Zlib laat PHP-script stoppen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back end developer PHP

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 25 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Zoek jij een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf? Wij zijn voor deze functie op zoek naar een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! Verder ga jij je bezighouden met: Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk

Bekijk vacature »

Developer Front-end

Functie omschrijving Front-end Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een front-end developer voor een organisatie in de regio Veenendaal die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. Je hebt in deze functie een adviserende rol hiervoor moet je beschikken over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Je creëert unieke concepten door samen met collega’s en klanten te overleggen over aangeleverde designs. Hiermee draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Jij wordt het vaste aanspreekpunt voor klanten wanneer het gaat over planningen, hierin is het jouw taak om alle betrokkenen goed

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Functieomschrijving Junior PHP Developer gezocht! Voor een opdrachtgever in de regio Gelderland zijn wij op zoek naar een Junior PHP Developer die onderdeel gaat worden van het ontwikkelingsteam van deze organisatie. In deze functie ga jij aan de slag met het schrijven van software voor de aansturing van en het managen van windparken en bijbehorende onderdelen. Hiernaast ga jij je bezighouden met het ontwikkelen, testen en onderhouden van diverse webapplicaties. Het team waarin je komt te werken bestaat uit 3 developers, hierdoor krijg je veel verantwoordelijkheid en de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Er wordt echter wel van je

Bekijk vacature »

Node.js developer looking for a challenging consul

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Technisch Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! In deze functie werk jij voornamelijk aan: Het onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Het opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werk je aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkel en implementeren je MS PowerApps en Power BI. Bedrijfsprofiel Je komt terecht bij een familiair

Bekijk vacature »

Front-end Developer Magento 2/Wordpress

Voor het aantrekkelijk houden en steeds vernieuwen van de huidige websites en webshops en het meedenken in de marketing zijn wij per direct op zoek naar een ervaren Front-end developer met gedegen kennis van Magento 2 (webshops) en Wordpress (websites). Wat bieden wij jou Mooi salaris! Meteen op contract bij de opdrachtgever! Gezellig, Kempisch bedrijf! 35 uur per week! Auto van de zaak! Wie ben jij Van een front-end developer verwachten wij: Een afgeronde Bachelor ICT opleiding met profiel ICT & Media Design. Dat je in het bezit bent van een Magento 2 professional front-end developer certificaat; Je hebt ruime

Bekijk vacature »

High level C++ QT Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13486 Introductie Would you like to be involved in every aspect of software development for our exceptional products, from specification and design to testing and integration? If you're passionate about software development and eager to apply your programming skills to create customer-focused deliverables, then this is the perfect chance for you to expand your expertise. You can become a member of our Machine Control department's data-driven development team, where you'll design and build software solutions that optimize machine productivity. As a senior software design engineer, you'll participate in all phases

Bekijk vacature »

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »

Backend Developer Scrummaster .NET

Samengevat: Deze werkgever is een ambitieus internetbedrijf met een passie voor digitale communicatie. Ben jij geschikt als Backend Developer? Heb je ervaring met .NET platform? Vaste baan: Backend Developer / SCRUM Master Scrum HBO WO €3.800 - €6.000 Deze werkgever is een innovatief bedrijf met enthousiaste mensen die jarenlang ervaring hebben met het ontwikkelen internet- en intranetoplossingen. Wij houden van korte lijnen en open en eerlijke communicatie. Wij zetten graag onze jarenlange ervaring in om perfect werkende oplossingen te ontwikkelen. Wij ondersteunen dienstverlenende organisaties bij het ontwikkelen en realiseren van een effectief, adaptief communicatieplatform. Je ontwikkelt met ons de meest

Bekijk vacature »

Oracle Apex Developer

Dit ga je doen Jouw taken bestaan uit: Het bouwen maatwerk Oracle applicaties voor Europese business units; Het implementeren van de nieuwste technieken om te blijven innoveren; Actief meedenken en aandragen van verbetervoorstellen. Hier ga je werken Deze organisatie in de regio Veenendaal is een van wereld grootste retailers met ruim 16.000 winkels in 27 markten en jaarlijks ruim 5,3 miljard klanten die winkelen bij een van hun welbekende retailmerken. Binnen de organisatie is er een IT Group actief die dient als IT Service Provider voor de hele organisatie en waar dagelijks IT'ers werken aan state-of-the-art IT oplossingen. Dit doen

