Zoekbalk met resultaten pagina (immo)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Elliot Mersie

Elliot Mersie

17/03/2019 00:10:51
Quote Anchor link
Beste leden,

ik wil een immo website maken waar men op de homepagina een zoekbalk kan vinden en daar een zoekopdracht kan invoeren (zoals staat, gemeenten, postcode,..)

Eens men op zoeken drukt komt er een overzicht van de immo die de ingevoerde criteria matcht.

Ik weet dat die met html, css, java en php haalbaar is. en dat de zoekbalk werkt met een POST / GET method die een action uitvoert (zoals www.voorbeeld.com/immoresultaten.php

Kunnen jullie mij een paar tips en raad geven hoe ik het best te werk ga met dit concept. (Of dit een groot werk is of haalbaar is op kleine schaal)

Bedankt alvast!
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 03:19:25
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

17/03/2019 00:32:04
Quote Anchor link
Voor de NL-ers: "immo" is (zal wel) een afkorting voor "immobiliën" = vastgoed.

Hoe is je data gestructureerd (wat heb je aan data: enkel staat, gemeente, postcode - of meer)?
 
Elliot Mersie

Elliot Mersie

17/03/2019 00:37:17
Quote Anchor link
Beste,

klopt, immo = immobiliën.

Qua data heb ik het volgende:

- Te koop of Te huur
- Staat , gemeente of postcode
- een dropdown filter met het type woning (woning of appartement)
- En een filter om de prijs te bepalen (bv: tussen de 300.000 en 600.000)

Bedankt

Toevoeging op 17/03/2019 00:38:09:

een goed voorbeeld is deze website: https://www.immoscoop.be/
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

17/03/2019 00:46:46
Quote Anchor link
In een tabel of ... ?
 
Elliot Mersie

Elliot Mersie

17/03/2019 00:49:15
Quote Anchor link
Ja ik heb de code hier nu niet bij de hand, zal hem hier morgen posten.

Je hebt een bar daarnaast de zoek button,

daaronder de 3 filters die men moet definïeren.
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

17/03/2019 12:11:35
Quote Anchor link
Hier wat voorbeelden.

Autocomplete toont namen tijdens het typen. Als je er dan 1 kiest zie je een overzicht.

http://adoptive.2kool4u.net/autocomplete/

En deze heeft een zoekveld en zoekt op voor- en achternaam.

http://adoptive.2kool4u.net/contacts/

Wellicht kan je die twee samenvoegen en uitbreiden.

Toevoeging op 17/03/2019 12:16:04:

En die gele kleurtjes krijg je zo :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php
while ( $row = $result->fetch_object() ) {

    $firstName = trim ( $row->f_name );
    $lastName  = trim ( $row->l_name );

    if ( $zoekwoord <> '' ) {
        $f_pos = ( $zoekwoord <> '' ? strpos( $firstName, $zoekwoord ) : 0 );
        $l_pos = ( $zoekwoord <> '' ? strpos( $lastName, $zoekwoord ) : 0 );

        $f_findme = ( $f_pos == 0 ? ucwords( $zoekwoord ) : $zoekwoord );
        $f_search = "/" . $f_findme . "/i";

        $l_findme = ( $l_pos == 0 ? ucwords( $zoekwoord ) : $zoekwoord );
        $l_search = "/" . $l_findme . "/i";

        $firstName = preg_replace( $f_search, '<span class="select">' . $f_findme . '</span>', $firstName );
        $lastName  = preg_replace( $l_search, '<span class="select">' . $l_findme . '</span>', $lastName );
    }

?>


<tr class="trlink" onclick="getContact(<?php echo "'" . $row->f_name . "','" . $row->l_name . "','" . $row->street . "','" . $row->city . "'"; ?>);">
    <td><code><?php echo $firstName; ?></code></td>
    <td><code><?php echo $lastName; ?></code></td>
    <td><code><?php echo $row->street; ?></code></td>
    <td><code><?php echo $row->city; ?></code></td>
</tr>

<?php
}
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.