z-index iframe

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

IT Manager team PaaS

TenneT is hard groeiende om haar ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Lead PaaS die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je wordt de Teammanager (Lead) van een nieuw team binnen de afdeling Basic van Information Technology and Facilities (ITF) van TenneT. Het team heet Platform as a Service. Hier wordt elke dag in een goede sfeer met zijn allen hard gewerkt om vanuit IT

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ben jij een senior .NET developer en heb jij tevens ervaring als teamlead? Ben jij iemand met een helikopterview en denk jij graag mee met de klanten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor een geweldig bedrijf zijn wij namelijk op zoek naar een ervaren .NET developer. Het bedrijf houdt zich bezig met het ontwerpen en bouwen van websites, portalen en applicaties voor met name zorg- en onderwijsinstellingen en overheidsinstanties. Jouw taken: Het fungeren als Lead Developer; Het meedenken met de business (dit vergt commercieel inzicht); Het begeleiden van diverse projecten (van klein tot groot); Het ontwerpen

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Net afgestudeerd en op zoek naar een leuke baan als developer? Zoek niet verder! Ik heb een functie beschikbaar als back-end developer, bij een leuk familiebedrijf. Je gaat werken met de Microsoft stack en de technieken C# en .NET. Verder maak je gebruik van MVC en Entity framework. SQL kent ook geen geheimen voor jou. Jouw verantwoordelijkheden: Nieuwe maatwerk software bouwen; API koppelingen bouwen; Applicaties en software optimaliseren; Back-end programmeren. Een erg uitdagende functie, met veel vrijheid. Je kan meerdere dagen thuis werken en als je op kantoor werkt wordt de lunch verzorgd. Heb je interesse, reageer dan

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer (React)

Functie Met een ontwikkelafdeling van ruim 20 collega’s is dit zo ongeveer de helft van alle medewerkers. De software(ontwikkeling) is dan ook de drijvende kracht binnen de organisatie. Ze werken aan het verbeteren dan de bestaande, maar zeker ook nieuwe producten. De software bestaat uit verschillende (React) webapplicaties, maar ook een mobile (React native) app. Hierdoor kom je met verschillende uitdagingen in aanraking en is Mobile kennis natuurlijk mooi meegenomen. De software wordt door vele duizenden professionals dagelijks gebruikt en bevatten grote hoeveelheden data. Aan het team de uitdaging om hierin de best mogelijke gebruiksvriendelijkheid neer te zetten door gebruik

Bekijk vacature »

Programmeur / Developer

Voor een familiebedrijf in Doetinchem, actief in de machinebouw voor de food-sector, zijn wij op zoek naar een programmeur / developer. In deze functie ben je werkzaam in een team van 5 medewerkers. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het verhelderen van requirements vanuit de opdrachtgever, de klant en de afdeling ontwikkeling. Je verricht haalbaarheidsstudies en werkt specificaties uit die je afstemt met de opdrachtgever. Je ontwerpt design in software en stemt af met je collega's. De huidige vision-systemen zijn geschreven in C software, welke draait op een CUDA platform. Je schrijft en codeert software en zal gaan testdraaien. Tot

Bekijk vacature »

Back end developer Digital agency

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 20 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Front-end Developer Magento 2/Wordpress

Voor het aantrekkelijk houden en steeds vernieuwen van de huidige websites en webshops en het meedenken in de marketing zijn wij per direct op zoek naar een ervaren Front-end developer met gedegen kennis van Magento 2 (webshops) en Wordpress (websites). Wat bieden wij jou Mooi salaris! Meteen op contract bij de opdrachtgever! Gezellig, Kempisch bedrijf! 35 uur per week! Auto van de zaak! Wie ben jij Van een front-end developer verwachten wij: Een afgeronde Bachelor ICT opleiding met profiel ICT & Media Design. Dat je in het bezit bent van een Magento 2 professional front-end developer certificaat; Je hebt ruime

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag bij een van onze klanten actief in de High Tech Industrie. Onze klanten zijn voornamelijk gelokaliseerd in de omgeving van Eindhoven. Wij zijn erg selectief als het gaat om de projecten die wij accepteren en richten ons dan ook alleen op innovatieve en complexe projecten. Omdat onze klanten voornamelijk gespecialiseerd zijn in de machinebouw, werk jij ook vaak dicht tegen de machines aan. Ons team bestaat momenteel uit Embedded engineers, IOT developers en Cloud engineers. Wij werken voornamelijk aan Microsoft projecten waar er gebruik wordt gemaakt van WPF, UWP, .NET Core

Bekijk vacature »

Software Developer Java

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Junior Outsystems developer

Functie Als junior Outsystems developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van 23 software engineers. Ons team werkt agile en termen als Continuous Integration en Continuous Delivery zijn bij ons dagelijkse koek. Wij werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel onze klanten een totaal oplossing aan te bieden. Als junior Outsystems developer krijg jij bij ons de kans om jezelf te ontwikkelen naar een volwaardige ervaren en gecertificeerde Outsystems developer. Jij een team met ervaren mensen (10+ ervaring) om je heen. Zo heb jij niet het gevoel dat jij meteen in het diepe wordt gegooid en uiteraard

