Zlib laat PHP-script stoppen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van Software Developer! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van ervaren

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Scrum Master

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Scrum master op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je begeleidt twee teams binnen de afdeling Platform Services (PLS). Je helpt mee de devops manier van werken van de teams verder door te ontwikkelen. Je helpt de PO bij het managen van de product backlog; het voorbereiden van

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer (Vue.js)

Functie Als Front-end developer ben je uiteindelijk overkoepelend aan de slag voor de 3 ontwikkelteams die ieder aan een specifiek product werken. In samenwerking met de UX-designer en de huidige Front-end developer zorg je voor gebruiksvriendelijke software. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en feautures naar een hoger niveau te tillen? En vind je het niet erg om oudere delen van de applicaties te refactoren i.c.m. het toevoegen van nieuwe functionaliteiten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en zelfredzaamheid)

Bekijk vacature »

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Software developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze PHP/Symfony Developer. Een enthousiast persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe en nieuwe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel persoonlijke als professionele groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Aanpassingssuggesties van collega’s in kaart brengen, vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en

Bekijk vacature »

Front-end developer - working on software for arou

Functie They have recently started looking for an experienced Front-end (mobile/app) developer. Because of the short lines within the team, they are also looking for someone who can communicate with the service desk, sales and support for technical questions. You will join their IT team consisting of about 10 colleagues divided over two teams in rooms opposite each other. Half of these are involved in their front-end. You will work together with, among others, the Architect, 1 senior, 1 junior and there is a Team Leader. In terms of technology, they work with a unique tech-stack, particularly because of the

Bekijk vacature »

Java Front-end Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten in Java met tools als Springboot, MS SQL Server (T-SQL) en JavaScript; Het onderhouden van de (web-)applicaties binnen een complexe omgeving; Werken aan de migratie van een monolithisch systeem naar een architectuur gebaseerd op Kubernetes; Code reviews met collega's en actieve kennisuitdelingsessies voeren; Het uitvoeren van unit- en systeemtests Experimenteren met nieuwe tools en technieken. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen

Bekijk vacature »

Web Developer

Bedrijfsomschrijving ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het de missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. ENGIE Energie biedt energiediensten aan particulieren en grootzakelijk en gaat de uitdagingen van de energietransitie aan door het beschikbaar maken van duurzame energie, het streven de klimaatverandering tot een minimum te beperken, leveringszekerheid te bieden en zorg te dragen voor een verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Energie investeert daarom in hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind en bio-gas. Functieomschrijving Heb jij veel ervaring

Bekijk vacature »

IoT Developer

Ben jij innovatief, heb jij passie voor energie en ben je data gedreven? Bouw dan mee aan IoT binnen Bredenoord. Samen met een gedreven team werk jij aan mooie technische en innovatieve oplossingen. Wat houdt de functie van IoT Developer in? Binnen Bredenoord zijn wij momenteel volop in ontwikkeling met ons IoT platform. Als uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een IoT Developer. Je zal in projectverband meehelpen met het implementeren van IoT vraagstukken binnen Bredenoord. Als IoT Developer op onze R&D-afdeling word je verantwoordelijk voor het verder inrichten en beheren van ons nieuwe IoT platform. Dat

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Functie Wat ga je doen als Mendix Developer? We leven in een wereld die snel ontwikkelt en veranderd, ook nemen bedrijfsbelangen toe en blijken risico’s moeilijker in te schatten, daarom wij op zoek naar Junior, Medior en Senior Developers die bedrijven kunnen helpen met hun screeningproces en zorgen dat deze efficiënt en 100 procent AVG compliant is. Het concept achter Mendix is duidelijk. De klant heeft een vraag/probleem. Dit kunnen we door middel van slimme software oplossen. In plaats van te werken met de nieuwste technieken en tools, wordt er gekozen voor het implementeren en maken van software dat op

Bekijk vacature »

Low Code Developer - Consultant

Functie omschrijving Wil jij fungeren als een spin in het web en samenwerken met klanten? Voor een leuke en interessante opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een Low Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten en het leiden van projecten. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en heb jij verstand van datamodellering en NO CODE Platformen? Lees dan snel verder! Bij deze rol horen de volgende werkzaamheden: Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform,