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

Senior Developer ERP Dynamics 365

Samengevat: Deze werkgever is een softwarebedrijf. Ben jij een enthousiaste developer? Heb je ervaring met ERP of Dynamic 365 bussines central? Vaste baan: ERP Applicatie Specialist ERP MBO €3.600 - €5.200 Wij houden ons als bedrijf bezig met het leveren en implementeren van het Microsoft Dynamics pakket binnen verschillende industriële sectoren. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Binnen ons open team is er een no-nonsense cultuur. Daarnaast is er veel onderling contact door de korte communicatielijnen. Het team werkt enthousiast samen om een

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf. Lees dan snel verder! Voor deze functie zoeken wij een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Daarnaast begeleid je complexe projecten, wij zoeken iemand die altijd kansen ziet en waarbij het glas altijd half vol is. Voor deze functie zoeken wij een Developer met ervaring op het gebied van .NET die deze organisatie gaat versterken. Binnen de organisatie ga jij je vooral bezighouden met het verbeteren van

Bekijk vacature »
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/03/2021 19:14:45
Quote Anchor link
Mijn vraag

Ik heb net iets heel vreemd ontdekt. Ik heb een PHP-script die om een of andere reden op een bepaalde result uit mijn database lijkt te stoppen. Dit is de log, waar ik weinig wijzer van word. De code kan ik ook aanleveren als jullie willen, maar ik durf te wedden dat daar niks mis mee is, omdat het op andere results uit de database wel werkt. Zelf op de 1-op-1 testomgeving gaat het goed.

Alleen live weer niet... :S

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
[Tue Mar 16 19:00:55.952887 2021] [deflate:error] [pid 31910:tid 139924382566144] [client ***:***:***:1:753f:3967:77cf:392f:13688] AH01386: Zlib error -2 deflating data ((null)), referer: https://www.*******.nl/*****/index.php?module=********&action=materieelnummers_multiedit

[Tue Mar 16 19:00:55.952903 2021] [proxy_fcgi:error] [pid 31910:tid 139924382566144] (20014)Internal error (specific information not available): [client ***:***:***:1:753f:3967:77cf:392f:13688] AH01075: Error dispatching request to : (passing brigade to output filters), referer: https://www.******.nl/******/index.php?module=********&action=materieelnummers_multiedit


Relevante software en hardware die ik gebruik

Eigen VPS met Directadmin
Cloudflare

Wat ik al gevonden of geprobeerd heb

Niet gek veel gevonden. Maar het lijkt erop dat zlib zich ergens in verslikt?
Ik heb PHP en Apache al herstart. Ook heb ik het geheugenverbruik op de VPS bekeken, en daar is ook niks mis mee. Maar het probleem blijft.

Toevoeging op 16/03/2021 19:43:08:

php_flag zlib.output_compression On

Gebruikt in php.ini en het werkt weer.
Raar, maar waar....
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 04:05:05
 
Ad Fundum

Ad Fundum

16/03/2021 20:12:47
Quote Anchor link
Waarom wil je uitvoer comprimeren, uitgaande van HTTPS wordt dat als onveilig gezien?

Als ik het goed begrijp is het probleem data-afhankelijk, verdwijnt het probleem na het aanpassen met die regel in php.ini, heb je het alleen op productie.
Het log is waarschijnlijk dat van Apache.

De tweede foutmelding wordt op internet geassocieerd met een FCGI time-out. Wat zijn de verschillen in configuratie van de webserver in productie en test? En kan je kijken wat de maximale grootte is van de (gedecomprimeerde) data die zlib moet uitpakken? Het kan zijn dat het groter wordt dan het beschikbare geheugen, misschien dat dat de oorzaak is?

Links:
https://stackoverflow.com/questions/33375823/apache-proxfy-fcgi-error-dispatching-request-to
https://serverfault.com/questions/1042034/what-is-the-origin-of-zlibs-zlib-error-2-deflating-data
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/03/2021 20:24:15
Quote Anchor link
Er zijn geen verschillen, en ik doe niks met zlib() functies. Dus de error komt uit het zlib proces.
En waarom? Geen idee.

De instellingen tussen de productie en testomgeving zijn gewoon gelijk.