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Jij als developer gaat ons helpen onze producten verder te ontwikkelen en in te zetten in de markt. Op dit moment bestaat ons SaaS product uit 3 componenten die zowel los als in een pakket gekocht kunnen worden. Het gaat hier om een online kaartapplicatie, een workflow tool en een monitoring tool. Momenteel zijn wij 3 jaar geleden gestart met de ontwikkeling. De tech-stack waarmee we werken is voornamelijk Javascript, Vue.js en Python. Daarnaast gebruiken wij FaundaDB als database en werken we veel met GIS applicaties. De uitdaging die we momenteel hebben is dat we momenteel een intern team

Bekijk vacature »
Robin S

Robin S

13/06/2012 13:45:25
Quote Anchor link
Beste leden,

Ik probeer momenteel een div over een iframe heen te laten schuiven bij een mouseover. De div die er overheen moet schuiven werkt goed op het moment, echter moet deze bovenop de iframe komen. Op dit moment schuift deze steeds achterlangs.

Dit is de HTML:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<div class="ipad">
  <iframe src="index.html" class="ipad_iframe" frameborder="0" scrolling="no" /></iframe>
  <div id="menu"></div>
</div>


en de bijbehorende CSS:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
.ipad_iframe {
  width: 645px;
  height: 500px;
  margin-top: 50px;
  position: relative;
  z-index: 1;
}

#menu {
  background-image: url('images/menu.png');
  width: 660px;
  height: 220px;
  z-index: 3;
  margin: -20px auto;
  z-index: 9000;
  -webkit-transition-property: margin-top;
  -webkit-transition-duration: 1s;
  -webkit-transition-timing-function: ease-in-out;
  display: block;
}
#menu:hover {
  margin-top: -225px;
}


Heeft iemand enig idee wat ik hier fout doe?
Ik heb al zoveel mogelijk met z-index proberen te werken, maar krijg dit helaas niet aan de praat...

Kan iemand hier mij misschien helpen? Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 08:56:48
 
Q S

Q S

13/06/2012 13:52:23
Quote Anchor link
Volgens mij moet je dan #menu position:absolute; geven, daarnaast zie ik dat je #menu twee keer een z-index hebt gegeven, 1 keer lijkt me voldoende.
Gewijzigd op 13/06/2012 13:53:08 door Q S
 
Patrick vd Pols

Patrick vd Pols

13/06/2012 13:52:52
Quote Anchor link
Je hebt nu 2 keer een z-index staan in #menu, 1 is zat.

Probeer je menu eens absolute te positioneren.

Q. S was me voor :P
Gewijzigd op 13/06/2012 13:53:16 door Patrick vd Pols
 
Q S

Q S

13/06/2012 13:54:15
Quote Anchor link
@Patrick nu maar hopen dat we gelijk hebben
 
Kris Peeters

Kris Peeters

13/06/2012 13:54:25
Quote Anchor link
Ik heb hier nooit echt over nagedacht, maar mijn eerste idee is dat het onhandig zou zijn indien het wel kon.

Ik weet niet of een gebruiker aan de knoppen/links/... zou kunnen indien er een div over staat (met hogere z-index)
 
Robin S

Robin S

13/06/2012 13:56:09
Quote Anchor link
Thanks allemaal het werkt!

@Kris: volgens mij werkt dit met pointer-events in CSS
 
Patrick vd Pols

Patrick vd Pols

13/06/2012 13:57:01
Quote Anchor link
Yay!
 
Robin S

Robin S

13/06/2012 14:12:34
Quote Anchor link
Op een of andere manier krijg ik #menu niet achter .ipad :S
Iemand enig idee wat ik hier fout doe?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
.ipad {
  width: 800px;
  height: 626px;
  margin: 0px auto;
  background-image: url('images/ipad_trans.png');
  z-index: 3;
}

.ipad_iframe {
  width: 645px;
  height: 500px;
  margin-top: 50px;
  position: relative;
  z-index: 1;
}

#menu {
  background-image: url('images/menu.png');
  width: 660px;
  height: 220px;
  margin: -20px auto;
  z-index: 2;
  -webkit-transition-property: margin-top;
  -webkit-transition-duration: 1s;
  -webkit-transition-timing-function: ease-in-out;
  position: absolute;
}
#menu:hover {
  margin-top: -225px;
}
 
Jonathan de Vries

Jonathan de Vries

13/06/2012 14:34:44
Quote Anchor link
In dit geval heeft .ipad geen position, welke wel vereist is voor z-index.
zie ook de documentatie: (z-index only works on positioned elements (position:absolute, position:relative, or position:fixed).
 
Robin S

Robin S

13/06/2012 14:40:20
Quote Anchor link
Wanneer ik .ipad verander in het volgende werkt het nog steeds niet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
.ipad {
  width: 800px;
  height: 626px;
  margin: 0px auto;
  background-image: url('images/ipad_trans.png');
  z-index: 3;
  position: relative;
}


Snap hier helemaal niks van :P
 
Kris Peeters

Kris Peeters

13/06/2012 15:03:31
Quote Anchor link
Wat betreft absolute/relative ...

