Zoek term in URL

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Yesyah Deli

Yesyah Deli

12/12/2012 10:44:12
Quote Anchor link
Ik heb een zoek script en als ik een zoekwoord invul zoals: apple
Wordt de url: /zoeken.php

Ik wil graag dat de url zoeken.php?=apple wordt of iets in die richting

Hoe kan ik dit oplossen of wat moet ik googlen?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 15:22:05
 
Siep de Veer

siep de Veer

12/12/2012 10:50:20
Quote Anchor link
geef de input waar die wordt toegevoegt een name dan krijg je in je url bijvoorbeeld <input type='text' name'term'> zoeken.php?term=apple en dan kun je em ophalen met een get
Gewijzigd op 12/12/2012 12:03:03 door siep de Veer
 
Max -

Max -

12/12/2012 11:36:42
Quote Anchor link
Inderdaad wat hierboven staat;

probeer is zoiets:

<input type="text" name="zoekwoord">

en in het zoeken.php:

echo '<a href="?zoekwoord='.$_GET['zoekwoord'].'"

Even offtopic, als je nog een handige zoekfunctie wilt, zoek op google naar ajax livesearch
 
Yesyah Deli

Yesyah Deli

12/12/2012 11:54:38
Quote Anchor link
Bedankt, het is me gelukt!
 
Siep de Veer

siep de Veer

12/12/2012 12:01:27
Quote Anchor link
mooi!
Gewijzigd op 12/12/2012 12:01:43 door siep de Veer
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.