:00
Quote Anchor link
z-index wordt verkeerd toegepast bedoel je? :)

Zie http://www.w3schools.com/Css/pr_pos_z-index.asp

z-index werkt alleen op gepositioneerde elementen, dus geef je element een position: relative (of absolute / fixed)
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

09/08/2009 23:29:00
Quote Anchor link
Haha, leuke titel. Het ligt niet aan jou, het ligt aan CSS ;-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.