Je maakt een container met position relative.
Alles wat daarin genest is en position absolute heeft, zal die container als nieuw nulpunt zien.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
<html>
 <head>
   <style>
    .ipad {
      width: 800px;
      height: 626px;
      margin: 0px auto;
      background-image: url('images/ipad_trans.png');
      position: relative;
      overflow: hidden;
    }

    .ipad_iframe {
      width: 645px;
      height: 500px;
      margin-top: 50px;
      position: absolute;
      z-index: 5;
      background-color: #aaffaa;
    }

    #menu {
      background-image: url('images/menu.png');
      background-color: #aaaaff;
      width: 660px;
      height: 220px;
      margin: -20px auto;
      z-index: 10;
      -webkit-transition-property: margin-top;
      -webkit-transition-duration: 1s;
      -webkit-transition-timing-function: ease-in-out;
      position: absolute;
    }
    #menu:hover {
      margin-top: -225px;
    }
    </style>

 </head>
 <body>
    <h1>Test z-index</h1>
    <div class="ipad">
      <iframe src="index.html" class="ipad_iframe" frameborder="0" scrolling="no" /></iframe>
      <div id="menu">
        <br/>
        <br/>
        Hello<br/>
        World<br/>
      </div>
    </div>
 </body>
</html>
 
Robin S

Robin S

14/06/2012 11:33:09
Quote Anchor link
@Kris: Bedankt voor je antwoord, ik heb wat met je code lopen stoeien maar kom er helaas niet meer verder.

Dit is wat ik heb op dit moment:
http://rcsdesign.nl/fout/ipad.html

Kan je er misschien even naar kijken? De mouseover menubalk moet onder de rand van de iPad doorgaan.
 
Q S

Q S

14/06/2012 11:52:24
Quote Anchor link
Probeer 'm is op deze manier

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
<!DOCTYPE html>
<html>
    <head>
        <script src="mint/?js" type="text/javascript"></script>
        <meta charset="utf-8" />
        <title>3D</title>
        <script language="Javascript">

        </script>
<style>
body { background-color: #000; margin: 0px auto; text-align: center;}

.ipad {
  width: 800px;
  height: 626px;
  margin: 0px auto;
}
.ipad_over{
    position:absolute;
    top:0px;
    width: 800px;
    height: 626px;
    background-image: url('images/ipad_trans.png');
}
.ipad_iframe {
  width: 645px;
  height: 505px;
  margin-top: 50px;
  position: relative;
  background-image: url('images/background.jpg');
  -webkit-background-size: cover;
  -moz-background-size: cover;
  -o-background-size: cover;
  background-size: cover;
}

#menu {
  background-image: url('images/menu.png');
  width: 660px;
  height: 220px;
  margin: -20px auto;
  -webkit-transition-property: margin-top;
  -webkit-transition-duration: 1s;
  -webkit-transition-timing-function: ease-in-out;
  position: absolute;

}
#menu:hover {
  margin-top: -225px;
}


</style>
    </head>
<body>

<div class="ipad">
  <iframe src="test.html" class="ipad_iframe" frameborder="0" scrolling="no" /></iframe>
  <div id="menu"></div>
  <div class="ipad_over"></div>
</div>

</body>
</html>
Gewijzigd op 14/06/2012 11:57:10 door Q S
 
Reshad F

Reshad F

14/06/2012 12:01:35
Quote Anchor link
even offtopic :) die afbeelding van de ipad waar heb je die vandaan? ik zoek er een voor een psd review :)

edit: ik heb er al een! :)
Gewijzigd op 14/06/2012 12:03:19 door Reshad F
 
Robin S

Robin S

14/06/2012 12:56:58
Quote Anchor link
@Q s: helemaal top! dit werkt echt geweldig!
 
Q S

Q S

14/06/2012 12:58:47
Quote Anchor link
Is het je opgevallen dat heel de z-index niet eens nodig is?
 
Robin S

Robin S

14/06/2012 13:03:20
Quote Anchor link
En dan nog één vraagje:
http://rcsdesign.nl/fout/ipad.html

Je ziet dat het menu nu aan de onderkant van de iPad uitsteekt. Is het mogelijk om dit onzichtbaar te maken? Dat het menu dus alleen zichbaar wordt binnen de iPad?
 
Q S

Q S

14/06/2012 13:13:59
Quote Anchor link
background-image: url('images/menu.png'); In #menu:hover plaatsen ipv #menu
 
Robin S

Robin S

14/06/2012 13:19:08
Quote Anchor link
@Q s: Ik denk niet dat dit werkt. Als ik nu een mouseover aan de onderkant van de iPad maak zie ik alsnog het menu aan de onderkant uitsteken:

http://rcsdesign.nl/fout/ipad.html
 
Q S

Q S

14/06/2012 13:24:16
Quote Anchor link
Hmmm dat is vreemd ik zie nergens wat uitsteken
 
Robin S

Robin S

14/06/2012 13:26:15
Quote Anchor link
Ok dan zal dat wel browser afhankelijk zijn :)
Ik heb het maar even vies opgelost: een div met een zwarte achtergrond eroverheen geplakt haha
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.