Bekijk vacature »

Java/Kotlin Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Wordt jij de nieuwe Front end specialist / developer? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel binnen als

Bekijk vacature »

Front-End Developer

Als Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Front-End Developer bij Coolblue? Als Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Je krijgt energie van het bedenken van creatieve oplossingen en presenteert dit graag binnen het team. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te

Bekijk vacature »
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/03/2021 19:14:45
Quote Anchor link
Mijn vraag

Ik heb net iets heel vreemd ontdekt. Ik heb een PHP-script die om een of andere reden op een bepaalde result uit mijn database lijkt te stoppen. Dit is de log, waar ik weinig wijzer van word. De code kan ik ook aanleveren als jullie willen, maar ik durf te wedden dat daar niks mis mee is, omdat het op andere results uit de database wel werkt. Zelf op de 1-op-1 testomgeving gaat het goed.

Alleen live weer niet... :S

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
[Tue Mar 16 19:00:55.952887 2021] [deflate:error] [pid 31910:tid 139924382566144] [client ***:***:***:1:753f:3967:77cf:392f:13688] AH01386: Zlib error -2 deflating data ((null)), referer: https://www.*******.nl/*****/index.php?module=********&action=materieelnummers_multiedit

[Tue Mar 16 19:00:55.952903 2021] [proxy_fcgi:error] [pid 31910:tid 139924382566144] (20014)Internal error (specific information not available): [client ***:***:***:1:753f:3967:77cf:392f:13688] AH01075: Error dispatching request to : (passing brigade to output filters), referer: https://www.******.nl/******/index.php?module=********&action=materieelnummers_multiedit


Relevante software en hardware die ik gebruik

Eigen VPS met Directadmin
Cloudflare

Wat ik al gevonden of geprobeerd heb

Niet gek veel gevonden. Maar het lijkt erop dat zlib zich ergens in verslikt?
Ik heb PHP en Apache al herstart. Ook heb ik het geheugenverbruik op de VPS bekeken, en daar is ook niks mis mee. Maar het probleem blijft.

Toevoeging op 16/03/2021 19:43:08:

php_flag zlib.output_compression On

Gebruikt in php.ini en het werkt weer.
Raar, maar waar....
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 07:07:25
 
Ad Fundum

Ad Fundum

16/03/2021 20:12:47
Quote Anchor link
Waarom wil je uitvoer comprimeren, uitgaande van HTTPS wordt dat als onveilig gezien?

Als ik het goed begrijp is het probleem data-afhankelijk, verdwijnt het probleem na het aanpassen met die regel in php.ini, heb je het alleen op productie.
Het log is waarschijnlijk dat van Apache.

De tweede foutmelding wordt op internet geassocieerd met een FCGI time-out. Wat zijn de verschillen in configuratie van de webserver in productie en test? En kan je kijken wat de maximale grootte is van de (gedecomprimeerde) data die zlib moet uitpakken? Het kan zijn dat het groter wordt dan het beschikbare geheugen, misschien dat dat de oorzaak is?

Links:
https://stackoverflow.com/questions/33375823/apache-proxfy-fcgi-error-dispatching-request-to
https://serverfault.com/questions/1042034/what-is-the-origin-of-zlibs-zlib-error-2-deflating-data
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/03/2021 20:24:15
Quote Anchor link
Er zijn geen verschillen, en ik doe niks met zlib() functies. Dus de error komt uit het zlib proces.
En waarom? Geen idee.

De instellingen tussen de productie en testomgeving zijn gewoon gelijk.

Zlib aanzetten in php.ini verhelpt ironisch gezien de error.
Ik kan memory-limit eens hoger zetten, maar wel opvallend is dat het met een kleine result-set gebeurt, terwijl ik vele grotere heb, plus dat ze nog eens netjes worden voorzien van off-set. Dus infeite lijkt het mij verwaarloosbaar.
Gewijzigd op 16/03/2021 20:26:42 door - Ariën -
 
Ad Fundum

Ad Fundum

16/03/2021 21:07:26
Quote Anchor link
Als er geen verschillen zijn, hoe verklaar je dan dat het op productie fout gaat?
(En wat bedoel je met off-set?)

