zoeken in een string

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Gijs

gijs

11/06/2008 19:08:00
Quote Anchor link
hallo,

Kan iemand mij helpen met het volgende:

ik heb een willekeurige string bijv. jwjddhwhjwj55555.php.test.iets

nu wil ik graag dat als er in de string 55555 voorkomt ik een vaiabele x een bepaalde waarde kan geven.

Het gaat me er dus om dat ik kan zoeken of iets in de string wel of niet voorkomt.

Groeten,

Gijs
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 17:56:29
 
Martijn B

Martijn B

11/06/2008 19:13:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php

$s
= 'jwjddhwhjwj55555.php.test.iets';
$x = null;

if( strpos($s, '55555') !== false )
{

  $x = 'bepaalde waarde';
}


echo '$x: ', $x;
?>


Edit:

Hier vind je alles wat met strings te maken heeft in PHP:
http://nl.php.net/manual/en/book.strings.php
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martijn B
 
Gijs

gijs

11/06/2008 19:15:00
Quote Anchor link
Super, loop altijd vast op kleine dingen. Thanks voor de goede en snelle reactie.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.