zoeken en zoekveld

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Match Book

Match Book

14/02/2012 12:53:39
Quote Anchor link
Hallo,

Als ik op zoek klik wordt de inhoud van de totale database getoond.
Wat moet ik veranderen om dit te voorkomen ?
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 21:30:18
 
Stephan Hendrikx

Stephan Hendrikx

14/02/2012 12:56:08
Quote Anchor link
Misschien moet je even wat script meesturen, is iets duidelijker.

Zeer waarschijnlijk staat er in je SQL quote een * ipv de veldnamen die je nodig hebt.

PS ik ben nog een beginner maar vind het bijzonder interresant om mee te kijken op dit forum.
Gewijzigd op 14/02/2012 13:04:32 door Stephan Hendrikx
 
Reshad F

Reshad F

14/02/2012 13:09:22
Quote Anchor link
where is the code dude? of mogen we gaan raden ? :)
 
Match Book

Match Book

14/02/2012 13:14:29
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
<p><?php echo $_POST['zoekveld']; ?></p>
    <?php if ($totalRows_rszoeken > 0) { // Show if recordset not empty ?>
  <p>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;<strong class="rood">&nbsp; Er is (zijn) &nbsp;<?php echo $totalRows_rszoeken ?> resultaat(en) gevonden</strong></p>
      <p>&nbsp;</p>
      <table width="776" border="0">
        <?php do { ?>
          <tr>
            <td><?php echo $row_rszoeken['naam']; ?>&nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; <?php echo $row_rszoeken['latnaam']; ?></td>
            <td><?php echo $row_rszoeken['kleur']; ?></td>
            <td>&nbsp;</td>
            <td>&nbsp;</td>
          </tr>
          <tr>
            <td>&nbsp;</td>
            <td>&nbsp;</td>
            <td>&nbsp;</td>
            <td>&nbsp;</td>
          </tr>
          <?php } while ($row_rszoeken = mysql_fetch_assoc($rszoeken)); ?>
      </table>
      <?php } // Show if recordset not empty ?>
    <p>&nbsp;</p>
    <form id="form2" name="form2" method="post" action="">
      <label>
        <input type="submit" name="button2" id="button2" value="Terug" />
      </label>
    </form>
    <p>&nbsp;</p>
    <p>&nbsp;</p>
    <?php if ($totalRows_rszoeken == 0) { // Show if recordset empty ?>
      <p>Er zijn geen resultaten gevonden</p>
      <?php } // Show if recordset empty ?>
<p>&nbsp;</p>
    <p>&nbsp;</p>
    <p>&nbsp;</p>
    <p>&nbsp;</p>
    <p>&nbsp;</p>
    <p>&nbsp;</p>
  <!-- InstanceEndEditable --></div>
</div>
</body>
<!-- InstanceEnd --></html>
<?php
mysql_free_result($rszoeken);
?>
Gewijzigd op 14/02/2012 17:29:41 door Bas IJzelendoorn
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

14/02/2012 13:18:23
Quote Anchor link
code aub tussen code-tags [code.] en [/code.] (zonder .)
Zo is het (bijna) niet te lezen.

Volgens mij is dit ook niet het hele script (alleen relevante code!)
Zie nergens een query staan namelijk.
 
Match Book

Match Book

14/02/2012 13:37:43
Quote Anchor link
Zal mijn leraar vragen wat U allemaal bedoeld.
Ben zelf n.l. pas met P.H.P. gestart en merk aan Uw reactie dat U al ver-ver gevorderd bent.
 
- SanThe -

- SanThe -

14/02/2012 14:11:00
Quote Anchor link
Rien Beckers op 14/02/2012 13:37:43:
Zal mijn leraar vragen wat U allemaal bedoeld.
Ben zelf n.l. pas met P.H.P. gestart en merk aan Uw reactie dat U al ver-ver gevorderd bent.


Er wordt alleen gevraagd of je jouw post even wilt fatsoeneren en dan ook even de code wilt geven waar wij wat mee kunnen. Verder niks.
 
Match Book

Match Book

14/02/2012 15:35:47
Quote Anchor link
Geef dan eens een voorbeeld van gesorteerde post en van de code die je in dit geval nodig hebt.
U mag zonodig ook gerust zeggen:
Ga eerst een aantal jaren terug naar je volwassenen onderwijs.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

14/02/2012 15:42:40
Quote Anchor link
Rien Beckers op 14/02/2012 15:35:47:
Geef dan eens een voorbeeld van gesorteerde post en van de code die je in dit geval nodig hebt.
U mag zonodig ook gerust zeggen:
Ga eerst een aantal jaren terug naar je volwassenen onderwijs.


Geen idee wat dat betekent/waar dat op slaat.
Je wilt hulp (toch?); zorg dan ook dat we dat kunnen geven.
Je code zoals die hierboven staat is (bijna) onleesbaar. Hoe dat op te lossen heb ik uitgelegd.

Als je hele database getoond wordt, dan is a) de vraag wat de hele database is en b) verwacht ik dan dat dat gebeurt door een select-query. Maar die zie ik niet.
Dus er mist wat (query, juiste informatie, ....)

Met vragen als 'het werkt niet' is het verdraaid lastig om een antwoord te geven waar je wat aan hebt.
 