Richtingen waar ik zo even aan moet denken:
- gaat het elke keer op hetzelfde punt fout? zo nee, wat zijn de andere punten?
- indien niet elke keer: op welke momenten wel?
- gaat het elke keer bij dezelfde gebruiker mis?
- in hoeverre kan traffic hier mee te maken hebben?
- staat er meer opmerkelijks in het log van de webserver?
- draaien er meer processen op de VPS die van invloed kunnen zijn? (denk PHP TS vs. PHP NTS, I/O, ...)
- heb je mogelijkheid om gedetailleerdere logging aan te zetten?
- wat staat er in logbestanden van gerelateerde processen, of systeemlogging?

Misschien kan je (een stukje van) de code delen waar het (elke keer) foutgaat?
Gewijzigd op 16/03/2021 21:08:53 door Ad Fundum
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/03/2021 23:02:17
Quote Anchor link
Het gaat steeds op hetzelfde punt fout, op een bepaalde resultset bij een bepaalde gebruiker, die net als de op de test-site php-fpm draait. met off-set bedoel ik de OFFSET functie in MySQL waarmee ik records over meerdere pagina's splits. Dus elke result zal haast even groot zijn.

De code kan ik geven,maar dat is wat gewoon een standaard query, en foreach die niet zo speciaal zijn in een legacy code. Gezien het op een enkele result fout gaat, lijkt het mij niet aan de code te liggen.

De enige opmerkelijke dingen wat ik tot nu toe gevonden heb waren de genoemde errors. Als ik erop Google kom ik een soortgelijk probleem tegen en andere zoekresultaten op Google zijn niet relevant is omdat het met Python te maken heeft. En echte oplossing was er niet echt....

Ik gok op een heel exotische bug in combinatie met mijn webserver-setup.
Een klein gokje is misschien dat Cloudflare misschien iets raars kan doen (geen idee hoe gzip precies werkt), of ik moet de memory-limit opschroeven, of ik moet PHP/Apache even updaten.

Update 2:
Ik zie wel dat mijn script wat error genereert van een lege array waar ik geen check met is_array doe, wat ook een oorzaak kan zijn. Ik ga deze week eens verder op onderzoek uit.
Gewijzigd op 16/03/2021 23:23:18 door - Ariën -
 
Ad Fundum

Ad Fundum

17/03/2021 08:56:15
Quote Anchor link
Met even sparren kom je soms al verder.
Ben benieuwd naar de afloop.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/03/2021 19:04:58
Quote Anchor link
Ik was er ook benieuwd naar..... alleen liep het uit tot een anti-climax.. :'(


Wil ik het debuggen, krijg ik het niet meer gereproduceerd. Statisch verwerkt hij de HTML-code gewoon, dus daarmee is niks mis. En het dynamisch werkt het PHP-script ook gewoon zoals het hoort.
Geen idee wat er mis was... :S

- Zou het te maken kunnen hebben met Cloudflare en een eventuele overdracht (handshake) tussen client-server-client wat niet lekker soepel verloopt? Ik weet niet of zlib hierin invloed kan hebben, het is een zomaar iets wat bij me in mij opkwam. Ik weet dat Cloudflare zelf ook al zlib gebruikt. Dus het feit dat het in mijn configuratie uitstond, maakte het al vreemd dat ik alsnog die errors in de log tegenkwam.

- Of was het misschien wat rotzooi in de /tmp waar die over struikelde, en wat inmiddels gepurged is?

Volgende keer maar direct de trukendoos openen als het gebeurt...
 
Ad Fundum

Ad Fundum

18/03/2021 16:22:55
Quote Anchor link
Je had het over dat het misschien een bekende bug zou kunnen zijn.
Nu ken ik niet alle ins en outs van jouw situatie, je zou het beste zelf nog even kunnen grasduinen in de details:
https://bugs.php.net/search.php?cmd=display&search_for=zlib&x=0&y=0

Voor de rest maar hopen dat het niet nog een keer voorkomt?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.