zoeken in dB zonder leestekens in te voeren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

- Roland -

- Roland -

04/09/2011 14:31:13
Quote Anchor link
Bij zoek opdracht in de database wil ik kunnen zoeken op prive maar hoe vind ik dan ook privé ?
Is hier een mysql oplossing voor ?

b.v.d.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 00:04:10
 
PHP Scripter

PHP Scripter

04/09/2011 14:33:03
Quote Anchor link
Volgens mij kan dat niet.
 
Robert  dat ben ik

Robert dat ben ik

04/09/2011 14:44:07
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$query
= mysql_query("SELECT veldnaam FROM tabel WHERE status LIKE '%prive%'");
?>


zelf zou ik gewoon er een preg_replace op je request doen en gewoon de letter e gebruiken inplaats van é dan kun je gewoon op je request zoeken
Gewijzigd op 04/09/2011 14:48:55 door Robert dat ben ik
 
- Roland -

- Roland -

04/09/2011 15:35:55
Quote Anchor link
Sorry, niet duidelijk genoeg geweest !

Ik denk hierbij aan een zoek functie voor/door gebruikers om in de gehele website te kunnen zoeken (op db content). Het prive is dus slechts één voorbeeld !

ik zou dus al een heel eind zijn als iets bestaat als strip_leestekens($string)
Gewijzigd op 04/09/2011 15:38:53 door - Roland -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/09/2011 17:21:13
Quote Anchor link
Gokje: was dat niet met een UTF-8 collation mogelijk? Heb ik ergens van horen zeggen wel eens gehoord, maar hoe wat en waar?
 
Robert  dat ben ik

Robert dat ben ik

04/09/2011 17:36:15
Quote Anchor link
of gewoon geen speciale tekens gebruiken ;)

of Google
Gewijzigd op 04/09/2011 17:39:58 door Robert dat ben ik
 
- Roland -

- Roland -

04/09/2011 17:46:58
Quote Anchor link
"geen speciale tekens gebruiken"

Dit is 2011 ! dat wil je toch niet !!

@ AAr als er toch nog iets over kan zeggen ....
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.