Zlib aanzetten in php.ini verhelpt ironisch gezien de error.
Ik kan memory-limit eens hoger zetten, maar wel opvallend is dat het met een kleine result-set gebeurt, terwijl ik vele grotere heb, plus dat ze nog eens netjes worden voorzien van off-set. Dus infeite lijkt het mij verwaarloosbaar.
Gewijzigd op 16/03/2021 20:26:42 door - Ariën -
 
Ad Fundum

Ad Fundum

16/03/2021 21:07:26
Quote Anchor link
Als er geen verschillen zijn, hoe verklaar je dan dat het op productie fout gaat?
(En wat bedoel je met off-set?)

Richtingen waar ik zo even aan moet denken:
- gaat het elke keer op hetzelfde punt fout? zo nee, wat zijn de andere punten?
- indien niet elke keer: op welke momenten wel?
- gaat het elke keer bij dezelfde gebruiker mis?
- in hoeverre kan traffic hier mee te maken hebben?
- staat er meer opmerkelijks in het log van de webserver?
- draaien er meer processen op de VPS die van invloed kunnen zijn? (denk PHP TS vs. PHP NTS, I/O, ...)
- heb je mogelijkheid om gedetailleerdere logging aan te zetten?
- wat staat er in logbestanden van gerelateerde processen, of systeemlogging?

Misschien kan je (een stukje van) de code delen waar het (elke keer) foutgaat?
Gewijzigd op 16/03/2021 21:08:53 door Ad Fundum
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/03/2021 23:02:17
Quote Anchor link
Het gaat steeds op hetzelfde punt fout, op een bepaalde resultset bij een bepaalde gebruiker, die net als de op de test-site php-fpm draait. met off-set bedoel ik de OFFSET functie in MySQL waarmee ik records over meerdere pagina's splits. Dus elke result zal haast even groot zijn.

De code kan ik geven,maar dat is wat gewoon een standaard query, en foreach die niet zo speciaal zijn in een legacy code. Gezien het op een enkele result fout gaat, lijkt het mij niet aan de code te liggen.

De enige opmerkelijke dingen wat ik tot nu toe gevonden heb waren de genoemde errors. Als ik erop Google kom ik een soortgelijk probleem tegen en andere zoekresultaten op Google zijn niet relevant is omdat het met Python te maken heeft. En echte oplossing was er niet echt....

Ik gok op een heel exotische bug in combinatie met mijn webserver-setup.
Een klein gokje is misschien dat Cloudflare misschien iets raars kan doen (geen idee hoe gzip precies werkt), of ik moet de memory-limit opschroeven, of ik moet PHP/Apache even updaten.

Update 2:
Ik zie wel dat mijn script wat error genereert van een lege array waar ik geen check met is_array doe, wat ook een oorzaak kan zijn. Ik ga deze week eens verder op onderzoek uit.
Gewijzigd op 16/03/2021 23:23:18 door - Ariën -
 
Ad Fundum

Ad Fundum

17/03/2021 08:56:15
Quote Anchor link
Met even sparren kom je soms al verder.
Ben benieuwd naar de afloop.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/03/2021 19:04:58
Quote Anchor link
Ik was er ook benieuwd naar..... alleen liep het uit tot een anti-climax.. :'(


Wil ik het debuggen, krijg ik het niet meer gereproduceerd. Statisch verwerkt hij de HTML-code gewoon, dus daarmee is niks mis. En het dynamisch werkt het PHP-script ook gewoon zoals het hoort.
Geen idee wat er mis was... :S

- Zou het te maken kunnen hebben met Cloudflare en een eventuele overdracht (handshake) tussen client-server-client wat niet lekker soepel verloopt? Ik weet niet of zlib hierin invloed kan hebben, het is een zomaar iets wat bij me in mij opkwam. Ik weet dat Cloudflare zelf ook al zlib gebruikt. Dus het feit dat het in mijn configuratie uitstond, maakte het al vreemd dat ik alsnog die errors in de log tegenkwam.

- Of was het misschien wat rotzooi in de /tmp waar die over struikelde, en wat inmiddels gepurged is?

Volgende keer maar direct de trukendoos openen als het gebeurt...
 
Ad Fundum

Ad Fundum

18/03/2021 16:22:55
Quote Anchor link
Je had het over dat het misschien een bekende bug zou kunnen zijn.
Nu ken ik niet alle ins en outs van jouw situatie, je zou het beste zelf nog even kunnen grasduinen in de details:
https://bugs.php.net/search.php?cmd=display&search_for=zlib&x=0&y=0

Voor de rest maar hopen dat het niet nog een keer voorkomt?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.