Match Book

Match Book

14/02/2012 16:44:44
Quote Anchor link
SELECT *
FROM tt_planten
WHERE naam LIKE %colname% or kleur LIKE %colname% or aard LIKE %colname%



U hebt gezocht op het trefwoord

Er zijn 17 resultaten gevonden



De goudsbloem oranje kruid
Geranium wit sierplant
Passiebloem blauw, paars klimplant
Maagdenpalm blauw kruipplant
Aardbei 123 wit kruipplant
Abessijnse gladiool paars opgaande plant
Anemoon blauw, roze opgaande plant
Margriet wit opgaande plant
Amerikaanse seringen sierplant
Frangipan geel sierplant
roosmetgeel wit kruipplant
stokroos geel, paars, roze, w klimplant
RR klimplant
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa oranje kruid
potanjer kkk klimplant
aaaaabbb wit kruid
blauwe bloemen blauw kruid
 
Maestro Roboroads

Maestro Roboroads

14/02/2012 16:49:32
Quote Anchor link
Jow gozer, je POST FATSOENEREN is iets anders dan je resultaat geven.
Ik doe het wel:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
<p>
<?php echo $_POST['zoekveld']; ?>
</p>
<?php if ($totalRows_rszoeken > 0) { // Show if recordset not empty ?>

<p>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;<strong class="rood">&nbsp; Er is (zijn) &nbsp;
<?php echo $totalRows_rszoeken ?>
resultaat(en) gevonden</strong></p>
<p>&nbsp;</p>
<table width="776" border="0">
<?php do { ?>

<tr>
<td>
<?php echo $row_rszoeken['naam']; ?>
&nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp;
<?php echo $row_rszoeken['latnaam']; ?>
</td>
<td>
<?php echo $row_rszoeken['kleur']; ?>
</td>
<td>&nbsp;</td>
<td>&nbsp;</td>
</tr>
<tr>
<td>&nbsp;</td>
<td>&nbsp;</td>
<td>&nbsp;</td>
<td>&nbsp;</td>
</tr>
<?php } while ($row_rszoeken = mysql_fetch_assoc($rszoeken)); ?>

</table>
<?php } // Show if recordset not empty ?>

<p>&nbsp;</p>
<form id="form2" name="form2" method="post" action="">
<label>
<input type="submit" name="button2" id="button2" value="Terug" />
</label>
</form>
<p>&nbsp;</p>
<p>&nbsp;</p>
<?php if ($totalRows_rszoeken == 0) { // Show if recordset empty ?>

<p>Er zijn geen resultaten gevonden</p>
<?php } // Show if recordset empty ?>

<p>&nbsp;</p>
<p>&nbsp;</p>
<p>&nbsp;</p>
<p>&nbsp;</p>
<p>&nbsp;</p>
<p>&nbsp;</p>
<!-- InstanceEndEditable --></div>
</div>
</body>
<!-- InstanceEnd --></html>
<?php
mysql_free_result($rszoeken);
?>


Dit is fatsoenlijk tussen codetags :P
 
- SanThe -

- SanThe -

14/02/2012 16:53:04
Quote Anchor link
Als je niet alles wilt tonen gebruik je LIMIT in de query.
 
Match Book

Match Book

14/02/2012 17:23:18
Quote Anchor link
Dit is fatsoenlijk tussen codetags :P


Nog niet duidelijk genoeg.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

14/02/2012 17:27:00
Quote Anchor link
Rien Beckers op 14/02/2012 15:35:47:
U mag zonodig ook gerust zeggen:
Ga eerst een aantal jaren terug naar je volwassenen onderwijs.


Bekijk de problemen 1 voor 1.

Als je niet goed weet hoe MySQL queries werken, begin dan niet onmiddellijk met formulieren/zoekvelden/controleren/ ...

Maar open phpMyadmin en probeer de queries daar rechtstreeks uit.

Je hebt geen php-code nodig om die queries uit te proberen.

---

In testfase is dit vaak handig:
echo je sql query en copy paste die rechtstreeks in phpMyadmin.


Zo zal je vlugger vorderen.
 
- SanThe -

- SanThe -

14/02/2012 17:28:47
Quote Anchor link
Rien Beckers op 14/02/2012 17:23:18:
Dit is fatsoenlijk tussen codetags :P


Nog niet duidelijk genoeg.


Klik eens op zijn 'quote'-knopje en kijk naar de manier waarop hij het script heeft gepost.
 
Match Book

Match Book

14/02/2012 17:37:55
Quote Anchor link
Maar ja, alles bij elkaar heb ik nog geen antwoord op mijn vraag.
Als ik op zoek klik terwijl niets is ingetypt in het zoekveld mogen er ook geen resultaten komen.
Wat moet ik veranderen opdat er dan ook geen resultaten getoond worden?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

14/02/2012 17:59:07
Quote Anchor link
Je kan zoiets doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$zoekterm
= trim($_POST['zoekveld']);
if (!empty($zoekterm)) {
  // hier voer je de query uit
}
else {
  // hier voer je de query niet uit
}
?>
 

14/02/2012 18:05:34
Quote Anchor link
SELECT *
FROM tt_planten
WHERE naam LIKE %colname% or kleur LIKE %colname% or aard LIKE %colname%

* selecteert dus alles.. Plaats alleen de veldnamen die je wilt gebruiken.
Gewijzigd op 14/02/2012 18:07:20 door
 
Match Book

Match Book

14/02/2012 18:29:08
Quote Anchor link
Als ik het * weghaal krijg ik fout meldingen.
 
Jeroen VD

Jeroen VD

14/02/2012 18:30:19
Quote Anchor link
die moet je vervangen door alle velden die je wilt hebben ;)
 

14/02/2012 18:30:38
Quote Anchor link
Je moet er ook andere dingen voor plaatsen, bijvoorbeeld SELECT planten, dan werkt het wel.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.